Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Ζωγραφιές φυλετικών τύπων του κόσμου - Dobzhansky


Οι ζωγραφιές αναπαριστούν φυλετικούς τύπους από όλον τον πλανήτη. Στην πρώτη εικόνα παρουσιάζονται κάποιοι Ευρωπιδικοί τύποι, ενώ ακολουθούν οι υπόλοιποι. Περιλαμβάνονται σε έργο του εξελικτικού βιολόγου Theodosius Dobzhansky, που εκδόθηκε μεταπολεμικά, κάνοντας κανονικότατα χρήση και φυλετικής τυπολογίας.

Δείτε τις υπόλοιπες ζωγραφιές...







Οι τύποι κατ' αρίθμηση είναι οι εξής:

1. Νορδικός
2. Βορειοανατολικός (Βαλτικός;)
3. Αλπικός (όχι ιδιαίτερα επιτυχημένος)
4. Λαπωνικός (επίσης)
5. Αραβικός
6. Ιρανικός

7. Tibetid
8. North Sinid
9. South Sinid
10. Central Asiatic
11. Ainu
12. Negrito

13. Patagonid
14. Νοτιοαμερικάνικος (Brazilid + Andid)
15. Eskimid
16. Βορειοαμερικάνικος (Planid)
17. Μικτός Λευκός-Ινδιάνος
18. Κεντρικοαμερικάνικος (Istmid)

19. Murrayian
20. Carpentarian
21. Polynesid
22. Indid
23. Micronesid
24. Melanid (ή Dravidian) (ήθελε πιο σκούρο δέρμα)

25. Forest Negro (Congolesid)
26. Ethiopid
27. Khoisanid
28. Sudanid (όχι επιτυχημένος)
29. Bambutid (Πυγμαίοι)
30. Bantuid (όχι επιτυχημένος)
31. Melanesid
32. Μικτός Λευκός-Νέγρος της Νότιας Αφρικής
33. Νέγροι βόρειας Αφρικής


Από Dobzhansky T., Mankind Evolving. The evolution off the human species, 1970. Τις βρήκαμε εδώ.

15 σχόλια:

  1. Ο "Αλπικός", μοιάζει με Κρομανοειδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. logiko afou einai ekseliksi tou borreby

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς ανώνυμε, ακριβώς!

      Μοιάζει είτε με ΚΜ είτε με Μεσογειακό-ΚΜ.

      ΚΑΜΙΑ σχέση με Αλπικό.

      Καθόλου επιτυχημένος όχι "όχι ιδιαίτερα επιτυχημένος".

      Διαγραφή
  2. Νευρικος Μεσογειακος8 Ιουνίου 2017 στις 3:46 π.μ.

    Θα ηθελα να εκφρασω μια απορια

    Πως ειναι δυνατον αφου καθε φυλη εχει τα δικα της ψυχικα χαρακτηριστικα, καποιοι λαοι να εχουν τεραστιες διαφορες ενω ειναι φυλετικα ομοιοι;Κλασσικο παραδειγμα ο Εβραικος λαος και Αρμενικος λαος.Τυπικα ειναι φυλετικα συγγενεις.Αλλα τι σχεση εχει η συμπεριφορα και η ψυχοσυνθεση τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι περισσότεροι Εβραίοι σήμερα δεν είναι αρμενοειδείς. Αρκετοί Εβραίοι είναι απόγονοι Χαζάρων με ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια. Ακόμα και νορδικοί Εβραίοι υπάρχουν... Δες για παράδειγμα τη Σάρα Εσκενάζυ που είναι νορδική και άνετα την περνάς για Νορβηγίδα https://www.youtube.com/watch?v=xS2wzHXWK5k . Οι σημερινοί Εβραίοι λίγες ομοιότητες έχουν με τους Αρμένιους.

      Διαγραφή
    2. Κλασική νορδική (ίσως με μικρή βαλτική επίδραση) είναι η πρώτη γυναίκα της φωτογραφίας https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ee/Receptionists.jpg

      Διαγραφή
    3. Η κοπέλα που γελά είναι Νορδοκρομανοειδής.

      Η άλλη πίσω Βαλτικιά.

      Η άλλη που λέει με το σαγόνι ο τελευταίος, η ΚΜ καμία σχέση με την Αρμενοειδής πιο πάνω.

      Διαγραφή
    4. Νορδικός_ μισός γερμανός9 Ιουνίου 2017 στις 3:26 π.μ.

      Υπάρχουν Εβραίοι ασκεναζίμ που είναι καθαρά αρμενοειδής οπως

      Leonard Cohen,Barbra Streisand,Steven Spielberg,Sacha Baron Cohen,Simon Helberg,Adam Sandler, Abraham Foxman



      Διαγραφή
    5. Το φυσικό χρώμα μαλλιών της Εσκενάζυ είναι ξανθό. Το βαμμένο είναι το καστανόξανθο με ανταύγειες.

