Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί οι γάμοι με άτομα από γειτονικές χώρες δεν είναι σπάνιο φαινόμενο;

Θα έλεγε κανείς ότι οι γάμοι με ξένους θα έπρεπε να είναι σπάνιο φαινόμενο, καθώς οι ξένοι αναμένεται να διαφέρουν στην κουλτούρα, ακόμα και στην εμφάνιση. Για γειτονικές χώρες τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Υπάρχουν πολλά εμπόδια για την εύρεση συντρόφου από άλλη χώρα. Ζητήματα γλώσσας, θρησκείας, πολιτισμού, αλλά και η έλλειψη συναναστροφής με ξένα άτομα συχνά αποτελούν σημαντικούς παράγοντες που μειώνουν την πιθανότητα γάμων με ξένους. Ωστόσο, γίνεται αντιληπτό ότι όλοι κάποιον γνωρίζουμε που παντρεύτηκε άτομο από ξένη χώρα. Γιατί συμβαίνει αυτό και μάλιστα πιο συχνά από ότι φαντάζεται κανείς;

Η σεξουαλική έλξη έχει να κάνει με κοινωνικούς και φυλετικούς λόγους. Οι κοινωνικοί λόγοι είναι πολύ περίπλοκοι. Θα γίνει αναφορά στους φυλετικούς λόγους που έχουν και αυτοί κάποια σημασία. Αν π.χ. κάποιος πάρει μια γυναίκα από τη Βουλγαρία, θα βρεθούν κάποιοι να πουν...
"μα καλά, πήρε Βουλγάρα;" και διάφορες παρόμοιες επικρίσεις. Ή αν κάποια πάρει σύζυγο Κροάτη, αμέσως να πούνε "ότι πήρε αυτόν τον ξένο", κλπ. Ωστόσο, είναι πιθανό στην πρώτη περίπτωση και οι δυο τους να είναι π.χ. Αλπικοί, ενώ θεωρούνται Έλληνας και Βουλγάρα αντίστοιχα, ενώ στην δεύτερη περίπτωση, μπορεί γυναίκα και άντρας να είναι Διναρικοί, ενώ θεωρούνται Ελληνίδα και Κροάτης αντίστοιχα. Ακόμα και αν δεν ταιριάζουν επακριβώς οι φυλετικοί τύποι, μπορεί ο ξένος να ανήκει σε άλλον ντόπιο φυλετικό τύπο, αλλά θα θεωρείται διαφορετικός λόγω του ότι μεγάλωσε σε άλλο κράτος και με άλλη εθνική συνείδηση. Ωστόσο πολλές φορές στην πράξη οι ξένοι αν μοιάζουν φυλετικά και προσαρμοστούν στοιχειωδώς, φαίνονται "πιο ντόπιοι κι από τους ντόπιους".


Βλέποντας τους ανθρώπους από τη φυλετική σκοπιά, δεν είναι καθόλου περίεργο να παίρνει κανείς σύζυγο από ξένη χώρα, πόσο μάλλον κοντινή. Υπάρχουν διαβαθμίσεις συγγένειας, ώστε στην Ελλάδα για παράδειγμα σύζυγος από την Ιταλία σχεδόν να μη θεωρείται ξένος. Επίσης, μια Ισπανίδα σύζυγος άνετα θα γίνει αποδεκτή. Βοηθά σε αυτό το ότι δεν υπάρχουν εθνικές αντιπαλότητες, καθώς παντοτε μπαίνουν στη μέση τυχόν εθνικές αντιπαλότητες για το ποιος θεωρείται οικείος, ασχέτως φυλής. Επειδή ελάχιστοι έχουν φυλετικές γνώσεις, ακόμα και ίδιοι να είναι οι φυλετικοί τύποι ντόπιου και ξένου, η εθνικότητα έχει πολύ μεγάλη σημασία και επηρεαζει σημαντικά τις συμπεριφορές.

