Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Τα ψυχικά γνωρίσματα των Ευρωπαϊκών φυλετικών τύπων

Η μελέτη της ψυχοσύνθεσης των φυλετικών τύπων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πνευματικές κατακτήσεις του ανθρώπου. Η σύνδεση φυλής-χαρακτήρα είναι ο βαθύτερος παράγοντας που επηρεάζει την ιστορία, τον πολιτισμό και τις κοινωνικές συμπεριφορές. Η φυλετική σύνθεση μιας κοινωνίας δίνει ανεκτίμητες πληροφορίες για τις δυνατότητες ενός έθνους.

Αυτήν την κορυφαία αναζήτηση ανέλαβαν οι φυσικοί ανθρωπολόγοι. Μεγάλες μορφές της ανθρωπολογικής επιστήμης διέκριναν τα ψυχικά γνωρίσματα των φυλετικών τύπων που κατοικούν την Ευρώπη. Στο βιβλίο "Race and Civilization" του F. Hertz βρίσκουμε αναλυτικές πληροφορίες για το πώς περιέγραψαν τις ψυχικές προδιαθέσεις βασικών Ευρωπαϊκών φυλετικών τύπων οι τρεις κορυφαίοι Γερμανοί ανθρωπολόγοι Eugen Fischer, Hans Günther και Fritz Lenz.

Ο Νορδικός τύπος περιγράφεται με τα καλύτερα λόγια, αν και πρέπει να έχουμε κατά νου...
ότι και οι τρεις ανθρωπολόγοι είναι Γερμανοί και εκθειάζουν τον Νορδικό τύπο γιατί τον βλέπουν ως τον πλέον αντιπροσωπευτικό της Γερμανικότητας. Οι Νορδικοί διαθέτουν οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες, παράγοντας πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες. Παράλληλα είναι αρκετά ατομιστές, ενώ οι Fischer και Lenz δεν τους βρίσκουν ιδιαίτερα δημιουργικούς ως προς την μουσική. Παρά την πειθαρχία που εντοπίζουν οι περισσότεροι μελετητές, οι Νορδικοί εκφράζουν δυσφορία απέναντι στη μηχανιστική, συνεχόμενη εργασία, η οποία θεωρείται ως γνώρισμα Αλπικών ή μογγόλων.

Ο Μεσογειακός τύπος χαρακτηρίζεται από συναισθηματισμό και αστάθεια στην συμπεριφορά. Ο Lenz διακρίνει ότι έχουν ιδιαίτερες καλλιτεχνικές και απεικοινιστικές ικανότητες. Εν γένει υπάρχει μια αρνητική προδιάθεση εναντίον του τύπου αυτού από τους Γερμανούς ανθρωπολόγους, πιθανόν λόγω του ότι θεωρείται συμβάλλει στην εμφανώς διαφορετική νοοτροπία των νοτιοευρωπαϊκών χωρών.

Ο Διναρικός τύπος περιγράφεται από τον Fischer ότι διαθέτει φαντασία και μουσικό ταλέντο, είναι σχετικά απρόσεκτος, διαθέτει εξυπνάδα του λείπουν όμως οι οργανωτικές ικανότητες και η μακροπρόθεσμη σκέψη. Ο Günther εντοπίζει στον τύπο αυτό τραχιά δύναμη, ευθύτητα και ηρωισμό.

Ο Αλπικός τύπος παρουσιάζεται γενικά ως υπομονετικός, λιτός, συνετός, που αγαπάει την οικογένειά του και την κοινή λογική. Ωστόσο, απουσιάζει η διάθεση για δημιουργική αλλαγή, το βαθύτερο συναίσθημα, το πολεμικό πνεύμα και οι ηγετικές ικανότητες. Εύκολα γίνονται πασιφιστές λόγω της ήπιας ιδιοσυγκρασίας τους. Οι ανθρωπολόγοι τους περιγάφουν ως φιλήσυχους, μέτριους, ανιαρούς συνοδοιπόρους.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι Γερμανοί ανθρωπολόγοι εκτίμησαν σε ικανοποιητικό βαθμό τα περισσότερα ψυχικά γνωρίσματα των Ευρωπαϊκών φυλετικών τύπων. Όσοι μελετήσουν τους φυλετικούς τύπους και καταφέρουν να τους διακρίνουν γύρω τους, είναι βέβαιο ότι σύντομα θα διαπιστώσουν την σύνδεση φυλετικού τύπου και ψυχικών προδιαθέσεων. Και όταν το κάνουν αυτό θα βρεθούν ένα βήμα πιο κοντά στην αλήθεια, ένα βήμα πιο μακριά από τις αντιφυσικές ισοπεδωτικές θεωρήσεις.

