Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Φυλετική μεταβολή μέσω άνισων αναπαραγωγικών ρυθμών

Στην μελέτη του "The groundwork of eugenics", ο Βρετανός μαθηματικός και ευγονιστής Karl Pearson εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο μεταβάλλονται βιολογικά οι κοινωνίες. Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι τα επίκτητα γνωρίσματα δεν κληρονομούνται, υπογραμμίζει την αξία της κληρονομικότητας. Θα εστιάσουμε σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που περνά απαρατήρητο από τον απλό άνθρωπο, αλλά επηρεάζει σημαντικά τις κοινωνίες: τους άνισους αναπαραγωγικούς ρυθμούς.

Οι άνισοι αναπαραγωγικοί ρυθμοί εντός της κοινωνίας αποτελούν ίσως τον σημαντικότερο παράγοντα φυλετικής μεταβολής, συγκρίσιμο με αυτόν της εισροής αλλόφυλων. Εφόσον τα σωματικά και πνευματικά γνωρίσματα είναι κληρονομικά, η κοινωνία πρόκειται να μεταβληθεί δραστικά από κάθε άποψη αν τα διάφορα συστατικά της αναπαράγονται με άνισους ρυθμούς μεταξύ τους.

Ελάχιστοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται πόσο μικρό είναι το ποσοστό του πληθυσμού από το οποίο...
προκύπτει η επόμενη γενιά. Από αυτούς που θα επιβιώσουν μέχρι την αναπαραγωγική ηλικία, πρέπει να αφαιρεθούν αυτοί που δεν παντρεύονται ή δεν κάνουν παιδιά. Στατιστικά στοιχεία που συγκρίνει ο Pearson σε Αγγλία, Δανία και Αυστραλία, δείχνουν ότι από το 50% του πληθυσμού προέρχεται το 75% της επόμενης γενιάς! Δηλαδή οι μισοί πιο γόνιμοι διαμορφώνουν τα 3/4 της επόμενης γενιάς. Το ίδιο μπορεί να εκφραστεί και πως το 50% της επόμενης γενιάς προέρχεται από το 25% της προηγούμενης. Αυτό δείχνει και ο πίνακας.


Τα αποτελέσματα μας βοηθούν να αντιληφθούμε πως ένα σχετικά μικρό μέρος της κοινωνίας είναι υπεύθυνο για τον σχηματισμό της επόμενης γενιάς.

Ο Pearson στη συνέχεια εξετάζει ένα παράδειγμα, όπου το πιο γόνιμο 25% της κοινωνίας έχει χαμηλότερη ευφυΐα από το 75% λιγότερο γόνιμο. Με στατιστικά στοιχεία και με την βοήθεια ενός διαγράμματος, φαίνεται ότι σε λίγες γενιές ο πληθυσμός θα χειροτερεύσει δραματικά. Ο Pearson εστιάζει στο γεγονός ότι οι κοινωνίες μας ωθούν τους ικανότερους να αναπαράγονται λιγότερο, με αποτέλεσμα να χειροτερεύουν οι κοινωνίες μας. Το ουσιαστικό συμπέρασμα του συγγραφέα είναι ότι αν ο υψηλός αναπαραγωγικός ρυθμός συνδέεται με συγκεκριμένα γνώρισματα, τότε αυτά θα έχουν την τάση διαρκώς να αυξάνονται στον πληθυσμό. Ο Pearson υποστηρίζει ότι σε άνισους αναπαραγωγικούς ρυθμούς οφείλεται η πτώση των μεγάλων πολιτισμών της αρχαιότητας. Και ότι θα οδηγήσει και στην πτώση του σύγχρονου πολιτισμού, αν δεν ληφθούν υπόψη τα πορίσματα της επιστήμης.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι διάφοροι φυλετικοί τύποι έχουν διαφορετικές ψυχικές προδιαθέσεις που μεταφράζονται σε διαφορετική κοινωνική συμπεριφορά, είναι πολύ πιθανό να παρουσιάζουν διαφορετικούς αναπαραγωγικούς ρυθμούς μεταξύ τους, ακόμα και αν ζουν μέσα στην ίδια κοινωνία. Σε αυτήν την περίπτωση, οι πλέον γόνιμοι φυλετικοί τύποι θα τείνουν να αντικαταστήσουν τους υπόλοιπους. Αρκετοί ανθρωπολόγοι εξηγούν μέσω των άνισων αναπαραγωγικών ρυθμών την διαρκή αύξηση των βραχυκέφαλων Αλπικών-Βαλτικών εις βάρος των υπολοίπων τύπων. Σήμερα βλέπουμε κάτι παρόμοιο με τους Αφρο-ασιάτες που γεννούν με υψηλότερους ρυθμούς από τους γηγενείς Ευρωπαίους. Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι οι άνισοι αναπαραγωγικοί ρυθμοί μεταβάλλουν δραστικά τις κοινωνίες, σωματικά και πνευματικά και πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από τις πολιτικές ηγεσίες.

