Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Οι ζώνες των φυλετικών μεταναστεύσεων

O Βρετανός γεωγράφος, ανθρωπολόγος και εξερευνητής Thomas Griffith Taylor, που μεγάλωσε και έζησε στην Αυστραλία, μελέτησε τις ανθρώπινες φυλές από την πλευρά της γεωγραφίας. Σε μια σειρά δημοσιεύσεών του ο Griffith Taylor διερεύνησε τον τρόπο με τον οποίο μετανάστευσαν οι κύριοι φυλετικοί κλάδοι της ανθρωπότητας πάνω στον πλανήτη. Εξετάζει τις ζώνες μεταναστεύσεων και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ κλίματος, γεωγραφίας και φυλής. Η δημοσίευσή του που θα μας απασχολήσει είναι η "Racial migration-zones and their significance" στο περιοδικό Human Biology, με κάποια επιπρόσθετα σχήματα από έτερη δημοσίευση με παρόμοιο θέμα με τίτλο "The Ecological Basis of Anthropology" στο περιοδικό Ecology.

Διάφορα κύματα ανθρώπινων μεταναστεύσεων έχουν προκαλέσει ανακατατάξεις στον φυλετικό χάρτη του κόσμου στο διάβα του χρόνου. Η επέκταση των φυλών είναι μια πολύ αργή διαδικασία που διαρκεί χιλιάδες χρόνια. Οι φυλές δημιουργούνται σε έναν κεντρικό γεωγραφικό πυρήνα...
και από εκεί σταδιακά επεκτείνονται, έως ότου μια άλλη φυλή να επεκταθεί εις βάρος της επικαλύπτοντάς τη. Και αυτή η διαδικασία συνεχίζεται στο διηνεκές. Ο συγγραφέας μας εξηγεί ότι οι πιο πρωτόγονες φυλές εντοπίζονται σε απομονωμένες περιοχές, όπως ερήμους ή ζούγκλες, όπου τις έχουν απωθήσει σταδιακά κύματα νεότερων φυλών. Αυτή η διαδικασία της υπέρθεσης ισχύει όχι μόνο για τις φυλές, αλλά και στην παλαιοντολογία, στις ονομασίες τοποθεσιών, στις γλώσσες, στους πολιτισμούς, κτλ. Βάσει αυτής της θεωρίας μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για την φυλετική προϊστορία της ανθρωπότητας. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να λάβουμε υπόψη την κατανομή των ανθρωπολογικών γνωρισμάτων. Ο Griffith Taylor παίρνει στοιχεία από το έργο του Ιταλού Renato Biasutti και μας παρουσιάζει ανθρωπολογικούς χάρτες με την κατανομή του κεφαλικού δείκτη και της μορφής των μαλλιών, θεωρώντας ότι τα γνωρίσματα αυτά είναι από τα πλέον αναγνωριστικά των διαφόρων φυλετικών κλάδων της ανθρωπότητας.Διακρίνει τους κύριους φυλετικούς κλάδους της ανθρωπότητας ως εξής:
- Alpine, όπου περιλαμβάνονται Αλπικοί και Μογγόλοι, με ίσια μαλλιά και βραχυκεφαλία
- Mediterranian, όπου περιλαμβάνονται οι δολιχοκέφαλοι Ευρωπιδικοί, με κυματιστά μαλλιά.
- Australian, όπου περιλαμβάνονται δολιχοκέφαλοι Αβορίγινες και συγγενείς νεγροειδείς τύποι της ΝΑ Ασίας, με κυματιστά μαλλιά
- Negro, όπου περιλαμβάνονται οι δολιχοκέφαλοι νέγροι, με κατσαρά μαλλιά
- Negrito, όπου περιλαμβάνονται οι οριακά μεσοκέφαλοι νεγροειδείς με κατσαρά μαλλιά και πολύ χαμηλό ανάστημα

Κατά τον Griffith Taylor, η κατανομή των φυλετικών κλάδων στον πλανήτη υποδηλώνει ότι ο πρώτος ανθρώπινος κλάδος που δημιουργήθηκε εξελικτικά και μετανάστευσε πάνω στον πλανήτη ήταν οι Negrito. Αυτοί βρέθηκαν από την Αφρική μέχρι τη ΝΑ Ασία και Ωκεανία. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν οι Νέγροι, οι οποίοι επεκτάθηκαν σε όλη την υποσαχάρια Αφρική, περιορίζοντας τους αρχικά πιο διαδεδομένους Πυγμαίους στις ζούγκλες. Το επόμενο κύμα μετανάστευσης ήταν αυτό των Australoid, οι οποίοι έφτασαν στη ΝΑ Ασία και Ωκεανία, αντικαθιστώντας τους εκεί Negrito και περιορίζοντάς τους σε απομονωμένα νησιά, όπως τα Andaman, τις Φιλιππίνες, κτλ και σε ζούγκλες, όπως στην Ινδία και στη Μαλαισία.

Επόμενο εξελικτικό βήμα που συνοδεύτηκε με μετανάστευση ήταν αυτό των Ευρωπιδικών ή γενικευμένα Mediterranean όπως τους αναφέρει ο Griffith Taylor. Επεκτάθηκαν από την Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη μέχρι βαθιά στην Ινδία. Τελευταίο εξελικτικό στάδιο ήταν αυτό των Μογγολοειδών ή γενικευμένα Alpine κατά τον συγγραφέα. Με κεντρικό γεωγραφικό πυρήνα την κεντρική Ασία, ο κλάδος αυτός έχει επεκταθεί ευρύτατα, καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας, όλη την Αμερική και διεισδύει στην Ευρώπη, η οποία δεν αποτελεί παρά μια γεωγραφική προέκταση της Ασίας. Ο κλάδος αυτός είναι ο νεότερος της ανθρωπότητας και φαίνεται να αντικαθιστά σταδιακά όλους τους υπόλοιπους κλάδους που βρίσκει στο διάβα του, όπως οι νεγροειδείς στην ΝΑ Ασία και οι δολιχοκέφαλοι Ευρωπιδικοί στην Ευρώπη.Ο Griffith Taylor παρουσιάζει υπό μορφή πίνακα τους κύριους κλάδους της ανθρωπότητας, με τα ανθρωπολογικά γνωρίσματά τους, την γεωγραφική κατανομή τους και την σειρά με την οποία μετανάστευσαν προϊστορικά.


Ο βραχυκέφαλος γενικευμένος μογγολικός κλάδος, με τις απώτερες Αλπικές προεκτάσεις στην Ευρώπη και τις Polynesid στην Ωκεανία, αποτελεί τον πιο πρόσφατο εξελικτικό κλάδο της ανθρωπότητας που εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια επεκτείνεται σταδιακά εις βάρος των υπολοίπων. Στην Ευρώπη το γνωρίζομε πολύ καλά αυτό, αφού οι Αλπικοί και οι συγγενείς Βαλτικοί αυξάνονται διαρκώς, κυριαρχώντας μέχρι και στη Γαλλία. Την πίεση που δέχονται οι υπόλοιποι φυλετικοί τύποι μπορούμε να την δούμε στον παρακάτω χάρτη. O Griffith Taylor μας παραθέτει την άποψη του Fleure ότι οι Αλπικοί εισήλθαν στην Ευρώπη περίπου το 6.000 π.Χ. όπου βρήκαν εγκατεστημένους τους δολιχοκέφαλους Ευρωπιδικούς.Η ανάλυση είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και μας δίνει μια ευρύτερη οπτική σχετικά με την κατανομή των φυλών στον πλανήτη. Μας βοηθά να σκεφτούμε τις διαδικασίες των φυλετικών μεταναστεύσεων που δρουν πολύ αργά στο διάβα των χιλιετιών. Ο Griffith Taylor αφήνει να εννοηθεί ότι ο νεότερος εξελικτικά κλάδος, αυτός των Αλπικών/Μογγόλων επεκτείνεται και πιθανότατα θα αντικαταστήσει τους προηγούμενους εξελικτικούς κλάδους της ανθρωπότητας. Το αν θα γίνει αυτό, μένει να το επιβεβαιώσουν οι επόμενες γενιές. Πάντως η γνώση που μας παρέχει είναι πολύτιμη, έχει βαθύτατες προεκτάσεις και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους φυλετικά σκεπτόμενους.

