Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Οι φυλές της Ευρώπης

Ο Joseph Deniker υπήρξε μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες στην επιστήμη της φυσικής ανθρωπολογίας. Για πρώτη φορά ταυτοποίησε τους φυλετικούς τύπους της Ευρώπης, παρουσιάζοντας μια τυπολογία που σχεδόν χρησιμοποιείται αυτούσια μέχρι σήμερα. Ήταν αυτός που έλυσε τον γρίφο μιας έντονα μικτής ανθρωπολογικά εικόνας, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την Ευρώπη.

Η σημασία της συνεισφοράς του σύντομα έγινε αντιληπτή και η Ανθρωπολογική Εταιρία της Βρετανίας τον τίμησε ορίζοντάς τον εισηγητή της ετήσιας διάλεξης Huxley Lecture, στην οποία ανέλυσε τις ανθρωπολογικές μελέτες του σχετικά με τους φυλετικούς τύπους της Ευρώπης. Η ομιλία του με τίτλο "Les Six Races Composant la Population Actuelle de l'Europe" δημοσιεύτηκε μετέπειτα στο περιοδικό Journal of the Royal Anthropological Institute.

Ο Deniker κάνει μια αναδρομή στις προσπάθειες των πρώτων επιστημόνων να εντοπίσουν τις φυλές της Ευρώπης. Οι ανθρωπολόγοι διαχώρισαν αρχικά τρεις φυλετικούς τύπους:...
τον ξανθό δολιχοκέφαλο (Νορδικό), τον καστανό βραχυκέφαλο (Αλπικό) και τον καστανό δολιχοκέφαλο (Μεσογειακό). Το σχήμα αυτό χρησιμοποίησε ο William Ripley στο διάσημο βιβλίο του. Ο Deniker επεξέτεινε το ταξονομικό σχήμα, εισάγοντας καινούριους φυλετικούς τύπους. Η νέα τυπολογία του ήταν η εξής: Νορδικός, Βαλτικός, Μεσογειακός, Αλπικός, Ατλαντο-Μεσογειακός (ΚΜ), Διναρικός. Δίνεται στον παρακάτω πίνακα.


Οι δύο ξανθοί τύποι, χωρίζονται σε ψηλούς δολιχοκέφαλους (Νορδικός-Nordique) και κοντούς βραχυκέφαλους (Βαλτικός-Orientale). Οι τέσσερις καστανοί τύποι χωρίζονται στους κοντούς δολιχοκέφαλους (Μεσογειακός-Ibéro-Insulaire), στους κοντούς βραχυκέφαλους (Αλπικός-Occidentale), στους ψηλούς μεσο-δολιχοκέφαλους (Ατλαντο-Μεσογειακός-Atlanto-Méditer.) και στους ψηλούς βραχυκέφαλους (Διναρικός-Adriatique). Επίσης, δίνεται μεταξύ άλλων ο υποτύπος Nord-Occident, που ταιριάζει με τον Ατλαντοειδή.

Ο Deniker διερευνά την κατανομή του κεφαλικού δείκτη, του μέσου αναστήματος και του χρώματος μαλλιών και ματιών στην Ευρώπη, λαμβάνοντας υπόψη ολόκληρη τη σχετική βιβλιογραφία. Περιγράφει τους φυλετικούς τύπους ως εξής:

Νορδικός: Υψηλό μέσο ανάστημα, μαλλιά ξανθά ίσια, κάποιες φορές κοκκινωπά ή κυματιστά. Μάτια ανοιχτά, συνήθως μπλε. Δολιχοκεφαλία, με πολύ λευκό δέρμα, μακρύ πρόσωπο και μύτη προεξέχουσα, ίσια. Κατοικεί στη Σκανδιναβία, στην ανατολική και βόρεια Βρετανία, πιθανότατα στην βορειοανατολική Ιρλανδία, στην Ολλανδία άνω του Ρήνου, στην βόρεια Γερμανία, στις παραθαλλάσιες περιοχές των Βαλτικών χωρών και στους Σουηδικής καταγωγής Φινλανδούς. Ο Deniker κάνει λόγο και για έναν υποτύπο sub-nordique, τον οποίο όμως όπως τον περιγράφει, δηλαδή μεσοκέφαλο, με καστανά ή ξανθά μαλλιά, μέσο προς υψηλό ανάστημα και γωνιώδες πρόσωπο, φωτογραφίζει τον (βόρειο) Κρομανοειδή τύπο. Ένας ακόμη υποτύπος nord-occidentale, ταιριάζει στον Ατλαντοειδή(-ΚΜ), με μεσο-δολιχοκεφαλία, καστανά μαλλιά, που εντοπίζεται στην δυτική Ιρλανδία, στην δυτική Βρετανία και στη βόρεια Γαλλία.

