Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Charles Davenport: Οι φυλες του ανθρώπου διαφέρουν ψυχικά όσο διαφέρουν και σωματικά


"Το συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε από αυτές τις εμπειρίες είναι ότι υπάρχουν διαφορές στο αισθητηριακό και πνευματικό πεδίο μεταξύ των διαφόρων φυλών της ανθρωπότητας· και είναι της ίδιας τάξης με τις από καιρό αναγνωρισμένες σωματικές διαφορές μεταξύ τους."

 Charles Benedict Davenport, Do Races Differ in Mental Capacity?


Ο διάσημος Αμερικανός βιολόγος, υπήρξε ένας εκ των πρωταγωνιστών της μελέτης της κληρονομικότητας παγκοσμίως. Υπήρξε εργασιομανής και πολυγραφότατος, κάνοντας σημαντικές συνεισφορές και στην φυσική ανθρωπολογία. Μελετώντας τις αισθήσεις...
και τα ψυχικά γνωρίσματα των ανθρωπίνων φυλών, ο Davenport βρίσκει σημαντικές διαφορές, που με διάφορες μεθόδους μπορουν να ποσοστικοποιηθούν.

Αυτό που μας διδάσκει ο Αμερικανός επιστήμονας είναι ότι οι φυλετικές διαφορές στον άνθρωπο είναι πολύ βαθύτερες από την απλή επιφανειακή παρατήρηση του σώματος. Υπάρχουν διαφορές σε ολόκληρη την εσωτερική δομή του οργανισμού, κάτι που επηρεάζει τις δυνατότητες των αισθήσεων, αλλά και τα ψυχικά γνωρίσματα που εκδηλώνονται σε κοινωνική συμπεριφορά. Το συμπέρασμα είναι ότι σωματικά και ψυχικά γνωρίσματα πάνε μαζί. Διαφορές στο σώμα σημαίνει απαραιτήτως και διαφορές στον ψυχισμό.

6 σχόλια:

  1. Ενα ερωτημα εχω.Εχω δει πως ο Ατλαντοειδης τυπος ειναι ο πιο ομορφος τυπος και ξεχωριζει απο τους υπολοιπους,λοιπον στο ιστολογιo ειδα οτι τυπος αυτος βρισκεται κυριως Αγγλια,Ιρλανδια και οπου εχουν παει οι Αγγλοι(ΗΠΑ,Αυστραλια,Καναδα κλπ...) αλλα την ιδια στιγμη εχω δει στο ιντερνετ πως οι Αγγλιδες δεν φημιζονται και για την ομορφια τους σιγουρα υπαρχουν παντου ομορφοι και ασχημοι αλλα αυτο το βλεπω "συνεχεια" για τις Αγγλιδες αυτο γινεται λογω ζηλιας ή ειναι πραγματικοτητα?σιγουρα κι εγω εχω δει ομορφες ατλαντοειδης γυναικες οπως αυτες που ξεχωριζουν μαυρα μαλλια γαλαζια ματια αλλα ειχα μια απορια για τους ατλαντοειδης και για ποιο λογο τις Αγγλιδες τις χαρακτιριζουν ασχημες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αν είναι κάποιος όμορφος,είναι αρκετές φορές υποκειμενικό. Και ένας Νορδικός δύναται να είναι εξίσου ωραίος,με έναν Ατλαντοειδή.Το ίδιο ισχύει και για έναν Μεσογειακό ή και για έναν Κρομανοειδή με πιο ήπια γνωρίσματα.
      Σχετικά με τις Αγγλίδες,δεν υπάρχει σαφής απάντηση.Υπάρχουν ωραίες και άλλες λιγότερο ωραίες.Όπως υπάρχουν ωραίοι Άγγλοι σαν τον Terry ή τον Νορδικό Peter Crouch,και όπως αντίστοιχα υπάρχουν Άγγλοι σαν
      τον Wayne Rooney

      Διαγραφή
    2. Επειδή οι Ατλαντοειδείς είναι μειονότητα, οι περισσότεροι είναι Κρομανοειδείς.

      Διαγραφή
    3. Ανωνυμε 12:02 σε τι ποσοστο πιστευεις οτι ειναι και κατι ακομα ξερεις ποιος ειναι ο φαινοτυπος του μεσου λευκου Αμερικανου ξερω οτι "ολοι" ειναι ενα μειγμα,αλλα ξερεις και σε τι ποσοστο βρισκεται ο Ατλαντοειδης?

      Διαγραφή
  2. "ο Davenport βρίσκει σημαντικές διαφορές, που με διάφορες μεθόδους μπορουν να ποσοστικοποιηθούν."Διαχειριστη εχεις την καλοσυνη να αναφερεις καποιες διαφορες που εχουν ποσοστικοποιηθει (περα απ το iq) και καποια μεθοδο ποσοστικοποιησης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην εν λόγω δημοσίευση ο Davenport παρουσιάζει αποτελέσματα τεστ σε σχέση με τις αισθήσεις και την αντίληψη, ώστε να καταλήξει στο συμπέρασμά του για τις διαφορές μεταξύ των φυλών. Έγιναν τεστ για την εκτίμηση χρονικών διαστημάτων σε ακούσματα, την αντίληψη του ρυθμού μουσικής, την αντιγραφή γεωμετρικών σχημάτων, το ελεύθερο σχέδιο, την ανακατασκευή ενός ομοιώματος, το ταίριασμα κομματιών σε ταμπλό με κενά, επανάληψη σχημάτων στην ίδια σειρά, κτλ. Τα περισσότερα αποτελέσματα των τεστ είναι μετρήσιμα και παρουσιάζονται σε διαγράμματα, όπου φαίνονται οι διαφορές μεταξύ ατόμων από διαφορετικές φυλές.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.