Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Χάρτης κεφαλικού δείκτη στην Ευρώπη - Schwidetzky


Ο χάρτης παρουσιάζει την κατανομή του κεφαλικού δείκτη στην Ευρώπη. Είναι ίσως ο καλύτερος χάρτης κεφαλικού δείκτη που υπάρχει, για τον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο.

Οι περιοχές όπου κατοικούν Αλπικοί, Διναρικοί, Αρμενοειδείς και Βαλτικοί, δηλαδή κεντρική Ευρώπη, δυτικά Βαλκάνια, Μικρά Ασία και ανατολική Ευρώπη αντίστοιχα,...
παρουσιάζουν βραχυκεφαλία. Συνυπάρχουν με Κρομανοειδείς και άλλες μορφές που συχνά είναι δολιχοκέφαλες και προκύπτει μια ενδιάμεση κατάσταση. Στη βόρεια Ευρώπη, ο κεφαλικός δείκτης πέφτει, πλην Λαπωνίας, λόγω δολιχοκέφαλων Νορδικών, Κρομανοειδών και Ατλαντοειδών. Στη νότια Ευρώπη υπάρχουν κάποιες παραλιακές κυρίως περιοχές, όπου ο κεφαλικός δείκτης πέφτει, λόγω Μεσογειακών.

Στην Ελλάδα, η βόρεια και βορειοδυτική Ελλάδα είναι κατά μέσο όρο βραχυκέφαλη, όπως και μέρος της Πελοποννήσου. Η υπόλοιπη Ελλάδα βρίσκεται σε μια ενδιάμεση κατάσταση, με μίξη δολιχοκέφαλων και βραχυκέφαλων.

Από το βιβλίο των Schwidetzky I., Heberer G., Kurth G., Anthropologie, 1970, με στοιχεία από τον B. Struck. Τον βρήκαμε εδώ.

33 σχόλια:

  1. Το τετράγωνο σαγόνι και γενικότερα το τετράγωνο πρόσωπο είναι συνήθως γνώρισμα κρομανοειδούς φυλετικού τύπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά για τους Βαλτικούς τι ισχύει; Είχαν δηλαδή κάποτε εξωευρωπαική καταγωγή ή απλά επειδή λόγω γεωγραφικής θέσεως τους ,έχουν αναμειχθεί σε κάποιο βαθμό με μογγολικές φυλές ,γι αυτό επικρατεί σύγχυση γύρω από το θέμα; Διότι η αλήθεια είναι ότι δε θυμίζουν σε τίποτα μογγόλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρότι έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά, φαίνεται ότι υπάρχει απώτερη συγγένεια Αλπικών-Βαλτικών με τους μογγολικούς τύπους. Δες και εδώ:

      http://fyletika.blogspot.gr/2015/07/blog-post_31.html

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  3. Ρε παιδιά ο μακαρίτης ο Σωτήρης ο Μουστάκας https://raphaelpanous.files.wordpress.com/2013/09/sotiris-moustakas.jpg είναι Διναρικός αλλά σίγουρα έχει και άλλη επίδραση.Είναι μήπως και Κρομανοειδής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορείτε να μου λύσετε μια απορία??Οι Αλβανοί ανήκουν στην Ευρωπαική φυλή??Μπορεί να έχουν λάβει κάποια διναρικά ή αλπικά χαρακτηριστικά απο μίξεις,αλλά δεν έχουν ασιατική καταγωγή??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ την ίδια ερώτηση έκανα πριν λίγες μέρες και έλαβα μια αξιόλογη απάντηση.Είναι γεγονός ότι οι αλβανοί είναι διναρικοί,όπως οι Ηπειρώτες για παράδειγμα.Όμως όπως είπα και εγώ πριν από ΄λίγο καιρό οι διναρικοί Ηπειρώτες διαφέρουν σημαντικά από τους διναρικούς αλβανούς .Ίσως ''φταέι'' η μίξη τους με συγκεκριμένους φυλετικούς τύπους που τους ''αγριεύουν'' εμφανισιακά.Πιστεύω πως όντως υπάρχει περίπτωση να έχουν ασιατική καταγωγή επειδή διαφέρουν από όλους τους άλλους διναρικούς (συγγνώμη κι όλας αλλά η μούρη τους είναι σαν φίδι των περισσότερων).Από την άλλη μου φαίνεται περίεργο ,μόνο σε αυτήν την μικρή περιοχή της Ευρώπης να υπάρχουν ασιατικοί πληθυσμοί,ενώ στην υπόλοιπη να μην υπάρχουν τέτοια παραδείγματα.
      Υ.Γ Μη θεωρήσεις το σχόλιο μου απάντηση στο ερώτημα σου ,άλλωστε και εγώ την ίδια απορία έχω και προσπαθώ να την διαλευκάνω πολύ καιρό.