Βαλτικός: Μέτριο προς χαμηλό ανάστημα, ήπια βραχυκεφαλία, ξανθά ή ξανθίζοντα μαλλιά, με ίσια τρίχα. Πρόσωπο ευρύ, συνήθως με γωνίες, μύτη συχνά κοίλη, μάτια μπλε ή ενδιάμεσα. Κατοικεί κυρίως στη Ρωσία και στις σλαβικές ανατολικές χώρες της Ευρώπης. Ο Deniker κάνει λόγο για έναν υποτύπο vistulienne, που δύσκολα ταιριάζει με κάποιον γνωστό τύπο, πιθανόν κοντά στον Βαλτο-ΚΜ, που τον θεωρεί μεσοκέφαλο.

Μεσογειακός: Μέτριο προς χαμηλό ανάστημα, δολιχοκέφαλος, με καστανά μαλλιά συχνά σγουρά, δέρμα μια απόχρωση ελαφρά πιο σκούρα, σκούρα μάτια, μύτη ίσια. Κατοικεί σε περιοχές της Ιβηρίας, στη νησιωτική Μεσόγειο, στη νότια Γαλλία και στη νότια Ιταλία.

Αλπικός: Μέτριο προς χαμηλό ανάστημα, βραχυκέφαλος, με καστανά μαλλιά και μάτια καστανά ή ενδιάμεσα, πρόσωπο στρογγυλό, ευρεία σωματοδομή, μύτη πατημένη. Κατοικεί στην κεντρική Ευρώπη.

Ατλαντο-Μεσογειακός (ΚΜ): Μέτριο προς υψηλό ανάστημα, μεσο-δολιχοκέφαλος, με καστανά μαλλιά και μάτια. Ο Deniker θεωρεί ότι κατοικεί σε μέρη της Ιβηρίας και στα νότια Βαλκάνια.

Διναρικός: Υψηλό ανάστημα, βραχυκεφαλία, με καστανά μαλλιά, μύτη ίσια ή κυρτή, δέρμα ελαφρά πιο σκούρο. Κατοικεί στα δυτικά Βαλκάνια, αλλά εντοπίζεται ευρύτερα, π.χ. μέχρι την βόρεια Ιταλία, τη Γαλλία, την Τσεχία και την Ουκρανία. Εδώ θεωρεί και έναν υποτύπο sub-adriatique, ήπια βραχυκέφαλο, ο οποίος μάλλον είναι Αλπικό-Διναρικό ενδιάμεσο.


Η συμβολή του Deniker ήταν καίρια. Εισήγαγε τους φυλετικούς τύπους που χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα, έστω και με διαφορετικά ονόματα. Εφόσον αποκρυπτογραφήθηκε η φυλετική εικόνα της Ευρώπης, άνοιξαν νέοι ορίζοντες στην εκτίμηση της επίδρασης της φυλής στο ιστορικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι της Ευρώπης.

51 σχόλια:

 1. Ισχύει ότι ο Μεσογειακός φυλετικός τύπος,απαντάται αρκετές φορές με το "Δυτικός" Westlisch,αντί για το Mediterranean;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΌΝΟΣ ΠΡΟΚΌΠΗΣ ΠΑΥΛΌΠΟΥΛΟΣ ΑΠΈΛΑΣΕ ΤΟΝ Π. ΚΛΕΟΜΈΝΗ ΑΠΌ ΤΟ ΆΓΙΟ ΌΡΟΣ!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=sE26EL8Bqms
  ΙΟΥΔΑΊΟΙ ΤΑΛΜΟΥΔΙΣΤΈΣ ΡΌΤΣΙΛΝΤ.........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. θα μπορουσε καποιος να μου πει τον φαινοτυπο της κοπελας?ειναι μεσογειακη ή διναρικη?ή καμια σχεση?τελος εχει πολυ μακιγιαζ και απο τι φαινεται εχει κανει και πλαστικες επεμβασεις(μυτη) νομιζω.
  https://www.instagram.com/p/BRGtXS6Anps/?taken-by=harapappa

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ισπανίδα ηθοποιός.μεσογειακή με αλπική επίδραση?
  https://www.instagram.com/p/BO9cEJkh2tu/?taken-by=adrianaugarte10&hl=el

