Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Ανθρωπολογικοί χάρτες της Ολλανδίας - Schwidetzky

Κεφαλικός δείκτης

Οι χάρτες προέρχονται από τους Arie de Froe και Ilse Schwidetzky, που αποτελεί κομμάτι της σειράς ανθρωπολογικών εργασιών που δημοσιεύτηκαν συλλογικά από την Schwidetzky με τίτλο Rassengeschichte der Menschheit. Παρουσιάζονται οι τρεις βασικοί ανθρωπολογικοί δείκτες του κρανιοπροσωπικού συμπλέγματος, δηλαδή ο κεφαλικός δείκτης, ο προσωπικός δείκτης και τον ρινικός δείκτης. Επίσης, ένας χάρτης για το ανάστημα στη Ολλανδία, με τα δεδομένα της εποχής και ένας χάρτης για τον χρωματισμό των Ολλανδών.

Δείτε τους υπόλοιπους...

(Μορφολογικός) Προσωπικός δείκτης

Ρινικός δείκτης

Από τον πρώτο χάρτη, προκύπτει ότι στην Ολλανδία επικρατεί δολιχοκεφαλία στο βόρειο μισό της χώρας, ενώ στο νότιο μισό αρχίζει και εμφανίζεται βραχυκεφαλία, η οποία σε κάποιες περιοχές είναι έντονη. Ο προσωπικός δείκτης βρίσκεται κυρίως εντός της λεπτοπροσωπίας, μόνο σε κάποιες νότιες και δυτικές περιοχές πλησιάζει στη μεσοπροσωπία. Ο ρινικός δείκτης είναι λεπτόρρινος σε όλη τη χώρα και τυπικά έντονα λεπτόρρινος.

Το ανάστημα είναι μέτριο στα νότια της χώρας και αυξάνει προς το υψηλό, όσο πάμε βορειότερα και προς τα παράλια. Ο χάρτης για τον χρωματισμό έχει λάθος στο υπόμνημα, το οποία είναι ανάποδα σύμφωνα και με το κείμενο της μελέτες, εφόσον τα υψηλότερα ποσοστά του ανοιχτού τύπου (ανοιχτά μαλλιά και μάτια) βρίσκονται στον βορρά υπερβαίνοντας το 65% και τα χαμηλότερα στα νότια, όπου πέφτει κάτω από το 45%, με τα καστανά μαλλιά και μάτια να αυξάνονται.

Η εικόνα που δίνουν οι χάρτες ταιριάζουν με μια μίξη δολιχοκέφαλων Νορδικών που βρίσκονται κυρίως στον βορρά, μεσο-δολιχοκέφαλων Κρομανοειδών σε όλη τη χώρα με σχετικά ανοιχτό χρωματισμό που φέρνουν τον κεφαλικό δείκτη κοντά στη μεσοκεφαλία και βραχυκέφαλων Αλπικών που εντοπίζονται κυρίως στα νότια, αυξάνοντας τον κεφαλικό δείκτη, μειώνοντας τον προσωπικό δείκτη και αυξάνοντας τα καστανά μαλλιά και μάτια.

Από εδώ.

12 σχόλια:

  1. Οι νορδικοι και οι μεσογειακοι ειναι το ιδιο απλως εχουν τη διαφορα στο δερμα,ματια,μαλλια.Οι αλπικοι αλλοτε εχουν εντονα ματια(μιξη με μεσογειακο) αλλοτε καπως μογγολοφερνουν.Εχω ενα ερωτημα οι ελληνες προφανως δεν φυτρωσαν στην ελλαδα αλλα απο καπου προηλθαν,μηπως η γλωσσα μας κανει διαφορετικους και η νοοτροπια και οχι η"φυλη"?ειμαστε μια ινδικη ομαδα που μεταναστευσε στο μερος που αποκαλουμε ευρωπη?Πριν οι πελασγοι ερθουν στην ελλαδα απο που ηλθαν?απο μεσοποταμια,καυκασο,ινδιες,απο που? Το ιδιο ισχυει και για τους νορδικους.μηπως οι δολιχοκεφαλοι ευρωπαιοι προηλθαν απο τις ινδιες,αν οχι τοτε απο που?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστο,τα έχεις κάνει χωριάτικη σαλάτα.Τράβα διάβασε γενετική να μάθεις τα πάντα.Οι φαινότυποι,έρχονται δεύτεροι,και όχι ο νορδικός με τον μεσογειακό δεν είναι το ίδιο και ούτε εχουν ίδια ψυχικά γνωρίσματα,ούτε κοινή καταγωγή.Οι μεσογειακοί σχετίζονται με νεολιθικούς αγρότες απο την μέση ανατολή και ο νορδικός σχετίζεται κυρίως με στέπα και ινδοευρωπαίους.

