Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Τα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά των σύγχρονων Ελλήνων

O Βρετανός ανατόμος Wynfrid Duckworth εξέτασε την ανθρωπολογία της κεντρικής και νότιας Ελλάδας σε μελέτη του με τίτλο "The physical characteristics of modern Greeks" που δημοσιεύτηκε στα Report of the British Association for the Advancement of Science. Αντιπαραβάλλονται οι μετρήσεις από Έλληνες της ηπειρωτικής Ελλάδας με προηγούμενες μετρήσεις του ίδιου συγγραφέα από την Κρήτη. Να υπενθυμήσουμε ότι τότε η Ελλάδα δεν είχε ακόμη απελευθερώσει την Μακεδονία και όλη την Ήπειρο.

Το δείγμα αποτελούνταν από 99 νεαρούς, έγκλειστους στο Αναμορφωτήριο Αθηνών. Τα άτομα του δείγματος κατάγονται από όλες τις περιοχές της ελεύθερης τότε Ελλάδας, δηλαδή Θεσσαλία,μέρος της Ηπείρου, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και νησιά. Δεν συμπεριλαμβάνεται η Κρήτη, ώστε να γίνει η σύγκριση. Οι σωματοσκοπικές παρατηρήσεις και οι μετρήσεις δίνονται στους εξής πίνακες:




Από τον πίνακα με τις παρατηρήσεις, προκύπτει ότι οι Κρήτες έχουν ελαφρά πιο σκούρο χρώμα δέρματος από τους κατοίκους της υπόλοιπης Ελλάδας, καθώς και ελαφρά πιο σκούρο χρώμα μαλλιών, αυτιά μη προεξέχοντα και κάπως πιο έντονα ζυγωματικά. Γενικά φαίνεται ότι οι Έλληνες έχουν ανοιχτό χρώμα δέρματος, μαλλιά καστανά προς μαύρα με μόλις ~3% ξανθούς και ~1% κοκκινομάλληδες. Στις παρατηρήσεις για το χρώμα των ματιών, τα γκρι-πράσινα-μπλε μάτια αποτελούν το 2,6%-13,0%-2,6% στην κεντρική και νότια Ελλάδα, ενώ τα ποσοστά τους αυξάνονται σημαντικά στην Κρήτη, κάτι που σημαίνει ότι οι Κρήτες, παρότι έχουν πιο σκούρα μαλλιά, έχουν πιο ανοιχτό χρώμα ματιών.

Από τον πίνακα με τις μετρήσεις, προκύπτει ότι ο κεφαλικός δείκτης στην Ελλάδα βρέθηκε 82,5 σε αντίθεση με αυτόν της Κρήτης που είναι 79,6. Η κατανομή του κεφαλικού δείκτη έχει γίνει με όρια <75 και >80 για δολιχοκεφαλία/βραχυκεφαλία. Στην δική μας ταξινόμηση, προκύπτει ότι οι δολιχοκέφαλοι στην Ελλάδα, πλην Κρήτης, είναι 28,57% και οι μεσο-βραχυκέφαλοι 71,43%. Στην Κρήτη οι δολιχοκέφαλοι είναι 57% με τους υπόλοιπους βραχυκέφαλους. Αυτό δείχνει ότι η ηπειρωτική Ελλάδα έχει πλειοψηφία βραχυκέφαλων, με τους δολιχοκέφαλους να αποτελούν κάτι παραπάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού. Στην Κρήτη οι δολιχοκέφαλοι αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία, με τους μεσο-βραχυκέφαλους όμως να πλησιάζουν σε ποσοστά.

Ο μέσος ρινικός δείκτης είναι πάντοτε λεπτόρρινος στο 65,7 με τους Κρήτες να είναι ακόμη πιο λεπτόρρινοι.

Στη συνέχεια ο Duckworth παρουσιάζει δύο πολύ ενδιαφέροντες χάρτες της Ελλάδας με την κατανομή των μετρήσεων του κεφαλικού δείκτη και του ρινικού δείκτη, που έλαβε από το συγκεκριμένο δείγμα.