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Endiamese PeriocheJune 19, 2017 at 10:48 PM
  Ἔλαβα τὸ παρακάτω μήνυμα. Σημασία δὲν ἔχει τὸ τρολλάρισμα. Πάντως εἶναι πολυτονικὸ καὶ τὸ κείμενο αὐτὸ δὲν εἶναι οὔτε χυδαῖο, οὔτε ὑβριστικό. Δημήτρης Κιτσίκης.
  Ἰδού:
  "Ρέ Δημήτρη δέν εἶμαι Ἕλλην οὔτε Σπαρτιάτης στόν Μυστρᾶ ὅπως εἶπες.......... το τρολλ εἶμαι με πολλά ὀνόματα
  Από την ἀρχή ἐάν θυμᾶσαι ὠς Νομιάδης λολ και μετά με ἄπειρα ὀνόματα ἀλλά ποτέ το τρολλ με τις τσόντες αὐτό ἦταν ἄλλο κρυὄκωλο τρολλ ο χατζηγώγης; κάπως ἔτσι ἦταν το ὄνομα του ἐάν θυμᾶμαι
  Ἁπλῶς ἔχει πλάκα ὅταν ἔνα τρολλ λέει βλακεῖες και ἐσύ μου τις δημοσιεύεις ...ἀκόμα καί στό fb και ἀκόμα ποῖο πλάκα ὄταν τα πιστεύεις..ὅπως με τον Χίο ...ἀλλά τι να σου πώ...τσιμπᾶς εὔκολα ..
  Καλό εἶναι ὅμως το πολυτονικό ..θά το συνεχίσω κάτι ποῦ ο καί καλά ἐπαναστάτης Κωνπολίτης λόγῳ τεμπελιᾶς ποτέ του δέν θά μάθει...ποῦ ἔμπλεξες καί σῦ ..να ἔχεις ὠς πνευματικό σου Υἱό ἕναν δῆθεν!

  Ἐγώ θά σου ἔκανα μία ἐπανάσταση..ἐάν δέν ἤμουν τόσο Νιχιλιστής καί καταθλιπτικός..ἄν καί ὅλοι οι ἐπαναστάτες..ἔτσι εἶναι
  Ἄντε νά σαί καλά ..τα λέμε"

  Reply
  Replies

  Έλλην ΚωνσταντινουπολίτηςJune 20, 2017 at 8:33 AM
  Καλά κάνετε και το δημοσιεύετε, μηνυμα που στρεφεται κατά εμού, λόγω μόνον και μόνον του πολυτονικού.

  Έτσι φαίνεται και γιατί δημοσιεύετε ένα μήνυμα ενός ρεταλίου.

  Ως απάντηση θα σας πω ότι πάντοτε στα βιβλία και τα άρθρα σας Καθηγητά εσείς για επαναστάσεις γράφετε, όπως και ένας άλλος συγγραφεύς της ηλικίας σας του Εθνικιστικού χώρου, αλλά ποτέ δεν είστε έτοιμος να τις κάνετε πραγματικότητα.

  Το να στελνουμε τα νεαρά παιδιά να πεθάνουν επειδή είναι έτσι εύκολο και εμείς να είμαστε στην ωραία και ασφαλή Καναδική πόλη είναι κάτι ποταπό και κακό.

  Εγώ πριν έναν ακριβώς χρόνο σας είχα πει όταν σαν τον Πλεύρη, όλο για επαναστάσεις γράφατε ότι είμαι ετοιμος όπως και διάφοροι της ηλικίας μου, λεπτομερέστετα στο άρθρο σας για μία υποτιθέμενη επανάσταση στην Κρήτη. Εσείς τότε με το που είδατε ότι στα σχόλιά μου σας έλεγα τρόπους ώστε εσείς ο ίδιος να συμβάλλετε σε αυτή, και να μην μείνει μόνον στα χαρτιά, μάλιστα σας είχα πει ότι και το ίδιο το Ίδρυμά σας δύναται να είναι μία οργάνωση τετοια, μυστική ή φανερή, την κάνατε με ελαφρά πηδηματάκια λέγοντας το άκρως συστημικό και αστικό "Το Ίδρυμα δεν δύναται να αποτελέσει τέτοιον σκοπό. Είναι κρατικό" δηλαδη ζει από το κράτος.

  Μετά μου στείλατε και εσείς ενα πολύ ωραιο μέιλ ζητώντας μου ΛΕΦΤΑ για εφημερίδα και επαναστατική φυλλάδα! Εσείς ένας 82χρονος από εμένα έναν μόλις 21χρονο τότε!!!