Επίσης, η εμφάνιση είναι πολύ σημαντική, καθώς κάθε εξωευρωπαϊκός τύπος εντοπίζεται άμεσα και θεωρείται ξένος και οι γάμοι δυσκολεύουν. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφεύγονται μίξεις με φυλετικούς τύπους που δεν υπάρχουν στη χώρα, ενώ για εθνικούς λόγους συνιστάτοι να αποφεύγονται οι γάμοι με αλλοεθνείς που έχουν εχθρική εθνική συμπεριφορά, ακόμα και αν είναι ίδιας φυλής.

4 σχόλια:

  1. Μεσογειακός εχθρός βραχυκεφαλων17 Δεκεμβρίου 2013 στις 6:12 μ.μ.

    Ελληνες-Ιταλοί-Ισπανοί Ούνα φάτσα Ούνα ράτσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΟΣ ΦΟΝΙΑΣ ΑΛΜΠΙΝΩΝ18 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:55 μ.μ.

    Ανεξαρτήτως του τι λέτε αγαπητοί συνναζιστες Μεσογειακε και Διναρικε,είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι Δολιχοκεφαλοι είναι ανώτεροι των βραχυκεφαλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ότι οι μεσοκέφαλοι-δολιχοκέφαλοι (γιατί μη ξεχνάτε πως και οι μεσοκέφαλοι βγάζουν μορφές) είναι ανώτεροι των βραχυκέφαλων είναι το μόνο σίγουρο. Επίσης η υπερβολική βραχυκεφαλία είναι πάντα εξωευρωπαϊκό χαρακτηριστικό. Ουδείς λευκός ευρωπαίος φέρει έστω και αρκετά μεγάλο δείκτη κεφαλικής μάζας. Μογγόλοι, αλβανοί, προσωασιατικοί (οι αλβανοί είναι και τα δύο υπόλοιπα) και υπερ-αρμενοειδείς άραβες (ειδικά αυτοί που είναι υπερβολικά σκούροι) είναι τα κατακάθια του "ανθρώπινου" είδους. Δεν είναι τυχαίο μάλλον που φέρουν πανομοιότυπο σχήμα κεφαλιού παρότι δήθεν ανοίκουν σε άλλες φυλές, δεν αποκλείεται η βραχυκεφαλία να δείχνει χαμηλή εγκεφαλική ανάπτυξη, σε σημείο που αναρωτιέσαι που χωράει ο εγκέφαλος στα τηγάνια που έχουν για κεφάλια, (όταν το πλάτος είναι κυρίως λόγω του σκελετού) παρότι η μάζα του εγκεφάλου δεν είναι απόλυτος δείκτης που καταδεικνύει ευφυία κλπ Απ'την άλλη μεριά και η υπερβολική δολιχοκεφαλία ανοίκει κυρίως σε νεγροειδείς αλλά ακόμα και άλλα είδη προσωασιατών όσο περίεργο κι αν ακούγεται. Παρουσιάζουν "πιθηκοειδή" σχήματα κεφαλιών και παραπέμποντων σε ασθένειες όπως η μικροκεφαλία-σύνδρομο down κ.ο.κ. Η βραχυκεφαλία στα βρέφη (δλδ όπως γενιούνται όλα τα τα μόγγολα, αραβοειδή και αλβανοί) λογίζεται ως ασθένεια σε άλλες χώρες (!) ακόμα και δω, ερευνήστε το. Χαρακτηριστικά είναι και τα χαμηλά μέτωπα που δείχνουν ελλειπή ανάπτυξη του προμετωπιαίου λοβού, το σημαντικότερο τμήμα του εγκεφάλου του σύγχρονου ανθρώπου. Επίσης είναι τραγικό λάθος ο προσωασιατικός τύπος να λογίζεται ως "ευρωπαϊκός" τύπος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βέβαια στη φωτογραφία του άρθρου (μιας και είναι από τον γάμο μου) πρόκειται για δύο Έλληνες 😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.