Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Περιβάλλον ή φυλή;

Η κατανομή των ανθρωπολογικών γνωρισμάτων εξαρτάται από το περιβάλλον ή από την φυλή; Το ζήτημα έχει διευθετηθεί ήδη από τον Δαρβίνο. Ωστόσο, η αντιφυλετική φρενίτιδα του παγκόσμιου καθεστώτος, καθώς και η ανεπάρκεια των αυστηρά επιλεγμένων για τις μαρξιστικές απόψεις τους σύγχρονων "βιολόγων" , εντείνει την άγνοια περί κληρονομικότητας, παρά την στέρεη επιστημονική θεμελίωση από τον μεγάλο Βρετανό. Η φυλή είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που επηρεάζει την κατανομή των ανθρωπολογικών γνωρισμάτων στον πλανήτη. Θα το δούμε με μια σειρά παραδειγμάτων.

Η κατανομή του χρώματος του δέρματος στον πλανήτη είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Υποτίθεται πως οι περιοχές κοντά στον Ισημερινό έχουν πιο σκουρόχρωμους κατοίκους, ενώ πηγαίνοντας προς τον αρκτικό κύκλο υπάρχει αποχρωματισμός. Ωσότοσο, βλέποντας τον χάρτη διαπιστώνουμε ότι αυτό δεν ισχύει. Ο χρωματισμός στον Ισημερινό είναι σκούρος στην Αφρική, αλλά πολύ πιο ανοιχτός στους ιθαγενείς της Αμερικής. Στο γεωγραφικό πλάτος της Αυστραλίας, υπάρχουν πολλές αρκετά λευκές περιοχές στις άλλες ηπείρους. Επίσης, στο γεωγραφικό πλάτος που βρίσκονται οι πιο λευκοί της Ευρώπης, σε άλλες ηπείρους δεν υπάρχει το ίδιο επίπεδο χρωματισμού. Μάλιστα, οι Λάπωνες της Σκανδιναβίας έχουν πιο σκούρο δέρμα από αυτούς που βρίσκονται μόλις νοτιότερά τους. Από όπου και αν το πιάσουμε, βλέπουμε ότι δεν στέκει η περιβαλοντική υπόθεση. Αντιθέτως, αν εξετάσουμε τους φυλετικούς τύπους, θα δούμε πολύ εύκολα ότι ο χάρτης της κατανομής του χρώματος του δέρματος ταιριάζει πλήρως με τους φυλετικούς χάρτες. Οι νέγροι των ΗΠΑ έχουν διατηρήσει το σκούρο χρώμα στο δέρμα αιώνες τώρα. Το χρώμα του δέρματος ρυθμίζεται όχι από το περιβάλλον, αλλά από την κληρονομικότητα.

Το ανθρώπινο ανάστημα είναι ένα γνώρισμα το οποίο αναμφίβολα εξαρτάται όχι μόνο από την κληρονομικότητα, αλλά και από το περιβάλλον. Όμως διάφοροι "επιστήμονες" προσπαθούν να βγάλουν από την εξίσωση την κληρονομικότητα. Βέβαια τους είναι αδύνατο να εξηγήσουν πώς οι Λάπωνες, ένας από τους πιο κοντούς λαούς της Ευρώπης, κατοικούν δίπλα-δίπλα με τους υψηλότερους κατοίκους της Ευρώπης. Στην Αμερική οι ψηλοί Planid ζούσαν σε εφαπτόμενες περιοχές με τους εμφανώς κοντύτερους Pueblid. Οι σχετικά κοντοί Αλπικοί στην Ευρώπη ζουν παρέα με τους ψηλούς Νορδικούς. Οι "επιστήμονες" διαρκώς εφευρίσκουν διάφορους "παράγοντες" για να εξηγήσουν αυτά τα φαινόμενα, όμως η πλέον στέρεη απάντηση είναι η φυλή.

Άλλοι επιστήμονες προσπάθησαννα συνδέσουν το σχήμα της μύτης με το περιβάλλον, ειδικότερα με την θερμοκρασία και την υγρασία, για να δικαιολογήσουν το μεγάλο εύρος της μύτης στην Αφρική, στη νοτιοανατολική Ασία και στην Αυστραλία. Ενδιαφέρον θα ήταν να μας εξηγήσουν πώς ένας με πιο λεπτή μύτη έχει λιγότερες δυνατότητες επιβίωσης σε σχέση με αυτούς με την ευρύτερη μύτη σε αυτές τις περιοχές. Οι "αποδείξεις" τους είναι ανεπαρκείς και ο πλέον αρχάριος στα φυλετικά ζητήματα μπορεί να κατανοήσει σε γενικές γραμμές ότι η πλατύρρινη μύτη συνδέεται κληρονομικά με τους νεγροειδείς, η μεσόρρινη με τους μογγόλους και η λεπτόρρινη με τους Ευρωπιδικούς.

