Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Νορδικός τύπος


Ο Νορδικός φυλετικός τύπος χαρακτηρίζεται από:
α)         Δολιχοκεφαλία, συχνά σκληρό πηγούνι, προτεταγμένα οστά που σχηματίζουν γωνίες στο πρόσωπο, χείλη λεπτά
β)         Λεπτοπροσωπία
γ)         Μεγάλο ανάστημα
δ)         Λεπτορρινία, ίσια μύτη
ε)         Ανοιχτό χρώμα ματιών, δέρματος και μαλλιών
στ)    Μαλλιά ίσια, σπανίως κυματιστά, με λεπτή τρίχα, ασθενής τριχοφυΐα σώματος και προσώπου.
ζ)         Εξωμορφικός

Αυτός ο φυλετικός τύπος συναντάται στη βόρεια Ευρώπη, κυρίως σε Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Φινλανδία, βόρεια Γερμανία, βόρειοανατολική Γαλλία, Ολλανδία, Βρετανία, Ισλανδία και στις Βαλτικές χώρες. Σποραδικά συναντάται στην κεντρική Ευρώπη. Πλέον και στην Αυστραλία, Βόρεια Αμερική και λιγότερο στη Λατινική Αμερική.

Αντιπροσωπευτικά δείγματα του Νορδικού φυλετικού τύπου.Ο Βρετανός ποοδοσφαιριστής Peter Crouch και η Σουηδή αθλήτρια Carolina Klüft.



11 σχόλια:

  1. Και τι δεν θα δινα για να έχω ανοιχτά χαρακτηριστικά και γενικά αυτόν τον τύπο εμφάνισης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα δε θα το έλεγα και τόσο,οι μίξεις φυλών δίνουν καλύτερα αποτέλεσματα,αν και δεν είναι σωστό να αναμειγνύονται οι φυλές μεταξύ τους.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα σας. Πολύ ενδιαφέροντα τα άρθρα σας.

    Έδω και 20 χρόνια μελέτω το θέμα των νυχιών σε σχέση με την εξελικτική πορεία των διάφορων φυλών. Δυστυχώς αδυνατώ να βρω σχετική βιβλιογραφία.

    Που θα κατατάσατε τον Νορδικό τύπο σε σχέση με το σχήμα των νυχιών των χεριών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι εξελικτικές διαφορές που έχουν δημιουργηθεί στη μορφολογία των νυχιών μεταξύ των διαφόρων φυλών του ανθρώπου είναι μικρές και υπάρχει δυσκολία στο να ανιχνευτούν και να κατηγοριοποιηθούν. Ως εκ τούτου τα νύχια δεν χρησιμοποιούνται στην φυλετική ταξινόμηση.

      Ωστόσο οι διαφορές, παρότι μικρές, είναι υπαρκτές. Δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι δακτύλων και νυχιών και μάλιστα υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες ομάδες φυλών. Η περιγραφή των διαφορών είναι πολύ δύσκολη, αλλά θα γίνει μια προσπάθεια, για να δοθεί μια αίσθηση. Τα νύχια κάποιων Αλπικών, καθώς και αρκετών μογγόλων, είναι σαν να μην πατάνε καλά στο νύχι, σαν να είναι εύκολο να βγουν, έχοντας και αρκετή καμπυλότητα. Συνδέονται συνήθως με κάπως παχιά δάκτυλα.

      http://2.bp.blogspot.com/-wWbCuGTJFyk/UirCHuVti9I/AAAAAAAAC8I/DeCQZmI9MMY/s1600/healthy+nails+5.JPG
      http://www.healththisyear.com/wp-content/uploads/2014/10/FingerNail-Health.jpg

      Αντιθέτως, άλλου είδους νύχια είναι κάπως πιο "κολλημένα", πατώντας πιο καλά στο δέρμα και είναι κάπως πιο πεπλατυσμένα. Συνδέονται συνήθως με λεπτά δάκτυλα.

      http://www.fashion156.com/resources/uploads/2013/05/nude-nails-theyskens-theory-fall-2013-570x380.jpg
      http://i22.photobucket.com/albums/b321/baseballkid1787/Me/manicure.jpg

      Σίγουρα υπάρχουν και άλλες, πολλές κατηγορίες. Δεν γνωρίζω πού κατατάσσονται οι Νορδικοί. Πάντως, επιλέγοντας μόνο από τις δύο παραπάνω, είναι πιο κοντά στη δεύτερη.

