Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Nazi Primer - The Hitler Youth Manual

Στη Γερμανία, το Εθνικοσοσιαλιστικό κράτος (1933-1945) αναγνώρισε την μεγάλη σημασία της φυλής. Έδωσε ώθηση στις φυλετικές έρευνες και εισήγαγε την εκμάθηση βασικών φυλετικών εννοιών στην σχολική εκπαίδευση.

Σκοπός του ηγέτη του κράτους, Adolf Hitler, ήταν να μην βγει μαθητής από την εκπαίδευση χωρίς να γνωρίζει τις ανθρώπινες φυλές, τις ευρωπαϊκές τουλάχιστον. Η καλλιέργεια της φυλετικής συνειδητοποίησης είχε να κάνει με το να κατανοήσουν οι νέοι την επίδραση των φυλών στην ιστορία και τον πολιτισμό. Επίσης, σκοπός των κυβερνώντων ήταν η φυλετική βελτίωση με όρους ευγονικής.

Στη Νεολαία του Χίτλερ δίνονταν εκτός των άλλων και ένα βιβλίο, στα Αγγλικά μεταφρασμένο ως "Nazi Primer", εδώ έκδοσης του 1938, που εισήγαγε τους νέους στην κληρονομικότητα, την φυλετική ανθρωπολογία, την ιστορία του Γερμανικού έθνους, την γεωπολιτική θέση της Γερμανίας, την πολιτιστική και πολιτική σχέση με γειτονικά κράτη και λαούς, τους Γερμανικούς πληθυσμούς εκτός Γερμανίας, την πληθυσμιακή πολιτική και τις πλουτοπαραγωγικες πηγές του κράτους.

Ήταν ένα πολύ σημαντικό και ολοκληρωμένο βιβλίο που εξηγούσε πλήρως την θέση της πατρίδας τους στον κόσμο από κάθε άποψη. Εντάσσονταν βέβαια στις επιδιώξεις του καθεστώτος, ωστόσο οι γνώσεις που παρείχε στους νέους ήταν εντυπωσιακές. Μέσα από τέτοιες εκδόσεις προετοιμάζονταν η νέα γενιά ηγετών των Εθνικοσοσιαλιστών. Παρότι το βιβλίο είναι για νέους, το επίπεδό του είναι πολύ υψηλό, πόσο μάλλον σε σχέση με τα σημερινά βιβλία.

Συστήνεται ανεπιφύλακτα να το διαβάσετε, καθώς η δομή του είναι υποδειγματική. Τέτοιες εκδόσεις θα έπρεπε να δίνονται σε όλους τους νέους σε κάθε πολιτισμένο κράτος για να δημιουργούνται ολοκληρωμένοι πολίτες. Δυστυχώς στην σύγχρονη παρακμιακή εποχή της σιωνιστικής επικράτησης, οι νέοι προορίζονται για ανούσιες καταναλωτικές διασκεδάσεις και όχι για σκεπτόμενα ολοκληρωμένα άτομα.

2 σχόλια:

  1. Στο site που αναδύεται από τον σύνδεσμο που δίνεται δεν φαίνεται να υπάρχει η συγκεκριμένη έκδοση, όσο κατάφερα να το ψάξω τουλάχιστον. Υπάρχει κάποιο άλλο link που να παραπέμπει στο συγκεκριμένο pdf;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο. Το προηγούμενο site το έριξαν στο ενδιάμεσο. Δες καινούργιο link εδώ:

      http://archive.org/details/NaziPrimerTheHitlerYouthManual

      Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.