Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Φυλή και μουσική

Οι ανθρώπινες φυλές διαφέρουν όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά. Η ψυχική διαφοροποίηση έχει επίπτωση σε κάθε πτυχή της ζωής των φυλών. Είναι αναμενόμενο να υπάρχουν και διαφορετικές φυλετικές προτιμήσεις και ως προς την μουσική.

Η περιγραφή των φυλετικών μουσικών προτιμήσεων εμπεριέχει δυσκολίες ως προς την λεκτική περιγραφή των ρυθμών. Θα γίνουν μια γενική ανάλυση και έπειτα θα γίνει αναφορά και στις υπάρχουσες μουσικές στην χώρα μας, καθώς όλοι τις έχουν ακούσει. Το κείμενο αποτελεί τροφή για σκέψη.

Κάποιος ακούγοντας τις μουσικές στις διάφορες χώρες του κόσμου θα διαπιστώσει μια τεράστια ποικιλία ρυθμών. Επίσης, κάθε φυλή θεωρεί τη δική της μουσική ως...
ωραία, ενώ στις άλλες όλο και κάτι αρνητικό βρίσκουν για να τις κατακρίνουν. Συνεπώς κάθε φυλή έχει τις δικές της μουσικές προτιμήσεις. Ακόμα και αν τραγουδάνε ρυθμούς από άλλες φυλές, δεν τους αρέσει στον ίδιο βαθμό με τους δικούς τους. Προφανώς δεν υπάρχει καθολικό κριτήριο για το ποια είναι η καλύτερη μουσική. Οι μουσικές στην Ευρώπη ακούγονται αλλόκοτες στους Μογγόλους, ενώ οι μουσικές αυτών μας ακούγονται ως βουητά.


Είναι γνωστή η προτίμηση που έχουν αρκετοί μαύροι της Αμερικής στην λεγόμενη χιπ-χοπ μουσική και σε άλλες αντίστοιχα έντονες ή ξέφρενα ρυθμικά μουσικές. Φαίνεται ότι πηγάζει από μέσα τους και τους εκφράζει. Αντιθέτως, οι άλλες φυλές, μεταξύ των οποίων όλοι οι λευκοί, παρότι μιμητικά αντιγράφουν το στυλ και την μουσική, φαίνεται ξεκάθαρα ότι γίνεται για χρησιμοθηρικούς λόγους και δεν πηγάζει από μέσα τους. Ευκολα μπορεί να το καταλάβει κανείς αν μια μουσική εμπνέει όλο το είναι κάποιου και ποια όχι.

Στην Ελλάδα, ακούγονται πολλά είδη μουσικής. Παρατηρώντας τις προτιμήσεις των διαφόρων φυλών, προκύπτει ότι κάθε φυλή τείνει προς μια ιδιαίτερη προτίμηση, χωρίς όμως τα όρια να είναι πλήρως διακριτά. Θα γίνει μια εκτίμηση για τις μουσικές που τους αρέσουν πραγματικά και όχι για αυτές που αναγκάζονται να ακούνε λόγω κοινωνικών συμβάσεων, είτε λόγω υπερπροβολής από τα σιωνιστικά ΜΜΕ. 

Στους Διναρικούς αρέσουν μουσικές κάπως μακρόσυρτες, που περιλαμβάνονται στα λεγόμενα "κλαρίνα" ή έστω παραλλαγμένες, που συχνά ακούγονται στα μπουζούκια. Στα τραγούδια της επαρχίας σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδα κυριαρχούν τα κλαρίνα και οι αντίστοιχες μουσικές, που παραμένουν μέχρι και σήμερα δημοφιλείς και κυρίαρχες σε γαμήλιες τελετές και γλέντια. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τραγούδια αυτά έχουν σημαντική επικάλυψη με τα τραγούδια των Βαλκανίων.

Στους Αρμενοειδείς αρέσουν τραγούδια με ανατολίτικο ρυθμό, με πιο σκληρό ήχο, που είναι αυτός που κυριαρχεί στα μπουζούκια και στα ρεμπέτικα. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι το όργανο αυτό και οι μουσικές αυτές έχουν καταγωγή από την ανατολή. Πολλά από τα λεγόμενα λαϊκά και παλιά λαϊκά τραγούδια έχουν ανατολίτικη μουσική, παρά τον Ελληνικό στίχο. Η επικάλυψη με την Ανατολή είναι προφανής.