Ο συγγραφέας προβαίνει σε ανάλυση των χαρτών, προσπαθώντας να ανιχνεύσει τα φυλετικά στοιχεία. Διαπιστώνει ότι υπάρχει σημαντική μίξη μεταξύ δολιχοκέφαλων και βραχυκέφαλων. Σε κάποιους βραχυκέφαλους εντοπίζει Αρμενοειδή ή Διναρικά στοιχεία. Μία παρατήρησή του είναι ότι όσο πάμε πιο δυτικά στην ηπειρωτική Ελλάδα, τόσο αυξάνονται οι βραχυκέφαλοι. Στο τέλος παρατίθενται οι αναλυτικοί πίνακες των μετρήσεων.

Εμείς να παρατηρήσουμε ότι οι δολιχοκέφαλοι είναι Μεσογειακοί ή και Κρομανοειδείς, ενώ οι βραχυκέφαλοι είναι Αλπικοί, Αρμενοειδείς ή Διναρικοί. Η δυτική Ελλάδα, έχοντας πολλούς Διναρικούς, είναι λογικό να έχει υψηλό κεφαλικό δείκτη. Η μεσορρινία εντοπίζεται σε όλον τον Ελλαδικό χώρο, υποδεικνύοντας την παρουσία των Αλπικών.

36 σχόλια:

  1. Το δείγμα αποτελούνταν από 99 νεαρούς, έγκλειστους στο Αναμορφωτήριο Αθηνών.
    Εδώ κανονικά θα έπρεπε να σταματήσουμε να διαβάζουμε.
    Δυστυχώς οι έρευνες αυτές γίνονται σε εποχές που η έννοια του αμερόληπτου δείγματος δεν έχει ανακαλυφθεί-εφευρεθεί. Δεν θέλει πολύ αντίληψη για να καταλάβει κανείς ότι ο πληθυσμός των αναμορφωτηρίων δεν αντιπροσωπεύει τον συνολικό πληθυσμό. Είναι σαν να πάμε σήμερα στις φυλακές και να πούμε ότι οι Έλληνες έχουν τα χαρακτηριστικά των εγκλείστων των φυλακών. Με αυτό τον τρόπο θα εκτιμήσουμε τους Έλληνες από τους Αλβανούς που έχουμε φυλακίσει. Τέτοιου είδους έρευνες που εμφανίζονται εδώ απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν επιστημονικές. Τέτοιες έρευνες βγάζουν τους Έλληνες πολυφυλετικό μείγμα παραβλέποντας το γεγονός που βλέπουμε όλοι , το ότι μπορούμε ξεκάθαρα να ξεχωρίσουμε τον Έλληνα από τον ξένο. Ειδικότερα μπορούμε να τους ξεχωρίσουμε από τους γειτονικούς αλλοεθνείς εισβολείς πληθυσμούς Αλβανούς-Βούλγαρους-Τούρκους που αν είχαμε εκτενή επιμειξία θα μοιάζαμε με αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.tokarfi.gr/wp-content/uploads/2015/06/lempesis.jpg

      Αυτός πάντως για ανατολίτης μιαζει.

      Διαγραφή
    2. Ιούλιε Καίσαρα πες μα το φυλετικό τύπο του κυρίου μπροστά.

      Διαγραφή
    3. Έχω ένα πρόβλημα με την τυπολογία και ο λόγος είναι προφανής.
      Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι μίξη τουλάχιστον δύο τύπων.
      Στην ερώτησή σου τώρα θα απαντούσα ότι ο κύριος μπροστά αριστερά είναι μεσογειακός/αλπικός ενώ όλοι οι άλλοι έχουν μη ευρωπαϊκή καταγωγή σε μεγάλο βαθμό.Ελπίζω να σε κάλυψα.

      Διαγραφή
    4. Και οι φυλετικοί τύποι στην Χεζμπολάχ είναι πολλοί ανώτεροι από τους Πακιστανούς και μπαγκλαντέζους east-med iranid δεν είναι τυχαίο που τους κατηγορουν για ναζιστές και ότι οι προγονοί τους ήταν εθελοντές στην Βέρμαχτ.

      Διαγραφή
    5. Αλπικός και Μεσογειακός φαίνεται...