  Και τώρα αρέσκεστε λόγω κολλημάτων σε πράγματα δίχως νόημα και σε νταραβέρια με τα κωλόζωα τα τρολλ, τα οποία μία τα βρίζετε, μία κάνατε πλάκα με αυτά (όπως στο πώς...χέζει ένας φαινότυπος) και μία δημοσιεύετε τα λεγόμενά τους λες και είναι κάτι άξιον σημασίας.

  Όλοι εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού από κάτι Πλεύρηδες, Κιτσίκηδες και λοιπούς έχουμε πλέον βαρεθεί. Το να καλείτε συνεχώς από την ασφάλεια της Οττάβας σε επανάσταση όποιο νεαρό παιδί βρεθεί στο διάβα σας με δίψα για ανατροπή και αλλαγή ενώ εσείς πάντα βγαίνετε απ'έξω, είναι ποταπό και θλιβερό.

  Καθίστε λοιπόν με τους ακολούθους σας, τους ελλαδιστανόβιους που ούτε εαυτώ δεν δύνανται να συντηρήσουν, όλο για επαναστάσεις μιλούν αλλά λόγω πλήρους ανικανότητας δεν δύνανται να τις διεκπεραιώσουν και όλο για Κομμουνισμό μιλούν ενώ είναι τίγκα βουτηγμένοι στον αστισμό και αφού ασπάζετε την παραπάνω άποψη περί τεμπελιάς(!!!) μου ενός γραικυλικού κτήνους σας αφήνω με τον Νομιάδη να κάνετε τις επαναστάσεις σας του πληκτρολογίου, του φανταστικού και ανυπάρκτου Ρωσσικού κόμματος και της κάθε μίας μπαρουφολογίας την οποία δυστυχώς είχα την χαρά να πιστέψω επειδή ως νεανίας με δίψα για ανατροπή και αλλαγή εψαχνα στήριγμα.

  Εγώ αποχωρώ επ'αόριστον, αντίο λοιπόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Πόσο μαλάκας είναι ο τρολολάγνος προφέσορ?

   Κικίτση είσαι κατσικονούρικο σούργελο!

   Διαγραφή
  2. Κικίτζη μαλάκα σε παίζουμε για πλάκα!

   Διαγραφή
  3. Ρε γεροκίναιδε δε ντρέπεσαι να επαιτείς λεφτά από τον 21χρονο Κπολίτη?
   82χρονος καθηγητής στην Οτάβα να ζητιανεύει κανα φράγκο από τον 60 χρόνια νεότερο Κπολίτη?
   Ντροπή ρε!
   Το πολύ πολύ να σε πληρώσει ο Κπολίτης σε είδος (υπηρεσίες από νεαρά αγόρια για γηραιούς κυρίους).....

   Διαγραφή
  4. Αχαχαχαχα
   Ρε Κωνπολίτη σε ἔβαλα να τσακωθείς με τον Κιτσικη?
   Πλακα πλάκα ὅμως παίζει ναι εἶναι πολύ μαλακάς γιά νά σου ζητήσει χρήματα λολ!

   ὅταν ἐμεῖς στά λέγαμε για το πόσο μαλακάς εἶναι ὁ Τζιτζίκης και η τουρκολαγνία σου..δεν μας ἄκουγες..τουλάχιστον ξέκοψες ἀπό κακές παρέες !

   Μόνη σου λύση η Χ.Α.

   Διαγραφή
  5. Πολύ καλά, τον στέλνεις από την τουρκολαγνεία στην γυφτολαγνεία http://hleianews.gr/p/636096_georgios-galeos-oi-ellines-roma-einai-patriotes-ergatikoi-&-filotimoi.html

   Διαγραφή
  6. Αὐτά εἶναι ἔτσι ..για μόστρα ὄταν ἔχει την ἐξουσία η ΧΑ θα στείλουμε τους γύφτους σε φούρνους

   Διαγραφή
  7. Μόστρα, έ; Ξεκινήστε από μέσα, εκεί που τώρα φτάνει η εξουσία σας λοιπόν!
   Εκτός κι αν θα σας χαλάσει τελείως την μόστρα!

   Διαγραφή
  8. Έχω κι ένα φούρνο να σας στείλω άμα θέλετε, δεν ξέρω όμως αν χωράει ο χοντρός ο γύφτος μέσα....

