Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Σαν σήμερα περνά στην αιωνιότητα ο ΗΡΩΑΣ José Antonio Primo de Rivera - σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκει;

Ο José Antonio Primo de Rivera (1903-1936) ήταν Ισπανός πολιτικός.

Ήταν γιος του στρατηγού και πρώην δικτάτορα Miguel Primo de Rivera. Μετά τις σπουδές του και την επάνοδο της δημοκρατίας στην Ισπανία, τo 1933 ιδρύει το εθνικιστικό κόμμα της Ισπανικής Φάλαγγας. Το κίνημα αρχικά μικρό, αναλαμβάνει έντονη πολιτική δράση. Ως αρχηγός, ο José Antonio Primo de Rivera διαδίδει δυναμικά την εθνικιστική ιδέα, χτίζει ένα κίνημα βάσει της πειθαρχίας και της αγωνιστικότητας και παράλληλα αποκαλύπτει τον ρόλο των σιωνιστών και των μασόνων υποτακτικών τους. Αμέσως αρχίζει να δέχεται παρακρατικές επιθέσεις αριστερών που δολοφονούν μέλη που μοιράζουν εφημερίδες και κολλούν αφίσες, ενώ γίνονται δολοφονικές απόπειρες και εναντίον του. Ο ίδιος απτόητος, εκμεταλλευόμενος τη θέση που κατέχει στο κοινοβούλιο ως ανεξάρτητος σε προηγούμενο πολιτικό σχηματισμό, διαδίδει τις εθνικιστικές ιδέες της Φάλαγγας με δυναμισμό.

Το κόμμα κατεβαίνει στις εκλογές του 1936, όπου λαμβάνει μικρά ποσοστά, ωστόσο έχει δημιουργήσει τον κύριο αγωνιστικό πυρήνα. Το "Λαϊκό Μέτωπο", μια συνεργασία μαρξιστών, σοσιαλιστών και λοιπών αριστερών γίνεται κυβέρνηση, με αποτέλεσμα...
η Φάλαγγα να αυξάνει δραματικά την επιρροή της μέσα σε λίγους μήνες. Οι σιωνιστές μην μπορώντας να ελέγξουν την άνοδο της Φάλαγγας, φυλακίζουν τον Primo de Rivera τον Μάρτιο με φαιδρές δικαιολογίες υποτιθέμενης οπλοκατοχής -σας θυμίζει κάτι;-. Ο Primo de Rivera συνεχίζει να διοικεί το κόμμα και μέσα από τη φυλακή, ασκεί πολιτική επιρροή και εμπνέει.

Εν τω μεταξύ η Φάλαγγα έχει διογκωθεί εντυπωσιακά με εκατοντάδες χιλιάδες μέλη, οι περισσότεροι νέοι, με αγωνιστικό φρόνημα. Η αριστερή κυβέρνηση καταδιώκει καθημερινά τους Εθνικιστές και όλους τους πατριώτες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έκρυθμες καταστάσεις. Οι μαρξιστές δείχνουν το πραγματικό τους μπολσεβικικό πρόσωπο. Αρχίζουν να δολοφονούν εν ψυχρώ Εθνικιστές και μοιράζουν ελεύθερα όπλα στους δικούς τους. Πατριώτες στρατιωτικοί, με επικεφαλής τον Francisco Franco ξεκινούν στρατιωτική δράση ενάντια στην απροκάλυπτα μπολσεβικική πλέον κυβέρνηση και ξενικά ο Ισπανικός εμφύλιος πόλεμος. Η Φάλαγγα συντάσσεται στο πλευρό των Εθνικών δυνάμεων.

Όταν ξεκινά ο Ισπανικός εμφύλιος μεταφέρουν τον Primo de Rivera σε άλλη πιο απομακρυσμένη φυλακή για να μειώσουν την επιρροή του. Ωστόσο αυτό δεν συμβαίνει και οι εβραιομπολσεβίκοι σε απόγνωση αποφασίζουν να τον βγάλουν από τη μέση. Ο José Antonio Primo de Rivera δολοφονείται στις 20 Νοεμβρίου 1936 και γίνεται μάρτυρας της Εθνικιστικής Ιδέας. Ο θάνατός του εμπνέει τους αγωνιστές της Φάλαγγας που νικούν στον εμφύλιο και διώχνουν τους εβραιομπολσεβίκους. Ο José Antonio Primo de Rivera γίνεται ήρωας του Εθνικισμού και παράδειγμα για τους απανταχού Εθνικιστές.

Ο José Antonio Primo de Rivera ανήκει στον Μεσογειακό φυλετικό τύπο. Είναι μελαχρινός, με καστανά μάτια, ίσια μύτη, δολιχοκεφαλία, λεπτοπροσωπία και ανοιχτά βλέφαρα. Στον χαρακτήρα είναι δυναμικός, δραστήριος και χαρισματικός ηγέτης.










José Antonio...    PRESENTE!

2 σχόλια:

  1. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ21 Νοεμβρίου 2013 στις 5:52 μ.μ.

    Ευγε! Η καλυτερη σου αναρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ22 Νοεμβρίου 2013 στις 6:00 μ.μ.

    Ο Jose Antonio Πρωτος Δουκας του Rivera και Τριτος Μαρκησιος της Estella ηταν πανω απο ολα ενας αληθης ευγενης.Ας εχουμε λοιπον στην καρδια μας τα λογια του αναλογιζομενοι και τους σκουπιδομαζανθρωπους που αποτελουν την πλειοψηφια σημερα:"Η επανασταση ειναι καθηκον μιας μειοψηφιας απροσιτης απο την μαζα η οποια εχει χασει το εσωτερικο της φως,θυμα μιας περιοδου παρακμης στο τελος της οποιας η αγονη συγχυση εχει αντικατασταθει απο την αποθαρρυνση.Μιας μειοψηφιας της οποιας τα πρωτα βηματα δεν θα γινουν δεκτα απο την κοινωνια μας με την χαρα και την λαμπροτητα της Νεας Ταξεως".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.