      Ελπίζω να δόθηκε μια ιδέα. Κάποιος που έχει μελετήσει καιρό το θέμα σίγουρα θα έχει συναντήσει τέτοιες διαφοροποιήσεις. Ωστόσο, η μορφή των νυχιών δεν έχει μελετηθεί καθόλου από φυλετικής απόψεως. Οι βιολόγοι περιγράφουν κάποιες μορφές δακτύλων και νυχιών, αλλά όντας άσχετοι με την φυλετική ανθρωπολογία, αδυνατούν να καταλάβουν ότι οι μικροδιαφορές αυτές έχουν φυλετική προέλευση.

      Για να μελετήσει κάποιος την μορφή των νυχιών ενός συγκεκριμένου φυλετικού τύπου, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να βρει άτομα του συγκεκριμένου τύπου βάσει φυλετικής ταξινόμησης, έπειτα να μελετήσει φωτογραφίες ή δείγμα και τέλος να κάνει συγκρίσεις.

      Διαγραφή
  3. Ο Τζέικ Μπιούσι (Jake Busey) είναι Νορδικος ? Από το The Hitcher II(2004)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόλυ οραιος άνθρωπος εαν είχαμε Νορδικόυς τετιου τύπου στην Ελλάδα σε συνδιασμό με ενα πειθαρχημένο σύστημα διακυβέρνησης θα καταχτουσαμε την Ασία όπως επι μέγα Αλεξάνδρου αλλά δυστυχώς.

      Διαγραφή
  4. Για σας ή μητέρα μου είναι καθαρά αλπική και ο πατέρας μου είναι καθαρά νορδικος και εγώ βγήκα σαν γερμανακι με κάστανα Μάλια.... Κανονικά αυτή η μίξη αλπικου και νορδικος σε τι καταλαγει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μια πολλή ομορφη Ένωση. Η Ελλάς έχει ανάγκη από ατομα σαν και σένα. Θα πρέπει να εισαι περιφανος/νη για τον εαυτό σου. Η ορμητικοτητα του Νορδικού και η σεμνοτητα του αλπικού τυπου βγάζουν ενα υπέροχο αποτελεσμα. Μια εξευγενισμενη αλπική φυση άξια σεβασμου. Έξοχο τεκνο της Λευκής Φυλής. Απο Μακεδονία θα εισαι λογικά.

      Διαγραφή
    2. Εγώ δεν είμαι σίγουρος τι είμαι, πάντως πατέρας μου Πόντιος, θα είναι λογικά όπως λένε εδώ στο σίτε αρμενοειδης με μίξη Αλπικου ή διναρικου, αφού οι πόντιοι δεν είναι καθαροί αρμενοειδης, ενώ από μητέρας μου μεριά ο παππούς μου νόμιζα ότι είναι διναρικος αλλά μπορεί να είναι και νορδικος γτ το κεφάλι του πάνω πίσω έχει ένα εξωγκομα, οπως και το δικό μου. Ανχοθηκα για λίγο μήπως είμαι μεσωγεισκος που είναι από τους χειρότερους για μένα , αλλά δεν γίνεται να είμαι μεσωγειακος γτ είμαι ξανθός οι μεσωγειακοι μόνο μπλε μάτια μπορούν να έχουν, αυτό είναι το ανοικτό για αυτούς, μπλε μάτια και ξανθός δεν είσαι μεσωγειακος

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.