Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Μήπως η Ευρώπη είναι υπερεκτιμημένη φυλετικά;

Η Ευρώπη θεωρείται παραδοσιακά ως η ήπειρος με τον πιο ανεπτυγμένο πολιτισμό. Οι λευκοί γηγενείς κάτοικοι της Ευρώπης συνέβαλαν στην δημιουργία του δυτικού πολιτισμού και την επέκτασή του σε όλον τον πλανήτη ως προτύπου. Οι Ευρωπαίοι και οι απόγονοί τους κρατούν τα πολιτισμικά πρωτεία μέχρι σήμερα. Είναι όμως όλοι οι Ευρωπαίοι ανεξαιρετως ικανοί για να αναπτύξουν πολιτισμό; Ή μήπως η Ευρώπη είναι υπερεκτιμημένη φυλετικά;

Είναι αδιαμφισβήτητη η εξέχουσα θέση των λευκών στις επιστήμες, στην βιομηχανική ανάπτυξη και στην οργάνωση της κοινωνίας. Για να διαπιστώσουμε πού οφείλεται η θέση της Ευρώπης από πλευράς πολιτισμού, πρέπει να κοιτάξουμε την φυλετική της σύνθεση και τις ικανότητες των διαφόρων Ευρωπαϊκών φυλών. Πάντα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας...
ότι υπάρχουν άπειρες μίξεις μεταξύ τους και επίσης ότι τα γενικά χαρακτηριστικά των φυλών ισχύουν κατά μέσο όρο και είναι δυνατόν να υπάρχουν ατομικές αποκλίσεις.

Tα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού σε γενικές γραμμές τα έχουν θέσει οι Μεσογειακοί στην αρχαία εποχή και οι Νορδικοί-Ατλαντοειδείς τα διατηρούν στη σύγχρονη εποχή. Ο αριθμός των επιστημόνων, καλλιτεχνών και μεγάλων ανδρών αυτών των φυλετικών τύπων είναι τεράστιος, ή πόσο μάλλον που είχαν τέτοια επίδραση. Οι Μεσογειακοί όμως πλέον είναι ελάχιστοι με τάσεις εξαφάνισης, ενώ οι Ατλαντοειδείς και Νορδικοί σαφώς περισσότεροι λόγω και αποικισμού στο νέο κόσμο. Οι υπόλοιποι φυλετικοί τύποι έχουν συνεισφέρει πολύ λιγότερα ανά τους αιώνες, ειδικά οι Αλπικοί-Βαλτικοί-Κρομανοειδείς που αποτελούν μακράν πολύ πάνω από τα 2/3 του Ευρωπαϊκού πληθυσμού. Αλπικούς παρατηρούμε αρκετούς διακεκριμένους επιστήμονες, όμως πολύ λιγότερους αναλογικά με τον πληθυσμό τους. Αντιθέτως Βαλτικοί, Κρομανοειδείς, Διναρικοί έχουν δώσει ελάχιστα πνευματικά επιτεύγματα. Παντού υπάρχουν εξαιρέσεις, όμως εδώ κάνουμε λόγο για την γενική εικόνα.

Το συμπέρασμα είναι ότι χωρίς τους Μεσογειακούς-Ατλαντοειδείς-Νορδικούς, η Ευρώπη θα ήταν μια ήπειρος τελείως διαφορετική, χωρίς να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες. Οι τύποι αυτοί δεν ήταν ποτέ η πλειοψηφία στην Ευρώπη, ωστόσο τα επιτεύγματά τους κυρίως εδραίωσαν τον δυτικό πολιτισμό. Η Ευρώπη όμως ότι επιτεύγματα και να έχει προσφέρει, σήμερα βρίσκεται σε βαθύτατη πνευματική παρακμή λόγω σιωνιστοκρατίας, αλλά και πληθυσμιακή, καθώς οι Ευρωπαίοι αντικαθίστανται από Αφροασιάτες, κάτι που υποβοηθά η πλύση εγκεφάλου από τα σιωνιστικά ΜΜΕ.

5 σχόλια:

