Κυριακή, 2 Ιουλίου 2017

O Gustave Le Bon για την ενότητα σωματικών και ψυχικών γνωρισμάτων


"Κάθε φυλή διαθέτει ψυχική υπόσταση το ίδιο σταθερή με την σωματική της υπόσταση."

Gustave Le Bon, Νόμοι εξελίξεως των λαών


Αυτή η τόσο σύντομη διαπίστωση, θα μεταβάλλει άρδην την κοσμοθεώρηση όποιου την αποδεχτεί. Η αλήθεια της πρότασης δεν αμφισβητείται. Βάσει ορθολογισμού είναι αυτονόητη και όποιος θέλει να την διερευνήσει θα βρει πολύ επιστημονικό υλικό για να πειστεί. Όμως ο ορθολογισμός...
δεν αρκεί. Έγκειται στα αποθέματα ψυχικής δύναμης αυτού που θα την ακούσει ώστε να την κάνει κτήμα του, διατηρώντας την σαν οδηγό στη ζωή του. Η ενότητα σωματικών και ψυχικών γνωρισμάτων είναι μια αρχή της φύσης, με την οποία θα πρέπει να έρθουμε ξανά σε πλήρη συμπορευση.

2 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά ομιλεί ο Γουσταύος Λεμπόνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερωτηση προς τον διαχειριστη ή οποιον αλλον γνωριζει.Ο μεσογειακος φαινοτυπος ειναι εξελιξη του κρομανοειδης απο την Ευρωπη που ηρθε σε μιξη μου τους νεολιθικους αγροτες?Παιζει ρολο το εξωτερικο περιβαλλον σε αυτο που εξελιχθηκε ο Μεσογειακος?ή οι νεολιθικοι αγροτες ηταν κρομανοειδης και εξελιχθηκαν στους εν λογω Μεσογειακους,σε αυτο επαιξε ρολο το εξωτερικο περιβαλλον θελω να πω ο Μεσογειακος ετσι οπως ειναι τωρα με τα ιδια εξωτερικα χαρακτηριστικα και με τον ιδιο ψυχισμο θα μπορουσε να ειναι το ιδιο εαν αυτη η εξελιξη γινοταν στα βουνα του Καυκασου?για παραδειγμα εχω δει να λενε πως ο διναρικος φαινοτυπος εξελιχθηκε σε αυτο που ειναι γιατι πηρε μερος στις δειναρικες αλπεις(στα βουνα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.