37 σχόλια:

  1. ξερεις κανεις με ποσοστα ποιοι ειναι οι φαινοτυποι της Ελλαδας?ειχα διαβασει σε προηγουμενα αρθρα για το τι γινεται(σχολια κλπ) στην Ελλαδα αλλα βλεπω συνεχεια διαφορετικα μια 15% αρμενοειδης μετα 5%,μια 30% διναρικοι μετα 15%...ξερω ολα αυτα ειναι αποψεις και ειναι ωραια να υπαρχουν πολλες αποψεις απλως ηθελα αμα υπαρχει καποιος πιο "εμπειρος" και γνωριζει...αλλα πιο πολυ με ενδιαφερουν οι μεσογειακοι μιας και ειμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν κοιτάξεις το αρχείο του ιστολογίου Μεσογειακέ συνΈλληνα θα δεις ότι έχει τις απαντήσεις που ψάχνεις.

      Διαγραφή
    2. Αν θέλετε να βρείτε περίπου σε τι φυλετικούς τύπους ανήκουν οι νεοέλληνες, πολύ απλά δείτε την εθνοτική καταγωγή τους. Περίπου 70% στο κράτος είναι οι Έλληνες. Οι Αρβανίτες που κυρίως είναι διναρικοι, αλλά και μεσογειακοί είναι ένα 10-15%, οι βλάχοι συνήθως αλπικοι ένα 2%, οι Πόντιοι περίπου 7-8% συνήθως αρμενοειδεις, Καραμανλήδες 4% συνήθως αρμενοειδεις, Λαζοί και άλλοι χριστιανοί τουρκόφωνοι 4% συνήθως αρμενοειδεις, αλπικοι και ίσως κάποιοι ποιο εξωτικοί ανθρωπολογικοι τύποι. Αραβογενεις και εβραιογενεις 4% κυρίως οριενταλικοι, αρμενοειδεις και κάποιοι σαχαριοι, Αλεξανδρινοί έλληνες 2% κυρίως μεσογειακοί, οριενταλικοι και σαχαριοι, Κωνσταντινουπολίτες 3% κυρίως αρμενοειδεις και μεσογειακοί, αρμενηδες και άλλοι Καυκάσιοι 2% κυρίως αρμενοειδεις, φραγκολεβαντινοι 3% ποικίλουν ανάλογα την μείξη, από μείξη νορδικων, διναρικοι, κρομανοειδεις, μεσογειακοί, κ.λ.π., ελληνοποιημενοι σλαβόφωνοι 2-3% αλπικοι, μεσογειακοί, κ.α, 20% υποθετικοί απόγονοι αρχαίων φύλων, κυρίως των ιωνων και των Δωριέων, κυρίως μεσογειακοί και κρομανοειδεις.

      Διαγραφή
  2. Εγώ θα σου πρότεινα να διαβάσεις τα άρθρα του Lawrence Angel που δίνει ποσοστώσεις ανθρωπολογικών τύπων από την αρχαιότητα έως σήμερα στον ελλαδικό χώρο. Είναι εμπεριστατωμένη δουλειά και οι τύποι που παρουσιάζει έχουν και υποκατηγορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω ξανάθέσει το συγκεκριμένο ερώτημα ,αν μπορεί κάποιος ας μου απαντήσει ,υπήρχαν φυλετικά κριτήρια για την χιτλερική νεολαία και αν ναι ποιά ήταν αυτά?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και έχεις λάβει απάντηση σε προηγούμενο άρθρο.Εκτός αυτού,δίπλα έχει ολόκληρη κατηγορία με τίτλο Ε/Σ Γερμανία!
      Πατά και διάβασε τα άρθρα!!!