52 σχόλια:

 1. Υπέροχη ανάρτηση μόνο για σκεπτόμενους και όχι για την πλέμπα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πραγματικά πολύ ωραίο άρθρο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. http://www.gazzetta.gr/plus/article/1061688/xenofovikoi-kai-me-ti-voyla-oi-ellines-ereyna-sok-toy-ekke

  Υπάρχει ακόμα ελπίδα!Έστω και ο ασυνείδητος,ο ανεπίσημος φυλετισμός που έχουν όλοι μέσα τους,μπορεί να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για τον εποικισμό της Ελλάδος και της υπόλοιπης Ευρώπης από τα ανθρωποειδή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο. Φαίνεται ότι το μέλλον ρεαλιστικά αν το δούμε είναι η αλπικομμογγολοποιηση της Ευρασίας, και πιθανόν η σύγκρουση του αλπικού-ασιατικού στοιχείου με την νεγρικη φυλή. Αν και οι περιακτικοι-μεσογειακοι, νορδικοι και ατλαντομεσογειακοι έχουν ακόμα σημαντικά ποσοστά στην Ευρώπη, βόρεια Αμερική και λευκές χώρες της λατινικής Αμερικής, υποχωρούν κάτω από το βάρος της υπογεννητικότητας και της φυλετικής επιμειξίας, λόγω του αφορητου εβραιοαντιφασιστικου ελέγχου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι βαλτικοι, αλπικοι και άλλοι να αυξάνονται λόγω των λιγότερο φιλελεύθερων καθεστώτων των σλαβικών χωρών τους, με αποτέλεσμα σε λίγες γενιές να αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων Ευρωπαϊκής καταγωγής στον πλανήτη.


  son Of Zeus

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι Μινωίτες και γενικά ο κυκλαδικός πολιτισμός ανήκε στους περιακτικους μεσογειακούς, που ήταν αμόλυντοι ακόμα από την ασιατική-αλπική εισβολή, καθώς και από την καυκασια-διναρικη με αποτέλεσμα να κρατάνε καθαρά τα όμορφα φυλετικά-ψυχικά χαρακτηριστικά του μεσογειακού φύλου, και εκεί οφείλεται και ο πολιτισμός τους που είναι ένας από τους πιο αρχαίους και σημαντικούς του πλανήτη. Ο ελληνικός πολιτισμός οφείλεται στην μεσογειακή φυλή, και καθαροί έλληνες μόνο αυτοί πρέπει να λέγονται. Οι υπόλοιποι ονομάζονται απλως καταχρηστικά έτσι, λόγω της συγγένειας μας σαν λευκή φυλή. Οι αλπικοι πρέπει να άρχισαν να αφομοιώνονται και να θεωρούνται έλληνες από τους πρώτους μετά τους μεσογειακούς προφανώς ήδη από την 1η χιλιετία π.χ. με χαρακτηριστική περίπτωση του Σωκράτη σαν προσωπικότητα με αλπική συμμετοχή, αν και στα κείμενα της εποχής γελοιοποιείται συχνά σαν Σάτυρος, κ.λ.π, όχι τόσο λόγω της ταπεινής του καταγωγής, αλλά και λόγω της εξωτικής του εμφάνισης, κάτι που δείχνει ότι ακόμα και τον 5ο αιώνα οι αλπικοι συνέχιζαν να εισχωρούν αργά στον μεσογειακό-ελληνικό κόσμο(προφανώς και υπήρχαν αιώνες πριν τον Σωκράτη στον ελλαδικό χώρο, απλως συνήθως δεν θεωρούνταν έλληνες αλλά κάρες, Πελασγοί, κ.λ.π.). Οι υπόλοιποι φυλετικοί τύποι που μένουν, κυρίως οι διναρικοι, και οι αρμενοειδεις προσωασιατες που αποτελούν και σημαντικά ποσοστά του νεοελληνικού έθνους(από 15-20% ο καθένας τύπος, ανάλογα την περιοχή της χώρας, την καταγωγή των κατοίκων, κ.λ.π) είναι εισβολέις διαφόρων ιστορικών περιόδων, που ελληνοποιηθηκαν με την πάροδο του χρόνου.


  Son of Zeus

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σου θυμιζω οτι ο Σωκρατης αποτελει τον μεγαλυτερο φιλοσοφο που εχει περασει ποτε...Το γεγονος οτι η φιλοσοφια χωριζεται σε προσωκρατικη και μετασωκρατικη τα λεει ολα.

   Διαγραφή
 6. Η μητριαρχεία ή η πατριαρχεία,δεν είναι προϊόν ενός φυλετικού τύπου.Ούτε φυσικά η πατριαρχεία είναι συνυφασμένη με τον... Νορδικό τύπο,όπως θέλετε να υπονόησετε.Διότι απο τη μια οι
  Μεσογειακοί Μινωίτες είχαν Μητριαρχία,ενώ οι μετέπειτα Μεσογειακοί του Ελλαδικου χώρου,δεν ήταν μόνο πατριαρχικοί,αλλά και μισογύνηδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι φετος νορδικοι ζουνε σε πραγματικα μητριαρχικο περιβαλλον και γουσταρουν να κλειδονουν τις πουτσες τους σε πλαστικα κλουβακια ενω αραπηδες γαμανε τις γυναικες τους. Οταν πηγανε οι Ελληνες στην γερμανια το '60 ως γκασταρμπειτερ χορτασανε νορδικες. Ρωτα να μαθεις. Εγω γνωρισει μια γερμανιδα κυρια που δουλευει σε φουρνο στην Κολωνια και ακομα θυμαται την πουτσα που την κερασε ενας Ελληνας. Οταν τις ειπα απο που ημουνα αρχισε να με λει ιστοριες αγαπης που ειχε λολ. Οταν θα ειναι στο γηροκομια σε αναπηρικη καρεκλα μπορει να εχει ξεχασει τα ονοματα των παιδιων της, αλλα εκεινη την πουτσα θα την θυμαται ακομα. Αντρες βορεια των αλπεων δεν εχει απ'το '45.

   Η μητριαρχια ειναι προ'ι'ον κοινωνιας που βρισκεται σε αποσυνθεση. Μονο τοτε υπαρχει. Ουτε οι μινωιτες και κυκλαδιτες ουτε και οι προ-χετταιοι ειχανε μητριαρχια. Ολα αυτα ειναι νεο-φιλελευθερη προπαγανδα "ακαδημα'ι'κων" που ξεκινισε σκοπιμα για να δειξει δηθεν οτι υπηρχανε λαμπροι μητριαρχικοι πληθυσμοι

   Διαγραφή
  2. Καλά, το ξεφτίλισες τελείως.
   Ενώ οι τσιφτετέλληνες του μεταπολέμου τι να σου πω, τρομεροί "άντρεςςς"!
   Η Μητριαρχία δεν είναι προϊόν αποσυνθέσεως, είναι εθνοφυλετικό γνώρισμα. Υπήρχε και στην προάρια Ευρώπη - πρβλ. Willamowitz.
   Η αποσύνθεση φέρει αντι-άρια γνωρίσματα, με αποτέλεσμα τα άρια να υποσκελίζονται. Και η εξίσωση Γερμανός=νορδικός προέρχεται από το κλειστό τσίρκο του μυαλού σου.
   Προτού αναλύσεις τις προπαγάνδες άνοιξε κανα βιβλίο, γιατί δεν εκτίθεσαι μόνο εσύ, εκθέτεις και τις όποιες υγιείς θέσεις μπορεί να έχεις. Κυρίως "παραέξω" και σπάνε πλάκα μετά και οι αναρχομάιμουδοι...
   Σοβαρέψου λίγο λοιπόν, φιλικά στο λέω.
   Ακόμα κι ο παρακμιακός βόρειος πηγαίνει διακοπές για να πεζοπορήσει, να ιστιοπλοήσει, να σκαρφαλώσει - κι οι μεσογειακοί σου ἀντρακλες για να ξαπλώσουν και να λιαστούν πίνοντας φραπογαλα και παίζοντας τάβλι...
   Τι μας λες ρε έρμε... Βγες λίγο απ΄το χωριουδάκι σου.

   Διαγραφή
  3. Γερμανια μενω, στοκε. Το τι ξυλο τρωνε οι φλωροι εδω πανω απο τουρκους, ελληνες και αλλους ανατολιτες και βαλκανιους δεν μπορει να ειπωθει. Οι αραβες δεν τις βιαζουν τις γυναικες οπως λενε τα media, μονες τους πανε να πηδηχτουνε. Μεγαλυτερες πουτανες απο τις νορδικες δεν υπαρχουν, αμα ησουνα ποτε "αραχτος σε καμια παραλια με φραπογαλα" θα το'ξερες, μπουλη. Πολυ κερατο, παρα πολυ κερατο. Καλυτερα αραπης παρα νορδικος, τουλαχιστον οι αραπηδες ειναι αντρες.

   Οσο για την μητριαρχια, οχι, δεν ειναι εθνοφυλετικο γνωρισμα. Και να υπηρχε μητριαρχια στον αρχαιο κοσμο θα ηρθε προς το τελος των πολιτισμων τους, τον οποιο οι αριοι θα καταστρεφαν με τον ιδιο τροπο που οι γερμανοι εβαλαν τελος στα οργια των ρωμαιων και οι αραβες θα βαλουν τελος σε αυτα των νορδικων. Και τα αραβικα χαλιφατα ακομα πριν τα πηδηξει ο Ταμερλανος ειχανε αρχησει να παρακμαζουν με τον ιδιο τροπο. Οι γυναικες σπουδαζανε, γινονταν μεχρι και δικαστες και οι τοτε αραβες αναφεραν σε γραπτα τους οτι ολους τους ειχε πιασει μια μανια με το να σπουδαζουν, μεχρι που η καθε κωμοπολη ειχε φτασει να εχει τη δικια της σχολη.

   Μετα κατεβηκαν οι μογγολοι και τελιωσαν τα γλεντια. Αγια η ωρα που το βερολινο και η στοκχολμη θα γινουν χαλιφατα.

