Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ψυχικά χαρακτηριστικά του Βαλτικού φυλετικού τύπου

Ο Βαλτικός τύπος χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα, επιφυλακτικότητα και βραδύτητα. Είναι βλοσυρός, λιτός και υπομονετικός. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι παρόμοια με αυτά του Αλπικού τύπου. Ωστόσο η ψυχοσύνθεσή του είναι πιο περίπλοκη. Ενώ γενικά είναι λιγομίλητος, υπό συνθήκες χαλάρωσης μπορεί να γίνει υπερβολικά ομιλητικός. Εμφανίζει μεγάλη φαντασία και μπορεί να εκφραστεί ακόμα και με μεγαλεπήβολα σχέδια ή ιδεαλιστικές ουτοπίες. Η αναποφασιστικότητά του τον κάνει ονειροπόλο και μοιρολάτρη, αφού ο ίδιος δεν δρα για την πραγματοποίηση των ιδεαλισμών του, ενώ περιμένει αυτό να συμβεί με κάποιον άλλο άγνωστο τρόπο.

Αντέχει στις κακουχίες, στις στερήσεις και στην καταπίεση από την εξουσία. Απουσιάζει η ενεργητικότητα και οι δημιουργικές δυνάμεις. Είναι ενάντιος στον ατομικισμό και υιοθετεί μηδενιστικές αντιλήψεις. Είναι πατριώτης, αλλά η έλλειψη ενεργητικότητας και επιθετικότητας τον κάνουν ανίκανο για ηγεσία και συνεπώς ακολουθεί τους ηγέτες με προσήλωση ή σχεδόν με υποταγή. Είναι φιλόξενος με τους γείτονες και με την οικογένειά του συνδέεται στενά, παρότι ακόμα και εκεί εκφράζεται επιφυλακτικά και κυρίως με πράξεις και όχι τόσο με λόγια.

Είναι συχνά εκδικητικός και βίαιος, ακόμα και στις ερωτικές του σχέσεις. Ωστόσο η διάθεσή του αυτή μπορεί να αλλάξει γρήγορα και μετανοώντας να δοθεί γρήγορα σε εγκάρδια επαναπροσέγγιση. Αλλάζει ταχύτατα διάθεση, από κατήφεια σε ενθάρρυνση, από αδιαφορία σε φανατισμό. Η μηδενιστική του διάθεση έχει καταστροφικές τάσεις, έτσι ώστε να σπαταλά ότι κερδίζει με κόπο και να κάνει επίδειξη πλούτου όταν διαθέτει. Η αναποφασιστικότητα και η βραδύτητα σκέψης τον χαρακτηρίζουν. Είναι καλός παρατηρητής της ανθρώπινης φύσης. Δεν δείχνει ιδιαίτερη φροντίδα για τον εαυτό του. Έχει πνευματικές ικανότητες, αλλά περιορίζεται από την μηδενιστική του φύση και την απουσία ενεργητικότητας ώστε να μην γίνεται σπουδαίος επιστήμονας. Σε όλους τους τομείς, οικονομικούς, βιομηχανικούς, επιστημονικούς, κοινωνικούς κυριαρχεί η μετριότητα και η μοιρολατρία.


4 σχόλια:

  1. καποια απο αυτα που λετε συμφωνουν και με τις δικες μου πηγες,αλλα μερικα ειναι ανακριβη και καλο θα ηταν να μας δινατε και τις πηγες σας για να τα επιβεβαιωσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τα ψυχικά χαρακτηριστικά των φυλών πολλά έχουν αντληθεί από τους Gunther, Δημόπουλο και άλλους μελετητές. Έχει ευρύτατα επισημανθεί η συσχέτιση της συμπεριφοράς του Βαλτικού με τον Αλπικό τύπο. Δες κάποια από τα βιβλία στους συνδέσμους δεξιά.

      Επίσης πληροφορίες προκύπτουν εξετάζοντας τη νοοτροπία του Ρωσικού λαού, κατ'εξοχήν Βαλτικού φυλετικά στο Ευρωπαϊκό μέρος, για τον οποίο υπάρχουν πολλά στοιχεία.

      Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. στην ψυχοσυνθεση ειμαι βαλτικος με λιγουλακι μεσογειακου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.