19 σχόλια:

  1. Κύριε Διαχειριστή,η Ευγονική αποτελεί ξεχωριστό κλάδο της επιστήμης;Μπορεί να εφαρμοστεί δηλαδή;Μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στην βιολογική καλυτέρευση της Φυλής;Διότι μέχρι πρότινος,έλεγαν ότι πρόκειται για ''ψευδοεπιστήμη''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά,με αυτό το άρθρο το προχωράμε πολύ μπροστά το πράγμα,αλλά οι Ευρωπαίοι δεν είναι έτοιμοι ακόμα.Διαβάστε είδηση γεμάτη παραλογία που μας έρχεται από την Αγγλία :

    ''Φοιτητές στην Αγγλία ζητούν να αποκλειστούν από την ύλη που διδάσκονται φιλόσοφοι όπως ο Πλάτων, ο Καρτέσιος, ο Καντ κλπ επειδή ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟΙ''

    Χωρίς λόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας μέσω του ιστολογίου ethnikismos.net και επειδή η θεματική του παρόντος ιστολογίου είναι παραπλήσια, θα ήθελα να διατυπώσω εδώ την εξής ερώτηση-απορία. Αναφερόμενος ο Α. Κωνσταντίνους στον ανθρωπολογικό τύπο των Πρωτο-αρίων-Ινδοευρωπαίων με έδρα τον πολιτισμό της Γιαμνάγια, κάνει λόγο για υψηλόκορμους δολιχοκέφαλους, σε συνδυασμόα με ευρυπρόσωπους καθώς και λεπτοφυείς μεσογειακούς. Άρα, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα πως τα πρώτα άρια φύλα συνιστούσαν έναν συνδυασμό νορδικών-κρομανοειδών-μεσογειακών. Και πως ενδεχομένως, λόγω της διασταύρωσής τους με τους φορείς της "Γεωργικής Επανάστασης' είχαν δεχθεί ένα ισχυρό διναρικό στοιχείο; Γενικά με βάση τους βασικούς ανθρωπολογικούς τύπους που μπορούν να καταταγούν;
    Αναμένω κάποια απάντηση από όποιον έχει κάτι τεκμηριωμένο να προσφέρει, θα ήθελα όμως να προσθέσω πως όσα λέγει ο συναγωνιστής Κωνσταντίνου (αν τα ερμηνεύω σωστά) επιβεβαιώνουν σειρά εργασιών και άρθρων του ανθρωπολόγου Lawrence Angel σχετικά με τηΝ ανθρωπολογική σύσταση των πρώτων ελληνόφωνων ΙΕ φύλων της 2ης π.Χ. Χιλιετίας, τα οποία χαρακτηρίζονται ως νορδικό-μεσογειακά-(ιρανικά) με έντονα κρομανοειδή και διναρικά στοιχεία. Και όλα με κοινό χαρακτηριστικό το υψηλό ανάστημα σε σχέση με τους ντόπιους ΜΗ Ι-Ε-μινωικούς πληθυσμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξω απο εδω εβραιε με τις Ινδοευρωπαικες ψευτιες σου