   Διαγραφή
  4. Δεν χρειάζομαι τα μαθήματά σου για την κατάντια των βορειοευρωπαίων, ανδρών και γυναικών. Σε πληροφορώ πως και εγώ στην Β. Ευρώπη μένω.
   Ένα το κρατούμενο.
   Όμως εσύ είσαι και δηλώνεις ελληνόφωνος άραβας, με αραβική εθνική και φυλετική συνείδηση.
   Εκθέτεις και ξεφτιλίζεις τον ελληνισμό στην Γερμανία ταυτιζόμενος ως "έλληνας" με τα μεσανατολικά κατακάθια.
   Και προσβλέπεις με ηδονή στην καταστροφή της Ευρώπης από τους Άραβες.
   Είσαι λοιπόν το απόλυτο κατακάθι, το απόλυτο ΞΕΠΛΥΜΑ, του είδους που Ελληνισμός θα πρέπει το ταχύτερο να αποβάλει από τους κόλπους του, αν θέλει να υπάρχει ως Ελληνισμός.
   Δεν θέλω λοιπόν καμμία συνέχεια στον διάλογο μαζί σου.
   Όσο για το "μπούλης", αν ήσουν κοντά θα σούδειχνα καλά το ποιος είναι ο μπουζουκομπούλης από τους δυό μας.
   Όσο για την μητριαρχία, αυτή είναι εγγενής στους Άραβες, ακόμα και κάτω από τον πατριαρχικό μανδύα που τους επέβαλε το Ισλάμ, το οποίο κυρίως δυνάμει ιρανοζωροαστρικών επιρροών διακρίνεται από ένα πολεμικό και πατριαρχικό χαρακτήρα. Από την παντοδύναμη μητέρα θεά ώς τα χαρακτηριστικά τους αραβικά λικνίσματα, την αντίστοιχη θηλυπρέπεια και μαλθακότητα του ανατολίτη άραβα, που στηλίτιζαν και οι αρχαίοι Έλληνες, ώς την διαδεδομένη τους αμφισεξουαλικότητα, βλέπουμε πως και κάτω από την σιδηρά και κάπου αφύσικα βεβιασμένη ισλαμική τους πατριαρχία ελλοχεύει ο αρχέγονος μητριαρχικός τους χαρακτήρας.
   Σε ένα συμφωνώ μαζί σου εν τούτοις, ότι σε περιόδους παρακμής και εκφυλισμού η ανδρικότητα χαλαρώνει και διαλύεται και φουντώνει ο δαιμονικός μαιναδισμός και η ατελείωτη φεμινιστική παραφροσύνη των ημερών μας.
   ΤΕΛΟΣ.

   Διαγραφή
  5. >Όσο για το "μπούλης", αν ήσουν κοντά θα σούδειχνα καλά το ποιος είναι ο μπουζουκομπούλης από τους δυό μας.

   Δωσε κινιτο. Αμα μενεις κοντα γερμανια, ειναι λιγοτερο απο 40 ευρω το να παρω τρενο και να ερθω να σε γαμησω τη μανα.

   Διαγραφή
  6. Τζάμπα κουτσαβάκικες μαγκιές, ξάδερφε λαζογερμανέ. Δεν είμαι ο προηγούμενος όμως είμαι περίεργος να μου πεις, απο που είναι η καταγωγή σου;Νομίζω έχω καταλάβει τον προηγούμενο,μήπως τώρα εσύ είσε κάτι σαν καραμανλής η παρόμοιο; Προύσα, Καπαδοκία; Αν θέλεις φυσικά μας λες. Πιστέυω άλλωστε πως ο καθένας πρέπει νάναι περήφανος για την καταγωγή του.

   Διαγραφή
  7. Μισος αρβανιτης, μισος ποντιος. Και για να μην λες μαλακιες για τους ποντιους, η ποντιακη μου πλευρα ειναι γαλαζοματηδες κρομανοειδεις. Καμια σχεση με τα εβραικα πουτανοσπερματα εξ σμυρνης και αιβαλιου, οι πόντιοι δεν κλάφτηκαν σε κανέναν, με τα τουφέκια και τα μαχαίρια απαντήσαν.

   Τζάμπα μαγκιές? Ας δώσει κινιτό να δούμε.

   Διαγραφή
  8. >η ποντιακη μου πλευρα ειναι γαλαζοματηδες κρομανοειδεις
   Μήπως είναι από Τραπεζούντα και είναι έτσι;Ρωτάω από καθαρά ανθρωπολογικό ενδιαφέρον.
   Πάντως δεν σε τιμά καθόλου που ταυτίζεσαι με τουρκοάραβες και δείχνεις τέτοιο μένος, σχεδόν λύσα, κατά ευρωπαίων. Όσο για το άλλο, ακούγεται τζάμπα μαγκιά γιατί δεν δίνονται έστι κινιτά στον αέρα.Και φυσικά το ξέρεις πολύ καλά, δεν είσαι ο Μήτρος από το χωριό!

   Διαγραφή
  9. Γαμωπόντιε τουρκόσπορε θρασύδειλε κλεφτοκοτά, βραχυ/τετραγωνοκέφαλε μογγολοχυμένε. Σου γαμώ αμφότερες τις καταγωγές. Ένας πεταμένος τουρκαλβανός είσαι ίδιας αξίας με τα υπόλοιπα σημιτικά φυλετικά σκατά που έχει ξεράσει η γονιδιακή χαβούζα στη βόρεια ευρώπη. Βρε μουνόπανε η ιστορία βρίθει από ευρωπαίους που ξεκώλιαζαν κομενοψώληδες άραβες και οριενταλίδες. Ένας Αλέξανδρος με μια χούφτα στρατιώτες σου γάμησαν τα πάτρια εδάφη, κάτι ρωμαίοι έπαρχοι με ελάχιστο προσωπικό κοβανε και ράβανε στη pax romana ενώ κάτι "φλώροι" νορδικοί και ατλαντοειδέίς σταυροφόροι ρημάξανε ισλαμικές μαυριδερές κωλοτρυπίδες και άλλα πολλά. Γι' αυτό εκχριστιανισμένε τουρκόσπορε θα προσέχεις τη γλώσσα σου. Η νύχτα των κρυστάλλων δεν θα αργήσει και για σας. Μην απορήσεις αν βρεθείς κάποια στιγμή με ένα luger καρφωμένο στον κρόταφό σου. Τώρα όμως πάρ' τα αρχίδια μου και σύρε να τη βρεις. Κ.Δ.75

   Διαγραφή
 7. Φίλε μου, κανείς δεν το αποφεύγει έξυπνα... ακόμη και αν κάνουν φιλότιμες προσπάθειες μερικοί. Επειδή επιστημονικά τα περί τάχα Ελλήνων μινωτών είναι τόσο φαιδρά που μόνο η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους της Εκδοτικής Αθηνών που ανέφερες αρκεί, αξίζει να μιλήσουμε και λίγο πολιτικά και ιδεολογικά. Δεν θα αναφερθώ τους τόμους της εθνικοσοσιαλιστικής (αλλά και εβολιανής ακόμη) βιβλιογραφίας που αναφέρονται στο ζήτημα με απόλυτη διαύγεια, αλλά στην ίδια την πολιτική θέση του Κινήματος που εδώ και 37 έτη χτίζει ακάματα και διαφωτίζει τον Λαό για την εθνική και φυλετική του καταγωγή. Και επειδή θέλω να αποφύγω τους σεχταρισμούς και τις προσωπικές αντεγκλήσεις που πάντα υπάρχουν λέγω το εξής και μόνο: Από τα ιστορικό-πολιτικά κείμενα του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου έως τα πλέον λογοτεχνικά του Περίανδρου, και από τα φιλοσοφικά του Ίωνα Φιλίππου έως τα πιο μεταφυσικά του Σ. Γκέκα κ.α. τινών, όλοι ομνύουν πως το ελληνικό έθνος ξεκινάει (και μόνον τότε) με την κάθοδο των άριων ΙΕ φύλων και πως ο μινωικός και άλλοι εντόπιοι πολιτισμοί τίποτα το ελληνικό και άριο δεν διέθεταν. Όλη μάλιστα η επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής ήταν ανοιχτός και φανατικός πόλεμος στον αυτοχθονισμό και υπεράσπιση της πατριαρχικής μας αριανικότητας. Αυτός είναι και ο καταστατικός Μύθος της Χρυσής Αυγής και δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει, ασχέτως ποσοστών και εκλογικών νικών. Οι ιδέες δεν είναι πουκάμισα να τις αλλάζουμε κατά το πως θέλει ο κάθες πονηρός ή και αμόρφωτος ψηφοφόρος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εάν έλεγες στους αρχαίους Έλληνες περί...φυλετικής των συγγενείας με τους Γερμανούς βαρβάρους θα σε κοιτούσαν σαν UFO.

   Η Κάθοδος των Δωριέων-και οχι των Ιώνων, Αιολών και Αχαιών-λογίζονται ως ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των Ηρακλειδών. Από φαινοτυπικής απόψεως ο διαχειριστής έχει πει ότι ήρθαν Μεσογειακοί με Κρομανοειδή και λίγοι με Διναρική συνιστώσα.

   Διαγραφή
  2. @ 7:58>:
   Ναι, σωστά: Αυτός ΗΤΑΝ ο Μύθος της παλιάς Χρυσής Αυγής.
   Κάποιοι όμως δυστυχώς αλλάζουν ιδεολογίεςσαν τα πουκάμισα.
   Διότι προφανώς τις βλέπουν σαν μέσα ανέλιξης που προσαρμόζονται ανάλογα.
   Κατ᾿ αρχήν αμφιβάλλω πολύ αν μπορείς να βρεις έστω και παλιό κείμενο του Μιχαλολιάκου που να τον υποστηρίζει πραγματικά και χωρίς πουτανίστικες περιστροφές. Ρώτησέ τον όμως τι εννοεί και πιστεύει ο ίδιος σήμερα, όμως να το πεί ΔΗΜΟΣΙΑ, όχι σε σένα με τις Ε/Σ να τα πει έτσι και στους άλλους γιουβέτσι, που του πολυαρέσει κιόλας.
   Δεν μπορεί εσύ να "αποφεύγεις έξυπνα" να αναγνωρίσεις την πραγματικότητα;
   Συναγωνιστικά, ένας παλιός - και αμετανόητος!!!!!