      Διαγραφή
    6. Στις φωτογραφίες της μετά από αρκετό καιρό χωρίς βαφή, παρουσιάζει μια προφανή "διχρωμία". Καθώς οι βαφές ξεθώριασαν, έδειξαν πως τα μαλλιά της δεν είναι ξανθά. Δεν έχεις παρά να το προσέξεις κι ο ίδιος.

      Διαγραφή
    7. Εγώ προσωπικά,εξάγω το συμπέρασμα ότι όλοι βλέπουν survivor!

      Διαγραφή
    8. Ναι, γιατί αν δεν βλέπει κανείς, δεν σου το πετούν μπροστά σου λες κι είναι κάτι σημαντικό...

      Διαγραφή
  3. Γονίδιο ANKK1,σχετίζεται με την αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας (ψυχοπάθεια),την ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας,την σχιζοειδή και την οιστριονική.Και τα γονίδια δηλαδή σε κάποιον βαθμό καθορίζουν την προσωπικότητα,σε μερικά άτομα λογικά ο φαινότυπος δεν θα έχει και μεγάλη σχέση με την συμπεριφορά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άσχετο με την προσωπικότητα και την συμπεριφορά αλλά ενδιαφέρον.Βρετανοί και Έλληνες επιστήμονες έκαναν έρευνες στα χωριά του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου,όπου οι κάτοικοι ζουν πολλά χρονιά.Ανακάλυψαν μια νέα παραλλαγή γονιδίου (rs145556679), άγνωστη έως τώρα, που διαθέτει καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες. Χάρη σε αυτό το γονίδιο, ένας άνθρωπος έχει εκ φύσεως χαμηλότερα επίπεδα «κακής» χοληστερίνης (LDL) και χαμηλότερα επίπεδα «κακών» λιπιδίων (τριγλυκεριδίων). Έτσι, μειώνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου για όποιον διαθέτει αυτό το γονίδιο, ακόμη κι αν δεν κάνει ιδιαίτερα υγιεινή διατροφή.

    Η εν λόγω παραλλαγή αυτού του γονιδίου πιθανότατα είναι μοναδική στον πληθυσμό του Μυλοπόταμου. Μέχρι σήμερα, οι γενετικές αναλύσεις σε χιλιάδες Ευρωπαίους έχουν φέρει στο φως ένα μόνο αντίγραφο του συγκεκριμένου γονιδίου σε έναν μοναδικό άνθρωπο στην Τοσκάνη της Ιταλίας. Μια διαφορετική παραλλαγή του ίδιου γονιδίου έχει βρεθεί να σχετίζεται με χαμηλότερα τριγλυκερίδια στους ‘Αμις των ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενδιαφέρον ευρήμα ,είμαι ο σχολιαστής που έγραψα για τον Αλκιβιάδη,δες φίλε τι διαφορά μπορεί να κάνει ένα γονίδιο ανάμεσα στα δεκάδες χιλιάδες και κάποιοι εδώ μέσα παραμένουν κολλημένοι με γραπτά δεκαετιών ως προς φαινότυπους και ψυχικά χαρακτηριστικά,είναι σαν να πάει ένας ανθρωπολόγος στο εν λόγω χωριό να τους βρεί όλους διναρικούς πχ και να πεί οι διναρικοί έχουν χαμηλότερα επίπεδα τριγλικεριδίων,δε στέκει.Πιστεύω στον προκαθορισμό χαρακτηριστικών(ψυχικών και μη)αλλά δεν αρκεί το να κάνεις μετρήσεις σε κάποιον και να βγάλεις συμπεράσμα,δεν διαφέρει καθόλου απο τα κινέζικα γραπτά περί συσχέτισης φυσιογνωμίας και ψυχισμού.Δηλαδή δε μπορώ παρά να πιστέψω ότι κάποιοι έχουνε απλά φετίχ με τα δολιχοκέφαλα κρανία το οποίο το καταλαβαίνω,αισθητικά είναι τέλεια αλλά δεν αρκεί για να προοδέψει το έθνος σε οικονομία,επιστήμες,τέχνες,στρατό,αθλητισμό κτλπ καθημερινά ψάχνω να δώ τα υποτιθέμενα ψυχικά χαρακτηριστικά σε μεσογειακούς,αλπικούς κτλπ και συνεχώς διαψεύδομαι αφου βλέπω τελείως διαφορετικές προσωπικότητες να τους εκπροσωπούνε,αν έπρεπε να γίνει κάποια φυλετική αναβάθμιση θα έπρεπε να ληφθεί υπόψη και το DNA μαζί με περαιτέρω test για τον ψυχισμό,την νοημοσύνη,αθλητικές επιδόσεις κτλπ γενικά εξωνυχιστικό έλεγχο σε επίπεδο ατόμου η οικογένειας.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.