      Διαγραφή
    2. Φαινοτυπικά είναι το ίδιο, αλλά ο χρωματισμός ματιών και μαλλιών είναι διαφορετικος μεταξύ τους. Επίσης οι Μεσογειακοί, μπορεί να ήλθαν από την Μέση Ανατολή, αλλά δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με τους σημερινούς κατοίκους της Μέσης Ανατολής. Στη Μέση Ανατολή κατ' αρχάς δεν βλέπεις πουθενά Μεσογειακούς. Και για τη γενετική των Μεσογειακών που λες, αναφέρεσαι στο J2; Ξέρεις ότι οι Έλληνες, οι οποίοι ήταν Μεσογειακοί, επηρέασαν και αυτοί σημαντικά τη γενετική της Μέσης Ανατολής, καθώς την αποίκησαν μαζικά την Ελληνιστική περίοδο; Μην προσπαθείς να συνδέσεις τον Μεσογειακό φαινότυπο με τους σημερινούς Μεσανατολίτες, γιατί αυτόν τον φαινότυπο δεν τον συναντάς καν στους Μεσανατολίτες.

      Διαγραφή
    3. Πρωτα απολα δεν αναφερομαι στο J2.Το j2 ειναι haplogroup που εχει να κανει με καυκασο.Οι Ελληνες στην μεγαλη τους πλειοψηφια ειναι EV13.To haplogroup E εχει προελευση με τους natufians καιθ την νεολιθικη κουλτουρα στον σημερινο levant.Το ΕV13 δημιουργηθηκε στα βαλκανια και ειναι μακρινος απογονος του E1b1b.Ο μεσογεικος φαινοτυπος ειναι ο κυριοο φαινοτυπος των νεολιθικων αγροτων που ηραν απο την μεση ανατολη και εγκαταστάθηκαν σε χωρες οπως νοτια βαλκανια(ελλαδα,αλβανια,βουλγαρια,σκοπια κλπ),Ιταλια,Ιβιρικη χερσονησος.

      Το J2 που αναφερεσεις σχετιζεται κυριως με τους μινωιτες και με τους μυκηναιους οι οποιοι οταν ηρθαν στον Ελλαδικο χωρο βρηκαν τους πελασγους(EV13,G2a,I2 κλπ).

      Μεσογειακοι και νορδικοι ναι εχουν καποια παρομοια εξωτερικα χαρακτηριστικα αλλα στα ψυχικα γνωρισματα και στην καταγωγη ειναι τελειως αντιθετοι.

      Διαγραφή
    4. Οι σημερινοι μεσοανατολιτες που λες ειναι μια μιξη των Natufians(Ε1Β1) και J1.Επισης μην ξεχνας οτι η μεση ανατολη και κυριως το σημερινο Levant ειναι απο τις πιο δοχιλοκεφαλες περιοχες.

      Διαγραφή
    5. Ενδιαφέρον. Θα μπορούσες να μου πεις όμως γιατι οι σημερινοί Έλληνες μιλάμε μία ινδοευρωπαικη γλώσσα εφόσον θεωρητικά είμαστε νεολιθικοι αγρότες.