   Διαγραφή
  9. ἤρεμα βρέ χαζούλη μην σε πονάει τόσο ...την ἐξουσία δέν την παίρνεις παρά με ψέματα

   Διαγραφή
  10. Το πρόβλημα είναι όταν τα ψέμματα και τα δήθεν πάρουν και το πάνω χέρι ΜΕΣΑ....

   Διαγραφή
  11. Ὄχι...λες μαλακίες..τέλος

   Διαγραφή
  12. Είσαι λοβοτομημένος και βλέπεις μόνο με τα γυαλιά που σου φοράνε, τέλος...

   Διαγραφή
  13. hedbtswrtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsurtsutswrtsutswrtsutswrtsutswrtsutswrtsutswrtsu

   Διαγραφή
  14. Τούτα δω παραπάνω μου μοιάζουν παράσιτα του διαχειρστού για νάχει πρόφαση να τα σβήσει όλα πιο ανώδυνα. Κατανοητόν! Πονάει η αλήθεια!

   Διαγραφή
  15. Θερινό ηλιοστάσιο σήμερα και εσείς ασχολείστε με το κάθε μαλακισμένο πουστόγερο!
   Κατάντια...

   Διαγραφή
  16. Θερινό ηλιοστάσιο σήμερα!!!!! http://www.armahellas.com/?p=22403

   Διαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  18. Λίγα λόγια γιὰ τὸν “προσβεβλημένο” Κωνσταντινουπολίτη, ἡ κατάδηλη τεμπελιά του σὲ συνάρτηση μὲ τὴν κληρονομημένη οἰκονομικὴ εὐμάρεια (βλ. καὶ λεφτὰ τοῦ μπαμπᾶ), τοῦ εἶχαν δημιουργήσει ἔπαρση ἀντιστρόφως ἀνάλογη τοῦ γενικὰ χαμηλοῦ του δείκτη εὐφυΐας. Σχολίαζε καὶ εἶχε γνώμη ἐπὶ παντὸς ἐπιστητοῦ ἔχοντας ἁπλᾶ φυλλομετρήσει τὰ βιβλιαράκια τοῦ Πλεύρη καὶ κάποια ἄλλα παρεμφερῆ, ἐπιτιθέμενος ἀκόμη καὶ σὲ γηραιότερούς του μὲ ὕφος ὑπουργοῦ δημοσίας διοίκησης λατινοαμερικανικοῦ δικτατορικοῦ καθεστῶτος. Ἐπὶ τοῦ πρακτέου, τὸ μόνο ποὺ εἶχε νὰ ἐπιδείξῃ πέραν τῆς οἰκονομικῆς του “ἀνωτερότητας” ἦταν ἡ στενὴ (μέσῳ διαδικτύου βεβαίως) σχέση του μὲ τὸν Δ. Κιτσίκη. Πλέον τὸ μυξιάρικο ἀντράκι τοῦ πληκτρολογίου ποὺ ἔκανε καὶ ἐπαναστατικὲς συστάσεις στὸν καθηγητή, πλέον ἐπιτίθεται στὸν πρώην “μύστη” του, ὅπως τὸν ἀποκαλοῦσε, γιατὶ αὐτὸς, σὲ ἡλικία 80 ἐτῶν, δὲν δημιουργεῖ ἐπαναστατικὸ κίνημα.
   Καημένε Κωνσταντινουπολίτη ποὺ εἶδες τὸν ἀνθυπομέτριο ἑαυτό σου ὡς ἐπαναστατικὸ ἡγέτη, ἀναζήτησε πλέον νέο μαντρὶ ἢ μᾶλλον ἀκροάσου καλύτερα κάποιο ντερταμανετζίδικο μπουζουκοχασικλίδικο γυφτοτράγουδο ὥστε νὰ “στανιάρῃς” λιγάκι προτοῦ συνεχίσῃς τὴν “ἔνδοξη” πορεία σου.
   Μοῦ ἄρεσε πάντως ὅτι σὲ ἐνόχλησε τὸ περὶ τεμπελιᾶς ποὺ γράφτηκε παραπάνω... Γιατὶ δὲν μᾶς λὲς πόσες ὧρες ἔχεις δουλέψει στὴ ζωή σου , νὰ μᾶς κατατροπώσῃς; Ἤ νὰ σοῦ θυμίσω ὅτι ἔλεγες πὼς ἡ ἐργασία εἶναι ὑποχρέωσις τῆς πλέμπας καὶ ἄτομα ὅπως ἐσὺ(sic) εἶναι προορισμένα γιὰ νὰ ὁδηγοῦν τοὺς “γραικύλους”;

   Διαγραφή
  19. Πλάκωσε και ο ψωχανώμαλος "γαμοταφιστής" Χίμλερ!

