Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Immanuel Kant: Ενάντια στη φυλετική μίξη




"Η ανάμειξη των γενών, η οποία σβήνει βαθμηδόν τους χαρακτήρες τους -πέραν κάθε φιλανθρωπίας- δεν είναι ωφέλιμη για το ανθρώπινο είδος."



Ο Γερμανός φιλόσοφος υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους στην μελέτη του ανθρώπου. Εισήγαγε τον όρο "ανθρωπολογία" με τη σύγχρονη χρήση του και έγραψε ένα από τα πρώτα έργα σχετικά με τις φυλές της ανθρωπότητας.

Βασικό συμπέρασμα των μελετών του ήταν ότι η ανάμειξη των φυλών θα πρέπει να αποφεύγεται. Όπως επισημαίνει ο Καντ...
κάθε συναισθηματισμός περί φιλανθρωπίας θα πρέπει να απορριφθεί. Πάνω από όλα βρίσκεται το καλό της γενιάς, που η μίξη την οδηγεί σταδιακά σε αλλοίωση. Οι ευγενέστερες ιδιότητες εξαλείφονται, κάτι που φανερώνεται ευρύτερα σε κοινωνικό επίπεδο. Η σκέψη του Γερμανού φιλοσόφου θα αποτελεί πάντοτε παρακαταθήκη του Ευρωπαϊκού πνεύματος.

2 σχόλια:

  1. "οι εβραίοι είναι έθνος απατεώνων"
    Immanuel Kant

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύστοχο και επίκαιρο. Αλλοιώνονται τα ευγενή προτερήματα της φυλής μέσω επιμειξιας. Ομως ας μην ξεχνάμε φίλοι μου ότι φυλές που δημιούργησαν μεγάλους πολιτισμούς ήταν και αυτοί δημιουργημενοι μέσω φυλετικης επιμειξιας (κάποιες φορές) . Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ένα φυλετικο κράμα κάποιων μεσογειακών λαών και κάποιων πελασγων η ακόμα και άλλων φυλων που κατοικούσαν στην τότε Ελλάδα ( λελεγες, κάρες κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.