Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Μυκηναϊκές τοιχογραφίες ΙΙ - Ποιον φυλετικό τύπο απεικονίζουν;

Έχουν ήδη παρουσιαστεί άρθρα για μυκηναϊκές τοιχογραφίες και ανακατασκευές προσώπων των Μυκηναίων. Προστίθενται μερικές ακόμα τοιχογραφίες της περιόδου. Ποιον φυλετικό τύπο απεικονίζουν;


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ...






Απεικονίζεται σε γενικές γραμμές ο Μεσογειακός φυλετικός τύπος. Λευκό δέρμα, σκούρος χρωματισμός, σγουρά μαλλιά, έντονη τριχοφυΐα, λεπτές σωματοδομές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των εικονιζόμενων.

6 σχόλια:

  1. Οι γυναίκες έχουνε μάζα στα άκρα και φαρδεις γοφούς, δεν τις κόβω για λεπτές λοιπόν, μάλλον ενδομορφικες-μεσομορφικες είναι.Οι πολεμιστές της τεταρτης φωτογραφίας απεικονίζονται με μεγάλες-γυρτές μύτες(με την αναμενόμενη υπερβολή της εποχής)και μάλλον είναι διναρικοι, από το πως απεικονίζεται ο ίσιος λαιμός τους φαίνονται planoccipital, ο σωματότυπος τους πάλι ταιριάζει με τον διναρικο με σχετικά ψηλά πόδια και κοντό κορμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως ετσι ειναι,αυτο ομως δεν αλλαζει το οτι οι αρχαιοι Ελληνες υπηρξαν κατα βασιν Μεσογειακοι.

      Διαγραφή
  2. Οι Μυκηναιοι πολεμιστες ειναι Διναρικοι16 Μαΐου 2014 στις 6:25 μ.μ.

    Στην τεταρτη τοιχογραφια φαινεται να αποικονιζεται ο Διναρικος φυλετικος τυπος με μεγαλες γρυπες μυτες,πλατυινια και σχετικα μικρο κορμικο δεικτη με μακρα κατω ακρα δηλαδη τυπικα Διναρικα χαρακτηριστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται πως υπήρχαν και διναρικοί. Μην ακούς τους καθυστερημένους μεσογειακούς που ονειρεύονται ομοεθνίες με τους νορδικούς και τους ατλαντοειδείς.

      Διαγραφή
  3. παντως εάν ημουν διαχειριστης του παροντος θα ειχα κριση αυτογνωσίας...ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝΕ ΜΩΡΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,παρτο χαμπαρι...ο ενας βλεπει διναρικους ο άλλος αιγαικους και Ηπειρωτικους ο άλλος κοντοποδους μογγολους...σιγα ρε μην παιζαν και κλαρινα ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΒΑΡΟΗΧΑ,που λεει κι ο Πλευρης.Μονο Αρμεναιους δεν ειδανε,βαλε καμμια φωτο από τη μαζα στο Μετρό της Ομονοιας μπας και καταλαβουν...
    Μακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πλούσιο το μπούστο των γυναικών. Καλοπαιρνούσαν οι Μυκηναίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.