      Διαγραφή
  4. Oi Touranikoi kai oi Armenoeideis ti psixika gnorismata exoun?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ δεν ξέρω τι λέτε για φαινότυπους, μεσογειακούς και λοιπές κατηγοριοποιήσεις. Έχω να πως όμως τούτο: Ζήτω η Αρβανιτιά που δίδαξε στους νερουλιασμένους ραγιάδες τη σημαίνει μπέσα, επιμονή (αρβανίτικο κεφάλι) και υπερηφάνεια. Ο τσάμικος χορός τα λέει όλα. Η Αρβανιτιά είναι η φυλετική αριστοκρατία της Ελλάδος, γνήσιοι απόγονοι των Δωριέων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και εν μέρει Αρβανίτης ο ίδιος έχω να σου πω ασ' το το παραμυθάκι αυτό. Η συντριπτική πλειοψηφία των αγωνιστών της επανάστασης ήταν Παλαιοελλαδίτες με ισχυρή μεσογειακή συνιστώσα ενώ ακολουθούσαν Βλάχοι και Σαρακατσάνοι, με μικρότερο ποσοστό Αρβανιτών. Κολοκοτρώνης, Διάκος, Παπαφλέσσας, Κανάρης, Μαντώ, Μακρυγιάννης, Νικηταράς, Μαυρομιχαλαίοι και τόσοι ακόμα άπαντες παλαιοελλαδίτες ενώ ακολουθούν πρόσωπα όπως ο Καραϊσκάκης, Κατσαντώνης (Σαρακατσάνοι) και Πανουργιάς, Γεωργάκης Ολύμπιος, Νικοτσάρας (Βλάχοι) κλπ.

      Διαγραφή
    2. Στον ύπνο σου. Έχετε πλάκα εσείς οι "μεσογειακοί" με τις τάχα σπουδαίες ικανότητες. Ο Αρχηγός της ελληνικής επανστάσεως Θ. Κολοκοτρώνης ήταν μεσογειακός ή διναρικός; Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς Κ. Παλαιολόγος ήταν μεσογειακός ή διναρικός; Μας τα έχετε κάνει τσουρέκια με τις μεσογειακές μασκαράτες που είναι πρώτες για φραμπαλά, κουβεντολόι και κουνήματα και τελευταίοι στην πράξη, την αποφασιστικότητα και την πειθαρχία. Γυναικείος ψυχισμός.

      Διαγραφή
    3. Ναι ζήτω που φτιάξαμε ένα failed state α λα Μπαλκάν για τα πανηγύρια, ζήτω που σκοτώσαμε τον μοναδικό άξιο του συγχρόνου Ελληνισμού Ιωάννη Καποδίστρια επειδή μας χρημάτισε ο Μέτερνιχτ, ζήτω που ενώ είχαμε κατανικήσει τους Τούρκους ήδη από 1823, ξεκινήσαμε ως ""γνήσιοι"" απόγονοι των Δωριέων να σφαζόμαστε για το λάφυρα και τ χρήμα(!!!) αναμεταξύ οδηγώντας την επανάσταση σε πλήρη αποτυχία και τον λαό του τότε ελευθέρου κρατιδίου σε φοβερή φτώχεια!

      Να λέτε ευχαριστώ στους Γάλλους που στείλανε ένα εκστρατευτικό σώμα και σε μία βολή από ατύχημα που ξεκίνησε την Ναυμαχία του Ναυαρίνου. Ειδάλλως σήμερα η Πελοπόννησος και η Στερεά θα είχαν γεμίσει Αιγυπτίους...

      Διαγραφή
    4. Εγώ προσωπικά δεν είμαι μεσογειακός περισσότερο παρά διναρικός (και στο ψυχισμό). Χάρις των προαναφερθέντων προσώπων όμως μπορώ να πω ότι τιμώ τους Μεσογειακούς απ' τη στιγμή που έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία περισσότερο απ' όποιους άλλους. Ο Κολοκοτρώνης σαφώς και ήταν διναρικός. Προσπάθησε τώρα να καταρρίψεις την ανωτέρω λίστα πλειοψηφικά μεσογειακών προσώπων (Κανάρης, Μαντώ, Μακρυγιάννης, Νικηταράς, Διάκος, Μαυρομιχαλαίοι, και εν μέρη Παπαφλέσσας) που πήραν μέρος στην επανάσταση. Δεν σημαίνει ότι επειδή οι Μεσογειακοί (όπως και άλλες φυλετικές ομάδες) έχουν παρακμάσει στο σύνολο τους ότι δεν έχουν συνεισφέρει κιόλας στην ιστορία, και εν προκειμένω μεγάλους στρατηγούς και άτομα που προσέφεραν στις τέχνες και το πολιτισμό.