   Διαγραφή
  3. Αγαπητέ και αμετανόητε συναγωνιστά, όπως ελπίζω να κατάλαβες ανέφερα όλα τις προσωπικότητες του κινήματος για να μην πέσω στην κλασσική διαμάχη μεταξύ προσώπων και των εριδών που τις ακολουθούν. Και αυτό, γιατί θέλω να καταδείξω προς τους νεώτερους πως ο άριος μύθος και η ινδοευρωπαική ταυτότητα του ελληνικού έθνους είναι θεμέλιο της Χρυσής Αυγής και εν γένει του εθνικοσοσιαλισμού και όχι "κόλλημα" ή "παιδική ασθένεια".
   Επειδή όμως το προσωποποιείς - εγώ δεν το βλέπω προσωπικά- θα μπορούσα να σου αναφέρω πολλά άρθρα του Ν. Μιχαλολιάκου στο περιοδικό (και αναφέρομαι ακόμη και μετά του 2005) όπου επιμένει υπέρ της ινδοευρωπαικότητας του ελληνισμού. Όπως επίσης πως παρά την εκλογική της επιτυχία, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε σχετικά πρόσφατα το βιβλίο του Χανς Γκύντερ για την Ινδοευρωπαική θρησκευτικότητα, καθώς και έργα του Έβολά με συναφή αναφορά στον αριανισμό. Αν ήταν αυτοχθονιστές, δεν θα έκαναν κάτι τέτοιο.
   Το κρίσιμο ζήτημα για μένα είναι πώς εντός αλλά και εκτός, αν θέλεις, κομματικών ορίων, θα πυκνώσει και παλι η ιδεολογική προπαρασκευή και διαφώτιση του συγκεκριμένου αυτού ζητήματος. Αν κάποια δεν το κάνουν καλά ή το πράττουν μεσοβέζικα (όπως υπανίσσεσαι και ίσως να έχεις κάποιο δίκιο), υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό να το κάνουν κάποιοι άλλοι καλύτερα και πιο μεθοδικά. Έτσι δεν είναι;
   Φιλικά και Συναγωνιστικά!

   Διαγραφή
  4. Εύχομαι αλήθεια να αποδειχθεί σωστή η πρόβλεψή σου!
   Σίγουρα και υπάρχουν ακόμη απομεινάρια του καλού παρελθόντος, π.χ. ο εξαιρετικός συναγωνιστής Θ. Κωνσταντίνου (ΑΙΓΙΣ), που έκανε και την μετάφραση που αναφέρεις.
   Απόδειξη όμως της συγχύσεως και πολυγλωσσίας που καλλιεργεί η κεντρική κλίκα της ΧΑ βρίσκεις πολύ πρόχειρα και εδώ μέσα. Παράδειγμα με τα διάφορα μεστά υβριστικής οιήσεως, μαζί με πλήρη σύγχυση, σχόλια που συνήθως κάνουν τα νέα χρυσαυγιτάκια...
   Όχι, δεν τους παίρνει βέβαια ξαφνικά να κάνουν ανοιχτή στροφή στον αυτοχθονισμό. Όμως καλλιεργούν την σύγχυση, την ασάφεια, την διγλωσσία/πολυγλωσσία.
   Κάπου κιόλας δεσμεύονται, γιατί θέλουν να κρατήσουν και κάποιους αγνούς και πιο κατηρτισμένους ιδεολόγους όπως εσύ (εκτός κι αν αρχίσουν να γίνονται ενοχλητικοί, ξέρουν αυτοί!).
   Πολύ φοβούμαι όμως πως και πάλι θα απογοητευθείς...
   Νάσαι καλά πάντως - και κράτα τα μάτια σου ανοιχτά, τις κεραίες σου τεταμένες!

   Διαγραφή
 8. Πραγματικά, πλέον μπορούμε να μιλούμε για "Επιστροφή των Ηρακλειδών". Όσοι ασχολούνται αυστηρά με ιστορικά και φυλετικά κριτήρια, αυτό υποστηρίζουν. Ο φυλετικός μύθος των Υπεροβορείων και Αρίων Ελλήνων,που κατέβηκαν από το βορρά,ναι μεν είναι σαγηνευτικός,μέχρι ενός ορισμένου σημείου,αφετέρου δε,δεν προσφέρει αρκετά στοιχεία από επιστημονικής άποψης. Εκτός κι αν επιλέξουμε να πιστέψουμε τον Ρόζενμπεργκ,όταν γράφει ότι ο Ζωροάστρης ήταν ένας...Άριος που ανησύχησε για τη μείωση των Αρίων στην Ανατολή και δημιούργησε την Άρια θρησκεία του Ζωροαστρισμού...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μόνο που καμία επιστήμη δεν υποστηρίζει και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να υποστηρίξει κάποιο επιχείρημα περί... "επιστροφής". Όλοι μιλούν για εισβολή ιστορικά νέων ομάδων μεν, στενά συγγενικής φυλετικής και φαινοτυπικής υπόστασης δε.
   Πέραν τούτου, στους αρχαίους Ελληνικούς μύθους, οι Ηρακλειδείς ήταν συγγενείς των πρώτων σιβολέων Αχαιών κι όχι εκείνων που "προϋπήρχαν". Για να ξέρουμε τι λέμε και να μην μπλέκουμε άσχετα πράγματα μεταξύ τους.

   Διαγραφή
  2. Κάποιου που η ύπαρξη του σε ένα χώρο πιστοποιείται,ούτως ή άλλως, δηλαδή είτε έφυγε και ξαναεπέστρεψε και δεν εισήγαγε καινούριο φυλετικό τύπο,δεν προϋποθέτει "εισβολή".
   Όταν γνωρίζουμε ότι και πριν την " κάθοδο",υπήρχαν πολλοί Μεσογειακοί που ήταν οι Έλληνες,και μετά την "εισβολή", πάλι υπήρχαν πολλοί Μεσογειακοί που ήταν οι Έλληνες,μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι παίζουμε με τις λέξεις " εισβολή" και "επιστροφή", προκειμένου να στηριχθεί ο φυλετικός μύθος του Ινδογερμανισμού.Αυτό πάντως που γνωρίζουμε με σιγουριά,είναι ότι και πριν την " εισβολή ή επιστροφή ",υπήρχαν Μεσογειακόι και έπειτα ,πάλι υφίστανται Μεσογειακοί στον Ελλαδικό χώρο.Το παραμύθι περι ισχυρής Νορδικής παρουσίας στους επιστρέφοντες ή εισβολής,όπως και να έχει,κατέρρευσε.

   Διαγραφή
  3. Όταν θα κάνεις τη δική σου πολιτική οργάνωση, γράψτα στους οπαδούς σου να σε ακολουθήσουν και εμπρός να σώσετε την Ελλάδα. Ή έστω όταν θα γίνεις επιστήμονας, γράψτα με το όνομά σου κι δημοσιέυσε τα επιχειρήματά σου και θα κριθείς αναλόγως.
   Εμείς ξέρουμε τι πιστεύουμε ως Χρυσή Αυγή, αυτές είναι οι αρχές μας και δεν χάνουμε τον χρόνο μας με ξερόλες ερασιτέχνες. Αυτό ισχύει και για τους λοιπούς κατά φαντασία επιστήμονες-σχολιαστές και σωτήρες της Ελλάδας.

   Διαγραφή
  4. Οι Δωριείς, δεν "επέστρεψαν" στην Ελληνική χερσόνησο αφού εισέβαλαν αρχικά μαζί με τους Αχαιούς οι οποίοι ήταν συγγενείς τους. Μετά διαφόρων αποτυχημένων προσπαθειών υποχώρησαν στο βορειότερο βασίλειό τους (Ήπειρος, δυτική Μακεδονία) για όσο άκμαζε ο Μυκηναϊκός πολιτισμός κι στη συνέχεια πέρασαν στο νότο καταστρέφοντάς τον.
   Αυτά... για να μην παίζουμε με τις λέξεις.

   Διαγραφή
 9. Ποιος Ρόζεμπεργκ; Η ίδια η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους της Εκδοτικής Αθηνών (όπως και του Παπαρηγόπουλου) ρητά αναφέρουν πως οι Έλληνες, ως τμήμα των ινδοευρωπαικών λαών, ήρθαν από τον βορρά κατά τη 2η π.Χ. χιλιετία. Και πως το μεσογειακό υπόστρωμα που έως τότε κατοικούσε (Μινωίτες) δεν ήταν ελληνικό. Λες να έχουν διαβάσει Ρόζεμπεργκ όλοι αυτοί οι ακαδημαικοί και να είναι κρυφοναζί ή απλώς εσύ έχεις πάρει διαζύγιο από την επιστήμη και αρνείσαι κάτι που είναι κοινός τόπος σε όλους τους επιστήμονες, από αρχαιολόγους και γενετιστές έως ιστορικούς και ανθρωπολόγους, και μονάχα το αρνούνται κάτι περιθωριακοί αντιναζί και φιλοσημίτες τύπου Μπερνάλ.
  Εν παση περιπτώσει, αν θέλεις πίστευε και στα ΕΛ και στους εξωγήινους. Εδώ όμως είναι ιστολόγιο που ακολουθεί τη Χρυσή Αυγή και αυτή είναι η θέση του κινήματος (πολλάκις διατυπωθείσα και από τον Ν. Γ. Μιχαλολιάκο). Τέλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ότι να ' ναι...

   Διαγραφή
  2. Τρικυμία εν κρανίω σε 10 γραμμές. Ζήτησε φαρμακευτική αγωγή από τον ... "πολλάκις διατυπώσαντα" (και τα αντίθετα επίσης!!!)