      Διαγραφή
    2. Ανωνυμε 5.58 , όταν λες αλβανοί έχεις κάτι τέτοιο στο μυαλό;
      http://s1155.photobucket.com/user/fotografos13/media/klassic%20alv_zpsdqdeckkm.jpg.html
      Γιατί εμάς, αυτοί μας μαζεύουν τις ελιές στο χωριό.

      Διαγραφή
    3. Ναι φίλε ,ακριβώς αυτό.Όταν περπατώ στο δρόμο βρίσκω πολλούς τέτοιους και λέω ''να ένας αλβανός'' .Είναι κάτι σαν παιχνίδι με τον εαυτό μου να ξεχωρίζω τους αλβανούς που δε μοιάζουν σε τίποτα με τους διναρικούς Έλληνες ,,αλλά όπως λέω οι μούρες τους είναι σαν ''σαύρες''.Γιατί συμβαίνει αυτό; Με τι φυλετικούς τύπους έχουν αναμειχθεί και μοιάζουν έτσι;Θα μπορούσε να μας απαντήσει ο διαχειριστής , αν γίνεται;

      Διαγραφή
    4. Δηλαδή αν είναι οι Αλβανοί Ασιάτες, τότε οι Κύπριοι και οι Πόντιοι τί είναι; Τους έχετε δει και σας μοιάζουν για "λευκοί Ευρωπαίοι"; Δεν κοιτάμε την αρμενοειδή καμπούρα μας...οι Αλβανοί, οι Γερμανοί και οι εξωγήινοι μας φταίνε.
      Όσο δε για τους ναζίζοντες, το χετε πάρει χαμπάρι πως σε όλο τον λευκό κόσμο τους νεοέλληνες τους θεωρούν γυφτάραπες (και δικαίως) και ένα με τους Τούρκους φατσικά και πολιτιστικά; Στην Αγγλία δε τους Κυπρίους δυσκολεύονται να τους ξεχωρίσουν από Πακιστανούς.

      Διαγραφή
    5. Οι κάτοικοι του Ηρακλείου της Κρήτης στην πλειοψηφία τους (ή τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς) φαίνονται "λευκοί Ευρωπαίοι" ή απόγονοι Σαρακηνών Αράβων; Και επειδή ο "πατριωτισμός" στην ελλαδίτσα της φάπας ξεχυλίζει, αν το 20% του ελληνόφωνου πληθυσμού είναι αρμενοειδές ή δραβιδικό (και λίγο λέμε), σημαίνει πως το 20% του πληθυσμού είναι φυλετικά εξωευρωπαικό και ασιατικό. Εκτός αν είναι και αυτοί ευρωπαικοί φυλετικοί τύποι (εδώ γελάμε), οπότε είναι κωμικό που διαμαρτύρονται κάποιοι για φυλετική αλλοίωση από Σύρους, Άραβες και Πακιστανούς.

      Διαγραφή
    6. Tι σχέση έχουν αυτά που λέμε εμείς με αυτά που λες εσύ ρε ''έξυπνε'' ; Γιατί κόπτεσαι τόσο πολύ ; Σου θίξαμε την αλβανία; αλβανός είσαι;Eμείς διατυπώσαμε κάποιες ερωτήσεις για μια συγκεκριμένη περιοχή , και εσύ αρχίζεις να μας δίνεις απαντήσεις του τύπου ''ναι γιατί εσείς οι Έλληνες είστε Λευκοί ; δες τους Κύπριους και τους Πόντιους'' ...Ποιος αναφέρθηκε σε αυτούς τώρα; Γράφεις λοιπόν επειδή έχεις κάτι να πεις ,΄'η απλά για να πεις ''κάτι'';
      O Αριστοτέλης έλεγε '' ο έξυπνος μιλάει όταν έχει να πει κάτι,ο ηλίθιος μιλάει επειδή απλά πρέπει κάτι να πει εκείνη τη στιγμή''.Άντε κάνε μας τη χάρη λοιπόν.

      Διαγραφή
    7. Μπορείς να ξεχωρίσεις εναν σκουρόχρωμο έλληνα απο εναν άραβα...Δεν είναι μόνο το χρώμα που χωρίζει τις φυλές..(παράδειγμα οι εβραίοι)

      Διαγραφή
    8. Λαβράκι έβγαλε η μελέτη της αλβανικής φυλής. Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Αλβανοί λοιπόν και αλλόφυλοι όλοι αυτοί που μπαίνουν εδώ μέσα και κατηγορούν τους Έλληνες για μπασταρδέματα με αλλοφύλλους. Επιτέλους να πέφτουν οι μάσκες.