      Διαγραφή
    5. πως αποδικνειεται οτιδηποτε απο αυτα που ειπατε και για μεσογειακους και για διναρικους γαμω την τρελα μου?

      Διαγραφή
  6. Τελικα τα ψυχικα χαρακτηριστικα των κρομανοειδων ποια ειναι ακριβως και τι εννοειτε ενστικτωδη συμπεριφορα και μαζεμενη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχοντας τη δυνατότητα να μελετήσω τα κείμενα των Γερμανών ανθρωπολόγων θα έλεγα πως μάλλον χαρίζονται στους μεσογειακούς περισσότερο απ' ό,τι τους αξίζει. Τους τοποθετούν λίγο κάτω από τους διναρικούς (οι νορδικοί ηγούνται) ενώ κατά την γνώμη μου είναι πολύ πιο κάτω και από τους κρομανοειδείς. Κι αυτό διότι όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι ύψιστη ανδρική ιδιότητα είναι η σταθερότητα και διάρκεια του χαρακτήρα, η αυτοπειθαρχία και ο έλεγχος των πάθων. Ό,τι ακριβώς δεν διαθέτουν οι ασταθείς και συναισθηματικοί μεσογειακοί. Είναι φαινότυπος που αξίζει για γυναίκες, ενώ για ανδρικούς χαρακτήρες υπολείπεται παρασάγγας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι έτσι όλοι οι Μεσογειακοί. Ίσα-ίσα έχουν πειθαρχία οι πετυχημένοι εξ αυτών και δεν τους τρώνε τα πάθη τους.

      Διαγραφή
    2. Και μόνο το γεγονός, πως η στρατιωτικές καινοτομίες που αφορούν την πειθαρχία εισήχθησαν στο βορρά από χώρες που οι μεσογειακοί και οι διναρικοί (μαζί με κρομανοειδείς, ή κι με αμφότεροι με κρομανοειδή επίδραση) αποτελούσαν την πλειοψηφία των ηγετών, είναι αρκετό. Γιατί πράγματι, οι μεσογειακοί είναι περισσότερο συναισθηματικοί, αλλά οι νορδικοί είναι πιο αδιάφοροι, όχι πιο πειθαρχημένοι. Γι' αυτό και συγκροτούσαν έθνη που κυριεύονται από τα πάθη τους (και το κάθε έθνος έχει το δικό του πάθος) και κατά περιπτώσεις μάλιστα, τα εξιδανίκευσαν κιόλας κατά περίπτωση. Η πειρατική κερδοσκοπία οδήγησε στον καπιταλισμό. Η άφρονη πολεμική συμπεριφορά στον κατά τρόπον θαυμασμό της εγκληματικής δραστηριότητας (ακόμα κι έναντι της φύσης). Η αδιαφορία για την ευρύτερη κατανόηση των πραγμάτων στην "σχετικοποίηση" που αποζητά την "υπερανάλυση", οδηγώντας στον φραξιονισμό σε παρεμφερείς σχολές κι ιερατεία, καθώς και την αποδοχή του απρόσωπου θεού που έφερε η προτεσταντική Μεταρρύθμιση.