   Διαγραφή
 10. Γεμίσαμε με Τιτάνες της διανόησης με ψυχολογικά, που ονειρεύονται νορδικους έλληνες στην αρχαιότητα. Τι και αν οι αρχαίοι συγγραφείς ήταν σαφεστατοι στον διαχωρισμό τους από τους ξανθούς βόρειους. Να μας πούνε λοιπόν σε ποιους ανθρωπολογικους τύπους ανήκαν οι Έλληνες της μυκηναϊκής περιόδου, γιατί δυστυχώς για αυτούς, νορδικοι δεν ήταν. Ποιο πιθανόν να βρείτε κανέναν Αιγύπτιο που ήρθε με τον Δαναό(δεν θέλουν οι νορδικιστες να παραθέσω από τον Αισχύλο πως περιγράφεται ο στρατός του, θα πάθουν σοκ, προφανώς από εκεί πήρε στοιχεία ο νεγροσιμητολαγνος Μπερνάλ), παρά τον ραγκναρ λοθρμπορκ. Οι νορδικοι και γενικότερα οι ξανθοί ήταν ανύπαρκτοι την κλασική περίοδο του ελληνισμού, και θεωρούνταν βάρβαροι, καλές οι ανυπόστατες νορδικες θεωρίες...για κάνα μυθιστόρημα, αλλά να ανοίγουμε και κανέναν αρχαίο συγγραφέα. Οι νορδικοι και νορδικοι-ΚΜ με έντονα ανοιχτόχρωμα μπλέ μάτια, που βρίσκονται σήμερα στον ελλαδικό χώρο προφανώς και είναι απόγονοι διαφόρων λαών που πέρασαν από εδώ, κυρίως από την βυζαντινή περίοδο και ύστερα.

  Son of Zeus

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, κι επειδή συμφωνώ με το "να δίνουμε και σημασία σε κανέναν που είναι όντως ειδήμονας", καλά θα κάνεις να ρίξεις μια ματιά σε σοβαρούς ανθρωπολόγους, αρχαιολόγους, γενετιστές, γεωγράφους, γεωλόγους κλπ. Εκεί θα διαπιστώσεις, ότι εισβολή συνέβη αδιαμφισβήτητα.
   Από εκεί και πέρα, ο κάθε αδαής περί του ζητήματος, μπορεί να ισχυριστεί ότι εκείνος νομίζει. Είτε υπέρμαχος μιας φαντασιόπληκτης "νορδικής Ελλάδας", είτε υπέρμαχος ενός πλανόδιου "αυτοχθονισμού", το ίδιο κάνει. Οι παραπάνω επιστήμονες έχουν δώσει απάντηση, όντας κάθετοι ότι συνέβη μια εισβολή πληθυσμού που δεν είχε ιστορική σχέση με τους προγενέστερους, και δεν φταίνε εκείνοι που ορισμένοι επιμένουν να συνδέουν με όποιο τρόπο που τους "βολεύει" διάφορες περιπτώσεις. Εν προκειμένω μάλιστα, γενετιστές και ανθρωπολόγοι, απεφάνθησαν πως οι σύγχρονοι νορδικοί φαινότυποι δεν προϋπήρχαν της ΙΕ εισβολής, αλλά σχηματίστηκαν κυρίως ως αποτέλεσμα αυτής και κατά τη διάρκειά της.

   Διαγραφή
  2. Ρε μας δουλεύεις;Όταν οι "εισβολείς", απαρτίζονται από τους ίδιους φυλετικούς τύπους με τους γηγενείς,πως γίνεται να μην έχουν μεταξύ τους καμία σχέση;

   Διαγραφή
  3. Όχι, εσύ μας δουλεύεις ενώ ταυτόχρονα διαφημίζεις την άγνοιά σου. Αφενός, κανείς δεν είπε πως απαρτίζονταν από τους ίδιους ακριβώς φαινοτύπους, αλλά πως δεν έφεραν σημαντικές διαφορές. Οι εισβολείς είχαν περισσότερα κρομανοειδή χαρακτηριστικά και πολυπληθέστερη διναρική συνιστώσα.
   Από εκεί και πέρα, το ότι και οι εισβολείς και οι προγενέστεροι είχαν κάποιους κοινούς φαινότυπους παρότι ήταν ιστορικά διαφορετικοί, δεν σημαίνει πως είχαν άμεση συγγενική σχέση που να επαληθεύει μια "επάνοδο". Διαφορετικά, οι Γάλλοι αλπικοί, είναι ίδιοι με τους Έλληνες αλπικούς, τους Γερμανούς αλπικούς, τους Ιταλούς αλπικούς, τους Πολωνούς αλπικούς κλπ.

   Διαγραφή
 11. Myth of the light pigmented "Nordic looking" Proto Indo-Europeans debunked.
  http://archhades.blogspot.gr/2015/10/myth-of-light-pigmented-nordic-looking.html

  Historical Greek racial continuity and Modern-Ancient Greek physical similarity is a reality.
  http://archhades.blogspot.gr/2014/12/historical-greek-racial-continuity-and.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν αυτά περί χρωματισμών των ΠΙΕ ισχύουν, αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως ήταν "μεσογειακοί". Ανίθετα, αυτό συνεπάγεται πως μιλάμε για έναν πιό σκούρο του σκανδιναβικού πρωτονορδικό τύπο.
   Οπότε μιλάμε για θεμελιώδη ταξινομικά λάθη και κριτήρια σε όλην την ανάλυση και επιχειρηματολογία των μεντιτερρανιστών!
   Η κατηγορία "μεσογειακός τύπος" που ισχυρίζονται τσουβαλιάζει τον Θεμιστπκλή και τον Περικλή μαζί με τον κάθε Ταμτάκο (ονόματα δεν λέμε)...
   Επί τέλους να σοβαρευτούμε λίγο!

   Διαγραφή
  2. Κάπως έτσι ήταν οι Ινδοευρωπαίοι: http://dienekes.blogspot.gr/2015/01/bronze-age-warrior-from-poland.html

   Καμία σχέση με σημερινούς Ευρωπαίους, Βόρειους, Κεντρικούς ή Νότιους. Ήταν πολύ σκούροι και στο δέρμα και στα μαλλιά και στα μάτια.

   Διαγραφή
  3. Λάθος. Τὰ παλαιότατα εὐρήματα DNA στὶς ἀρχικές περιοχὲς Kurgan δείχνουν χρωματισμούς ἐνδιαμέσους, μὲ κυριαρχίαν σκούρων μαλλιῶν, μὲ γαλανά μάτια γύρω στο 20+%, συχνὰ δὲ μετρίως φωτεινὸ δέρμα. Συνέβη κάποιος ἀποχρωματισμὸς βαθμιαίως, τὴν ἴδια ὅμως ἐποχὴ προ-άριοι λευκοὶ πληθυσμοὶ (π.χ. γεωργοί) στὴν βόρειο Εὐρώπη ἦσαν πολύ ξανθότεροι. Νεώτερα εὐρήματα ἐπίσης δείχνουν ὅτι κατὰ τὶς τελευταῖες χιλιετίες συνέβη ἰσχυρὸς ἀποχρωματισμός, ποὺ φαίνεται πὼς σὲ κάποιους παλαιοὺς ευρωπαϊκοὺς πληθυσμοὺς εἶχε ξεκινήσει ἀρκετὰ νωρίτερα. Ἡ πρόσμειξις τῶν ἐπηλύδων Ἀρίων (ΠΙΕ) μὲ τέτοιους ἐπετάχυνε τὴν διαδικασίαν ἀποχρωματισμοῦ, συνεπικουρούσης καὶ τῆς κλιματικῶς εὐνοημένης φυσικῆς ἐπιλογῆς ἐπὶ τῶν χρωματικῶν γονιδίων.
   Συνοψίζοντας, ὁ συλλογισμός "σκοῦρα μαλλιά συνεπάγονται μὴ βορεινὸ τύπο" (ἄρα μεσογειακό, λόγῳ κρανιολογικῆς συναφείας) εἶναι τελείως λάθος.
   Εἶναι ἐδῶ ἰδιαιτέρως ἐνδιαφέρον νὰ θυμηθοῦμε (- ἢ νὰ μάθουμε, τέλος πάντων) ὅτι ὁ σπουδαῖος πρώιμος ἐρευνητὴς καὶ πρωτοπόρος γιὰ τὴν ἐποχή του, πανεπιστήμων, Hermann Wirth ("Der Aufgang der Menschheit") ὑποστηρίζει τὸν ἐνδιαφέροντα ἰσχυρισμὸ ὅτι ὁ ἀρχικὸς ΠΙΕ τύπος ποὺ εἰσέβαλε στὴν Εὐρώπη ἦτο μετρίου ἀναστήματος, λεπτὸς ἀλλὰ μυώδης, μὲ γαλανὰ μάτια καὶ σκοῦρα μαλλιά, τὸν ὁποῖον μάλιστα ταυτοποιεῖ μὲ κάποιες ἀπομονωμένες κοινότητες στὴν Ἑλβετία. Αὐτὸς ὁ τύπος ἀκόμη ἀνευρίσκεται, ἀκόμη καὶ σήμερα στὴν Σκανδιναυΐα. Δὲν εἶναι καθόλου τυχαῖον ὅτι σὲ περιοχὲς τῆς ἀνατολικῆς Εὐρώπης καὶ τῆς Φιλλανδίας οἱ πληθυσμοὶ εἶναι πολὺ πιὸ ἀνοιχτόχρωμοι ἀπὸ Σουηδούς, Δανοὺς καὶ Νορβηγοὺς (ἐπίσης ἐξαιρώντας τῆς περιοχὲς ἰσχυρᾶς ἀλπικῆς ἐπιρροῆς), ποὺ ἀναμφισβητήτως ὅμως εἶναι πολὺ νορδικώτεροι.
   Ἡ Ἀνθρωπολογία ἀπαιτεῖ προσοχή μεγάλη, συνδυασμὸ πλείστων κλάδων καὶ δεδομένων καὶ συνεχῆ ΜΕΛΕΤΗ, μὲ κάθε τρόπο.
   Στὴν Ἑλλάδα ὅμως, ὅπως καὶ σ᾿ ὅλους τοὺς τομεῖς, ὑπάρχουν πολλοὶ "καθηγηταὶ" ἀλλὰ δραματικῶς ἐλάχιστοι μαθηταὶ καὶ σπουδασταί!
   Τὰ δεδομένα αὐτὰ καὶ ἄλλα πολλὰ συναφῆ τὰ ἔχω ξαναπροβάλει σὲ σχόλιά μου ἐδῶ, καθὼς καὶ ἄλλοι κατηρτισμένοι σχολιασταί, ὅμως ἔχουν ὅλα σβησθῆ... -Καὶ ὁ νοῶν νοείτω!