   Άι στο διάολο και εσύ ρε παπάρα!

   Προφανώς και το οικογενειακό μου περιβάλλον είναι μακράν καλλίτερο του δικού σου Αλβανικού όπως επίσης και με περιμένει ένα μέλλον πολύ καλλίτερο από το δικό σου του σωβατζή, βλαμμένε!

   Διαγραφή
  20. Μόνο νά γελάσω μπορῶ με σένα ρέ Φωτάκο ..πραγματικά!
   Ἀπὸ τα πρῶτα σχόλια σου στον Τζιτζικη "please help my country" Μέχρι καί τα τελευταία της ἐπαναστατικῆς μαλακίας ποῦ σε ἔπιασε εἶσαι ἕνας καραγκιοζάκος ..Σαν το κάθε βλαχουρα που θαμπώθηκε με τα ξένα λες και ἄλλοι δεν ἔχουν βγει ἔξω...

   Τράβα τώρα στήν μικροαστίλα σου που ἁρμόζει καὶ παράτα μας !

   Διαγραφή
  21. Τολμάς και εκφέρεις άποψη ηλίθιε.

   Κάτσε στο ελλαδιστάν να σε πηδούν για ένα τάληρο να φτιάχνεις σωβάδες και τις νύχτες να την παίζεις με τον Αδόλφο και μην ξαναμιλήσεις για εμένα, βλάκα.

   Διαγραφή
  22. Το θέμα δεν είναι να "βγεις έξω" ιαπωνεζολάγνε, αλλά να μείνεις και να δημιουργήσεις.

   Εκεί φαίνεται ποίος είναι ο βλάχος (που νομίζει ότι το να ζεις στο εξωτερικό είναι να βγεις από το ελλαδιστάν για 5 λεπτά) και ποίος ο Έλλην (που με τις πράξεις του και τον χαρακτήρα του καθημερινά αναιρεί την πανάθλια εικόνα του ελλαδιστάν που δημιουργούν στο εξωτερικό κάτι ζωάδια σαν εσένα και τον Χίμλερ).

   Διαγραφή
  23. Ἔγινε βρε βλακακο ὅταν τελειώσω το σχολειό θα πάω ἔξω....ἀπλώς χαίρομαι που ἕνα νιανιαρὀ σάν καί ἐμένα σε τρόλαρε..λολ
   23 Χρονῶν μαλάκας καί κλαίγεσαι

   Διαγραφή
  24. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΓΚΑΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΑΤΙ, Ο ΧΙΜΛΕΡ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΛΛΑ.
   ΦΩΤΑΚΟ ΠΟΣΑ ΤΟΥ ΖΗΤΑΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ; ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ Η ΑΝΤΙΓΡΑΙΚΥΛΙΚΟΣ;

   Διαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  26. Ο άλλος δεν έχει βγάλει το σχολείο ακόμα!

   Λες και το να βγάλεις σχολείο αιλυνικό είναι κατόρθωμα!!!!

   αχαχαχααχαχαχα!! μόνον για γέλια είστε ρε! Καημενοκαημενοι....με 700€ τον μήνα...και τεμενάδες στους Γερμανούς...

   Διαγραφή
  27. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΗ ΤΙ ΕΠΑΓΓΕΛΕΣΑΙ ΠΛΕΟΝ; ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΙΤΣΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΛΥΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ;

   Διαγραφή
  28. Πως να βγάλω το σχολεῖο βρε κεφτέ ὄταν δεν εἴμαι καν 16...
   Ρε το ΚΜ κεφάλι σου δεν τα παίρνει γρήγορα

   Διαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  30. Να βρούμε τον Κωνπολίτη και να τον δειρουμε ..πόσοι μαλάκες θα ειναι στην Ελβετία !
   Ας μην τον πειραζουμε όμως...μολις χωρισε από το αγόρι του τον Κιτσικη..θα πίνει και θα ακούει σκυλαδικα

   Διαγραφή
  31. Ο
   Κωνπολιτης ειναι 25 χρονων μαλάκας και ακόμα δεν έχει γαμήσει..την βαραει με τον Κιτσικη
   Παρθενος και Γραικύλος

   Διαγραφή
  32. Κωνπολίτη τι κανει η μάνα σου η Αρμενια
   ΑλβανοΤουρκοσπερμα στην Ελβετια θα είσαι από τους πρώτους που θα πανε στους φούρνους

