Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Οι φυλετικοί τύποι της Ευρώπης - Βουλγαρική δημοσίευση

Βαλτικός

Μεσογειακός...
(όχι τόσο πετυχημένος)
 
Διναρικός

Κρομανοειδής (Πρωτο-μεσογειακός, Ατλαντο-Μεσογειακός οι δύο πρώτοι αντίστοιχα). Στην τρίτη εικόνα φαίνεται μια διαφοροποίηση εντός του Κρομανοειδή φυλετικού τύπου, όπου τα βλέφαρα είναι βαριά και με βραχυπροσωπία, δίνοντας την ψευδαίσθηση Αλπικότητας, η οποία δεν υπάρχει καθόλου στη συμπεριφορά. Είναι μία από τις λίγες πηγές που αναγνωρίζει καθαρά τον Κρομανοειδή τύπο, μάλλον επειδή είναι πρόσφατη. Οι εικόνες αυτές δίνουν πολύ επιτυχημένα το φάσμα του Κρομανοειδούς τύπου στην Ευρώπη.

 


Αρμενοειδής (ο δεύτερος με Μεσογειακή επίδραση - Anatolid)


 

Απουσιάζει ο Νορδικός (!), δίνεται ο Φινο-Νορδικός και Δαλο-Νορδικός (Νορδικός-Λαπωνικός, Νορδικός-Κρομανοειδής αντίστοιχα)



Αλπικός


Λαπωνικός

Τουρανικός (με άφθονη Κρομανοειδή επίδραση)


Ουραλικός


Οι εικόνες είναι από εδώ.

3 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον θα ήταν και ένα αντίστοιχο άρθρο για φαινοτυπικά καθαρούς μεσογειακούς Έλληνες(δολιχοκέφαλοι/ίσια μύτη/καστανοί-μελαχροινοι/έντονη τριχοφυία προσώπου),χωρίς επίδραση απο άλλους τύπους όπου εκει θα έχουμε περισσότερα παραδείγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλό θα ήταν να κάνουν και ένα άρθρο με σύγχρωνους Έλληνες την τέχνης της λογοτεχνίας και κτλπ να μας πει σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκουν πχ Σεφέρης, Ρίτσος, Παξινού, Κάλλας και πάει λέγοντας. Αρκετά με τους ξένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο ουραλικος στο τελος είναι ιδιος ο Νικος Κοεμτζης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.