   Διαγραφή
  4. Προς επιβεβαίωσιν της ανωτέρω επιχειρηματολογίας, αρκεί να υπομνησθεί η πλούσια βιβλιογραφία του ανθρωπολόγου L. Angel, όπου πολλαπλώς επιβεβαιώνεται ο φυλετικός πυρήνας των πρώτων ελληνικών φύλων (ως τμήμα της μεγάλης ΙΕ οικογένειας λαών) και κατατάσσεται στην κατηγορία Nordic-Iranians. Τούτοι σαφώς αντιδαστέλλονται σπό τους μεσογειακούς (Mediterraneans) πληθυσμούς, ενώ διαφοροποιούνται και από σκανδιναυικούς νορδικούς ως λιγότερο οστεώδεις και υψηλόσωμοι, ενώ χρωματικά παρουσιάζονται μάλλον ως ανοιχτοί καστανοί με έντονα ακόμη και διναρικά στοιχεία. Αυτοί ήσαν οι θεμελιωτές της αριανικότητας στον ελλαδικό αλλά και μείζονα ελληνικό χώρο. Με άλλα λόγια η σύγχρονη γενετική επιβεβαιώνει την κλασσική ανθρωπολογία και ομού αμφότερες την ιστορία και αρχαιολογία των αρχών του 20ου αιώνα περί ΙΕ εισβολής.
   Όλα τα υπόλοιπα που διακινούνται από αμόρφωτους χομπίστες είναι κοινώς "φούσκες".

   Διαγραφή
  5. Εὖγε ἀγαπητέ, προσυπογράφω πλήρως!
   Ἡ ἔρευνα βεβαίως τοῦ μέλλοντος θὰ διαφωτίσῃ ἀκόμη περισσότερο τὶς ἐπὶ μέρους λεπτομέρειες.
   Κι ἕνα ἀκόμη σημαντικότατον εὕρημα τῆς πολὺ προσφάτου ἐρεύνης εἶναι ἡ διαπίστωσις/ἐπαλήθευσις (γενετικῶς) ὅτι ἡ Ἀσία κατὰ τὸ μέγιστον ἦτο λευκὴ μέχρι λίαν προσφάτως, ἡ δὲ κιτρίνη φυλὴ ἐξηπλώθη πρὸς δυσμὰς καὶ τὴν κατέκλυσε πολὺ ἀργότερα ἀπὸ αὐτὸ ποὺ παλαιότερα ἐπιστεύετο!

   Διαγραφή
  6. Είναι, τουλάχιστον, απορίας άξιον το γεγονός πως από τους περί τα φυλετικά ζητήματα τυρβάζοντες ελάχιστη βαρύτητα έχει δοθεί στο έργο του προαναφερθέντος L. Angel. Και τούτο διότι το έργο και τα συμπεράσματα του εν λόγω, είναι ωφέλιμα για πολλούς λόγους. Πρώτον, διότι είναι ο μόνος που είχε άμεση πρόσβαση στο σκελετικό υλικό, ως συμμετέχων σε ανασκαφές στον ελλαδικό χώρο. Δεύτερον, διότι δεν ακολουθεί κάποια "ατζέντα" - μάλιστα επικρίνει τις υπερβολές όσων μπορούν να χαρακτηριστούν ως "νορδιστές". Τρίτον διότι το υλικό που μελετά καλύπτει μια τεράστια περίοδο των ανθρωπολογικών μεταβολών στον ελλαδικό χώρο, από τη Νεολιθική Εποχή έως και τις μέρες μας. Τούτο τους επιτρέπει να προχωρήσει και σε καταγραφή ανά ποσοστά της συχνότητας των ανθρωπολογικών τύπων που εμφανίζονται κατά περίοδο. Και τέλος, διότι παρουσίασε μια ιδιαιτέρως σύνθετη αναπαράσταση 6 θεμελιωδών ανθρωπολογικών τύπων (με υποτύπους που εγγίζουν περί τους 30) που συγκροτούν το ελληνικό έθνος στις μέρες, και των οποίων αναδεικνύει την αφεηρία τους. Ουδείς άλλος ανθρωπολόγος έχει αποπειραθεί κάτι τόσο σημαντικό έως τώρα.
   Τα συμπεράσματα είναι ιδιαιτέρως αξιόλογα και επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά το εξής: κατά τις αρχές της 2ης π.Χ. Χιλιετίας (και καθόλη τη διάρκεια αυτής)εισέρχονται στον ελλαδικό χώρο από τα ΒΔ Βαλκάνια (και εν τίνι μέτρω από τη Μ. Ασία) τα πρώτα ελληνόφωνα ΙΕ φύλα, ο πυρήνας των οποίων χαρακτηρίζεται ως Nordic-Iranian, συνεπικουρούμενος από υποτύπους του λεγόμενου "κρομανοειδούς" Basic White, καθώς επίσης και αλπικά και διναρικά στοιχεία πυκνώνουν σταθερά τις τάξεις τους. (Οι Δωριείς, εν προκειμένω, σύφωνα με τον Angel ήσαν επί λέξει "Dinaric-Alpine-Nordic" και πολύ συγγενείς με τους γείτονές τους Ιλλυριούς). Ο εγχώριος πληθυσμός που δεν ήταν ελληνικός, ήταν κατά βάση ανθρωπολογικά μεσογειακός, με αρκετά κρομανοειδή παρουσία αλλά και διναρικά προυπάρχοντα στοιχεία, ενώ παρουσίαζε και μια αρμενοειδή συνιστώσα, κυρίως στην Κύπρο και στα νησιά. Τούτοι, ως κατακτηθέντες απετέλεσαν το "υπόστρωμα" του υπό διαμόρφωσιν ελληνικού πλέον έθνους, ενώ το "επίστρωμα", κοινώς την ηγέτιδα τάξη, συγκρότησαν οι απόγονοι των εισβολέων. Καλύτερη απόδειξη για το παραπάνω είναι πως στους βασιλικούς τάφους των Μυκηνών, οι σκελετοί που αναλυτικά έχουν μελετηθεί ανήκουν κατ' αποκλειστικότητα στους ανθρωπολογικούς τύπους που ο Angel υποδεικνύει ως χαρακτηριστικούς των ελληνοφώνων εισβολέων και κατακτητών; είναι στην πλειοψηφία τους nordic-iranians, ακολουθούμενοι από διναρικούς με κρομανοειδή και αλπικά στοιχεία. Αντιθέτως μεσογειακοί δεν υπάρχουν, επιβεβαιώνοντας πως στους σχεδόν μυθικούς και βαθιά αριστοκρατικούς αυτούς κόσμους κοινωνική και φυλετική διαστρωμάτωση συμπρεύονται. Δίχως όμως και εδώ να οδηγούμαστε σε υπεραπλουστεύσεις, καθώς αναντίρρητα οι κατακτητές μπόλιασαν σταδιακά την πολεμικότητα που τους διέκρινε με την καλλιτεχνική φλέβα που είχε ο κατά βάση μεσογειακής κατευθύνσεως υποτελής πληθυσμός. Κάπως έτσι γενήθηκε το ελληνικό έθνος, φορείς του οποίου είμαστε και εμείς.

   Διαγραφή
  7. Ἀγαπητέ, γιατὶ νὰ προβληθῇ ὁ ἐμβριθέστατος μελετητὴς John Lawrence Angel;
   Μὰ αὐτὸς δὲν ἐξυπηρετεῖ ΚΑΘΟΛΟΥ την ΑΤΖΕΝΤΑ τῶν διαφόρων... - τοὺς ὁποίους ὁ ἴδιος εὐστοχώτατα ἐχαρακτήρισες ἀνωτέρω!
   Διότι συνήθως οἱ διάφοροι θέλουν νὰ ψαρεύουν σὲ θολὰ νερά, ἄλλως δὲν ἐπιτυγχάνουν τίποτε.
   Ἐν πάσῃ περιπτώσει, σταματῶ ἐδῶ (...)

   Διαγραφή
  8. Λησμόνησα νὰ προσθέσω: Καὶ τὸν δικό μας, τὸν σπουδαιότατο ἀρχαιολόγο Σακελλαρίου, ἐπίσης, ἀγνοοῦν!
   Γιὰ τοὺς ἴδιους ἀκριβῶς λόγους...