      Διαγραφή
    2. Είναι γνωστό πως ο "ιρανο-νορδικός" τύπος του Angel (όρος που χρησιμοποιήθηκε κι από άλλους) είναι μετρικός, δηλ αφορά τα κοινά, επιμέρους στοιχεία που παρουσιάστικαν μέτρηση των κρανίων εκείνων που θεωρούνται πως ήταν Ινδοευρωπαϊκής καταγωγής. Δηλαδή, αναφέρεται σε δολιχοκέφαλα κρανία, μεσόκρανα αλλά και με εντονότερη κρομανοειδή επιρροή (παρότι ορισμένες φορές η επιρροή αυτή προσδίδει τάσεις για χαμαικρανία).
      Με λίγα λόγια, η ανθρωπολογική έρευνα δεν μπορούσε να ορίσει με ακρίβεια τον φαινότυπο αυτό μεταξύ των δολιχοκέφαλων (νορδικός-μεσογειακός) χρησιμοποιώντας απλώς κρανιομετρήσεις, αλλά διαπίστωνε τις επιμέρους διαφορές με των εισβολέων με τους προγενέστερους κατοίκους (Μινωίτες, Πελασγοί κλπ). Οι οποίοι με τη σειρά τους, εξαιτίας των γεωργικών ασχολιών τους είχαν προχωρήσει διαμέσου της φυσικής επιλογής σε απεμπόληση των κρομανοειδών τους στοιχείων και ήταν σαφώς πιο μικρόσωμοι.
      Εν πάση περιπτώσει, οι μελέτες και οι στατιστικές υπεδείκνυαν πως οι λεπτοπρόσωποι νορδικοί σχηματίστηκαν ως μάζα κατά τα πρώτα εκείνα στάδια της μετανάστευσης των ΙΕ. Και μάλιστα δεν διέφεραν από τους μεσογειακούς ΙΕ (παρά μόνο στο χρώμα). Ενώ δεν πρέπει να αποτελούσαν μια τόσο μεγάλη πληθυσμιακά ομάδα, γεγονός που άλλαξε όταν πλέον η διασκόρπιση των ΙΕ παγιώθηκε δημιουργώντας διαφορετικά "βασίλεια". Οπότε και οι βόρειοι, αποχρωματισμένοι (ξανθοί) κρομανοειδείς συνεισέφεραν στην αύξησή τους.
      Σήμερα, εξαιτίας γενετικών μελετών, γνωρίζουμε με ακρίβεια πως κατά μέσο όρο εκείνοι οι πρώτοι ΙΕ που ξεκίνησαν να μεταναστεύουν, ήταν πιο σκουρόχρωμοι από ότι οι σύγχρονοι Ευρωπαίοι του νότου αλλά με πιο ανοιχτά μάτια. Οι νεολιθικοί αγρότες, παρότι ερχόμενοι από τα ανατολικά, ήταν οι πλέον ανοιχτόχρωμοι σε πείσμα όσων τους θεωρούσαν ως και παράταιρους. Ταυτόχρονα, οι ΙΕ ήταν και πιο ανοιχτόχρωμοι από ότι οι αρχικοί μεσολιθικοί τροφοσυλλέκτες (το κυρίως σώμα των κρομανοειδών, που πριν τη μετανάστευσή του στο βορρά και τον αποχρωματισμό τους ήταν ο πλέον σκουρόδερμος πληθυσμός), οι οποίοι όμως, είχαν 100% γαλανά μάτια.

      Εις ότι αφορά τα διναρικά στοιχεία, ο Coon θεωρούσε πως ήταν αποτέλεσμα της συνάντησης των νεολιθικών μεταναστών (φορέων της αγροτοκτηνοτροφίας από την ανατολική Μεσόγειο) και των πληθυσμών που είχαν αποστασιωποιηθεί από εκείνους εξαιτίας του Παγετώνα και κατοικούσαν την Ευρώπη. Κι αυτό το συνέδεε με τη γεωγραφική ανάπτυξη των διναρικών στα Βαλκάνια και την Ιβηρική, πάντοτε μεταξύ των πληθυσμών της άνω παλαιολιθικής και εκείνους της νεολιθικής (ανατολική Μεσόγειος). Θεωρούσε μάλιστα, πως ο εκδιναρισμός είναι αποτέλεσμα της συνεισφοράς των νεολιθικών μεταναστών στους υπολοίπους, καθώς έφεραν μαζί τους τη λεπτοπροσωπία και τις διαδικασίες που οδηγούν σε αυτή. Διόλου τυχαίο δε, πως ο διναρικός είναι ο πλέον λεπτοπρόσωπος φαινότυπος.
      Βέβαια, για να στηριχθεί σε μεγαλύτερες βάσεις αυή η θεωρία, χρειάζεται μεγαλύτερες μελέτες. Κάτι τέτοιο όμως δεν διαφαίνεται, δυστυχώς, εξαιτίας της επέλασης των πολιτικά ορθών αιτιάσεων που περιθωριοποιούν τη φυσική ανθρωπολογία.

      Διαγραφή
    3. "Από τις τοιχογραφίες και μόνο μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι οι φυλετικά πρόγονοι των Ελλήνων βρίσκονταν στον Ελλαδικό χώρο ήδη από την 3200 π.Χ. που οριοθετείται η αρχή του Κυκλαδικού πολιτισμού. Καταρρέει η προπαγάνδα των ανθελλήνων που μιλούν για δήθεν έλευση "Ινδοευρωπαϊκών φυλών" από τις πεδιάδες της Ουγγαρίας (!) με τους Μυκηναίους (!) φέροντας το όνομα Έλληνες.