      Διαγραφή
  8. Προφανώς δεν είναι όλοι έτσι, όπως και δεν είναι όλοι οι νορδικοί ηγετικοί και πειθαρχημένοι, ούτε και όλοι οι διναρικοί βίαιοι και φανατικοί. Όμως σε γενικές γραμμές οι μεσογειακά διέπονται από γυναικείο ψυχισμό. Οι ανδροπρεπείς ψυχισμοί είναι αυτοί των νορδικών, διναρικών και κρομανοειδών. Οι θηλυπρεπείς των αρμενοειδών, των μεσογειακών και (σε μεγάλο βαθμό) των αλπικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σκεφτείτε τον φυλετικό ψυχισμό των Σπαρτιατών που μαστίγωναν τα παιδιά τους μπροστά στον βωμό της Ορθίας Αρτέμιδος μέχρι να ματώσουν και για να δώσουν στους εφήβους δικαιώματα πολίτου τούτοι έπρεπε να εκτελέσουν την πρακτική της κρυπτείας, βάφοντας τα χέρια τους με αίμα ειλώτων. Ας σκεφτούμε επίσης τον ψυχισμό των αρχαίων Αθηναίων που στον Επιτάφιο του ο Περικλής προειδοποιεί να μην χυθεί ούτε ένα δάκρυ για τους νεκρούς γιατί μια τέτοια πράξη είναι ανάρμοστη. Ας σκεφτούμε τέλος τον ψυχισμό της Ιλιάδας όπου περιγράφονται σώματα να ακρωτηριάζονται και να διαπερνούνται από το ατσάλι με σχεδόν ηδονική χαρά.
    Συγκρίνατε με τις σύγχρονες συναισθηματικές κλασομπανιέρες και βγάλατε συμπεράσματα για το φυλετικό ποιόν της εποχής και τον ψυχισμό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πως ξεχωρίζουμε έναν αλπικοδιναρικό από έναν αρμενοειδή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γνώμη μου είναι πως ο γυναικείος ψυχισμός, εκτός από επίκτητο χαρακτηριστικό της ράτσας, οφείλεται ΚΑΙ στις σύγχρονες κοινωνίες. Ο φεμινισμός, η έλλειψη σκληραγώγησης, το έυκολο χρήμα, οι μετακινήσεις, η διατροφή, η καθιστική ζωή κ.α. έζωσαν τα αντρικά κορμιά με οιστρογόνα και τα κατέστησαν ανίκανα. Σαφώς και βλέπουμε θηλυπρεπείς Νορδικούς ΚΑΙ Διναρικούς παράλληλα με τους άλλους μπούληδες της δύσης. Εδώ είμαστε και μετά την επερχόμενη επέλαση του καπιταλισμού από τα βαλκάνια θα δείτε κωλοτρυπιδάτους σέρβους και αλβανούς.. Εδώ θα 'μαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με βαση τα παραπανω η ιδανικη λευκη κοινωνια αποτελειται κατα 70% απο αλπικους (αυτοι ειναι οι πιο εργατικοι, οι οικογενειαρχες και οι πιο χρησιμοι σε ειρηνικη περιοδο), κατα 10-15% απο διναρικους (αναγκαια η υπαρξη τους μονο σε καιρο πολεμων και για προστασια της λευκης κοινωνιας απο αλλες φυλες, σε καιρο ειρηνης συχνα προκαλουν περισσοτερα προβληματα), κατα 10% απο νορδικους (αυτοι θα ειναι οι ηγετες, τα πιο λαμπρα μελη, ομως αν ειναι παρα πολλοι θα φαγωθουν μεταξυ τους επειδη ειναι ατομιστες και θα υπαρχουν εμφυλιες διαμαχες) και κατα 5-10% απο μεσογειακους (δεν ειναι και απολυτα απαραιτητοι καθως εχουν πολλα αρνητικα, αλλα ενα μικρο ποσοστο καλλιτεχνων ειναι χρησιμο). Οι τυποι αυτοι θα μπορουσαν να αναμιχθουν με κρομανοειδεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ, όσα προτείνεις δεν απέχουν πολύ απ' όσα εισηγούνταν οι φυλετιστές του εθνικοσοσιαλισμού. Με τη διαφορά που αντί του αλπικού πρότειναν τον λεγόμενο φαιλικό τύπο - αυτόν που εμείς ονομάζουμε κρομανοειδή και οποίος χαρακτηρίζεται από τιτάνια επιμονή και εργατικότητα (σε συνδυασμό με σωματική ρώμη).
    Επίσης ο μέγας Ιούλιος Έβολα, ο οποίος αντιμέτωπισε τον φυλετισμό υπό ψυχολογικό και πνευματικό πρίσμα, καταλήγει στα ίδια συμπεράσματικα. Την ηγέτιδα τάξη ("ηλιακή φυλή" όπως την ορίζει) συγκροτούν οι νορδικοί, ενώ εκφράζεται ο μέγιστος σεβασμός για τους διναρικούς και τους κρομανοειδείς που κατεξοχήν συγκροτούν την μελλοντική τάξη των πολεμιστών. Δεν εκτιμά καθόλου τους αλπικούς (θεωρούνται "αστοί"), ούτε και τους μεσογειακούς (είναι απείθαρχοι, συναισθηματικοί και επιρρεπείς στον αισθησιασμό) - παρά μόνο τους ατλαντοειδείς που διαθέτουν ισχυρά ηλιακά-ηγετικά στοιχεία. Για τους αρμενοειδείς δεν έχει τίποτα καλό να πει, όπως επίσης για τους οριενταλίδες (μεσανατολίκη απόληψη των δολιχοκέφαλων μεσογειακών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως εφτασε σε αυτα τα συμπερασματα?Τι ειδους ερευνες εκανε?Αποδηκνηει κατι απο αυτα που λεει?Γιατι οι ερευνες που εκανε o Rushton και οι αλοι αμερικανοι για το iqκτλ ειναι τεκμηριομενες και δεν αφηνουν πολλα περιθωρια αμφισβητησης.Με ποιον ΕΠΙΣΤΙΜΟΝΙΚΟ τροπο (πχ οπως μετρανε την νοημοσηνη με το iq) μετριεται ο συνεσθηματισμος η απιθαρχια οι ηγετικες ικανοτητες και οι πολεμικες ικανοτητες.Παραδεχτηται τουλαχιστον οτι παιζει να εκανε και λαθος ο αγαπημενος σας φυλετιστης η να εγραψε οτι νομιζε απ την εμπειρια του γιατι αποδηξεις δεν υπαρχουν.Για μενα το σχολιο του ανωνυμου 11.54 για παραδειγμα εχει την ιδια αξια με αυτα που ελεγε ο Εβολα.Αν δεν ειναι ετσι θα ηθελα αν γινεται να ακουσω μισο επιχηρημα.

