Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Οι φυλετικοί λόγοι της παρακμής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας


Οι αρχικοί Τούρκοι που κατέλυσαν το Βυζαντικό κράτος αποτελούνταν από Τουρανικούς πολεμιστές που ήρθαν από τα βάθη της Ασίας και με συνεχείς μάχες ανά τους αιώνες προωθήθηκαν μέχρι την ανατολική Ευρώπη. Οι άριστες μαχητικές ικανότητες και τακτικές, οι πολιτικές μανούβρες τους, καθώς και η μαλθακοποίηση του Βυζαντινού κράτους, οδήγησαν στην επικράτηση των Μογγόλων και την δημιουργία της μετεπειτα ονομαζόμενης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Συνεπώς, η ιστορία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ξεκινά ως διοικούμενη από Τουρανικούς κυρίως ηγέτες που είχαν φόρου υποτελείς τους κατεκτημένους λαούς. Ωστόσο, οι Μογγόλοι μαχητές ήταν ελάχιστες χιλιάδες πολεμιστών όταν κατέλυσαν το Βυζαντινό κράτος και σύντομα βυθίστηκαν σε μια θάλασσα ντόπιων πληθυσμών. Η Τουρανική αριστοκρατία των πρώτων αιώνων, άρχισε σιγά σιγά με τις μίξεις με τους ντόπιους να αλλοιώνεται. Η ανάμιξη γίνεται κυρίως με τους Αρμενοειδείς μουσουλμάνους της Μικράς Ασίας, οι οποίοι λίγους αιώνες μετά...
αποκτούν το πάνω χέρι διοικητικά και στρατιωτικά, λογιζόμενοι ως Τούρκοι πλέον. Το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό για την Οθωμανική αυτοκρατορία, η οποία αρχίζει και παρακμάζει. Οι σουλτάνοι και οι ανώτεροι είναι πλέον Αρμενοειδείς και το μπάχαλο επεκτείνεται ραγδαία.

Στις αρχές του 19ου αιώνα η Αυτοκρατορία είναι υπό διάλυση, λόγω διοικητικής και στρατιωτικής ανεπάρκειας. Οι Αρμενοειδείς κυρίως διοικητές αδυνατούν να ελέγξουν τους πληθυσμούς ειδικά στα Βαλκάνια. Όσον αφορά στον στρατό, οι Αρμενοειδείς κυρίως στρατιωτικοί διοικητές είναι τόσο ανίκανοι που προσλαμβάνονται Ευρωπαίοι στρατιωτικοί σύμβουλοι για να βάλουν σε μια τάξη τον τραγικό Οθωμανικό στρατό.

Ο τεμαχισμός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ξεκινά στις αρχές του 19ου αιώνα με τα Βαλκάνια, την Βόρεια Αφρική και τις Αραβικές χώρες να αποκόπτωνται σταδιακά. Ο διαμελισμός θα ολοκληρωνόταν από τους Έλληνες στη Μικρασιατική εκστρατεία, ωστόσο οι εβραιομπολσεβίκοι της Σοβιετικής Ένωσης έδωσαν αφειδώς δωρεάν απίστευτα τεράστιες ποσότητες όπλων και χρημάτων στον Εβραιομασόνο Κεμάλ, με αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί η άνετη προέλαση του Ελληνικού στρατού μέχρι τότε και να γίνει άλλη μια γενοκτονία του Ελληνισμού.

Η φυλετική αλλοίωση της Τουρανικής πολιτικής και στρατιωτικής αριστοκρατίας με τους ντόπιους Αρμενοειδείς οδήγησε στην σταδιακή κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το δίδαγμα είναι ότι η φυλετική σύνθεση της ηγεσίας και του στρατού είναι σημαντικός παράγοντας ακμής και παρακμής των κρατών. Το σύγχρονο τουρκικό κράτος είναι ένα πολυεθνικό και πολυφυλετικό συνονθύλευμα, με βασική φυλετική συνιστώσα τους Αρμενοειδείς, που περιμένει το τελειωτικό χτύπημα για να εξαλειφθεί. Πράγμα που μπορεί να πράξουν οι Έλληνες μόνο όταν αποτινάξουν τα σιωνιστικά δεσμά.

5 σχόλια:

  1. Για ποιους Ελληνες μιλας,τους ορτοντοξ?Το διεφθαρμενο τουρλουμπουκι που κατεχει και νεμεται την Ελλαδα,ελαχιστη σχεση εχει με τους"Ελληνες"!Πολλοι απο δαυτους,διατηρουν ακομη,τα διφορα εις ¨ογλου"ονοματα τους και την τουρκοσυχαμενη,ανατολιτικη νοοτροπια τους.Αν υπαρχουν ακομη Ελληνες,θα πρεπει πρωτα να καθαρισουν την Ελλαδα απο την χριστιανικη πανουκλα,αυτος ειναι ο κατ εξοχην εχθρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με αυτούς τους τύπους καλά δεν τα πήγαινε το Βυζάντιο;:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Armenian_Byzantine_emperors

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημα με τους Αρμένιους φίλε σάτυρε είναι ότι καπηλεύονται πολλούς Βυζαντινούς Αυτοκράτορες που δεν είναι εξακριβωμένη η καταγωγή τους όπως ο Ηράκλειος και ο Βασίλειος ο Α' αλλά πέραν τούτου άλλο αρμένιος άλλο αρμενοειδής.

      Διαγραφή
  3. Δυστυχώς η Μικρασιατική καταστροφή όχι μόνο έδιωξε όλο τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας αλλά με την κατάπτυστη συνθήκη του Βενιζέλου έφερε και πάρα πολλούς ορθόδοξους μη Έλληνες όπως Λάζους,Καραμανλήδες κλπ στην Ελλάδα...


    Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος αν υπάρχει περίπτωση να έχει επιβιώσει ο Νορδικός τύπος (απόγονοι του Τάγματος των Βαράγγων) σήμερα στην Κωνσταντινούπολη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι φίλε. Ο Μεχμέτ από τις "Χίλιες και μια νύχτες".

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.