   Διαγραφή
  33. Ο Κωνπολιτης θα έκανε καμια πλαστικη στην ΑλβανοΑρμενοειδή μυτόγκα του και μας το παίζει Αρυος..
   Αφου η μανα του η Ανατολιτισα ως Αρμενοειδης θα ειχε μυτογκα ...και τώρα μας το παίζει "κμ"

   Διαγραφή
  34. Endiamese PeriocheJune 21, 2017 at 12:02 PM

   Ἀνακρίβεια τοῦ Κωνσταντινουπολίτη: "Μετά μου στείλατε και εσείς ενα πολύ ωραιο μέιλ ζητώντας μου ΛΕΦΤΑ για εφημερίδα και επαναστατική φυλλάδα! Εσείς ένας 82χρονος από εμένα έναν μόλις 21χρονο τότε".
   Ἔχω τὸ τριμηναῖο μου περιοδικὸ, "Ἐνδιάμεση Περιοχή" (διαφορετικὸ ἀπὸ τὸ μπλόγκ) ποὺ ἐκδίδω ἀνελειπῶς ἀπὸ 1996 (τώρα θὰ κυκλοφορήσῃ τὸ τεῦχος 84) καὶ ποτὲ δὲν ἐσκέφθην νὰ βγάλω ἐφημερίδα. Ἐζήτησα ἀπὸ τὸν Κωνσταντινουπολίτη πληροφορίες γιὰ μία ἐνδεχομένη ἵδρυση ἀνατρεπτικῆς ἐφημερίδος, ἔχοντας ὑπ'ὄψιν τὸν φίλο μου Ἠσαΐα Κωνσταντινίδη, ποὺ ἐκτιμῶ ὡς πολὺ καλὸ δημοσιογράφο, μὲ σωστὲς ἰδέες, ἀλλὰ ποὺ δὲν εἶναι σὲ θέση νὰ τὶς ἐκφράσῃ πλήρως στὸν στενὸ κορσὲ τῆς Ἐλεύθερης Ὥρας τοῦ Μιχαλόπουλου, ὅπου ἐργάζεται.Μάλιστα ἔγραψα στὸν Κωνσταντινίδη, ἐφ'ὅσον εἶναι βασιλικός, ὅπως εἶμαι καὶ ἐγώ, νὰ ἀπευθυνθῇ στὸν Βασιλέα, καὶ ἐκ μέρους μου, γιὰ χρηματοδότηση μίας τέτοιας ἐφημερίδος. Ἡ συνήθης πουστιὰ τοῦ Ἕλληνος μετέφερε ἀμέσως στὸν Μιχαλόπουλο,ὅτι Κιτσίκης καὶ Κωνσταντινίδης συνωμοτοῦν κατὰ τῆς Ἐλεύθερης Ὥρας, θέλοντας νὰ βγάλουν ἐφημερίδα. Φυσικά, ἡ ἐφημερίδα αὐτὴ δὲν θὰ ἀντεγωνίζετο τῆς Ἐλεύθερη Ὥρα αφοῦ καὶ ἡ τελευταία εἶναι ἐπίσης βασιλική.Ὁ Μιχαλόπουλος ἐφώναξε τὸν Κωνσταντινίδη και τον ἠπείλησε ὅτι θὰ τὸν ἀφήσῃ χωρὶς δουλειὰ ἐὰν δὲν παύσῃ ἀμέσως νὰ δημοσιεύῃ Κιτσίκη. Καὶ ὁ Κωνστνατινίδης ὑπεχρεώθη νὰ ὑπακούσῃ, κάτι ποὺ τὸ καταλαβαίνω ἄριστα. Ἐγὼ δὲν χρειάζομαι μισθὸ δημοσιογράφου γιὰ νὰ ἐπιζήσω. Ὁ Κωνσταντινίδης ὅμως τὸν χρειάζεται καὶ καλὰ ἔκαμε καὶ μὲ ἀπεχωρίσθη. Ἐγὼ παραμένω φίλος του.
   Ἡ στάση τοῦ Κωνσταντινουπολίτη εἶναι σαφῶς προβοκατορική. Χωρὶς ἴσως νὰ τὸ συνειδητοποιῇ, προσπαθεῖ νὰ μὲ ἐμπλέξῃ σὲ ἄνομες ἀντικυβερνητικὲς πράξεις ποὺ ἐὰν ἀκολουθοῦσα τὶς προτροπές του θὰ ἔμπαινα φυλακή. Ἐλπίζω νὰ μὴν τὸ κάνει ἐκ τοῦ πονηροῦ ἀλλὰ ἀπλῶς ἀπὸ ἀφέλεια. Μία ζωὴ δάσκαλος ἀσχολοῦμαι μὲ τοὺς νέους γι 'αὐτὸ καὶ τοὺς καταλαβαίνω καὶ τοὺς συγχωρῶ. Δημήτρης Κιτσίκης
   Reply

   ΠΟΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣ Ο ΚΩΝΠΟΛΙΤΗΣ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
   ΞΥΛΟ ΣΤΟΝ ΦΩΤΑΚΟ ΤΟΝ ΨΕΥΤΑΡΑ

   ΚΑΙ Ο ΚΙΤΣΙΚΗΣ ΚΟΤΑ ΓΛΥΦΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΟΛ...Ο ΕΝΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΄ΑΛΛΟ

   Διαγραφή
 6. Κωνσταντινουπολίτη πόσα χρήματα σου ζήτησε ο καθηγητής;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. De xero posa lefta zhtouse o kwlogeros xatzhromios apo to Kostantinoupolith pantws kala ekane kai xekopse ap tous xatzhromious estw ki arga....

   Διαγραφή
 7. Ήθελε να βγάλει δική του εφημερίδα; Εβδομαδιαία εφημερίδα μετά το καυγά με την Ελ. Ώρα; Πόσα λεφτά ζητούσε για να βγάλει δική του εφημερίδα; Η επαναστατική φυλλάδα τι ακριβώς ήτανε; Σα τη φυλλάδα του Μεγαλέξαντρου ένα πράγμα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Endiamese Perioche June 19, 2017 at 7:35 AM

  Εὰν ἡ παράδοση Κωνσταντινουπολίτη σοῦ εἶναι ἄχρηστη τότε ἄχρηστη εἶναι καὶ ἡ μητέρα σου.Δημήτρης Κιτσίκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο Μικης Θεωδωρακης ειναι μεσογειακος;

  https://www.google.gr/search?q=%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%82+%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82+%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%82&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwisv5f6wc3UAhXFWBoKHWQ6D7QQ_AUICigB&biw=1920&bih=916

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Νευρικος Μεσογειακος21 Ιουνίου 2017 - 2:31 π.μ.

  Μια σημαντικη ερωτηση

  Ενας γνωστος μου εκανε παιδι με μια Γιπανωεζα(πανεξυπνη κατα τα αλλα) .Το παιδι αυτο τυπιτα ανηκει στον Τουρανικο φυλετικο τυπο;Αν δε κανω λαθος ο ορος Τουρανικος σημαινει μιξη λευκου και κιντρινου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι,ο τουρανικός είναι ξεχωριστός φυλετικός τύπος,υποτύπος της κίτρινης φυλής,ας πούμε.Είναι ο αυθεντικός φυλετικός τύπος των τούρκων,γι'αυτό και πολύ τους αποκαλούν χλευαστικά ως "μογγόλους", αν και είναι λίγοι πλέον σε σχέση με τους αρμενοειδείς τούρκους.
   Επιπλέον,δεν είναι απαραίτητο το ότι ο απόγονος,το παιδί δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση θα βγει ως μίξη,αν και είναι το πιο πιθανό.Ισχύουν όμως οι νόμοι του Μέντελ,οπότε όλα είναι πιθανά.

   Διαγραφή
 11. O φυλετικος τυπος της Jessica Alba?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Τωρα μπηκα στο blog και διαβασα οτι γνωστος κυριος απο το Καναδα ζητουσε λεφτα απο το Κωσταντινουπολιτη για εφημεριδα και επαναστατικο φυλλαδιο...
  Αληθεια Κωσταντινουπολιτη ποσα λεφτα σου ζητουσε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Εμενανε αυτό που μου κανει εντυπωση είναι η κολεγια του Κιτσίκη με τα τρολ. Βρήκε ο γύφτος τη γενιά του κι αναγαλλιασε η καρδιά του..
  Ο Κιτσίκης είναι το μεγαλύτερο τρολ ever!!!!!!
  Ολόκληρη τη ζωή του τρολάρει!
  Αυτά που γραφει για ομοσπονδιες και ελληνοτουρκισμους είναι τρολαρίσματα.
  Δεν υπάρχει μεγαλυτερο τρολ απ τον ιδιο το Κιτσίκη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Γιατί ο Φώτης έσβησε τις αναρτήσεις στο blog του Καναδού?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.