Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ποιοι τύποι μπορούν να "περάσουν" σε όλη την Ευρώπη;

Η Ευρώπη αποτελεί έναν γεωγραφικό χώρο όπου κατοικούν αρκετές φυλές, οι οποίες όμως εμφανίζουν συγγένειες. Δημιουργείται έτσι η αίσθηση ότι κάποιοι άνθρωποι ότι κάποιοι άνθρωποι θα μπορούσαν να περάσουν ως γηγενείς σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Πολλοί αναζητούν τον μια "τυπική" εμφάνιση Ευρωπαίου που να μπορεί να αντιπροσωπεύει όλη την ήπειρο αυτή.

Εξετάζοντες τις φυλές της Ευρώπης και την γεωγραφική τους κατανομή, προκύπτουν ότι σε βόρεια, νότια, ανατολική και δυτική Ευρώπη υπάρχουν διαφορές, αλλά και πολλές αλληλεπικαλύψεις. Οι κάτοικοι των διαφόρων χωρών μπορούν συχνά να κρίνουν αν κάποιος είναι ομοεθνής τους ή όχι μόνο από την εμφάνιση με μεγάλη πιθανότητα. Ακόμη και φαινοτυπικές μικροδιαφορές γίνονται αντιληπτές.

Στο ερώτημα ποιοι άνθρωποι και με τι εμφάνιση μπορούν να περάσουν σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες σαν γηγενείς, η απάντηση είναι δύσκολη. Οι φυλετικοί τύποι που έχουν την ευρύτερη γεωγραφική διασπορά, αλλά και πληθυσμιακή ευρωστία, είναι ο Αλπικός και ο Κρομανοειδής. Συνεπώς, ένας Αλπικός ή Κρομανοειδής είναι πιο πιθανό να περάσει ως γηγενής από την Ισπανία μέχρι την ευρωπαϊκή Ρωσία και από την Ιταλία μέχρι τη Νορβηγία. Για να περάσει και στις βόρειες χώρες πρέπει το χρώμα του δέρματος να είναι αρκετά ανοιχτό, αλλά όχι και τόσο ώστε να μην περνά στη νότια Ευρώπη και με μαλλιά χρώματος κάπως ανοιχτού καστανού.

Η γυναίκα της φωτογραφίας είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα Αλπικού τύπου με σχετικά ανοιχτό χρώμα δέρματος και καστανά μαλλιά, έτσι ώστε να μπορεί να περάσει ως γηγενής σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Σε τελική ανάλυση, δεν έχει μεγάλη σημασία ποιος μπορεί να περάσει σε όλη την Ευρώπη. Η αναζήτηση ενός τέτοιου τύπου αποτελεί αφορμή για σκέψη και μελέτη της φυλετικής διαφοροποίησης εντός της Ευρωπαϊκής ηπείρου, η οποία αντανακλά και στη συμπεριφορά των Ευρωπαίων.

4 σχόλια:

  1. ΝΟΡΔΙΚΟΣ ΦΟΝΙΑΣ ΣΚΟΥΡΩΝ28 Νοεμβρίου 2013 στις 7:58 μ.μ.

    Ωραιο το κοριτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ29 Νοεμβρίου 2013 στις 9:52 μ.μ.

    Πραγματικα ειναι γλυκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ29 Νοεμβρίου 2013 στις 10:03 μ.μ.

    Οπως σωστα αναφερεται στο κειμενο δεν εχει και μεγαλη σημασια ποιος μπορει να περασει σε ολη την Ευρωπη αφου υπαρχει αλληλεπικαλυψη πολλων τυπων προκαλωντας φυλετικο χαος αφου κυριαρχει στην ευρεια αντιληψη λανθασμενα ως κυριο φυλετικο στοιχειο το χρωμα μαλλιων και ματιων ενω ειναι δευτερευον.Παραδειγματος χαριν ενω οι Μεσογειακοι ειναι συγγενεις των Νορδικων φαινονται στους αγνοουντες την επιστημη της φυλετικης ανθρωπολογιας ως συγγενεις των πιο σκουροχρωμων αλπικων και κρομανοειδων,οπως και αντιστροφως,κατι το οποιο βεβαιως ουδεμια σχεση εχει με την φυλετικη πραγματικοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ29 Νοεμβρίου 2013 στις 10:13 μ.μ.

    Ειναι απολυτως σαφες οτι στοχος καθε πολιτισμενου ανθρωπου ειναι η σταδιακη και καθ'ολα τα επιπεδα ανελιξη του ειδους και κατ'επεκτασιν η παντοειδης κυριαρχια και τελικη επικρατηση της Λευκης Φυλης και σταδιακα ειδικα των καλυτερων Μεσογειακων και Νορδικων,αυτο ειναι κατι το οποιο πρεπει να επιδιωκει ο καθενας ασχετως εντελως σε ποιον Ευρωπαικο φυλετικο τυπο ανηκει ο ιδιος η η οικογενεια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.