      Διαγραφή
    6. απο που ως που ξεχωριζεις τον Ελληνα απο τον Τουρκο ή απο αλλο ξενο

      Διαγραφή
  2. Ωραία φωτογραφία(!)Από που την πήραν(;)από την Ειδομένη(;).Ταλαίπωροι άνθρωποι/πρόσφυγες(Ναι υπάρχουν και αυτοί που δικαιούνται τον τίτλο)που έχουν μέρες να τραφούν κανονικά,και έχουν βγάλει καλύτερες photo και με περισσότερη αισιοδοξία και ζωντάνια από τα πρόσωπα που βλέπω στη παραπάνω φωτογραφία.
    Τελικά το μεγαλύτερο σφάλμα στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους ήταν η μετεγκατάσταση,κατά εκατομμύρια, στο κλεινόν άστυ,ανθρώπων που μετά βίας είχαν γνωρίσει κοινότητα μεγαλύτερη από το χωριό τους.Και κατέληξε το διαμάντι της μεσογείου μια Καλκούτα της Βαλκανικής.Ένα νέο Βιλαέτι με τον ανάλογο πληθυσμό.Καλή μας λευτεριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα μεγάλο λάθος που γίνεται είναι πως αδυνατούμε να συλλάβουμε πως τα τελευταία εκατό χρόνια ο ελληνικός πληθυσμός (όχι λαός ή έθνος) έχει ριζικά αλλοιωθεί.
    Συγκεκριμένα, εκτός από τη μεγάλη αρμενοειδή μείξη που συνδέεται με την προσφυγική έλευση του 1922, είχαμε τις τελευταίες 3 δεκαετίες τους λεγόμενους "ρωσοπόντιους" που εισέβαλαν μαζικά και είναι σχεδόν όλοι εξόφθαλμα ασιατικοί φυλετικοί τύποι (ακόμη και καθαρόαιμα τουρανικοί). Επίσης εκατοντάδες χιλιάδες Ρομά έχουν αστικοποιηθεί-"εξελληνιστεί" ενώ οι υιοθεσείς νόμιμες και παράνομες από δραβιδικούς τύπους βρίσκονται σε άνθηση. Αν βάλουμε και αρκετούς νέγρους που έχουν κάνει μεικτούς γάμους, όλα οι παραπάνω μελέτες, ακόμη και αν στηρίζονται σε ανασφαλή δείγματα, συνιστούν ρομαντικές αναπολήσεις.
    Τέλος, οι Κύπριοι αδελφοί μας είναι αρμενοειδείς και σε αυτό συμφωνούν όλοι οι φυλετικοί χάρτες των τελευταίων εκατό χρόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν συμπλήρωμα, για να είμαι δίκαιος, θετική φυλετική εξέλιξη ήταν από μια εκδοχή η έλευση των βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα.(Το αρνητικό προφανώς ήταν ότι αποψιλώθηκε η Β. Ήπειρος και οι πάγιες διεκδικήσεις μας επί της ελληνικότατης αυτής περιοχής αποδυναμώθηκαν). Φυλετικά πρόκειται για μια σύνθεση διναρικών-αλπικών με αρκετά νορδικά στοιχεία. Οι τελευταίοι, άραγε, Δωριείς του ελληνισμού; Και η φυλετική ζωτικότητα των ανθρώπων αυτών αποδείχτηκε από το γεγονός πως εργάστηκαν ως οικοδόμοι, βοσκοί και αγρότες δηλ. εργασίες που θέλουν ιδρώτα και αντρισμό. Από πολιτικής δε απόψεως, είναι γνωστό πως είναι πατριώτες και φανατικοί αντικομμουνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://z3.ifrm.com/67/29/0/p504575/109273794.jpg