   Διαγραφή
  9. Είπε ο τάδε "μεγάλος" ανθρωπολόγος, είπε ο άλλος, λες και ήταν μπροστά να δουν ποιοι εισέβαλαν σαν λαθρομετανάστες και μιλούσαν ελληνικά ή όχι. Όλες οι θεωρίες έχουν ακουστεί, οι Έλληνες ήταν Νορδικοί, Νορδικοί-Ιρανικοί(ημίαιμοι ευρω-ασιάτες δηλαδή), Κρομανοειδείς, Αλπικοί, Διναρικοί κτλ. Το κοινό που έχουν όλες αυτές οι βορειοκεντρικές θεωρίες είναι ότι δεν θα μπορούσαν ποτέ οι Έλληνες να είναι Μεσογειακοί, όσο για τα μεσογειακά αγάλματα αυτά τα βγάζουν Νορδικά και τα σκουρόχρωμα αγγεία και αυτά ήταν δίχρωμα Νορδικά. Τώρα το ότι πάντα οι Έλληνες θεωρούσαν ως Έλληνες τους Μεσογειακούς αυτό δεν έχει καμία σημασία, αφού ο τάδε "μεγάλος" Νορδιστής Ανθρωπολόγος ή ο Angel είπαν το αντίθετο. Με λίγα λόγια οι πάντες μπορούν να είναι Έλληνες, εκτός απ'τους κατώτερους, κατακτηθέντες, αυτόχθονες Μεσογειακούς.

   Διαγραφή
  10. Νορδικοί-Ιρανικοί(ημίαιμοι ευρω-ασιάτες δηλαδή)

   Αν δεν γνωρίζεις καν τι είναι αυτό που διάβασες, γιατί επιχειρείς με τόσο χαζό τρόπο να το ερμηνεύσεις;
   Ο ιρανο-νορδικός, είναι μετρικός τύπος κι όχι μια μίξη των φαινοτύπων που νομίζεις. Και προέκυψε ακριβώς από τις μετρικές διαφορές που παρατηρήθηκαν μεταξύ των κρανίων των εισβολέων ΙΕ και των άλλων Ευρωπαϊκών πληθυσμών (ή και ασιατικών). Το δε όνομά του μάλιστα το πήρε, εξαιτίας της έκτασης της εισβολής αυτής, που συνέβη με αφετηρία τις παρευξείνιες στέπες προς τον Ευρωπαϊκό βορρά, νότο, τη δύση αλλά και την Εγγύτερη Ανατολή (Περσία, βόρεια Ινδία κλπ).

   Διαγραφή
  11. Nordic-Iranians

   Approximate identity, and noteworthy resemblances to North Iranian Bronze Age Proto-Nordics, to Anglo-Saxons, and to medieval Irish Monks show the divided eastern and northern relations of this Greek type.

   http://www.geneticdisorders.info/article/835561864/j-lawrence-angel-on-nordic-iranian-types-in-greece-/

   Ανάμικτος βόρειο-ανατολίτικος είναι ο τύπος, το ποιος είναι χαζός φαίνεται. Κατά τον Αngel και εσένα αυτός ο φυλετικός τύπος καραγκιόζάκου με βόρεια ανάμιξη είναι ο φορέας της ελληνικότητος, κατά εμάς τους Μεσογειακούς είμαστε εμείς και μόνο.

   Διαγραφή
  12. Εἶσθε λοιπὸν ἀπίστευτοι, μὲ σῆμα κατατεθὲν τὴν ... "ἑλληνικωτάτην" ἀρχὴν τοῦ "ARPA-COLA"!!! Αὐτὸ κατάλαβες, καημένε μου, ἀπὸ τὸ ἀπόσπασμα ποὺ παραθέτεις;
   Μεταφράζω λοιπόν:
   "Καθὼς περίπου ταυτίζεται καὶ παρουσιάζει ἀξιοπρόσεκτες ὁμοιότητες μὲ τοὺς Πρωτο-νορδικοὺς εἰς τὸ Βόρειον Ἰρὰν τῆς περιόδου τοῦ Ὀρειχάλκου, μὲ τοὺς Ἀγγλοσάξονες καὶ μὲ ἰρλανδοὺς μοναχοὺς τοῦ Μεσαίωνος, διαφαίνεται ἡ διττή, ἤτοι ἀνατολικὴ ἀφ᾿ ἑνὸς (Πρωτονορδικοὶ στὸ Β. Ἰράν), βορεία ἀφ᾿ ἑτέρου συνάφεια τοῦ Ἑλληνικοῦ τούτου τύπου."
   ΔΕΝ ΛΕΕΙ πὼς εἶναι ἀνάμειξις καὶ ... "ἡμίαιμοι εὐρωασιάτες"!
   Μάθε κατ᾿ ἀρχὴν ὅτι ἡ φυλὴ καὶ ὄχι ἡ γεωγραφία καθορίζει! Προσπαθεῖς νὰ δημιουργήσῃς ἀρνητικοὺς συνειρμοὺς ἀναφερόμενος στὴν Ἀσία κ.λπ. Δυστυχῶς ἡ γραφή σου δὲν μαρτυρεῖ ὑψηλὸν ἐπίπεδον νοήσεως...
   Τὸ ὅτι ὁ ἑλληνικὸς νορδικὸς εἶναι ἐνδιάμεσος τῶν δύο ἄκρων (Άγγλοσαξονικοῦ κ.λπ.-ἰρανικοῦ Πρωτονορδικοῦ) συμφωνεῖ θαυμαστῶς ἀπολύτως καὶ μὲ τὴν μαρτυρίαν τῆς συγκριτικῆς ΙΕ γλωσσολογίας, καθὼς ἡ Ἑλληνικὴ τοποθετεῖται εἰς τὸ ἀνατολικὸν ἄκρον τῆς οἰκογενείας τῶν γλωσσῶν CENTUM, ἐξ αὐτῶν ὅλων ἐγγύτατα πρὸς τὴν ἑτέραν οἰκογένειαν, δηλαδὴ τῶν SATEM, κειμένη!
   Ἀκόμη, κοιτάζοντας τὸ ἀρχικὸν ἄρθρον τοῦ Angel εἰς τὸ ὁποῖον γίνεται παραπομπὴ διαπιστώνω κατ᾿ ἀρχὴν ὅτι ὁ ἐν λόγῳ δὲν ἦτο κἂν ἰδεολογικῶς φυλετιστής, ἄρα κανεὶς δὲν θὰ μποροῦσε νὰ τοῦ προσάψῃ κατηγορίες παρόμοιες μὲ αὐτὲς μὲ τὶς ὁποῖες οἱ φουριόζοι μεντιτερρανισταὶ (σὰν ἐσένα, καλὴ ὥρα) ... ξιφουλκοῦν κατὰ τοῦ γίγαντος τῆς Φυλετικῆς Ἀνθρωπολογίας Hans Günther. Ἐκ τοῦ ἐπιλόγου του ἐκεῖ, λοιπόν, σταχυολογῶ ἕνα σημαντικὸ καὶ οὐσιῶδες ἀπόσπασμα:
   "Culture growth and human change here follow a pattern of parallel development in three stages: heterogeneity and invasion, fusion, and achievement.
   This is most striking from 2000 B.C. to L.H. ΙΙΙ, and again from 1150 B.C. to Classical times."
   Δηλαδὴ παρατηροῦνται "most striking" ἀλλαγὲς ΑΚΡΙΒΩΣ τότε ποὺ γνωρίζουμε ὅτι συνέβησαν οἱ εἰσβολὲς τῶν Ἀρίων Ἑλληνικῶν φύλων, ξεκινώντας γύρω στὸ 2000 π.Χ. οἱ πρῶτες καί, πολὺ ἀργότερα, μὲ τὴν Κάθοδο τῶν Δωριέων. (Λυποῦμαι, δὲν ἔχω χρόνο νὰ συνεχίσω τὸ μάθημα ἀγγλικῶν, βρὲς κάποιον νὰ σοῦ τὸ μεταφράσῃ).
   >>(συνεχίζεται)>>

