Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Φυλετικός χάρτης της Νότιας Αμερικής - Weinert


Ο χάρτης παρουσιάζει την κατανομή των γηγενών φυλετικών τύπων της Νότιας Αμερικής. Προέρχεται από τον Γερμανό ανθρωπολόγο Hans Weinert.

Σε όλο το εύρος της κοιλάδας του Αμαζονίου κατοικούν οι Brazilid, καθώς επίσης και στις παραλιακές ζώνες της Βραζιλίας. Αποτελεί τον τυπικό ιθαγενή της...
Βραζιλίας και της Βενεζουέλας. Στην ανατολική ενδοχώρα της Βραζιλίας κατοικούν οι Lagid, ένας κάπως διαφοροποιημένος τύπος του Brazilid.

Στην οροσειρά των Άνδεων κατοικούν οι Andid, ορεινός κυρίως πληθυσμός, που αποτελούν τον τυπικό κάτοικο του Περού και βρίσκονται επίσης σε σημαντικές συγκεντρώσεις σε Ισημερινό, Βολιβία και Χιλή. Στην Αργεντινή και τις όμορες χώρες κατοικούν οι Pampid, με χαρακτηριστικά υψηλότερο ανάστημα και λευκότερο δέρμα. Στο άκρο της Παταγονίας, εντοπίζεται ο πρωτόγονος τύπος Fuegid, που βρίσκεται υπό εξαφάνιση.

Από Hans Weinert, Die Rassen Der Menschheit, 1941.

23 σχόλια:

  1. Υπάρχουν φωτογραφίες του Fuegid;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.google.gr/search?q=fuegid&safe=active&client=ms-android-samsung&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiOhafx7JTeAhUkw4sKHQtVBf4Q_AUIESgB&biw=412&bih=652&dpr=2.63#imgrc=hP_DpAnFbCkjtM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά Ειμαι μεσογειακος και εχω ενα κακο συνήθειο. Γελάω πολυ εύκολα και Ειμαι γενικότερα κάπως χαχανουλης.Ενα άλλο κακό που παρατηρώ στον εαυτό μου είναι, ότι πολυ δύσκολα θυμώνω η νευριαζω. Πρέπει να γίνει κάτι πολυ κακό σε εμένα, σε φίλο, κοπέλα, οικογένεια ώστε να τσακωθω η να τις παίξω με κάποιον. Είναι ψυχικά χαρακτηριστικά του Μεσογειακου φαινοτυπου όλα αυτά που αναφέρω.

    Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαι νέος σχολιαστής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω ξαναγράψει για θέματα που με αφορουσαν στο ψυχικό κομμάτι των μεσογειακών.Νομίζω ότι τα μεσογειακά κράτη και γενικότερα ο μεσογειακος άνθρωπος είναι κάπως μαλθακος και ήρεμος. Εχω παρατηρήσει ότι και οι μεσογειακοι Έλληνες που βλέπω γύρω μου είναι άνθρωποι που μιλάνε πολυ, γελάνε συχνά δεν νευριαζουν, σπάνια θυμώνουν η κρατάνε μούτρα κλπ. Βλέπω μια ηρεμία και μια χαλαρότητα στους μεσογειακους και βάζω και τον εαυτό μου μεσα.

      Δεν ξέρω, ίσως να κάνω λάθος.

      Διαγραφή
    2. Λάθος κάνεις. Ο μεσογειακός είναι ένας χαχας τεμπελχανάς, αιώνιος φοιτητής που όλη μέρα πουλάει φιλοσοφία, πίνει μπάφους και βλέπει anime σαν 8χρονο παιδί. Ένα παρασιτικό εκφυλισμένο ον, που δυστυχώς οι σκληροτράχηλοι βαλκάνιοι νταήδες Δωριείς, δεν κατάφεραν να εξολοθρέυσουν.

      Διαγραφή
    3. Εγώ πάντως ως Μεσογειακός - ΚΜ ούτε αιώνιος είμαι, ούτε μπαφους πίνω ούτε φιλοσοφία πουλάω. Αντιθέτως ειμαι σληροπυρηνικος εθνικιστής με πολιτικά πρότυπα τους ολοκληρωτικους κυβερνήτες Καποδίστρια και Μεταξά, και απο τοτε που ξέρω για τα φυλετικά εχω και κάποια εθνικοσοσιαλιστικα χαρακτηριστικά στα πολιτικά μου ιδεωδη πχ ευγονική. Τώρα ο φίλος απο πάνω που λεει πως ειναι Μεσογειακός και χαχας ειναι αρκετα λογικό να ισχύει αλλα δεν ειναι απόλυτο για όλους.