Για τους Αλπικούς είναι δύσκολη η μελέτη, καθώς δύσκολα παράγουν μουσική εν μέσω άλλων φυλών πιο δραστήριων, ενώ επίσης εύκολα ανέχονται πολλά είδη μουσικής. Αποτελούν ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού και αναπόφευκτα η τρέχουσα κυρίαρχη λαϊκή και ποπ μουσική μάλλον είναι προσαρμοσμένη πάνω τους.

Στην ισχή μειοψηφία των Μεσογειακών φαίνεται ότι αρέσει πιο απαλά ρυθμική μουσική, που περιλαμβάνεται στα λεγόμενα "έντεχνα" και "κουλτουριάρικα" τραγούδια, καθώς και στην ξένη απαλή και ροκ μουσική. Η ξένη αυτή μουσική προέρχεται από φυλετικά συγγενείς με τους Μεσογειακούς πληθυσμούς της Βόρειας Ευρώπης, Ατλαντοειδείς-Νορδικούς. Έτσι λύνεται η απορία πώς γίνεται να αρέσουν ξένα τραγούδια, αφού υποτίθεται ανήκουν σε ξένες κουλτούρες και "λογικά" δεν θα έπρεπε αρέσουν στην χώρα μας. Παραδοσιακά τραγούδια που αρέσουν σε Μεσογειακούς είναι τα νησιώτικα Αιγαίου και Ιονίου, τα οποία είναι σχετικά απαλά. Αναπόφευκτη η σύγκριση με την αρχαία Ελλάδα και την απαλή μουσική των αυλών και της άρπας.

Ένα συμπέρασμα είναι ότι η γεωγραφική διασπορά των φυλετικών τύπων ταιριάζει με τις μουσικές προτιμήσεις. Οι επαρχιώτες στην ηπερωτική Ελλάδα προτιμούν τα "κλαρίνα" λόγω Διναρικότητας. Στα νησιά, το Μεσογειακό στοιχείο επιβάλλει άλλο είδος μουσικής, πιο απαλό και τελείως διαφορετικό. Οι μουσικές προτιμήσεις στην Ελλάδα είναι ένα μείγμα των παραπάνω προτιμήσεων, με κυρίαρχη έκφραση τα λαϊκά και ποπ, ως ενδιάμεσο σημείο συμφωνίας. Η μουσική ποικιλομορφία σχετίζεται με την φυλετική ποικιλομορφία. Αλλαγή στις μουσικές προτιμήσεις συνήθως σημαίνει φυλετική αλλαγή.

Τελικά είναι αρκετά δύσκολο να ταυτοποιηθούν οι μουσικές προτιμήσεις κάθε φυλής, καθώς υπάρχει μεγάλη αλληλοεπίδραση στις σύγχρονες κοινωνίες. Ωστόσο κάποια συμπεράσματα μπορούν να βγουν. Το βέβαιο είναι ότι η φυλετική αλλαγή στον πληθυσμό φέρνει και αλλαγή στις μουσικές προτιμήσεις. Οι μουσικές προτιμήσεις ενός ατόμου επηρεάζονται σημαντικά από τη φυλή του.

14 σχόλια:

  1. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ10 Δεκεμβρίου 2013 στις 5:52 μ.μ.

    Δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι εχουμε """πνιγει"""στα μπουζουκοτσιφτετελια και στους αμανεδες αφου εχουμε γεμισει γυφτοαρμενοειδεις ανθυπουπανθρωπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ10 Δεκεμβρίου 2013 στις 6:02 μ.μ.

      Εμενα παντως το αγαπημενο μου ως δολιχοκεφαλος αλλωστε ειναι το Scarborough fair το οποιο ειναι Σκωτσεζικο παραδοσιακο.