      Διαγραφή
  14. Είσαι εβραίος είσαι τούρκος η ζωή σου είναι βούρκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως για το σχόλιό σου. Η υποδειγματική σου ορθογραφία βλ. "αποδηκνήει", "συνεσθηματισμός", "αποδήξεις", "επιχήρημα", επιβεβαιώνει εμμέσως και την ισχύ των επιχειρημάτων μου όπως και του 11.54.
    Θα σου πρότεινα βέβαια να διαβάσεις τα ίδια τα έργα του Έβολα επί του φυλετικού ζητήματος (τρία εν προκειμένω, ένα εκ των οποίων ένα έχει και στα ελληνικά μεταφραστεί) ή του Ludwig Ferdinand Clauss αλλά μάλλον δεν έχει νόημα. Αν βρεις βέβαια του κουράγιο, μελέτησέ τα και θα βρεις όλα τα επιχειρήματα εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βέβαια, δεν θέλω να σε θίξω προσωπικά με όσα σου απαντώ. Αλλά αν με τέτοια καταστροφικά ελληνικά που γράφεις ζητάς και και σοβαρή επιχειρηματολογία, καταλαβαίνεις πως ο ίδιος χαντακώνεις όποιες αντιρρήσεις έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ως προς την επιστημονικά, βέβαια, των επιχειρημάτων, θα αρκούσε να σου πω πως η επιστήμη δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με ποσοστά και πειράματα. Η επιστήμη της ψυχολογίας θεμελιώνεται στην παρατήρηση κάθε είδους. Αντιστοίχως και η φυλετική ψυχολογία μελετά μια σειρά από εκδηλώσεις: ένστικτα, αρχέτυπια, κινησιολογία, εκφράσεις στην ομιλία, στην τέχνη κ.ο.κ. Από το σύνολο των παρατηρήσεων αυτών ο Έβολά και οι υπόλοιποι Γερμανοί, Γάλλοι κ.ο.κ. ανθρωπολόγοι, ψυχολόγοι και φιλόσοφοι έβγαλαν κάποια σταθερά συμπεράσματα, αντίστοιχα με αυτά που παρουσιάζει ο διαχειριστής στην ανάρτησή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστευω οτι αν καποιος ξερει κακα ελληνικα και δεν ξερει ορθογραφια ειναι ασχετο με το αν εχει δικιο.Εχεις το στυλ του ανωτερου ο οποιος λυπαται τον αλλο που δεν μπορει να φτασει στο δικο του ψηλο επιπεδο διανοησης και τετοια, δεν με πειραζει και πολυ αυτο.Πραγματι ο γραπτος μου λογος ειναι ψιλοαπαραδεκτος και οι περισσοτεροι που εχουν αντιστιχο γραπτο λογο ειναι συνηθως ατομα χαμηλου iq δεν ειναι ομως παντοτε ετσι. Σευχαριστω για τα βιβλια που μου προτινεις.Η παρατυρηση ειναι κατι υποκειμενικο και ο καθε παρατηρητης μπορει να βαζει και δικα του, η να ερμηνευει τα πραγματα με βαση τους ψυχαναγκασμους τις φαντασιωσεις και το συμφερον του, τα ποσοστα και οι στατιστικες μετρησεις ειναι πολυ πολυ πιο κοντα στην αληθεια και οταν γινονται σε μεγαλη κλιμακα και με αμεροληπτο και σωστο τροπο ειναι σχεδον αδιαμφισβητητα.

