Κυριακή 18 Μαΐου 2014

O Erwin Baur για τις κύριες αιτίες της υποβάθμισης των πολιτισμών


"Οι κύριες αιτίες της υποβαθμίσεως των πολιτισμών και των πολιτιστικών λαών είναι φύσεως βιολογικής και δυστυχώς όλοι σχεδόν οι ιστορικοί, οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι, κλπ, είναι απελπιστικά αμόρφωτοι βιολογικώς και αδυνατούν να φθάσουν στον πυρήνα του θέματος, παρ' όλες τις αναζητήσεις τους."

Erwin Baur


Η διατύπωση του Baur είναι μνημειώδης. Αυτή ακριβώς είναι η βαθύτερη πραγματικότητα στην ιστορία των πολιτισμών. Η φυλετική αλλοίωση είναι η κύρια αιτία μεταβολής ή υποβάθμισης των πολιτισμών. Κάθε φυλή έχει...
διαφορετική συμπεριφορά, που σημαίνει διαφορετικές κοινωνικές, πολιτισμικές, πολιτικές προτιμήσεις. Φυλετική αλλοίωση σημαίνει και αλλοίωση κοινωνική, πολιτισμική, πολιτική. Η μελέτη της ανθρώπινης ιστορίας απαιτεί οπωσδήποτε γνώσεις της φυλετικής επιστήμης.

10 σχόλια:

  1. Απόλυτο δίκιο. Όσο οι Έλληνες ήταν Μεσογειακοί κατακτούσαν εδάφη και δημιουργούσαν πολιτισμό. Όταν λόγω την χριστιανικής μαλθακότητος επικράτησαν οι Αλπικοί Έλληνες σκλαβωθήκαμε από έναν λαό 200 χιλιάδων για 400 χρόνια. Ο λόγος έπειτα που απελευθερωθήκαμε ήταν η επικράτηση του Διναρικού στοιχείου που το χαρακτηρίζει ο φανατισμός του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο σκεπτικό σου έχεις ένα μικρό κενό 1000 ετών...

      Διαγραφή
    2. Οι Διναρικοί βρίσκονται στην Ελλάδα από τα παν'αρχαια χρόνια στον ευρύτερο Ελλάδικό χώρο! Και όσο για τους Μεσογειακούς οι Μεσογειακοί είναι που χαρακτηρίζονται από μαλθακότητα βασικά χαρακτηρίζονται ως καλοπερασάκιδες και βολεψιματίες και φιλέριδες μεταξύ τους που σημαίνει ότι εύκολα χάνουν το "όραμα΄" που πιθανόν έχουν για μία πιο ισχυρή κοινωνία και πιο εξελίσιμη και αρκούνται στην πιθανόν εύκολη ζωή που τους δίνουν οι πρόσκαιρες επιτυχίες τους σε τομείς στρατιωτικού πολιτικού και οικονομικού χαρακτήρα! Με λίγα λόγια όταν πετύχουν κάτι επαναπαύονται στην επιτυχία τους σταματούν και δεν προχωρούν παρακάτω ούτε έχουν συνεχή επαγρύπνιση για τα κεκτημένα τους....κάτι που οι βόρειοι λαοί δεν το κάνουν π.χ. Η αρχαία Αθήνα πόσες φορές "δεν κυνήγησε" μία ανώτερη εξέλιξη της κοινωνίας και έμεινε στάσιμη είχαν δηλαδή μια καλή ευμάρεια κι μετά παπα΄λα? Αμπελοφιλοσοφίες σοφιστίες και στο τέλος αποδυνάμωση του στρατιωτικού χαρακτήρα της κοινωνίας τους?Ομοίως οι επίγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου πόσες φορές "σκοτώθηκαν" μεταξύ τους χωρίς να θέλουν να επιβάλουν και γιατί όχι να επιτάξουν και άλλους λαούς και κυρίως στην Δύση? παρά μόνο διχόνοια μεταξύ τους και καμμία άλλη επιθετική ενέργεια έναντι άλλων λαών? Και τη έφαγαν τελικά από τους Ρωμαίους.....μέχρι σήμερα τα ίδια...πήρε το euro 2004 η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μετά τίποτα.......επαναπαύθηκαν στις δόξες τους οι παίκτες και δεν επαναλάμβουν κανένα μύθο καμμία νίκη τίποτα να προχωρήσουν την δόξα της πατρίδος τους πιο πέρα.... παρά μόνο λόγια πάλι.....Οι Βόρειοι λαοί δεν το κάνουν αυτό όμως ούτε οι Βαλτικοί ούτε οι Διναρικοί ούτε οι Νορδικοί.....

