Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Ο H. P. Lovecraft για την φυλετική προκατάληψη



"Η φυλετική προκατάληψη είναι ένα δώρο της φύσης, με σκοπό την διατήρηση της καθαρότητας των διαφόρων τμημάτων της ανθρωπότητας που οι αιώνες έχουν εξελίξει."

H. P. Lovecraft, The Conservative,


Ο H. P. Lovecraft υπήρξε από τους λίγους Αμερικανούς που διατήρησε ισχυρή φυλετική συνείδηση και την διακήρυξε ανοιχτά. Έβλεπε τις ΗΠΑ να αλλάζουν φυλετικά με φρενήρεις ρυθμούς και να αντικαθίστανται οι απόγονοι των βορειοευρωπαίων από κάθε λογής φυλές του κόσμου. Ο Αμερικανός συγγραφέας χρησιμοποίησε την γραφίδα του,...
ώστε μέσα από έντυπα και βιβλία να προβάλλει τις απόψεις του επί του φυλετικού ζητήματος.

Η φυλετική προκατάληψη έχει βιολογικό υπόβαθρο και αποτελεί μια φυσική αντίδραση για αποφυγή μίξης με αλλόφυλους. Οι βιολόγοι γνωρίζουν πολύ καλά, ότι φυλές ζώων, π.χ. σε πτηνά, θηλαστικά, κτλ. που φαινοτυπικά διαφέρουν ελάχιστα, αρνούνται να μιχθούν μεταξύ τους και το κάνουν μόνο σε αιχμαλωσία. Δηλαδή, η φυσική τάση των διαφόρων φυλών είναι να αποφεύγουν την φυλετική μίξη. Αυτό που λογίζεται ως προκατάληψη, στην πραγματικότητα είναι μια φυσιολογική αντίδραση και προφανώς είναι τυπική και στο ανθρώπινο είδος. Οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την διαφορετική εμφάνιση και τις διαφορετικές συμπεριφορικές προδιαθέσεις ως κάτι ξένο. Με αυτόν τον τρόπο, η φύση τείνει να διατηρεί ξεχωριστά τις διάφορες φυλές που έχουν προέλθει μέσα από χιλιετίες εξελικτικής διαφοροποίησης.

4 σχόλια:

  1. ποια ειναι η γνωμη σας για αυτο?

    https://www.protothema.gr/world/article/829650/skoteini-profiteia-stiven-hoking-i-plousia-elit-tha-dimiourgisei-mia-epikinduni-fuli-uperanthropon/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προπαγάνδες για προσχεδιασμένους ανθρώπους, η ευγονική εαν δεν γίνεται με φυσική αναπαραγωγή δεν ανήκει στο υγειές τμήμα της θεωρείας και επιστήμης του φυλετισμού.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25 Οκτωβρίου 2018 - 4:03 μ.μ.

      και που το κακό με τους προσχεδιασμένους ανθρώπους?δηλαδή θα είναι κακό να δημιουργήσεις "τέλειους" Μεσογειακούς ή Ατλαντοειδείς?ή κάτι τέτοιο δεν γίνεται?

      Διαγραφή
  2. Όσα άτομα ασχολούνται με τον αποκρυφισμό(μαγικές τέχνες, ακόμα και παγανισμό κτλ) και δεν είναι έστω και λίγο φυλετιστές, τότε κατατάσσονται στον αρνητικό γνωστικισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.