      Διαγραφή
    2. Συγγνώμη φίλε αν θίχτηκες, δεν ήθελα να σε θίξω, στο έγραψα άλλωστε. Οπότε άκυρο από μένα το πρώτο σχόλιο που έκανα. Πιστεύω πως είσαι καλόπιστος και ειλικρινά φιλομαθής και χαίρομαι αν βρίσκεις ενδιαφέροντα τα βιβλία που σου πρότεινα. Του Έβολα στα ελληνικά, ξέχασα να σου πω, είναι τα "Στοιχεία Φυλετικής Εκπαιδεύσεως". Αν ξέρεις γερμανικά μπορείς να βρεις και τα υπόλοιπα έργα.
      Δεν διαφωνώ πως πάντα ενυπάρχει το στοιχείο του υποκειμενισμού, νομίζω όμως ότι αν συχνά επαναλαμβάνονται διαπιστώσεις απο πολλές κατευθύνσεις, κάποια ισχυρή αλήθεια πρέπει εκεί να βρίσκεται.

      Διαγραφή
    3. Απλως να πω για το τελος οτι αυτη η δηλωση "Από το σύνολο των παρατηρήσεων αυτών ο Έβολά και οι υπόλοιποι Γερμανοί, Γάλλοι κ.ο.κ. ανθρωπολόγοι, ψυχολόγοι και φιλόσοφοι έβγαλαν κάποια ΣΤΑΘΕΡΑ συμπεράσματα" απεχει καπως απο αυτη "ΝΟΜΙΖΩ όμως ότι αν συχνά επαναλαμβάνονται διαπιστώσεις απο πολλές κατευθύνσεις, κάποια ισχυρή αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ εκεί να βρίσκεται."Κατα τα αλλα δεν υπαρχει κανενα προβλημα ουτε αισθανομαι θιγμενος και χαρηκα για τον ομορφο διαλογο.

      Διαγραφή
    4. Και εγώ χάρηκα. Σχετικά με τα ξενόγλωσσα βιβλία που αναθέρθηκα, θα σου πρότεινα ακόμη δύο: Ludwig Ferdinand Clauss, Rasse und Seele [Φυλή και Ψυχή] και Julius Evola,Sintesi di dottrina della razza (Σύνθεση της φυλετικής διδασκαλίας), το οποίο είναι διαθέσιμο και σε γαλλικά και γερμανικά. Εκεί ο Έβολα αποδίδει τα σέβη του στον Clauss και πάνω στις παρατηρήσεις του χτίζει τη δική του άποψη ενώ ασκεί μεγάλη κριτική στον δαρβινισμό και στον βιολογικό υλισμό. Η επιχειρηματολογία και των δύο είναι καλά τεκμηριωμένη ενώ δεν έχουν την προκατάληψη που συχνά δείχνει ο Hans Guenther.

      Διαγραφή
  18. Φυλετικός τύπος?
    https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/90/fc/f9/90fcf9095f5b27e62345d7ad609d3874.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι λετε ρε κτοι εδω μεσα; Πως μειωνεται ετσι το Μεσογειακο που ηταν 60%+ στην αρχαια Ελλαδα και την εφτασε στην κορυφη κανοντας αποικιες και χτιζοντας μαρμαρινους ναους; Ολοι λετε τη μπουρδα σας χωρις επιχειρηματα. Ακου εκει γυναικειο ψυχισμο ο Μεσογειακος.. σιγα μην ειναι και γκει.... Ανοιξτε κανα βιβλιο παραπανω και διαβαστε δεν θα σας κανω το δασκαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.