      Διαγραφή
    9. http://www.sportdog.gr/sites/default/files/imagecache/lightbox_full/article/2011_12/TSAKA_BASIKO.jpg

      Να μια περίπτωση καθαρού αρμενοειδή.

      Διαγραφή
    10. προς τους σχολιαστες για Αλβανουκαι διναρικους Ηπειρτες απαντω τα εξης.Φυλετκο συνορο μεταξυ των δυο πληθυσμων δεν υπαρχει.Οι"διαφορες" που προκυπτουν-προς το ηπιότερο- με τους Ηπειρώτες ωφειλονται στο επιπεδο ζωης,λογωτερες αναλογικα κακουχίες,διατροφη,μοδα κλπ.Δυστυχως,αν δειτε παλιες οικογενειακες φωτογραφιες που συνηθως υπαρχουν σε σπιτια χωρικων στους τοιχους θα καταλάβετε τι εννοω.Ασπρόμαυρες παντα.Προσφατα,γνωστος μου στο φβ ανηρτησε φωτο του 1958 1959 από ΠΕΔΙΝΟ χωρο της δυτικης πελοποννησου,απο καφενειο με θαμωνες κλπ.Επαθα πλακα,αυτο ητνα πλατεια Τιράνων...

      Διαγραφή
    11. ...εντονα τριγωνικεφαλοι,καποιοι σε προφιλ εντονα επισης βραχυκεφαλοι,λεπτοφυεις μύτες,αυτια εξέχοντα, κλπ.Φανταστειτε ότι ηταν πεδινο χωριο.Να η πω τι γινετε σε πλαστικους χειρουργους τα τελευταια χρονια από γυναικες κυριως,επειδη προμηθευω υλικα.Μονο ιστα αναμονης για διορθωτικη μυτης-αυτιων να δειτε...Υπαρχουν επισης αρκετοι Διναρικοι με εντονη Κρομανιον επιδραση σε περιοχες της Αρτας και της Πρέβεζας.

      Διαγραφή
    12. ...γινεται...εκ παραδρομης.

      Διαγραφή
    13. Στην αλβανία ο διναρικός τυπός ειναι ο κυριαρχός και συναντανταί σε καθαρές μορφες αλλα οι διαφορέςμιξεις τους καθιστούν διαφορετικη την νοτια αλβανία ειναι διναρικόι,αλπικοί και πολυ εντονα συναντατι ο διναροαλπικός(οι περισσσοτεροι νοτιοαλβανοί δεν ξεχωριζουν και πολύ ιδαιτερα οι νεοί γιατί οι μεγαλοι φενονταί λιγο πιο περιεργοι λογω πιο σκληρόυ τροπου ζωης) απο τήν αλληστην βορειά αλβανλια συνανται δυο ειδή 1ον ο διναρο-κρομανιόν αλβανοφατσα με εντονά ζυγωματικα και τετραγώνο κεφαλι και 2ον ο διναρο-αρμενοειδης mtebid(πολυ συχνός) κανοντάς αρκετόυς αλβανούς ουνα ρατσα ουνα φατσα με τους γεωργιανούς σκορπία συνανται asiatic alpine η west turanid αρκετόι υποστηριζούν οτι 3 στούς 10 ειναι απο την κασπία εγω προσωπικά οχι πιστευω οτι ειναι μειξείς τουρκων μουσουλμανων οποτε συμπερασμα ο διναρικός ειναι ο κυριαρζος στην νοτια συνανται εντονη αλπική επιδραση στα βοριεα αρμενοειδες και κρομανοειδεις φυσικα υπαρζουν αρκετοι αλπικοί καθαροι οπως και σποραδικά μεσογειακοι να σας πω την φυλετική συνθεση μιας πολυμεληςπαρεας αλβανων που ειδά και ηταν η εξης και πιστευω οτι ετύχα ακριβως σε μια χαρακτηριστική περιπτωση με ανλογια σωστη

      1: Διναρικός
      2:Διναρο-Αλπικός
      3:Αλπικός
      4:Διναρο-αλπικός
      5:Διναρο-κρομανοειδεις
      6:Διναρο-κρομανοειδεις
      7:Mtebid-East alpinid
      8:Mtebid
      9:Pontid(μεσ)-Αλπικός
      10:Mtebid-CROMAGNID
      11:Διναρικός(Ξανθός)
      12:Διναρικός-κρομανοειδής(ξανθος)
      13:Αλπικός