      Αντιθέτως, η αλήθεια είναι ότι οι φυλετικά Έλληνες βρίσκονταν ήδη στον Ελλαδικό χώρο για χιλιάδες χρόνια. Το πόσες χιλιάδες χρόνια, είναι άγνωστο."

      Διαγραφή
    4. Τώρα πάψε να απαντάς στον εαυτό σου τρολακι Αγγλε
      γιατί το ιστολογιο σας εχει διαλύσει εσάς τους ΕΒΡΑΙΟΥς ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΣΤΈς όπως βλέπουμε και στο κείμενο του διαχειριστή από το άρθρο

      "Τοιχογραφίες του Κυκλαδικού πολιτισμού, 3η χιλιετία π.Χ.: ποιον φυλετικό τύπο απεικονίζουν;"

      https://fyletika.blogspot.gr/2013/05/3.html



      Διαγραφή
    5. Ο φαινότυπος από μόνος του, ΔΕΝ δύναται να στηρίξει αυτό το συμπέρασμα. Οι Ινδοευρωπαίοι, δεν έφεραν κάποια σημαντική φαινοτυπική αλλαγή στον Ελλαδικό χώρο.
      Αυτή την εικόνα, θα έπρεπε να τη στρέφεις εναντίον εκείνων που διαστρεβλώνουν τα επιστημονικά δεδομένα, προσπαθώντας να αποδείξουν ότι οι Ινδοευρωπαίοι ήταν αμιγώς νορδικοί ενώ οι παλαιότεροι κάτοικοι μίγμα αλλοφύλων. Κι όχι σε οποιονδήποτε αναφέρεται στους Ινδοευρωπαίους.
      Βέβαια, δείχνεις πως ούτε καν διάβασες τα όσα γράφονται παραπάνω. Κι αυτό, δείχνει πολλά σε όποιον το έκανε. Μήπως λοιπόν, είσαι εσύ το τρολλ;

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ συναγωνιστά 6.39 ευχαριστώ ιδιαιτέρως για τις επεξηγήσεις σου. Μου φαίνονται πολύ πειστικά όσα αναφέρεις. Κατά τη γνώμη μου όμως, πέραν κάποιων εμπερίστατων σχολίων που γίνονται στο παρόν ιστολόγιο και φυσικά της προαναθερθείσης αρθρογραφίας στο Εμπρός-Ethnikismos.net, θα όφειλε το ζήτημα της εθνικής και φυλετικής μας ταυτότητας (εν σχέσει προς το όλο ζήτημα της Αριανικότητας) να απαντηθεί και εκδοτικώς. Προφανώς και η έκδοση από την ΑΙΓΙΣ του έργου του Γκύντερ προς αυτή την κατεύθυνση κινείται, ίσως όμως χρειάζεται κάτι ευσύνοπτο, σαφές και ολιστικό που να διευκρινίζει στο εθνικιστικό κοινό τις βασικές πτυχές της ΙΕ θεωρίας και πραγματικότητας και πως αυτή συνιστά θεμέλιο της εθνικής μας αυτογνωσίας. Ενδεχομένως η έκδοση των παραπάνω άρθρων να είναι μια καλή ιδέα.
      Με καλή πρόθεση λέγονται γιατί διαφαίνεται σε πλήθος σχολίων άκρατος συναισθηματισμός, ασάφεια και ημιμάθεια. Για να κατακτήσουμε την ηγεμονία από τη μαρξιστική αριστερά πρέπει να γίνουμε ιδεολογικά αυστηροί με τους ίδιους μας τους εαυτούς και όσους επιθυμούν να δηλώνουν ευκόλως εθνικιστές ή ακόμη περισσότερο εθνικοσοσιαλιστές.

      Διαγραφή
    7. Μην απαντάς στον Εαυτό σου αποκαλώντας σε "Αγαπητέ συναγωνιστά 6.39"

      Σταμάτα τα γελοία ινδοευρωπαικα ψέματα σου
      τρολλ πληρωμένο !

      Οπως λεει και ο διαχειριστής
      " Καταρρέει η προπαγάνδα των ανθελλήνων που μιλούν για δήθεν έλευση "Ινδοευρωπαϊκών φυλών" από τις πεδιάδες της Ουγγαρίας (!) με τους Μυκηναίους (!) φέροντας το όνομα Έλληνες."

