Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Ροδεσία vs Ζιμπάμπουε: πριν και μετά


Η Ροδεσία ήταν Βρετανικό αποικιακό κράτος της Αφρικής. Οι λευκοί άποικοι, βρετανικής καταγωγής, που υπήρξαν πάντοτε λιγότερο από το 8% του πληθυσμού, είχαν τον πολιτικό έλεγχο της χώρας, έχοντας δημιουργήσει κράτος εκ του μηδενός. Παρά τον ελάχιστο αριθμό των λευκών, το κράτος τους είχε ένα αρκετά καλό επίπεδο διαβίωσης και οι μαύροι είχαν επωφεληθεί λόγω της οικονομικής ανάπτυξης. Την δεκαετία του '60, οι Άγγλοι παραχωρούσαν ανεξαρτησία στις Αφρικανικές αποικίες τους, με την εισαγωγή δημοκρατικών θεσμών. Οι λευκοί της Ροδεσίας κατανόησαν ότι αυτή η μετάβαση θα είχε ως συνέπεια την παράδοση της εξουσίας...
στους μαύρους που ήταν πλειοψηφία, τις διώξεις των λευκών και την παρακμή του κράτους που οι ίδιοι έφτιαξαν. Ο ηγέτης των λευκών Ian Smith κήρυξε την ανεξαρτησία το 1965, διατηρώντας τον έλεγχο στα χέρια των λευκών. Αμέσως, η Μ. Βρετανία και οι ΗΠΑ, δηλαδή οι εβραϊκά ελεγχόμενες κυβερνήσεις της Μ. Βρετανίας και των ΗΠΑ, αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τη Ροδεσία, επέβαλλαν εμπάργκο μέσω διεθνών οργανισμών, άσκησαν διπλωματικές πιέσεις και υποστήριξαν οικονομικά, υλικοτεχνικά και ηθικά δύο μαρξιστικές οργανώσεις μαύρων ώστε να αρχίσουν ανταρτοπόλεμο εναντίον των λευκών! Οι λευκοί αντιστάθηκαν ηρωικά, αλλά μετά από 15 χρόνια πολέμου, αποκλεισμού και διεθνών πιέσεων, υποχρεώθηκαν να παραχωρήσουν δημοκρατία, με αποτέλεσμα το 1980 να παραδοθεί η εξουσία στους μαύρους, η χώρα να μετονομαστεί σε Ζιμπάμπουε και οι λευκοί να υποστούν μαζικές διώξεις και να ελαττωθεί ο αριθμός τους.

Οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα στη Ροδεσία επί λευκών, ήταν στο 60% του παγκόσμιου μέσου όρου το 1960, πριν ξεκινήσουν οι διαμάχες, μια αρκετά καλή επίδοση για μια χώρα με μονοψήφιο ποσοστό λευκών. Όταν η χώρα πέρασε στα χέρια των μαύρων, το κατά κεφαλήν εισόδημα στη Ζιμπάμπουε πλέον έπεσε στο 10% του παγκόσμιου μέσου όρου, δηλαδή μειώθηκε έξι φορές. Η διαφορά είναι μεγάλη και δείχνει την παρακμή της οικονομίας, που προέρχεται από μια απουσία οργανωτικότητας και μια κοινωνική παρακμή, που συχνά βλέπουμε σε κοινωνίες νέγρων.

Οι λευκοί, μετά από μαζικές διώξεις, επιθέσεις και δημεύσεις περιουσιών που οι ίδιοι έφτιαξαν, εξοντώθηκαν ή έφυγαν μαζικά από τη χώρα και πλέον αποτελούν μια ισχνή μειοψηφία. Η χώρα επέστρεψε σύντομα στην κατάσταση που ήταν πριν εγκατασταθούν οι λευκοί. Η άλλοτε ευημερούσα Ροδεσία, έχει μετατραπεί στην παρακμιακή Ζιμπάμπουε, που αποτελεί αποτυχημένο κράτος, παράδειγμα προς αποφυγή, βυθισμένο στην φτώχεια και στην διαφθορά.

21 σχόλια:

  1. Τὰ ἴδια καὶ χειρότερα ἔχουν συμβεῖ καὶ στὴν Αϊτῆ. Ἢ δημοκρατία τῆς Αϊτῆς, τὸ μοναδικό 100% μαῦρο κράτος στὸ δυτικό ἡμισφαίριο, εἶναι ἐπίσης καὶ τὸ φτωχότερο στὸ δυτικό ἡμισφαίριο. Ἔχει ἐπίσης τὸ χαμηλότερο προσδόκιμο ζωῆς, τὸν ὑψηλότερο ἀναλφαβητισμό, τὴν χαμηλότερη κατά κεφαλήν ἀγορά τύπου, τὸ χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ καὶ τὸ χαμηλότερο ἐπίπεδο πολιτικῆς σταθερότητας. Σχετικά με τὴν Αϊτῆ, μπορεῖτε νὰ παρακολουθήσετε τὸ παρακάτω βίντεο τοῦ ἀειμνήστου William Pierce.