      Διαγραφή
    4. Ο μαλθακός χάχας Μεσογειακός και ο νταής Δωριεύς είναι το ίδιο πρόσωπο, ο γνωστός Αλπικο-Διναρικός από το Σαλόνικα που συνεχίζει να τρολάρει τους Μεσογειακούς. Τον είπανε Αλβανό οι Μεσογειακοί στην Θεσσαλονίκη και του την έδωσε με την Μεσογειακή φυλή.

      Μην τσιμπάτε και μην δίνεται σημασία.

      Διαγραφή
    5. Τα τυφλά όργανα του κράτους, τα ΜΑΤ, τα οποία είναι γεμάτα από Μεσογειακούς, σε ένα επερχόμενο Εθνικιστικό κράτος θα χρησιμοποιηθούν για ξύλο και σκούπα στους Αλβανούς νταήδες απο την Δωριέα της Γκεγκερίας.

      https://eforiakoi.org/images/stories/mat5.jpg
      http://www.sportime.gr/wp-content/uploads/2018/06/mat-1.jpg
      https://pbs.twimg.com/profile_images/1865282934/mat_400x400.jpg

      Αλβανοί νταήδες

      http://besdes.gr/wp-content/uploads/2018/03/1521051998_826_%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%AF%CE%B1%CE%B6%CE%B1%CE%BD-%CE%B5.jpg
      https://www.espressonews.gr/sites/default/files/field/image/fgdfg_1.jpg
      https://olympiada.files.wordpress.com/2014/11/alvanos.jpg
      https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2017/07/DRAPETIS-1.jpg
      https://www.dikaiologitika.gr/media/k2/items/cache/06987f927f14110e451373a07f3480f9_XL.jpg?t=1529572981


      Να μας ζήσουν οι σκληροτράχηλοι βαλκάνιοι Δωριείς.

      https://i.ytimg.com/vi/169zS-ShVLY/hqdefault.jpg

      Διαγραφή
    6. Φίλτατε RoboCain, πώς γίνεται οι αργόσχολοι αιώνιοι φοιτητές να σκάνε μύτη ως Αλπικοί; Κυριολεκτικά σπάνια βλέπεις Μεσογειακό ανάμεσα σε δαύτους.

      Διαγραφή
  5. Γενικά ο Μεσογειακός φυλετικός τύπος έχει μερικά "χαλαρά" στοιχεία αλλά έχει ξεκάθαρα καλύτερα ψυχικά γνωρίσματα από τους φλώρους Νορδικούς και τους άθλιους Βαλτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παιδιά μη γράφεται ότι οι Δωριείς ήταν διναρικα αλβαναρια, είναι πολύ ξενερωτικο. Αν ίσχυει κάτι τέτοιο δηλαδή ότι οι αρχαίοι Σπαρτιάτες ήταν αλβανοειδη τότε πάει περίπατο ο φυλετισμός καθώς δεν γίνεται να εξηγηθεί φυλετικά το μεγαλείο των αρχαίων Σπαρτιατών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Αλβανοί δεν ειναι ολοι γηγενείς διναρικοι. Οι περισσότεροι είναι mtebid από τον Καύκασο και αυτοί είναι η πρωταρχική φυλή των Αλβανών. Ειναι η κλασσικη αλβανοφατσα που γνωρίζουμε ολοι και ξεχωρίζουμε απο χιλιόμετρο. Τα αλβαναρια καλύτερα να το βουλωσουν και να σταματήσουν να μας το παίζουν Ιλληριοι ακόμη και αρχαίοι Έλληνες.

      Διαγραφή
    2. Οι Σπαρτιάτες ήταν κυρίως Μεσογειακοί με Διναρικές και Κρομανοειδείς επιρροές.

      "Οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες ήταν Δωριείς, Ελληνικό φύλο, απόγονοι των Ηρακλειδών."

      "Οι Σπαρτιάτες Όμοιοι, με βάση τις προτομές και την συμπεριφορά τους, φαίνεται να ανήκαν κυρίως στον Μεσογειακό φυλετικό τύπο, με Διναρικές και Κρομανοειδείς επιρροές. Η αυστηρή στρατιωτική πειθαρχία και η απαράμιλλη γενναιότητα στη μάχη αποδεικνύουν ότι δεν θα μπορούσαν να είναι ούτε Διναρικοί, που είναι εκ φύσεως ατίθασοι και ανοργάνωτοι, ενώ είναι αδύνατο να ήταν Αλπικοί, που εκ φύσεως έχουν μειωμένη μαχητική
      ικανότητα. Αντιθέτως ο Μεσογειακός τύπος παρουσιάζει και τα δύο αυτά γνωρίσματα μαζί. Άλλωστε, αγάλματα και απεικονίσεις Σπαρτιατών έχουν σωθεί, που απεικονίζουν τον Μεσογειακό τύπο."

      http://fyletika.blogspot.com/2013/04/blog-post_27.html

      Διαγραφή
  7. Οι Δωριείς ήταν κυρίως νορδικοί, διναρικοί και αλπικοί.