      Διαγραφή
    6. Φιλε μου αυτο σηκωνει μεγαλη κουβεντα και πραγματικα βαριεμαι να γραφω κατεβατα.Αν γνωριζεις λιγα αγγλικα ολα αυτα μπορουν να σου λυθουν.

      https://phys.org/news/2017-08-civilizations-greece-revealing-stories-science.html


      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28783727

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμε 6 Οκτωβρίου 2018 - 9:56 μ.μ. Η απλοομάδα EV13 συναντάται σε ποσοστό 18-20% στους Έλληνες, ένα ποσοστό πολύ χαμηλότερο από άλλων χωρών στα Βαλκάνια, επί παραδείγματι στο Κοσσυφοπέδιο που είναι 45% (!) και στους Αλβανούς που έχουν αυτή την απλοομάδα σε ποσοστό 30%. Επίσης, δεν είναι κυρίαρχη. Οι απλοομάδες R1a και R1b είναι πιο κυρίαρχες, με το R1b να φτάνει γενικώς το 22% και στην νότια Ελλάδα να φτάνει ως το 30%. Όσο για το R1a φτάνει γενικώς το 21%. Το νόημα είναι ότι το R1a και R1b είναι πολύ πιο κυρίαρχα από το EV13.

      Διαγραφή
    8. Φιλε μου φαινεται οτι δεν γνωριζεις αρκετα απο γενετικη και haplogroup και αυτη τη στιγμη δεν ειμαι διαθεσιμος να σου εξηγησω πραγματα τα οποια δεν θα καταλαβεις.Το κυριαρχο haplogroup αναμεσα στους Ελληνες ειναι το EV13(EM-78).

      https://en.wikipedia.org/wiki/Y-DNA_haplogroups_in_populations_of_Europe

      https://www.google.gr/search?q=greece+haplogroups&hl=el&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj0nKa4kfTdAhVKjiwKHR4LBHIQ_AUIDigB&biw=1920&bih=969#imgrc=cFAyBkckZ_hjiM:


      Το R1a που λες ειναι haplogroup που σχετιζεται με σλαβους.Το R1b κυριως με δωριεις και πληθυσμους που ηρθαν εδω τον μεσσαιωνα(βενετοι,αρβανιτες,βλαχοι κλπ).

      Οι Ελληνες ειναι κυριως EV13 και J2.

      Κατσε διαβασε και μην προσπαθεις να πεισεις για το αντιθετο.

      Διαγραφή
    9. https://www.google.gr/search?q=greece+haplogroups&hl=el&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj0nKa4kfTdAhVKjiwKHR4LBHIQ_AUIDigB&biw=1920&bih=969#imgrc=aXUiO5km7d4-tM:

      Διαγραφή
  2. Οι Έλληνες δεν είναι απόγονοι των νεολιθικών αγροτών αλλά των των ελληνικών φύλων με ινδοευρωπαική καταγωγή από τις στέπες (Ίωνες, Αχαιοί, Δωριείς). Οι νεολιθικοί αγρότες είναι προέλληνες (Μινωίτες), οι οποίοι υποτάχθηκαν στους Έλληνες, ανήκαν στους δούλους και στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, και σταδιακά έχασαν τη γλώσσα, τα ήθη και έθιμά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι πεις βλήμα τής χρυσής αυγής!

      Λογικά ο πακιστανολιακος σού είναι ινδοευρωπαιος όπως και ο νορδομεσογειακος κασιδιαρης σού.

      Η προπαγάνδα σας τελείωσε! Η ΓΕΝΕΤΙΚΉ εχει προχωρήσει και πλέον γνωρίζουμε τα πάντα για τους Ελληνες,από που ήρθαν πιοιοι πληθυσμοι τους αποτέλεσαν κλπ.Οι Έλληνες σού αρέσει η οχι καταγονται 75-80% από τους νεολιθικους αγρότες. Το υπόλοιπο είναι κάτι σλαβοι και κάτι καυκάσιοι ανάτολιτες απο την μικρά Ασία.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.