    https://www.youtube.com/watch?v=OTpBaydmec4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις προάλλες είχα μια ωραία συζήτηση με έναν απόστρατο κύριο ο οποίος έχει υπηρετήσει τον Ελληνικό στρατό με αρκετές διακρίσεις στο κεφάλι του και με ευρωπαϊκή κιόλας καριέρα στον χώρο.Είπαμε αρκετά για την οικονομία και την πολιτική.Μου είπε χωρίς πολλά λόγια οτι το τον πλανήτη και την εξωτερική πολιτική της δύσης την ελέγχουν δύο φυλές.Οι Ασκεναζίτες Εβραίοι,οι οποίοι λέει δηλώνουν άθεοι,αντίθετοι στην Ιουδαική θρησκεία,φανατικοί υποστηριχτές του φιλελευθερισμού και της αριστεράς γι αυτό και οι περισσότεροι ψηφίζουν τους Liberal και ως γνωστόν το αριστερό hollywood είναι δικό τους δημιούργημα,Η αλλη φάρα μου είπε είναι οι αγγλοσάξωνες οι οποίοι ακόμα και σήμερα ελέγχουν την πολιτική σκηνή των Η.Π.Α και γενικότερα των αγγλοσαξονικών αποικιών.Όλοι οι πόλεμοι σε Ιράκ και μέση ανατολή ήταν σχεδιασμένοι για να υπάρξει μαζική προσφυγική ροή στη δύση.Όλες οι ΜΚΟ είναι του Ουγγροεβραίου George Soros ο οποίος έχει τις πλάτες των Liberals.Για τον Τραμπ μου είπε χαρακτηριστικά οτι θα έχει την κατάληξη του Kennedy και οτι θα τον φάνε απο μέσα.Για τον ελληνικό στρατό...δεν χρειάζεται να γράψω κάτι,όλοι ξέρουμε οτι μας γλεντάει το ΝΑΤΟ.Ακόμα και το Μακεδονικό ως γνωστόν υπογράφει υπό δίκη του πίεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αγγλοσάξωνες πράγματι έπαιξαν πρωταρχικό ρόλο στην εξωτερική πολιτική της δύσης και κυρίως της Αμερικής και του Ηνωμένου Βασιλείου.Όλοι οι πολιτικοί της Αμερικής στην καταγωγή είναι αγγλοσάξωνες πλην του Κένεντυ,του Ρήγκαν και του Τραμπ σήμερα.Οι ασκεναζίτες είναι ούτε το 5% των Η.Π.Α αλλά ελέγχουν τα MME και το θολοκουλτουριάρικο μασόνοσοσολλυγουντ.Ο Τραμπ είναι η τελευταία σωτηρία για τον πλανήτη αν και όπως έγραψες πιστεύω ότι θα του την κάνουν απο μέσα οι μυστικές υπηρεσίες όπως με τον JFK.

      Διαγραφή
  3. Διαχειριστή σου δίνω μια εντελώς φιλική συμβουλή αν θες την ακολουθείς.Το ιστολόγιο εδώ και καιρό έχει μετατραπεί σε τσίρκο μεντράνο με τον κάθε μουλό να γράφει τα ψυχολογικά του.Ο ένας δεν γουστάρει τους Κρητικούς,ο άλλος δεν θέλει τους μακεδόνες ο αλλος τους μικρασιάτες και πάει λέγοντας.Έχει καταντήσει αηδία να διαβάζουμε σχόλια απο τον κάθε κομπλεξικό με ψυχολογικά.Άλλαξε τον τρόπο που περνάνε τα σχόλια(το έχεις ξανακάνει) η φτιάξε ένα σύστημα να μπαίνει ο καθένας με username και password να αφήνει σχόλιο,όπως γίνεται σε άλλα φόρουμ η και σε ιστοσελίδες.Νομίζω οτι το πράγμα έχει ξεφύγει τον τελευταίο καιρό.Πρόκειται πιθανότατα για άτομα που γνωρίζονται απο άλλα ανθρωπολογικά φόρουμ και λογομαχούν και βγάζουν τα κόμπλεξ τους εδώ μέσα.Εντελώς φιλικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο φίλος από πάνω έχει απόλυτο δίκιο.... και προς όλους αυτούς οι οποίοι γράφουν διάφορα σχιζοφρενικά, ας διαβάσουν ένα βιβλίο που σίγουρα αρκετοί εδώ μέσα το γνωρίζουν, δηλαδή το βιβλίο του Λίβα "Αιγηϊς: Η κοιτίς των Αρίων και του Ελληνισμού".

