Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Το σχήμα του προσώπου


Το σχήμα του προσώπου αποτελεί χαρακτηριστικό της φυσιογνωμίας μας. Ασκεί καταλυτικό ρόλο στην εμφάνισή μας και προσδίδει συγκεκριμένο ύφος στο πρόσωπο. Πλην του καλλωπισμού, το σχήμα του προσώπου ενδιαφέρει και τους φυλετικούς ανθρωπολόγους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν ότι το σχήμα του προσώπου προκύπτει από συγκεκριμένη φυλετική επίδραση και το θεωρούν ως κάτι το εντελώς τυχαίο ή έστω κληρονομημένο από κάποιον γονέα. Το γεγονός μάλιστα ότι συγκεκριμένο σχήμα προσώπου προσδίδει και συγκεκριμένο ύφος στο πρόσωπο, προκύπτει από την...
σύνδεση του προσώπου με φυλετικές συμπεριφορές, που κάνει ασυνείδητα το μυαλό μας από εμπειρικά δεδομένα. Το σχήμα του προσώπου αντανακλά σε συγκεκριμένη συμπεριφορά, καθότι αποτελεί φυλετικό χαρακτηριστικό.


Στην Ευρώπη οι συχνότερες αντιστοιχίες είναι οι εξής: το long πρόσωπο αντιστοιχεί σε Μεσογειακούς, Νορδικούς, Νοτιομεσογειακούς, το square σε Κρομανοειδείς, το round σε Αλπικούς-Βαλτικούς, το oval σχεδόν σε όλους πλην Κρομανοειδών και το triangle σε Διναρικούς και Κρομανοειδείς. Κλασικό γνώρισμα Κρομανοειδούς επίδρασης το έντονο σαγόνι, δίνοντας σχήμα τετραγώνου ή τριγώνου.

Στις διάφορες μικροπαραλλαγές αντικατοπτρίζεται η φαινοτυπική μεταβλητότητα που ενυπάρχει στα έμβια όντα.




8 σχόλια:

  1. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ29 Νοεμβρίου 2013 στις 10:31 μ.μ.

    Το καλυτερο σχημα κεφαλιου και κατ'επεκτασιν προσωπου παντως το εχουν τα νεγροειδη πιθηκοειδη.Ειδικα ο προγναθισμος,ειναι απλως μουρλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαχειριστά, το Heart σε ποιούς συναντάται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον σε Κρομανοειδείς, αλλά αν το πίσω σαγόνι δεν είναι έντονο και είναι μόνο το πηγούνι μυτερό, μπορεί να το έχουν και όλοι οι άλλοι τύποι.

      Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. τα ακριβή χαρακτηριστικά του στρογγυλού?φουσκωτά μήλα,καθόλου γωνίες,μικρό ή μέτριο σαγόνι και μέτωπο?μπορεί να έχει μέτριο ή μεγάλο ή μόνο μικρό?κι απο πού προέρχεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπέρα...απ'ότι βλέπω δεν έχω τον κλασσικό τύπο Ελληνίδας....δλδ.σαρκώδη χείλη,αμυγδαλοειδή μάτια χρώματος λαχανί,στρογγυλο πρώσοπο,δέρμα σταρένιο/λευκό τον χειμώνα και μελί το καλοκαίρι....ως μικρο παιδί (περίπου μέχρι τα 3) είχα μπλέ μάτια και πυρόξανθα μαλλιά..μπορεί να γίνουν τόσο δραμματικές γονιδιακές αλλαγές?η μητέρα μου μοιάζει αρκετά με λατίνα και μεγαλώνοντας άρχισα να της μοιάζω αρκετά....επίσης,μήπως θα έπρεπε να το ψάξω για τις ρίζες της καταγωγής μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υ.Γ.απο πυρόξανθα,κατέληξα να έχω καστανόμαυρα μαλλιά κι έντονα σκούρα φρύδια....θα ήθελα πάρα πολύ να έχω μια επιστημονική γνώμη επι του θέματος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το καλυτερο σχημα προσωπου ειναι το οβαλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.