   Διαγραφή
  13. >>(ἐκ συνεχείας)>>
   Πέραν τούτου οἱ τύποι ποὺ παρατίθενται στὴν σελίδα ποὺ παραπέμπεις ἐπαληθεύουν πλήρως τὰ ὅσα τόσον ἐγὼ ὅσον καὶ ὁ ἄγνωστός μου φίλος παραθέτουμε ἀνωτέρω. Οἱ τύποι αὐτοὶ θὰ κατετάσσοντο κυρίως ὡς μεσογειακοὶ καὶ ἀπὸ τὸ παρὸν ἱστολόγιο, λανθασμένως. Ὑπάρχει, ἄρα, ἀνάγκη νὰ ἐπανεξετασθοῦν οἱ βασικοὶ τύποι.
   Οἱ Ἑλληνονορδικοὶ ἐκεῖνοι παραμένουν ΚΟΙΝΟΤΑΤΟΙ καὶ στὴν σημερινὴ Ἑλλάδα, ἂν ἀνοίξετε λιγάκι τὰ μάτια σας.
   Τώρα, ὡς πρὸς τὸ ἀλλο ζήτημα ποὺ θέτεις:
   Κατ᾿ ἀρχὴν τελειώνετε μ᾿ αὐτὴν τὴν ἀρρωστημένην ἐγωπαθῆ ὀμφαλοσκοπία τοῦ τύπου, "Κατά τον Αngel και εσένα αυτός ο φυλετικός τύπος καραγκιόζάκου με βόρεια ανάμιξη είναι ο φορέας της ελληνικότητος, κατά εμάς τους Μεσογειακούς είμαστε εμείς και μόνο." Ἠχεῖς τόσον θλιβερὰ κι ἀρρωστημένα, σὰν τὸ νεοελληνικὸ κατάντημα...
   Κανεἰς μας δὲν ἀμφισβήτησε τὴν ἑλληνικότητά σου ἢ ὁποιουδήποτε ἄλλου ἐπειδὴ εἶσαι μεσογειακός! Ἡ Ἀρία μαγιὰ μπόλιασε παντοῦ ἀνὰ τὴν Εὐρώπην προϋπάρχοντας πληθυσμούς, ἐφ᾿ ὅσον δὲ παραμένουμε ἐντὸς τῆς Λευκῆς ὁμοφυλίας, τὸ Ἄριον πνεῦμα, ἡ Ἀρία Πατριαρχία, λεβεντιά, πολεμικότης, εὐθύτης κ.λπ. ἔγιναν κοινὰ ΙΔΕΩΔΗ γιὰ ὅλους. Ὁ Ἰούλιος Ἔβολα ἔκανε μιὰ θαυμάσια συνδρομὴ μὲ τὴν "πνευματικὴ" κατάταξι σὲ ἡλιακούς, σεληνιακούς, χθονίους κ.λπ.
   Ὅμως ἡ Γενεαλογία τῆς Ἑλληνικότητος εἶναι γνωστὴ καὶ ἀδιαμφισβήτητη. Οἱ μεσογειακοὶ Ἕλληνες ἐν τούτοις υἱοθέτησαν τὸν πολεμικὸ χαρακτῆρα καὶ τὴν ἐθνοφυλετικὴ σφραγίδα τῶν Πρωτοελλήνων. Οἱ Μινωίται ἐξαντλοῦσαν τὴν ἐνεργητικότητά τους σὲ τσίρκα καὶ ταυροκαθάψια (πρβλ. ταυρομαχίες στὴν μεσογειακὴ Ἱσπανία), ἄφηναν ἀτείχιστες τὶς πόλεις τους, ἐνῷ δὲ ἦσαν τόσον βιομηχανικῶς καὶ τεχνικῶς ἀνεπτυγμένοι, ὥστε νὰ χτίζουν δαιδαλώδη παλάτια καὶ στόλους πολεμικῶν πλοίων πρὸς ἐξαγωγὴν στὴν Αἴγυπτο, οἱ ἴδιοι ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΤΟΛΟ, ΔΙΟΤΙ ἐκ φύσεως ΗΣΑΝ ΑΠΟΛΕΜΟΙ γυναικοκρατούμενοι καλοπερασάκηδες. Καὶ ἦρθαν οἱ Ἀχαιοὶ καὶ τοὺς ἰσοπέδωσαν...
   Τώρα, ἂν κάποιων τὸ φυλετικὸ ὑπόστρωμα εἶναι τόσον ἐνάντιο στὸν αὐθεντικὸ ἑλληνικὸ χαρακτῆρα, ὥστε τοῦτο νὰ τοὺς ἐξωθῇ εἴτε σὲ δολιοφθορά του εἴτε σὲ εὐθεῖαν ἀντιπαράθεσι πρὸς αὐτό, τότε ναἰ, ὑπάρχει πρόβλημα.
   Βεβαίως ὁ αὐθεντικὸς ἑλληνικὸς χαρακτὴρ εἶναι πλέον ζητούμενον καὶ ὄχι τόσον δεδομένον... Φάρος στὴν νεωτέραν μας Ἱστορία εἶναι οἱ Κλέφτες κι οἱ Ἁρματολοί καὶ οἱ Μακεδονομάχοι. Ἡ ἐξ ἐκείνων ἐμπνεομένη Παράδοσις στὶς Κοινότητές μας ποὺ ὁ συμμοριτισμὸς καὶ ὁ Καραμανλισμὸς διέλυσαν.
   Ἐκεῖ εἶναι ἡ ψυχὴ τῆς Ἑλληνικότητος, στὸν Ἄριο πρωτογενῆ της χαρακτῆρα. Τὸ ὅτι ἔχουν πλέον ἐπικυριαρχήσει τελείως ἄλλα στοιχεῖα, μάλιστα δὲ καὶ ἐντὸς τοῦ καλουμένου "χώρου", εἶναι προβληματικώτατον καὶ ἀδιέξοδον.
   Μόνη διέξοδος ἡ Ἀνασύστασις ἐκείνου τοῦ χαρακτῆρος, ὑπὸ τὴν ζῶσαν καὶ μαχομένην καθοδήγησιν τοῦ Πρωτογενοῦς μας Ἀριοελληνικοῦ Πνεύματος.
   Εὐχαριστῶ γιὰ τὴν φιλοξενία, τῆς ὁποίας ἐπ᾿ οὐδενὶ δὲν θὰ ἐπεθύμουν νὰ καταχρασθῶ.
   Στέφανος Γκέκας

   Διαγραφή
  14. Αν εσύ δεν ξέρεις τι σου γίνεται και δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις δεν φταίνε οι άλλοι.

   The Nordic-Iranian type D1 lies between Anglo-Saxon and Keltic area norms, and D2 is the earlier pre-Bronze Age Corded form which Coon identifies. Type D3, lighter and more hawk-nosed, is transitional to the Mediterranean type B4 and to type D4 (Iranian), which is the Proto-Iranian of Vallois, Irano-Afghan of others, and Proto-Nordic of Krogman, and which is more linear and more rugged than D3 and has a more tilted chewing plane, more nasal convexity, and deeper occiput. Type D5 approximates Coon's Danubian-Halstatt and successor Central European forms.

   https://books.google.gr/books?id=B10QrRCmtZsC&pg=PA37&lpg=PA37&dq=north-iranian+bronze+age+proto-nordics&source=bl&ots=MCChG33-Qg&sig=0GVlYBCEMotvVMjvC1lhIxG8D2Y&hl=el&sa=X&ved=0ahUKEwiW5ICNgu_SAhXqKsAKHUJ5C3IQ6AEIVjAJ#v=onepage&q=north-iranian%20bronze%20age%20proto-nordics&f=false

   "which is the Proto-Iranian of Vallois, Irano-Afghan of others, and Proto-Nordic of Krogman"

   "Ο οποίος είναι ο Πρωτο-Ιρανικός του Βαλλοϊς, ο Ιρανο-Αφγανικός άλλων και ο Πρωτο-Νορδικός του Κρόγκμαν."

   Ο ΙΔΙΟΣ ΤΥΠΟΣ.

   Όπως μπορούμε να δούμε εδώ ο Νορδικός-Ιρανικός είναι ανάμικτος Νορδικός με Ιρανο-Αφγανό, απλώς κοίτα στο προφίλ την μορφή του κρανίου.

   http://www.geneticdisorders.info/article/835561864/j-lawrence-angel-on-nordic-iranian-types-in-greece-/

   Αυτοί οι τύποι συνθέτουν τον Νορδικό-Ιρανικό.

   http://www.theapricity.com/snpa/bilder/troe181.jpg
   Irano-Afghan

   http://www.theapricity.com/snpa/troeplate18.htm

   http://www.theapricity.com/snpa/bilder/alecnew.jpg
   Anglo-Saxon

   http://www.theapricity.com/snpa/rg-anglo.htm

   http://www.theapricity.com/snpa/bilder/davidniven.jpg
   Keltic Nordid

   http://www.theapricity.com/snpa/rg-keltic.htm

   http://www.theapricity.com/snpa/bilder/troe271.jpg
   Corded

   http://www.theapricity.com/snpa/troeplate27.htm

   Και επίσης ο Ιρανικό-Μεσογειακός πλησιάζοντας τον Καππαδοκικό του Κουν και τον Δανουβικό.

   "Iranian-Mediterranean divergence approaching Coon's Cappadocian and Danubian types."

   Ευρω-Ασιατικός, Βόρειο-ανατολικός είναι ο τύπος αυτός.

   Το ότι γράφεις με πολυτονικό και καθαρεύουσα δεν προσθέτει κύρος σε αυτά που με άγνοια υποστηρίζεις, ούτε σημαίνει ότι εγώ που δεν χρησιμοποιώ αυτόν τον τρόπο γραφείς δεν έχω υψηλό επίπεδο νοήσεως, άλλωστε μόνο ένας κακοπροαίρετος σαν και εσένα θα υποστήριζε κάτι τέτοιο. Ποιος Hans Günther και Νορδικές μπούρδες, ποιοι μη-Μεσογειακοί Άριοι Έλληνες εισβολείς-λαθρομετανάστες... Θλιβερός, αρρωστημένος και καταντημένος είναι ο βορειοκεντρικός σου εγκέφαλος όχι εγώ, όσο για τους Μινωίτες, το κόμπλεξ είναι πασιφανές, όταν οι Κρήτες είχαν Αυτοκρατορίες οι υπόλοιποι ήταν απλώς σκουλήκια του υπεδάφους. Από την Κρήτη ξεκινάει η Ευρώπη όχι από τις βόρειες τρώγλες που προέρχεσαι εσύ και ο κάθε Hans Günther.

   Διαγραφή
  15. Καλά, ἐν τάξει, δὲν ἀσχολοῦμαι πλέον ἄλλο μαζί σου.

   Διαγραφή
 12. Και άρα επιβεβαιώνει πως απλά οι αυτοχθονιστές είναι ηλίθιοι. Αφού υπήρχε πρωτο-ινδοευρωπαικός τύπος, άρα υπήρχαν και ινδοευρωπαίοι ως γλωσσική αλλά και φυλετική ομάδα. Τώρα αν αυτός ήταν Corded-Nordic, ο Proto-Nordic, Pontid, ή ακόμη και Dinarid αυτό δευτερευόντως μας ενδιαφέρει και εξίζει περαιτέρω έρευνας. Τα πράγματα πάντως είναι απλά, αυτοί που έφεραν την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό σε αυτή την γη ήσαν εισβολείς από τις στέππες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.