      Διαγραφή
  5. Οι διναρικοί, έαν και εφόσον προέρχονται από τους ΚΜ τύπους, μπορεί να διαφοροποιήθηκαν λόγω οίκησης στα βουνά της Ευρώπης. Όπως φαίνεται στον χάρτη όπου οι άλπεις και οι δειναρικές άλπεις είναι μαύρες. Υπάρχουν θεωρίες όπου η οίκηση σε υψόμετρο ευνοεί συγκεκριμένα χαρακτηριστικά από άλλα; π.χ. Σε αυξημένο υψόμετρο υπάρχει μικρότερη βαρύτητα, λιγότερη πίεση αέρα και πυκνότητα οξυγόνου, και λιγότερη προστασία από τον ήλιο. Υπάρχει κάποια θεωρία που να συνδέει όλα αυτά ή κάποια από αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://holby.tv/db/content/images/5_1085_eZ02FpDf2v-250x.jpg

      http://images.movieplayer.it/images/2014/04/07/arrow-sebastian-dunn-in-una-scena-dell-episodio-la-prova-prima-stagione-346753.jpg

      Διναρικός είναι? έχει κάποια άλλη επίδραση?

      Διαγραφή
  6. Οι έλληνες αποτελούνται απο τους μεσογειακούς-αλπικούς-διναρικούς..Στην φυλετική πολιτική της γερμανίας θεωρούσαν κατώτερους τους διναρικούς και τους άλλους τύπους απο τους νορδικούς και την μιξή τους...Αυτός ο διαχωρισμός θα μπορούσε να γίνει για τους έλληνες σε μεσογειακούς??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι.Σε ένα εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς δικό μας ,αντίστοιχο της ναζιστικής Γερμανίας,θα μπορούσαν να δοθούν τα ''ηνία'' στους Μεσογειακούς ως ανώτερο φυλετικό τύπο ,αλλά και με τη συμμετοχή των Αλπικών ,των Διναρικών και των Κρομανοειδών που υπάρχουν από τα πανάρχαια χρόνια στην Ελλάδα.
      Όλα αυτά βέβαια σε μια ουτοπική πολιτεία!

      Διαγραφή
    2. οπως για τους γερμανούς είναι ο νορδικός,ετσι με τους έλληνες είναι ο μεσογειακός και οι μίξεις του..

      Διαγραφή
  7. Αν κρινουμε απο την μονη πηγη που υπαρχει σχετικα με τα ψυχικα και πνευματικα γνωρισματα των εν λογω φυλων οι διναρικοι κατατασσονται δευτεροι σε πνευματικες ικανοτητες οποτε δε θα μπορουσε να γινει αυτος ο διαχωρισμος.
    https://www.stormfront.org/forum/t262108/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίρνεις στα σοβαρά άτομα του stormfront που στηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ τον σιωνιστή και στηρίζουν μια ζωή την σιωνιστική πολίτικη της Αμερικής και τρώνε από τα McDonald's.

      Διαγραφή
    2. https://pbs.twimg.com/profile_images/656607742472359936/RFp5Zave.jpg

      Αυτοαποκαλείται λευκός εθνικιστής και στηρίζει τον σιωνιστικό ισραήλ μην ξεχάσω τον Χρήστο Ρήγα που γλύφει όλους τους σεφαραδίτες εβραίους στο προφίλ του.

      Διαγραφή
    3. Τρίζουν τα κόκαλα του Χίτλερ με την πάρτη του του ''δήθεν'' λευκού εθνικιστή...

      Διαγραφή
    4. http://www.voxnr.com/c_images/icono/0603/faye_sion.jpg

      http://i1.wp.com/www.counter-currents.com/wp-content/uploads/2011/01/Guillaume-Faye11-300x162.jpg?resize=350%2C200

      Guillaume Faye λευκός εθνικιστής ο αγαπημένος του stormfront.

      Διαγραφή
  8. Τα κειμενα ειναι του hans gunther,το stormfront ειναι απλως μια απτις πηγες που τα παραθετει και ισα ισα που στα σχολια τους κανουν αναφορα σε ζωδια και ωροσκοπους αμφισβητωντας την εγκυροτητα των κειμενων,την ιδια πηγη χρησιμοποιησε και ο διαχειριστης για τα ψυχικα γνωρισματα των φυλων μονο που τα παραποιησε προς οφελος του ενω οπως φαινεται ααπτα πραγματικα κειμενα οι νορδικιστες εχουνε σε μεγαλυτερη εκτιμηση τους διναρικους αποτι τους μεσογειακους,αυτος ο τυφλος φανατισμος με τους μεσογειακους που παρατηρειται στο μπλογκ δε διαφερει και πολυ απτις νοοτροπιες παντουρκιστων,νορδικιστων η αφροκεντριστων και ειναι κριμα αφου σαν λατρεις των αρχαιων θα πρεπε να μας ενδιαφερει πανω απολα η αληθεια και οχι να ικανοποιησουμε τις φαντασιωσεις μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.