    Ένα foroum ανθρωπολογίας τον βγάζει Gracile Med East Med.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσύ φίλε μου τι πρόβλημα έχεις; Αν διαφωνείς μπορείς να παρουσιάσεις την επιχειρηματολογία σου και να μας πεις ότι αυτά δεν ισχύουν. Και εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να πειστούμε και να ανακαλέσουμε. Ούτε βρίσαμε κανέναν ούτε διεκδικούμε το αλάθητο.
    Δευτερευόντως, καθώς υποθέτω είσαι και χριστιανός, τι πρόβλημα έχεις με τη φυλετική αλλοίωση και οργίζεσαι; Τι πρόβλημα έχεις αν οι Έλληνες μετατρέπονται σε ασιάτες ή δραβίδες; Δεν είναι σύμφωνα με τη χριστιανική διδασκαλία όλοι οι άνθρωποι ίσοι, μαύροι, κίτρινοι, λευκοί; Που το κόλλημα τότε αν μετατρεπόμαστε σε δραβίδες. Όσο για την αρμενοειδή μείξη, κάθε πιστός ορθόδοξος χριστιανός πρέπει να νιώθει υπερήφανος. Πλέον αποκτούμε DNA των πρώτων χριστιανών και μοιάζουμε όλο και πιο πολύ με τους προφήτες του αρχαίου Ισραήλ. Τί ζόρι τραβάς λοιπόν; Αφού ούτε ναζί είσαι, ούτε παγανιστής, ούτε πιστεύεις στα περί αρίων και φυλετικής καθαρότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μη ξεχνάμε ότι η Ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία με την πολιτική της μετέτρεψε σε χωματερή της Ευρώπης τη Δυτική Ρωμαική αυτοκρατορία οδηγόντας τους Βησι-οστρο-Γότθο-Βανδάλους στην Δυτική Ρωμαική Αυτοκρατορία. Έτσι μια μικρή ιστορική παρένθεση.

      Διαγραφή
    2. Ρε ανώνυμε 7:37 στο τέλος θα μας πεις ότι ήταν φυλετική η δυτική ρωμαϊκή αυτοκρατορια.

      Διαγραφή
    3. Ντροπή να τα λέτε σείς, οι φυλετισταί αυτά ρε Ανώνυμε. Νόμιζα θεωρούσατε υπερ-Άρια τα Γερμανικά φύλα, των Γότθων, των Αλαμάννων και των Βανδάλων.

      Διαγραφή
    4. Κωνσταντινουπολίτη τα έχουμε ξαναπεί.
      Οι πρώτοι Άριοι ήταν οι Μεσογειακοί Έλληνες.Το τι υποστήριζαν οι ναζί δε μας αφορά.Δε θα χαρίσουμε το χαρακτηρισμό του ''Αρίου'' στα αγριογούρουνα των σκοτεινών δασών της Αλεμάνια...

      Διαγραφή
    5. Εσύ ρε Ρωμιέ, αφου δεν είσαι φυλετιστής, τι ρόλο βαράς και μπαίνεις εδώ και σχολιάζεις. Εμείς εδώ είμαστε ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ μέχρι κόκκαλο, γκέγκε; Γούστο μας, καπέλο μας και καουμποιλίκι μας. Αν δε σ' αρέσει τράβα αλλού.

      Διαγραφή
    6. Βγάλτε τον Κορνήλιος Κοντρεάνου ήταν χριστιανός ορθόδοξος και εννοείται δεν ήταν δαρβινιστής και ας σταματήσει η χρυσή αυγή σας να αδελφοποιείται με την casa pound είναι φασίστες όχι ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ.

      http://1.bp.blogspot.com/-O-WYg1Zj3s0/Twxvd_9fqyI/AAAAAAAAA34/BzFKtdItgQI/s1600/karenj.jpg

      https://lh4.googleusercontent.com/-dcBH66MrMNk/TXll6R_hYLI/AAAAAAAAApg/BqnWe_q9BXI/s1600/untitled.jpg

      Εμείς οι φασιστές σεβόμαστε της φυλές κομπλεξικοί.Και επιτελούς ας σταματήσουν τα σιχάματα τα αναρχοκουμούνια να μπερδεύουν τον Εθνικοσοσιαλισμός με τον φασισμό η μέρα με την νύχτα είναι.

      Διαγραφή
    7. Και βέβαια δεν μπερδεύουμε τον φασισμό με τον εθνικοσοσιαλισμό .Ο εθνικοσοσιαλισμός είναι κλάσεις ανώτερος από τον φασισμό και ανυψώνει το αίμα της φυλής και τον άνθρωπο σε ηθικά ύψη που εσείς οι φασίστες ούτε που θα ονειρευόσαστε ποτέ.

      Διαγραφή
    8. Ε τότε ρε μπακλαβά τη έχετε τον Κοντρεάνου φώτο πάνω δεξιά αφού ήταν φασίστας και ο Χοσέ Αντόνιο Πρίμο ντε Ριβέρα οικογενειακά βασιλικός δεξιός και οι επίστρατοι του 1916 ήταν κάργα βασιλικοί.