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ με αυτά που λες τα οποία καταλήγουν στον αρχικό μου συλλογισμό.
      Το κενό 1000 ετών πιθανόν να εννοείς επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Τότε φίλε μου η φυλετική σύσταση ήταν ίδια με την Αρχαία Ελλάδα με ίσως λίγο μεγαλύτερο ποσοστό Διναρικών. Αυτό πάντως τεκμηριώνεται ιστορικά γιατί εκείνη την περίοδο δεν υπήρξαν μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών στον βαλκανικό χώρο.

      Διαγραφή
  2. Κάτσε καλά μωρέ κι εσύ που σου φταίνε οι αλπικοί,απέκτησαν όλοι άποψη ξαφνικά,μήνες τώρα βλέπω που παπαγαλίζετε για ψυχισμούς φυλων και βγάζετε ηλίθια συμπεράσματα που δεν έχουν καμια σχέση με την πραγματικότητα,βλέπετε ότι θέλετε να δείτε..τίποτα απότι έχει ειπωθεί ως τώρα δεν είναι απολύτως σωστό..σίγουρα υπάρχει μια δόση αληθειας για τα χαρακτηριστικά της κάθε φυλής αλλα είναι πολύ επιφανειακά γενικευμένα και αόριστα όλα αυτά που λέτε λες και μιλάτε για τίποτα ζώδια ενώ μιλάτε για ανθρώπους,το πιο πολύπλοκο on στην γη αν όχι στο σύμπαν.Ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου έχει σίγουρα κάποια φυλετική ψυχική προδιάθεση το πιστεύω κι εγώ αλλα πλάθεται κυρίως από το περιβάλλον και μιλάμε τώρα για ένα σύνολο ανθρώπων.Και ο διναρικος μπορεί να βγει λούγκρα του κερατα και ο αλπικός μπορεί να σε κάψει ζωντανό και ο μεσογειακός μπορεί να χει iq νέγρου.Κόψτε επιτέλους την παπαγαλία και διαμορφώστε την δικια σας γνώμη.Πολλοί εδώ μέσα για παράδειγμα αναφέρεστε στους αλπικούς σαν μογγόλους,οι μογγόλοι ζούνε ήρεμη νομαδική ζωή μακριά απ'τoν πολιτισμό στήνοντας σκηνές σε πεδινές περιοχές θυμίζοντας τους αλπικούς αλλα παραμένουνε οι μεγαλύτεροι σφαγείς στην ιστορία..γνωστό επίσης ότι οι μογγόλοι και όλοι οι μογγολογενεις έχουνε το υψηλότερο iq στον κόσμο,γνωστοί για την ψυχρότητα τους,τον ορθολογισμό και το πρακτικό-στρατηγικό μυαλό τους(χαρακτηριστικό όλων των φυλων που εξελίχτηκαν σε ψυχρό κλίμα)θα μπορούσα κάλλιστα λοιπόν να πω ότι οι αρχαίοι έλληνες ήταν κυρίως αλπικοί(όπως φαίνεται και από προτομές)και ότι η μαλθακότητα των ελλήνων οφείλεται στους γλεντζέδες παρτακηδες μεσογειακούς.Θα μπορούσα κάλλιστα να πω ότι οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες ήτανε κυρίως αλπικοί λόγω της brachycephalias τους σύμφωνα με τον Larry Angel έχοντας μάλιστα και ύψος 1.60 και ότι οι φλώροι οι είλωτες ήταν μεσογειακοί.Θα μπορούσα να πω ότι η Ήπειρος που ήταν η κοιτίδα των ελληνικών φυλων μέχρι και σήμερα είναι κυρίως αλπική και διναρικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα συμφωνήσω μαζί σου, αν κρίνουμε απο τον τρόπο ζωής των Σπαρτιατών ένα μεγάλο μέρος τους ήταν Διναρικό, γενικά στην Πελοπόννησο επικρατεί το Αλπικό και Διναρικό στοιχείο, ενω στην Αττική νησιά και δυτική Μ.Ασία επικρτατεί το Αλπικό και Μεσογειακό στοιχείο.Ανάλογα τις κλιματικές συνθήκες δημιουργούνται και τα κατάλληλα χαρακτηριστικά.Ακόμα οι Διναρική Σπάρτη ήταν ελλιπεις στην ναυτική δύναμη σε αντίθεση με την Μεσογειακή Αθήνα. Διαβάστε και λίγο ιστορία απο εκεί θα καταλάβαιτε πολλά πράγματα για τον φυλετικό χάρτη της Ελλάδος