      Διαγραφή
  2. Όλα τα συμπεράσματα είναι πασιφανώς ορθά. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι άμα περάσεις έξω απο τα γνωστά γυφτο-ποπ-λαϊκά κέντρα κραιπάλης και διασκεδάσεως θα σου δημιουργηθεί σε μεγάλο βαθμό η εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο δρόμο της Βαγδάτης, απλώς λείπουν οι μαντήλες απ'τις παστρικιές παρευρισκόμενες σκυλομούρες μαυριδερές με βαμμένο ξανθό μαλλί κυράτσες. Αν τώρα επισκεφθείς έναν συναυλιακό χώρο όπου παίζει κυρίως τα λιγότερο συμβατικά (και όχι μόνο) είδη metal σου δημιουργείται ακαριαία η εντύπωση ότι βρίσκεσαι στην όποια κεντρική-βόρεια Ευρωπαϊκή πόλη, σε αντίθεση με το κοινό θέαμα των πλείστων Ελληνικών πόλεων!!! Παρατηρήστε το όσοι ασχολήστε με το είδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν είναι τυχαίο που σαν μεσογειακος-κρομανοειδεις λατρευω Σπανουδάκη-Χατζιδάκη-Ρεμπούτσικα-Παπαθανασίου κτλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω παλι με τον Λο(χ)ενγκρυν ανέκαθεν ειχα θεμα...Μου σηκωνοταν η τριχα σαν του αλογου...Όπως και με τον Ικαριωτικο.
    Νοτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω ειμαι των saxon,manowar,warlord,necromantia,grand magus και odwet 88.Φοβερη η arcona των τελευταιων.
    -Αλκιβιαδης-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ13 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:11 μ.μ.

      Φιλε Αλκιβιαδη εχεις αισθηση της μουσικης.

      Διαγραφή
  6. Σωστά τα λένε οι Άριοι συναγωνιστές Αλκιβιάδης, Διόμαχος και Φρουρός του Άουσβιτς, τα ακούσματα του λευκού δεν μπορεί παρά να συμπεριλαμβάνουν Epic και Black Metal, σημαντική είναι και η φυλετική διαφορά των τουρκόγυφτων τσιφτετελληναράδων από τους οπαδούς της Metal που είναι η συνέχεια της κλασικής μουσικής. Θα είχε ενδιαφέρον το αγαπητό μας ιστολόγιο να μας ανέλυε τους φυλετικούς τύπους κάποιων γνωστών συγκροτημάτων, αγαπητών κυρίως στους εθνικιστές, όπως π.Χ. οι θεοί Manowar-https://www.google.gr/search?q=manowar&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=XeutUv-dDcHX0QWksIHwCA&sqi=2&ved=0CJ8BEIke&biw=1138&bih=561#facrc=_&imgdii=_&imgrc=kXOsPVH3fg8TtM%3A%3B8qjnh7yAOUCR7M%3Bhttp%253A%252F%252Fi1.ytimg.com%252Fi%252FaL3Zn_oFUSZm5dmBfk5pHw%252F1.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.youtube.com%252Fwatch%253Fv%253DFsrwNlQmYGI%3B1024%3B768

    Son Of Odin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι περιττό νομίζω να αναφέρουμε ότι στα μεγαλύτερα metal συγκροτήματα κυριαρχεί ο μεσογειακός τύπος, ανεξαρτητως χώρας προέλευσης! Steve Harris, Eric Adams (με κάποιο αλπικό), Destroyer (Bill Tsamis) των Warlord (και για ροκ ακούσματα Rory Gallagher, Ritchie Blackmore), κ.ο.κ. κανόνας.

      Διαγραφή
    2. Οι Manowar είναι όλοι Κρομανοειδείς! Δεν είναι τυχαίο φαίνεται...

      Από τους υπόλοιπους αναφερθέντες να σημειωθεί ότι οι Bill Tsamis και Rory Gallagher έχουν και λίγη Αλπική επίδραση.

      Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Είναι σίγουρο αυτό για τους Manowar;Μάλλον πρέπει να τους ξανακοιταξω .

      Διαγραφή
  7. Εγώ έχω αρκετα μεσογειακά στοιχεια και κλέινω προς αυτόν ειμαι δολιχοκεφαλος.η ψυχοσυνθεση μου ειναι αναμεσα σε μεσογειακού και βαλτικού περισσότερο βαλτικο αλλα γουστάρω κλαρινα φουλ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.