Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ρωμαϊκές τοιχογραφίες - ποιον φυλετικό τύπο απεικονίζουν;

Πλήθος τοιχογραφιών έχουν σωθεί από την Ρωμαϊκή περίοδο. Η κυρίως γεωγραφική επικράτεια των Ρωμαίων αποτελεί η Ιταλική χερσόνησος, παρότι η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία επεκτάθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Επίσης η χρονική περίοδος εξάπλωσης των Ρωμαίων είναι πολλοί αιώνες, με ότι αυτό συνεπάγεται φυλετικά.

Ενδεικτικά δίνονται μερικές τοιχογραφίες και οι φυλετικοί τύποι που απεικονίζονται:...








Οι Ρωμαίοι απεικονίζονται κυρίως Μεσογειακοί, όντας καστανοί και μελαχρινοί, συχνά με κυματιστά ή σγουρά μαλλιά, με χρώμα δέρματος λευκό έως ανοιχτό λευκό. Φαίνεται και κάποια Αλπική επίδραση.

Σε καμία περίπτωση δεν βγαίνουν ακριβή συμπεράσματα, καθώς στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, ακόμη και στην Ιταλική χερσόνησο εισχώρησαν πολλά φυλετικά στοιχεία από όλη τη Μεσογειακή λεκάνη και την κεντρική Ευρώπη, τα οποία μάλιστα πολιτογραφήθηκαν ως Ρωμαίοι με το τραγικό διάταγμα του Καρακάλλα το 212μΧ, κάτι που απέδειξε το επίπεδο παρακμής των ύστερων Ρωμαϊκών χρόνων. Ωστόσο, οι τοιχογραφίες, απεικονίζοντας κυρίως ευγενείς, δίνουν μια σαφή ένδειξη για το ποιοι ήταν φυλετικά οι αρχικοί Ρωμαίοι κοσμοκράτορες.

4 σχόλια:

  1. ΝΟΡΔΙΚΟΣ ΦΟΝΙΑΣ ΣΚΟΥΡΩΝ28 Νοεμβρίου 2013 στις 10:05 μ.μ.

    Ο Συλλας παντως περιγραφεται ξεκαθαρα ως Νορδικος,θα πει καποιος οτι ισως να προερχεται απο Νορδικους Κελτες απο την Βορεια Ιταλια(Gisalpina Gallia-Εντευθεν των αλπεων Γαλατια),παντως εν πασει περιπτωσει ετσι ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ29 Νοεμβρίου 2013 στις 9:31 μ.μ.

    Ο Λευκιος Κορνηλιος Συλλας-Λατινιστι:Lucius Cornelius Sulla Felix 138-78π.χ.-ειχε Νορδικα στοιχεια,σκληρα χαρακτηριστικα προσωπου και προσωπο αρκετα οστεωδες,ωστοσο δεν θα τον χαρακτηριζα Νορδικο τυπο.Παντως πρεπει να σημειωσουμε οτι ειχε πυροξανθα μαλλια και μπλε ματια τα οποια θεωρουσε αποδειξη της ευνοιας των θεων στον ιδιο,καυχομενος και υπερηφανευομενος συνεχως για αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ29 Νοεμβρίου 2013 στις 9:38 μ.μ.

    Απο οτι θυμαμαι εγκατασταση πληθυσμων απο την Βορεια Ιταλια την μετεπειτα Ρωμαικη επαρχια της Gisalpina Gallia-Εντευθεν των Αλπεων Γαλατια νοτιοτερα δεν υπηρξε μεχρι την εγκαθυδριση του Imperium,οσο διαρκουσε δηλαδη η Respublica.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ30 Νοεμβρίου 2013 στις 12:31 μ.μ.

    Οταν λεω δεν θα χαρακτηριζα τον Συλλα Νορδικο εννοω δειγμα,καθοτι νορδικα στοιχεια εχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.