Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Το έργο και η θυσία του George Montandon

Ο George Montandon (1879-1944) ήταν ανθρωπολόγος από την Ελβετία.

Σπουδάζει ιατρική και σύντομα τον κερδίζει η ανθρωπολογία. Μετά από πολλά ταξίδια, εγκαθίσταται στη Γαλλία όπου εργάζεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Παρισιού. Σπουδάζει ανθρωπολογία και γίνεται καθηγητής του τμήματος. Την δεκαετία του '30 μαθαίνει για την παγκόσμια σιωνιστική συνομωσία και συναναστρέφεται με αντιεβραϊκούς κύκλους της Γαλλίας. Επηρεάζει τον εξαιρετικό Louis-Ferdinand Céline, ο οποίος γράφει για την εθνοφυλετική Ευρωπαϊκή συγγένεια, ενάντια στους αλλόφυλους Ιουδαίους.

Με την επικράτηση των Γερμανών το 1940 στη Γαλλία, συμμετέχει στην έκθεση "Οι Εβραίοι στη Γαλλία" όπου...
ξεσκεπάζεται ο βρώμικος εξουσιαστικός ρόλος των Εβραίων στη Γαλλία. Έπειτα εκδίδει φυλλάδιο για το πώς αναγνωρίζεις τους εβραίους ανθρωπολογικά, "Comment reconnaitre le Juif". Γράφει στο περιοδικό ανθρωπολογίας "L'Ethnie française" και συμμετέχει σε εθνικιστικά κόμματα. Αργότερα, το 1943 γίνεται πρόεδρος του Ινστιτούτου Εβραϊκών και Εθνοφυλετικών Μελετών "Institut d'études des questions juives et ethnoraciales". Προωθεί τις φυλετικές και ευγονικές μελέτες ως υπεύθυνος για φυλετικά ζητήματα στη Γαλλία.

Τον Αύγουστο του 1944, με την προέλαση των συμμάχων, οι Γάλλοι κομμουνιστές "αντιστασιακοί" βγαίνουν σιγά σιγά από τις τρύπες τους και αρχίζουν να απειλούν όσους Γάλλους ήταν αντιεβραίοι ή και συστρατεύθηκαν με τους Εθνικοσοσιαλιστές ενάντια στις σιωνιστικά ελεγχόμενες δυνάμεις. Επιτίθενται ένοπλοι στο σπίτι του, δολοφονούν την γυναίκα του, ο ίδιος γλιτώνει τραυματισμένος, αλλά πεθαίνει λίγες εβδομάδες αργότερα σε νοσοκομείο στη Γερμανία.

Ο George Montandon έπεσε για τις ιδέες του εθνοφυλετισμού, δίνοντας μάχη ενάντια στον σιωνισμό.

Τα σημαντικότερα έργα του είναι τα εξής:

L'Ethnie Française (1935): Αποτελεί μια ανθρωπολογική μελέτη της Γαλλίας και των περιοχών όπου κατοικούν εθνικά Γάλλοι. Μελετώνται κυρίως οι Ευρωπαϊκοί φυλετικοί τύποι. Αναλυτικά εδώ.

La Race des Races (1933): Είναι μια μελέτη όλων των φυλών της ανθρωπότητας. Υστερεί σημαντικά σε σχέση με τον μεγάλο Eickstedt που εξέδωσε αντίστοιχο βιβλίο την ίδια χρονιά. Περιέχει ωστόσο ενδιαφέρουσες πληροφορίες περί των εξωευρωπαϊκών φυλών.

Comment Reconnaitre le Juif (1941): Φυλλάδιο που περιλαμβάνει μια σύντομη αλλά αξιόλογη φυλετική μελέτη των Εβραίων, για προφανώς... διδακτικούς λόγους!

6 σχόλια:

  1. Συγνώμη που είμαι εκτός του θέματος αλλά μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου αναφέρει σε ποίους φυλετικούς τύπους ανήκουν οι Ζέρβας - Βελουχιώτης καθώς και οι Κωνσταντίνος Α' - Ελ.Βενιζέλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ15 Δεκεμβρίου 2013 στις 6:23 μ.μ.

      Καλά ρε φίλε συγγνώμη,αλλά ρωτάς που ανήκει ο Κωνσταντίνος ο Α' ο εγγονός του Χριστιανού του Θ' της Δανίας;Δεν φαίνεται;

      Διαγραφή
    2. Νορδικός μου φαίνεται! Κοίταξε στο μυαλό μού έχω μια άποψη σε ποιόν φυλετικό τύπο ανήκει ο καθένας, απλά επειδή δεν έχω "έμπειρο μάτι" στον συγκεκριμένο τομέα ρωτάω για να μου πει κάποιος με σιγουριά.

      Διαγραφή
    3. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ15 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:34 μ.μ.

      Να σου φαίνεται ΝΟΡΔΙΚΟΤΑΤΟΣ.Να εμπιστεύεσαι την ενστικτώδη πρώτη σου αντίληψη σε κάθε τομέα της ζωής.

      Διαγραφή
    4. Από τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο προκύπτουν τα εξής:

      Ναπολέων Ζέρβας: Μεσογειακός και λίγο Αλπικός
      Άρης Βελουχιώτης: Μεσογειακός
      Κωνσταντίνος Α': Νορδικός
      Ελ. Βενιζέλος: Μεσογειακός

      Κάμποσοι Μεσογειακοί... Στις μέρες μας τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά...

      Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Διαχειριστά, ξεκίνα μια ανάρτηση όπου θα σου προτείνουμε άτομα των οποίων τον φυλετικό τύπο θέλουμε να σχολιάσεις. Αφού βλέπεις ότι επιζητούμε διακαώς να κράξουμε τις κτηνώδεις σκατόφατσες που μας περιβάλλουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.