      Διαγραφή
    9. Καλά μάθε πρώτα ορθογραφία και σωστό συντακτικό και έπειτα ίσως μπορέσουμε να συζητήσουμε...

      Διαγραφή
    10. Της στραβιάς ψωλής όλα της φταίνε λέει μια παροιμία.

      Διαγραφή
    11. Βασιλικός είσαι καμάρι μου; Kαι δε μας το λες τόση ώρα ; Άντε κάνε τεμενάδες στις φωτογραφίες των γλύξμπουργκ χαζοανατολίτη...

      Διαγραφή
    12. Όχι είμαι άριος αλπικός σαν τον Χίμλερ και τον Σόιμπλε.

      http://4.bp.blogspot.com/-CwfJuMlm-do/T_13jOWkvmI/AAAAAAAAAH8/Ip0I4TYVOWk/s1600/schaeuble.jpg

      Διαγραφή
    13. Σωστός.....αλλά θα μπορούσες να αποφύγεις το ανώνυμος...

      Διαγραφή
    14. δεν ξερω τι προβλημα εχετε με τους Αρμενοειδεις. Αυτη τη στιγμη η Αρμενια εχει τρις ωραιοιτερες γυναικες. Μακαρι να ησαν τοσο ομορφες και οι Ελληνιδες. Που δεν ειναι

      Διαγραφή
    15. Δε ξέρω τι θέμα έχετε γενικά με τους Ανατολίτες.Ειδικα οι Οριενταλικοι Ιρανικοί east med εξωτερικά Ότι καλύτερο είναι

      Διαγραφή
  7. Η πλάκα στο "Ελλάντα" είναι πως το 99% των κατοίκων δηλώνουν πως ο "Έλληνας" είναι ζήτημα παιδείας και όχι καταγωγής. Σε αυτό συμφωνούσαν και συμφωνούν κόμματα και εκκλησία, διανοούμενοι και συνδικάτα. Και οι μόνοι που μιλούσαν εδώ και δεκαετίες για δίκαιο του αίματος ήταν κάποιες εκατοντάδες, άντε 2/3 χιλιάδες εθνικοσοσιαλιστών (δηλ. ναζί)που τους θεωρούσαν γραφικούς και εξωγήινους. Και μόλις του λες πως είναι μπάσταρδοι φυλετικά και πως ο Φαλμεράυερ είχε δίκιο, ξαφνικά σκούζουν σαν διακορευμένες κορασίδες. Επιτέλους αποφασίστε. Μόνο οι ναζί έχουν δικαίωμα να μιλάνε για αίμα (ούτε καν οι φασίστες, πολύ περισσότερο οι ακροδεξιοί).
    Ως γνωστόν ο κυρίαρχος (και μαλάκας) λαός έχει ψηφίσει στη βουλή έξι κόμματα που πιστεύουν πως δεν μετρά το αίμα για να γίνεις Έλληνας. Ας ζήσουν λοιπόν το όνειρο της παμμειξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας το ξεκαθαρίσουμε, φυλετική καθαρότητα ΔΕΝ υπάρχει και ΔΕΝ υπήρχε ΠΟΤΕ! Και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.
    Βλέπετε ανά τους αιώνες ότι η ράτσα η οποία κινεί τα νήματα δεν είναι μόνο μια, αλλά περισσότερες και εναλλάσονται συνέχεια. Σήμερα ατλαντοειδείς, αύριο Βαλτικοί, μεθαύριο Ιρανικοί και πάει λέγοντας. Αυτό που ενδιαφέρει εμάς είναι η διατήρηση και ανάδειξη του πλέον άριστου φυλετικού υποστρώματος εν Ελλάδι. Και όταν λέω φυλετικό υπόστρωμα εννοώ τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ από ψυχοσωματικής απόψεως, από τους κύριους φυλετικούς τύπους στη χώρα μας. Είτε αυτοί είναι δολιχοκέφαλοι είτε βραχυκέφαλοι. Είμαι σίγουρος ότι εξαίρεση στο κανόνα υπάρχει πάντα και ότι ένας μαχητικός βραχυκέφαλος Leon Degrelle πάντα θα υπάρχει εκεί έξω, όπως και ένας ιρανικός ξερακιανός Μικρασιάτης αντάρτης.