      Διαγραφή
  4. Όποιος αναγνωρίζει το αυθυπόστατο της ΙΕ θεωρίας ουδόλως κατατάσσεται στον νορδισμό. Πρόκειται για κλασσική πλάνη την οποίαν προπαγανδίζουν αρτηριοσκληρωτικοί νορδιστές.
    Αν και όντως τα ΙΕ φύλα είχαν ένα αξιολογότατο ποσοστό νορδικών (ακόμη και τα πρώιμα ελληνικά φύλα) εξίσου ισχυρή παρουσία ήταν άλλων ανθρωπολογικών τύπων, κατεξοχήν δε και του μεσογειακού. Επομένως το ζήτημα των ΙΕ δεν είναι υπόθεση ανθρωπολογικών τύπων, αυτό έχει γραφεί εκατοντάδες φορές...πόσες φορές θα το επαναλάβουμε..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο και εαν παριστάνεις τον διαφορετικό σχολιαστή δεν σώζεις την αποτυχημένη σου προσπάθεια πλάνης πληρωμένο τρολ

      Καθως ο Διαχειριστης μιλάει για ΜΗ μετακίνηση /έλευση ινδοευρωπαικών φύλων ,
      όποτε το να λέμε εαν αυτα τα φαντασιακά φύλα ήταν νορδικα η όχι είναι περιττό

      Διαγραφή
  5. Ηρεμήστε ρε παιδιά.Όποιος υποστηρίζει την Ινδοευρωπαική θεωρία,δε σημαίνει ότι είναι ανθέλληνας.Και στον αντίποδα φυσικά,όποιος έχει κάποια επιχειρήματα ώστε να καταρρίψει του Ινδοευρωπαίους (π.χ η ύπαρξη των Μεσογειακών στον Ελλαδικό χώρο πολύ πριν την έλευση των Ινδοευρωπαίων),ούτε αυτός είναι ανθέλληνας.
    Δηλαδή τον ανθελληνισμό τον ορίζουμε ανάλογα με το αν δέχεται ή όχι κάποιος τη θεωρία των Ινδοευρωπαίων,και όχι με το αν κάποιος βλάπτει το Έθνος και την Πατρίδα(δημοκράτες,φιλελεύθεροι,μαρξιστές και πάσης φύσεως αδιάφοροι και φρεντοέλληνες ωχαδερφιστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το πάλι το τρολλ το πληρωμένο..με νεο πρόσωπο

      Όσο και εαν παριστάνεις τον διαφορετικό σχολιαστή δεν σώζεις την αποτυχημένη σου προσπάθεια πλάνης πληρωμένο τρολ

      Καθως ο Διαχειριστης μιλάει για ΜΗ μετακίνηση /έλευση ινδοευρωπαικών φύλων ,
      όποτε το να λέμε εαν αυτα τα φαντασιακά φύλα ήταν νορδικα η όχι είναι περιττό

      Διαγραφή
    2. Φίλε, μην δίνεις σημασία. Ο εν λόγω αποχαυνωμένος δεν έχει επιχειρήματα κι απλά προσπαθεί να διαλύσει οποιαδήποτε συζήτηση μπορεί να γίνει, παρεμβαίνοντας με κραυγές. Είναι τρολλ.
      Σε λίγο θα μπει ο διαχειριστής και θα τον σβήσει. Όπως το έχει κάνει ήδη δυο φορές μέχρι τώρα στα σχόλια αυτού του άρθρου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος17 Ιανουαρίου 2017 - 8:29 μ.μ

      Σωστός..είναι το γνωστό τρολ του ιστολογιου και τώρα το έριξε στην παραπληροφορηση με τα γνωστά ινδοευρωπαικά ψέματα.

      Αστον να ψελλίζει τις βλακειες του

      Διαγραφή
  6. Παιδιά η εικονιζόμενη σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκει;
    https://scontent.fath1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/10501865_10204158758720043_3203651544822181407_n.jpg?oh=7b97f5792b0f9b70eca954b83c255fd1&oe=5911FA2A

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι κατωτερες φυλες/φυλετικοι τυποι γεννοβολουσαν παντα πιο πολυ. Η φυσικη επιλογη και η φτωχια ερχοταν ομως και τους εξοντωνε και υπηρχε μια σχετικη ισορροπια. Τωρα ομως στις εβραιοκρατουμενες κοινωνιες με τις δημοκρατιες, φεμινισμους, πολυπολιτισμικοτητες, μεταναστευσεις και μπουρδελοπολυφυλετισμους, οι παραγωγικοι πολιτες/παραγωγικες φυλες πληρωνουν τους υπανθρωπους για να καθονται και να γεννοβολανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.