Αντίστοιχα προσπαθούν να αιτιολογήσουν την κατανομή της μορφής της τρίχας στον πλανήτη, ή τη σωματοδομή. Πώς όμως στην Ευρώπη κατοικούν οι εξωμορφικοί Νορδικοί δίπλα στους ενδομορφικούς Λάπωνες, Αλπικούς και Βαλτικούς; Πώς όμως στην Ινδονησία κατοικούν οι λειότριχοι μογγόλοι Deuteromalayid δίπλα σε Negritos και Protomalayid που έχουν σγουρά ή κατσαρά μαλλιά; Άλλοι μιλούν ότι η κυρτή μύτη των Διναρικών οφείλεται στην ορεινή ζωή, όμως υπάρχουν τόσες ορεινές περιοχές στον κόσμο, όπως στη Γαλλία, στην Κένυα, στη Μογγολία, στην ανατολική Σιβηρία, κτλ. όπου οι κάτοικοι έχουν ακόμα και κοίλη μύτη.

Αντί να αναλώνονται οι επιστήμονες να "ανακαλύψουν" περιβαλλοντικές επιδράσεις, αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να ερευνήσουν το πώς σχετίζεται η φυσική επιλογή με το περιβάλλον. Μπορεί το περιβάλλον να παρέχει μεγαλύτερες δυνατότητες επιβίωσης σε ανθρώπους με συγκεκριμένα ανθρωπολογικά γνωρίσματα, ώστε αυτά σταδιακά να επικρατούν. Θεωρητικό εργαλείο μας είναι πάντοτε η εξελικτική θεωρία, η οποία βασίζεται στην κληρονομικότητα. Πίσω από την κατανομή των ανθρωπολογικών γνωρισμάτων βρίσκεται η φυλή.

8 σχόλια:

  1. Το άρθρο αυτό,πρέπει οπωσδήποτε να σταλεί,να γίνει με κάποιο τρόπο γνωστό τέλος πάντων,στον Ριζοσπάστη,στην Εφημερίδα των Συντακτών,στο Βήμα κτλ.Έπειτα να θυροκολληθεί στις θύρες των γραφείων της ΝΔ,τού σύριζα και των λοιπών καρκινωματικών κομμάτων.
    Ιδιαίτερα,γνώση πρέπει να λάβουν οι χαζοφοιτητές των ελληνικών "πανεπιστημίων" που είναι εγγεγραμμένοι στις δαπ κνε κτλ,και που συνεχώς βγάζουν αντι-χρυσαυγήτικες ρητορικές
    Μόλις αναγνώσουν λοιπόν όλα αυτά τα μέλη της πλέμπας το συγκεκριμένο άρθρο,θα ακολουθήσουν απανωτά εγκεφαλικά και εμφράγματα.Τότε θα μπορέσουμε να πούμε,ότι ξεκίνησε η κάθαρση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ερωτηση εχω να κανω.Αμα πανε Μεσογειακοι Ελληνες να ζησουν στην Μοσχα και μετα απο 1000-2000 χρονια θα εχουν αλλαξει καθολου?σιγουρα θα εχουν πιο λευκο δερμα,το χρωμα μαλλιων?,υψος,κρανιο κλπ ή θα παραμεινουν "ακριβως" το ιδιο και θα εχουν αλλαξει ελαχιστα?αυτο για τη Μοσχα το λεω και λογω περιβαλλον ή ακομα και κεντρικη Ρωσια.Το διαβασα το αρθρο απλως αναρωτιεμαι πως θα ηταν οι Μεσογειακοι μετα απο 1000-2000 χρονια στην Ελλαδα και πως στη Ρωσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω παρατηρήσει ότι πολλοί μεσογειακοί εχούν ελαφρώς ενώμενα φρύδια αυτό είναι μεσογειακό χαρακτηριστικό η ξένη επιρροή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεσογειακό,δηλαδή παρατηρείται σήμερα κυρίως σε Μεσογειακούς,αλλά ενδεχομένως να είναι το αποτέλεσα αρμενοειδούς επιρροής.Το έχουν και αρκετοί Κρομανοειδείς στην Νότια Ευρώπη.

      Διαγραφή
    2. Rates of eyebrow concurrency in selected populations, according to Coon:

      Ireland ............ 98%
      Iraq ............... 88%
      Montenegro ......... 80%
      Lebanon ............ 77%
      Greece ............. 75%
      Armenia ............ 73%
      Albania (Ghegs) .... 70%
      Spain (Andalusia) .. 70%
      Italy (South) ...... 57%
      United Kingdom ..... 30-40%
      Italy (North) ...... 14%

      http://www.theapricity.com/snpa/racesofeurope.htm

      http://s1.zetaboards.com/anthroscape/topic/2757192/1/

      Διαγραφή
  4. Πολυ ωραιο κειμενο!! Μαρεσει που χρησιμοποιεις επιχειρηματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανακριβειες, το 90% της Αυστραλιας ειναι στο ιδιο υψος με το Κονγκο και σε αντιπαραβολη φτανει μεχρι την Αιγυπτο. Χωρια οτι ειναι ερημος, τις μετακινησεις, και τους πολεμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.