    Με αυτά και αυτά φτάσαμε στο σημερινό σημείο όπου φυλετικοί μπάσταρδοι (Αλβανοί, Σκοπιανοί κλπ.) με θράσος και ιταμότητα γελούν εις βάρος μας την ώρα που βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι και δεν στέλνουμε δυό λόχους κρούσης να καθαρίσουμε με δαύτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας το ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα.Το ότι δεν υπάρχει ακριβώς ορισμένη έννοια φυλής και καθαρότητας αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφορετικοί πληθυσμοί διακριτοί μεταξύ τους ή ότι δεν μπορεί να διακρίνεις σε άτομα μικτής φυλετικής προέλευσης χαρακτηριστικά που να μαρτυρούν απώτερη καταγωγή.Οι φυλές είναι σαν το φάσμα του φωτός,παρόλο που σε κάποιο σημείο τα χρώματα ''συναντιόνται '' εντούτοις βλέπουμε χρώματα που είναι ξεκάθαρα διακριτά μεταξύ τους.Ακόμα και στις παραλλαγές του κόκκινου(π.χ) εξακολουθούμε να βλέπουμε κόκκινο ως διακριτό χρώμα από το πορτοκαλί.Το ίδιο ισχύει και για τους πληθυσμούς ενός είδους,όπως και για τους πληθυσμούς κοντινών ειδών (π.χ πρωτεύοντα).Στη βιολογία μιλάμε για επιλογή και όχι καθαρότητα.Η καθαρότητα ορίζεται μόνο στο επίπεδο της ομάδας που αντιλαμβάνεται τον εαυτό της ως κάτι ξεχωριστό από άλλες ομάδες.Από αυτή την άποψη οι (νεο)Έλληνες δεν είναι αμιγώς μια φυλετική ομάδα(τουλάχιστον όχι στα μάτια των περισσοτέρων.

      Διαγραφή
    2. Κλασσικός σοφισμός, αυτό το "δεν υπάρχουν αντικειμενικές αλήθειες, αλλά υποκείμενα που συμφωνούν σε κάτι". Και φυσικά, όλη αυτή η λογική είναι καιροσκοπική κι αποσκοπεί σε κάτι που δεν μπορεί να περιγράφει την πραγματικότητα.
      Διότι, σου αρέσει ή δεν σου αρέσει Γάιε, αυτό που ονομάζουμε λευκή φυλή είναι το προϊόν μιας εξελικτικής διαδικασίας 37 χιλιάδων περίπου ετών. Οι επιμέρους διαφοροποιήσεις σε αυτή, δεν συνεπάγονται ως κάτι το διαφορετικό, επειδή δήθεν "αντελήφθησαν τον εαυτό τους ως κάτι τέτοιο". Υπάρχουν δεδομένα γεγονότα, που συνδέονται σαν αλυσίδα σε μια τεράστια σειρά την οποία οι επιστήμες προσπαθούν να διαλευκάνουν κι να ερμηνεύσουν όσο καλύτερα μπορούν. Ως προς αυτό, η ανθρωπολογία αποφαίνεται πως υπάρχουν φυλές, υπάρχουν φυλετικοί (φαινο)τύποι ως αμιγείς εκφάνσεις του μεγαλύτερου συνόλου και υπάρχουν οι μεταξύ τους ενδιάμεσες μορφές. Αυτό πραγματεύεται κι αυτό αν θες μπορούμε να συζητήσουμε κι όχι αν "σε αναγνωρίζουν ως μια φυλετική μονάδα" ή αν "σε αποδέχεται" κλπ το πλήθος ή μια ευρύτερη κοινή γνώμη. Και αυτό διότι δεν ενδιαφέρει κανέναν, το ότι ο Α ή ο Β μπορεί να θεωρεί το δικό του σύνολο ως ανώτερο ή κατώτερο ή και απλά διαφορετικό.

      Διαγραφή
    3. Άρες μάρες κουκουνάρες.

      Διαγραφή
  9. https://www.facebook.com/profile.php?id=100010884638485&sk=photos

    Σε ποιο φυλετικό τύπος ανήκει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.