      Διαγραφή
  4. Διάβασα ότι οι Ευρωπαίοι αναπτύχθηκαν σε πολιτισμό επειδή αν ενθυμούμαι καλά υπήρχαν 30+ κάτι είδη για να σπειρουν ενώ στην Αφρική υπήρχαν οι δυνατοτητες μόνο για 4. Μιλάμε πάντα για πιο παλιές εποχές Άρα το έδαφος παίζει μεγάλη σημασία και αποδείχτηκε στην Ευρώπη έυφορο κατάλληλο για γεωργική εργασία και μακρπροθεσμη ανάπτυξη ενώ στην Αφρική όχι. Ένας λόγος που έχουν μείνει πίσω οι νεγροι είναι αυτός. Επίσης βάσει επιστημονικων ερευνών οι κλιματικές αλλαγές ευνόησαν πιο πολύ την Ευρώπη πάρα την Αφρική. Μέσα σε ένα κλίμα άλλοτε ερήμου, άλλοτε ζούγκλας άλλοτε 42+ βαθμους Κελσίου και το βράδυ να πέφτει κάτω από 0 είναι λίγο δύσκολο να μεγαλουργησουν. Τέλος οι Αιγύπτιοι που ήταν πιο κοντά στη μεσόγειο πιο κοντά σε μια πιο εύφορη γη ( Νείλος, δέλτα κλπ) που επέτρεπε την Καλλιέργεια καθώς το κλίμα υπήρξε πολύ ευνοικοτερο δημιούργησαν Λαμπρο πολιτισμό. Οι περισσότεροι λαμπροι πολιτισμοι αναπτύχθηκαν σε μέρη που το κλίμα ήταν ήπιο προς καλό και υπήρχε η δυνατότητα να καλλιέργησεις ( Ρώμη Ελλάδα Αίγυπτος, Κίνα κλπ) όταν αποδεικνύεται ότι στην Αφρική μπορούσαν να καλλιεργησουν μόνο 4 είδη τότε όλοι ας βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Και ως γνωστόν για να φτιάξεις πολιτισμό πρέπει να αρχίσεις από τα απλά και βασικά, όταν η ίδια φύση δεν στο επιτρέπει τότε πρέπει να αναθεωρησουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ό,τι διάβασες είναι λάθος.Μην χάνεις το χρόνο σου με τέτοιες αηδίες και επικεντρώσου στα σοβαρά βιβλία.

      Διαγραφή
    2. Γιατί είναι λάθος; πες μου κάποιο καλό βιβλίο έστω για να ψαξω

      Διαγραφή
    3. Αν διαβάσεις τον Gobineau και το πόνημα του περί της Ανισότητας των φυλών, θα αντιληφθείς ότι το περιβάλλον διαδραματίζει ελάχιστο, ή συνήθως κανέναν απολύτως ρόλο στην ανάπτυξη και τα επιτεύγματα των φυλών. Και στα πιο εύφορα κομμάτια της Γης να ζούσαν οι νέγροι,δεν θα είχαν καταφέρει τίποτα.Αντίστοιχα και στην υποσαχάρια Αφρική να ζούσαν οι λευκοί ή στην Ανταρκτική, πάλι θα είχαν δημιουργήσει ότι έχουν δημιουργήσει από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

      Διαγραφή
    4. Ξέρεις πως μπορώ να το βρω κλπ για να το αγοράσω σε ελληνική έκδοση πάντα

      Διαγραφή
    5. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις χωρίς λόγο λεφτά για να το αγοράσεις.Δίπλα το έχει βάλει ο διαχειριστής.Είναι το βιβλίο με τίτλο "The Inequality of the Human Races".
      Αν δεν σε βολεύει να το διαβάζεις μπροστά σε μία οθόνη,μπορείς να το εκτυπώσεις και να το έχεις σε στυλ φυλλαδίου-βιβλίου με πολύ λίγα λεφτά.
      Δυστυχώς δεν έχει εκδοθεί στα ελληνικά.Αν δεν σε εξυπηρετεί να το διαβάσεις στα αγγλικά, μπορείς να γράψεις πάνω στην αναζήτηση του blog το όνομα Gobineau και θα σου εμφανίσει διάφορες αναρτήσεις για τον Gobinaeu,όπου περιλαμβάνονται περιλήψεις και ρήσεις από το προαναφερθέν βιβλίο.