    Ιδού τι λέει η γενετική:
    https://cache.eupedia.com/images/content/late_bronze_age_europe.png

    Ξιδάκι στους μεντιτερρανιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ σωστα φιλε μου.Και καποιους κρομανοειδεις ειχαν επισης.

      Διαγραφή
    2. Οι Νότιοι Αχαιοί Ηρακλείδες και οι Βόρειοι Δωριείς συνιστούσαν τους Δωριείς που κατέβηκαν στην Πελοπόννησο. Οι Δωριείς ήταν αυτόχθονες και προήλθαν μέσα από τον Ελληνικό χώρο. Με τους Δωριείς αυξήθηκε ο κεφαλικός δείκτης, οπότε είχαν μεταξύ τους Διναρικά και Αλπικά στοιχεία από τους βόρειους Δωριείς. Ενώ οι Δωρικές αποικίες στην Νότιο Ιταλία μπορούν να θεωρηθούν Μεσογειακές, δείχνοντας την κυρίως Μεσογειακή φύση
      των Δωριέων.


      "Η "κάθοδος των Δωριέων" είναι γνωστή στην αρχαιοελληνική παράδοση και ως η "Επιστροφή των Ηρακλειδών". Οι Ηρακλείδες ήταν Αχαιοί απόγονοι του Ηρακλή που ο Ευρυσθέας έδιωξε από την Πελοπόννησο, οι οποίοι κατέφυγαν, μαζί με ακόλουθους προφανώς, στους Δωριείς που ζούσαν στον βόρειο Ελλαδικό χώρο και τους οδήγησαν στην μετέπειτα κατάκτηση της Πελοποννήσου."

      "Δηλαδή, οι Δωριείς δεν ήλθαν από κάπου μακριά, όπως φαντάζονται μερικοί, αλλά από μέσα από τον Ελλαδικό χώρο."

      "Με λίγα λόγια, οι Ηρακλείδες που ήταν Αχαιοί, επειδή εκδιώχτηκαν και δεν τους δόθηκε η βασιλεία, ανέβηκαν στους Δωριείς που κατοικούσαν στον βορειοδυτικό Ελλαδικό χώρο και μαζί τους κατέκτησαν την Πελοπόννησο, παίρνοτας πίσω τα βασίλειά τους. Γι' αυτό το λόγο μιλάμε για "Επιστροφή των Ηρακλειδών" εφόσον επέστρεψαν οι Αχαιοί Ηρακλείδες"

      "παλαιοανθρωπολογικές μελέτες στην Ελλάδα έδειξαν ότι η κάθοδος των Δωριέων συνοδεύεται με αύξηση του κεφαλικού δείκτη, συνεπώς δεν αποκλείεται η είσοδος Διναρικών -ή και Αλπικών- πληθυσμών, οι οποίοι μάλιστα κατοικούν μέχρι και σήμερα πλειοψηφικά στην βορειοδυτική Ελλάδα από όπου κατήλθαν οι Δωριείς."

      "Μάλιστα, οι περισσότερες αποικίες στη Μεγάλη Ελλαδα ήταν Δωρικές και μάλλον κυρίως Μεσογειακές μπορούμε να τις θεωρήσουμε."

      "με τους Δωριείς δεν αποκλείεται να εισήλθε για πρώτη φορά τόσο νότια στον Ελλαδικό χώρο μια Διναρική συνιστώσα."

      https://fyletika.blogspot.com/2018/01/blog-post_2.html

      Διαγραφή
    3. Επίσης οι Δωριείς πρωτοεμφανίζονται στην Κεντρο-Νότια Ελλάδα, στην Φθιώτιδα και μετά ανέβηκαν επάνω στην βόρειο Ελλάδα. Άρα μιλάμε για άνοδο των Κεντρο-Νοτίων Ελλήνων Δωριέων.

      "τὸ δὲ πολυπλάνητον κάρτα. [1.56.3] ἐπὶ μὲν γὰρ Δευκαλίωνος βασιλέος οἴκεε γῆν τὴν Φθιῶτιν, ἐπὶ δὲ Δώρου τοῦ Ἕλληνος τὴν ὑπὸ τὴν Ὄσσαν τε καὶ τὸν Ὄλυμπον χώρην, καλεομένην δὲ Ἱστιαιῶτιν. ἐκ δὲ τῆς Ἱστιαιώτιδος ὡς ἐξανέστη ὑπὸ Καδμείων, οἴκεε ἐν Πίνδῳ, Μακεδνὸν καλεόμενον· ἐνθεῦτεν δὲ αὖτις ἐς τὴν Δρυοπίδα μετέβη, καὶ ἐκ τῆς Δρυοπίδος οὕτως ἐς Πελοπόννησον ἐλθὸν Δωρικὸν ἐκλήθη."