  1. Να σημειωθεί ότι οι διναρικοί δεν έχουν δώσει ελάχιστα πνευματικά επιτεύγματα στη πραγματικότητα. Άλλο αν ο γενικός πληθυσμός των διναρικών δεν διέπεται απο φιλοσοφική αναζήτηση, ή δεν χαρακτηρίζεται απο άλλα πνευματικά κατορθώματα (όχι σε όλες τις περιπτώσεις) και είναι συνήθως υλιστικός. Η καρικατούρα του κλασσικού μουσικού ή και του βιβλιοθηκάριου ακόμα είναι η του διναρικού τύπου απεικόνιση. Π.χ. Μότσαρτ, Παγγανίνι, Στράους, Βιβάλντι(;), Σοπαίν, Βέρντι και αμέτρητοι άλλοι απεικονίζονται, φωτογραφίζονται και ως επι το πλείστον περιγράφονται ως διναρικοί. Άρα οι διναρικοί ως μονάδες έχουν δυνατότητα, πέραν για πέραν, για πνευματική επίτευξη, κυρίως όμως όπως φαίνεται στο μουσικό τομέα, που σίγουρα δεν ενδεικνύει φτωχό πνευματικό υπόβαθρο γενικώς. Κάτα τ'άλλα σε όλα τα υπόλοιπα έχεις δίκιο, έχουμε δει ποτέ πολλούς κρομανοειδείς, βαλτικούς κλπ φιλοσόφους να φαντάζουν παράδοξο σε φωτογραφία με την αντίστοιχη ενδυμασία και πόζα, δεδομένης της πάντα παρούσας πανηλιθίας καθυστερημένης τους παιδικής έκφρασης και με το κούτελο αεροδρόμιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσθεσε στους συνθετες και τον Μεγαλο Franz Listz που επισης υπηρξε Διναρικος και ο οποιος εγραψε το Πρελουδιο της Ουγγρικης Ραψωδιας που ηταν η αγαπημενη μουσικη συνθεση του Φυρερ Αδολφου Χιτλερ.

      Διαγραφή
  2. Επειδη απο οσο παρατηρησα διαχειριστη,χρησιμοποιεις μελετες του 20 αιωνα που απο τη συγχρονη γενετικη και τις ανακαλυψεις της θεωρουνται προπαγανδικα και δεν στεκουν .Η ιδια η γενετικη υποστηριζει οτι δεν ειμαστε προκαθορισμενοι 100% απο τα γονιδια μας αλλα σημασια εχει και το περιβαλλον στο οποιο μεγαλωνει καποιος,δηλ εκπαιδευση,οικογενεια ,κοινωνια.Το οτι ενας λαος αναπτυσσει πολιτισμο δεν σημαινει οτι ειναι πιο εξυπνος απο τον αλλον αναγκαια αλλα σκεψου και τις κλιματολογικες συνθηκες και την γεωγραφια καθε πειοχης.Πχ σκεψου τους Εσκιμωους,στο περιβαλλον που ζουν ειναι αδυνατον να φτιαξουν Παρθενωνα και να ασχοληθουν με τις επιστημες απο τη στιγμη που πρεπει να ασχοληθουν με το κυνηγι και το πως θα ζεσταθουν.Επισης η θρησκεια ,πχ ο ινδουισμος εχει ωσ βασικο σκοπο την ενωση του ανθρωπου με το θειο δηλαδη μην περιμενεις ο μεσος ινδουιστης να ασχοληθει με την επιστημη ενω μην ξεχνας και η θρησκεια αποτελει πολιτισμο.Δηλαδη μην κατηγοριοποιημε τοσο τα πραγματα.Και βεβαια ενας λαος μπορει να εχει καποια χαρακτηριστικα καλυτερα απο τον αλλο .Φαινεσαι ομως λιγο φαντισμενος οταν μιλας για σιωνιστικη προπαγανδα και για ανισοτητα μεταξυ των φυλων εξαλλου μης ξεχνας τη λεει η βιλογια η φυση θελει την ποικιλομορφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φύση δεν θέλει τίποτα.Η ποικιλομορφία συμβαίνει χωρίς η φύση να έχει καμία συνείδηση πόσον μάλλον ''αίσθηση'' ισότητας ή ''δικαιοσύνης''.Ο ανθρώπινος πολιτισμός θα μπορούσε να θεωρηθεί ''ατύχημα'' και όπως αυτός εμφανίστηκε έτσι να εξαφανιστεί(το ποιο πιθανόν) και το σύμπαν να συνεχίσει το αδιάφορο ταξίδι του προς το τέλος του.

      Διαγραφή
    2. Επίσης διαφορετικοί άνθρωποι(αναφέρομαι στην διαφορετικότητα ως αποτέλεσμα διαφορετικών εξελικτικών συνθηκών και διαφορετικής ''πίεσης'' από το εκάστοτε περιβάλλον) δημιούργησαν διαφορετικό πολιτισμό(είναι μύθος η από κοινού δημιουργία πολιτισμό.Διαφορετικές ιδέες δημιουργήθηκαν σε διαφορετικούς χώρους και στη συνέχεια βρήκαν έδαφος αλλού.Παρόλα αυτά χρησιμοποιήθηκαν με διαφορετικό τρόπο για άλλες ανάγκες).Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις όπως οι υπο-σαχάριοι Αφρικανοί που ποτέ δεν δημιούργησαν κάτι αξιόλογο.Ο ''ανθρώπινος'' πολιτισμός είναι μια ανωμαλία που πιθανόν θα φτάσει(σύντομα κατά την άποψη μου) στο τέλος του.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.