      Διαγραφή
    6. Περαν του οτι το περιβαλλον δεν παιζει τοσο σημαντικο ρολο, οπως θα διαπιστωσεις..οσον αφορα τον αιγυπτιακο πολιτισμο, υπαρχουν αρχαιοελληνικες και αιγυπτιακες αναφορες οτι αποτελει αντιγραφη(ας πουμε) ενος ``προ-ελληνικου`` πολιτισμου.
      Συγκεκριμενα, αναφερεται οτι σοφοι της αρχαιας Ελλαδας προ του Κατακλεισμου του Δευκαλιωνα(αν θυμαμαι καλα), μετεφεραν γνωση στην Αιγυπτο και βασει αυτης αναπτυχθηκε ο πολιτισμος.
      Δεν ειναι αποδεδειγμενο, υπαρχουν απλα τετοιες αναφορες απο Ελληνες και Αιγυπτιους.

      Διαγραφή
    7. Αυτό το τώρα που λες το βρίσκω λίγο ακραίο με όλο το σεβασμό. Αρχικά ο αιγυπτιακος είναι πολλά χιλιάδες χρόνια αρχαιότερος του ελληνικού. Όταν εμείς αρχιζαμε και φτιάχναμε γλώσσα και συννενουμασταν κάπου 3000 2000 πΧ αυτοί χτιζανε πυραμίδες. Αν είχαμε σημαντικό πολιτισμό πιο πριν του μινωικου θα το ξέραμε μέσω αρχαιοκογικων ευρημάτων. Ένας άξιος πολιτισμός δεν χάνεται τόσο εύκολα. Συμφωνώ με πολλά που λέτε εδώ αλλά η Αίγυπτος εξυψώνει και την υπόλοιπη Αφρική με την έννοια του ευρύτερου αφρικανικου πολιτισμου. Κάτι τελευταίο, θα πω κάτι που είχε πει και ο μεγαλύτερος στρατηλατρης πως ήταν λαθος οι Έλληνες που χαρακτήριζαν τους Πέρσες βαρβάρους γιατί όταν πήγαν εκεί άλλαξαν γνώμη και ότι μιλούν για βαρβαρότητα σε έναν πολιτισμό πολύ πιο αρχαίο του ελληνικού.

      Διαγραφή
    8. Αρχαιολογικων * στρατηλατης *

      Διαγραφή
  5. https://www.newsbeast.gr/world/arthro/687721/o-analfavitismos-tou-dna-kanei-to-melahrino-xantho

    https://www.huffingtonpost.gr/entry/oi-yenaikes-einai-fesikes-xanthes-kai-oi-antres-fesikoi-melachrinoi-mia-epistemonike-anakalepse-me-semasia_gr_5ad58ff1e4b016a07e9fe07d

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλια αρθρα αν και το δευτερο ενδιαφερον,υπαρχουν κι αλλα αντιστοιχα γονιδια που διαφοροποιουν αντρες και γυναικες παρ'οτι παροντα και στους δυο,ενας ακομα λογος να καταλαβει κανεις ποσο πολυπλοκα λειτουργει το dna,το περιβαλλον,η φυσικη επιλογη κτλπ σαν να μιλαμε για μηχανηματα δηλαδη διαφορετικων μοντελων με διαφορετικα εξαρτηματα,πολυπλοκους μηχανισμους κτλπ και καποιοι εδω μεσα νομιζουν οτι εχουνε βρει απαντησεις με ενα δυο μετρησεις η επιφανειακες αναλυσεις,κοροιδα.

      Διαγραφή
  6. Είναι δυνατόν όλοι οι άνθρωποι που προέρχονται από μίξη φυλετικων τύπων να 'ψευδομογγολιζουν' στην περιοχή των ματιών ;
    Είχα διαβάσει ότι άτομα που φέρουν Αλπικα ή ακόμα κ Βαλτικα (πχ east baltid) ότι ψευδομογγολιζουν .
    Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ισχύει και σε φυλέτικους τύπους που δεν σχετίζονται με Αλπικους-Βαλτικους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Pedia an diavasete tin istoria tis afrikis tha dite oti eipirxan vasilia kai aftokratories sigekrimena sti ditiki afriki. Afto to paramithi me to oti oi mavroi eine axristoi kai ta lipa den alithevei, atixoi nai giati kataktithikan alla pios den exei kataktithei stin istoria? Oi monoi pou den eixan dimiourgisei organomena vasilia itan oi aboriginals tis afstralias kai afto logo thriskias. H antropologia kai oi fyles eine ena poly endiaferon thema alla to pios eine anoteros kai pios katoteros eine gelio gia emena toulaxiston.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ����������⚽️������������
    1982


    οι αραπηδες
    δε κάνουν για προκοπή
    ούτε για τάξη ηθική οικογένεια
    οικονομία

    είναι ζώα nigas
    Μόνο για έγκλημα και βιασμούς είναι ικανοί οι αραπηδες

    οι λευκοί ήταν gentlemen
    οι αραπηδες είναι σκληροί μεταξύ τους
    .θα παρακαλάνε να γίνουν αποικία πάλι. τα ζώα
    ����������������⚽️��������������������������������

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.