      Διαγραφή
    2. Προς τον 10:28 Ανώνυμο έχεις απόλυτο δίκιο υπάρχουν δε και Ιστορικές αναφορές όπως και ανθρωπολογικές ότι η λεγόμενη κάθοδος των Ηρακλειδών ήταν καθαρά κάθοδος Ιλλυρικών φυλών J.Wilkes "The illyrians" εκδ.Οδυσσέας μτφρ Πέππα κ.τ.λ." Οι Δωριείς της Σπάρτης ανήκαν σε τρεις Ιλλυρικές φυλές τους Υλλείς Δυμάνεις και τους Παμφύλους,απαντώται αυτές οι φυλές στη Ιλλυρία που θεωρείται η αφετηρία τους ως την Κρήτη και όπου αλλού μετανάστευσαν οι Δωριείς" μία από τις πολλές αναφορές για καθόδους Ιλλυρικών φυλών(ως επί το πλείστων Διναρικών φυλετικών τύπων) στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο....Άλλωστε το πείσμα η αντοχή στην μάχη τις κακουχίες η αφοβία στον θάνατο η ΕΚΔΙΚΗΣΗ η μη υποχώρηση στα κεκτημένα η αδιαλλαξία στην γνώμη ήταν και είναι γνωστή σε Ελληνικούς πληθυσμούς που έχουν φυλετικά Ιλλυρικές καταβολές .....από τα Σφακιά την Σπάρτη την Σικελία τους Μανιάτες τους Αρβανίτες και ιδιαίτερα τους Σουλιώτες και εως την Βόρειο Αλβανία .....

      Διαγραφή
    3. πρέπει να καταλάβουν εδώ μέσα ότι άλλα χαρακτηριστικά έχει ο βουνισιοςς και αλλα ο πεδινός. Ακόμα και η μύτη δημιουργείται ανάλογα το κλιμα και το περιβάλλον.Οι βουνίσιοι έχουν πιο σκληρά χαρακτηριστικά απο τους πεδινούς.Τώρα κατα πόσο στέκει ότι οι Δωριείς να είναι Ιλλύριοι έιναι άλλο θέμα, γιατί άλλο Ιλλύριοι και άλλο Διναρικοί

      Διαγραφή
    4. Τα χαρακτηριστικά των ζωντανών οργανισμών δε δημιουργούνται από το κλίμα φίλε μου. Δημιουργούνται από τη διαδικασία της εξέλιξης και επικρατούν σε κάθε κλίμα τα καταλληλότερα μέσω της φυσικής επιλογής.

      Διαγραφή
    5. Όχι μόνο από την φυσική(natural) αλλά και από την φυλετική(sexual) επιλογή.Το αρχέτυπο ομορφιάς(το τι κάθε λαός θεώρησε ως όμορφο)
      έπαιξε και αυτό τον ρόλο του στη διάδοση συγκεκριμένων γονιδίων,έναντι άλλων(κάτι που επιβεβαιώνεται σήμερα από την γενετική).

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.