      ενώ οι άλλοι ήσαν πολυπλάνητοι(οι Δωριείς). [1.56.3] Γιατί όσο βασίλευε ο Δευκαλίων, κατοικούσαν τη Φθιώτιδα, στα χρόνια πάλι του Δώρου, γιου του Έλληνος, τη χώρα στις πλαγιές της Όσσας και του Ολύμπου που τη λεν Ιστιαιώτιδα. Κι αφότου και από την Ιστιαιώτιδα τους ξεσήκωσαν οι Καδμείοι, κατοικούσαν στην Πίνδο με το όνομα έθνος Μακεδνόν. Από εκεί πάλι άλλαξαν τόπο και πήγαν στη Δρυοπίδα και από τη Δρυοπίδα έφτασαν πια εκεί που είναι, δηλαδή στην Πελοπόννησο, και ονομάστηκαν έθνος Δωρικό.

      ΗΡΟΔΟΤΟΣ Ἱστορίαι

      http://www.greek-language.gr/digitalResources/ancient_greek/library/browse.html?text_id=30&page=8


      Έλληνες χωρίς να είναι κυρίως Μεσογειακοί δεν γίνονται. Ξυδάκι στον Αλπικο-Διναρικό "Έλλην".

      Διαγραφή
    4. "Οι Δωριείς ήταν κυρίως νορδικοί, διναρικοί και αλπικοί.

      Ξιδάκι στους μεντιτερρανιστές!"


      Στον Όμηρο, βρίσκουμε αναφορές για ξανθούς, οι οποίοι όμως είναι Αχαιοί και όχι Δωριείς

      Ο καθηγητής Ridgeway θεωρεί ότι εφόσον ο Όμηρος αναφέρει κάποιους Αχαιούς ηγέτες ως ξανθούς και πουθενά δεν βρίσκουμε τους Σπαρτιάτες ή άλλους Δωριείς να θεωρούνται ως διαφορετικοί στην εμφάνιση, συμπεραίνει ότι οι Δωριείς δεν διέφεραν από τους ντόπιους με τους οποίους μίχθηκαν.

      Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει λόγος να συνδέουμε την ξανθότητα με την δολιχοκεφαλία. Κατά τον Hawes, η λέξη "ξανθός" πιθανότατα περιγράφει χρώμα μαλλιών που περιλαμβάνει και το ανοιχτό καστανό, ενώ θεωρεί ότι συνδέεται περισσότερο με βραχυκέφαλο τύπο.

      https://fyletika.blogspot.com/2018/01/blog-post_2.html

      Έλα, έτοιμο στο΄χω.

      https://praktikospiti.gr/wp-content/uploads/2015/10/Don-Ygro-piaton-xidi-4lt.jpg

      Κατέβασέ το όλο.

      Σε ιστολόγιο που μιλάει για την Μεσογειακότητα των Ελλήνων βρίσκεσαι, άλλαξε ιστολόγιο.

      Διαγραφή
    5. "Ιδού τι λέει η γενετική:
      https://cache.eupedia.com/images/content/late_bronze_age_europe.png"

      Αυτά τα λέει ο Maciamo του Eupedia, όχι η γενετική.

      Αυτά λένε οι Έλληνες Γενετιστές.

      "καταρρίπτεται η ευρύτατα διαδεδομένη θεωρία της «Καθόδου των Δωριέων» από τις στέπες της Ουκρανίας/Κασπίας, κλπ."

      Τριανταφυλλίδης Κωνσταντίνος(Καθηγητής Γενετικής)

      https://www.politeianet.gr/books/9789605990534-triantafullidis-konstantinos-kathigitis-genetikis-kuriakidi-i-genetiki-katagogi-ton-ellinon-256615

      Διαγραφή
  8. Ενδιαφέρον η ανάλυση σου. Επίσης στις δωρικές περιοχές της Ελλάδας όπως η Κρήτη και τα Δωδεκανήσα οι διναρικοι είναι ακόμη και σήμερα ελάχιστοι άρα δύσκολα να έγιναν μεσογειακοί αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πως γινεται να ... μην τους σηκωνοταν συχνα των Σπαρτιατων? Ειναι γνωστο οτι η Σπαρτη απο ενα σημειο και μετα επασχε διαρκως απο λειψανδρια. Και τι δεν εκαναν οι αρχοντες για να το αντιμετωπισουν. Τσιτσιδωναν τα κοριτσια, επετρεπαν στα μουλωχτα τη μοιχεία σε περιπτωση ατεκνων ζευγαριων, αλλα ματαιως! Κουκου γιοκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.