Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Φυλετική ποικιλομορφία


Τα ομοιώματα απεικονίζουν τέσσερις φυλετικούς κλάδους της ανθρωπότητας. Οι ανθρωπολογικές διαφορές στα σωματικά γνωρίσματα είναι εμφανείς. Διαφέρουν ως προς τα ψυχικά γνωρίσματα;

Αναλογιστείτε τέσσερις λαούς, στον καθένα από τους οποίους...
κατοικεί μόνο η μία από τις εικονιζόμενες τέσσερις φυλές. Έστω ότι η γλώσσα και η θρησκεία είναι η ίδια. Ο χαρακτήρας των τεσσάρων λαών πιστεύετε ότι θα είναι πανομοιότυπος, ή θα είναι διαφορετικός, εξαρτώμενος από την φυλή από την οποία αποτελείται ο κάθε λαός;

9 σχόλια:

  1. Κάθε φυλή έχει συγκεκριμένα ψυχικά γνωρίσματα που την κάνουν να διαφέρει από τις άλλες.Η συμπεριφορά που πηγάζει από αυτά τα γνωρίσματα,είναι διαφορετική σε κάθε φυλή.Αποτέλεσμα είναι η ιδιοσυγκρασία μιας ορισμένης φυλής,να δημιουργεί πολιτισμό.Ακόμα και αρχαίες ευρωπαϊκές μυθολογίες,μας μαρτυρούν πολλά σχετικά με τον χαρακτήρα κάθε φυλής,που δημιούργησε τη μυθολογία του.Φυσικά,αλλιώς είδαν τον κόσμο οι Νορδικοί-Κρομανοειδές Κέλτες,και αλλιώς οι Κινέζοι...

    '' Έστω ότι η γλώσσα και η θρησκεία είναι η ίδια''

    Ειδικά στο θέμα της θρησκείας,κάθε φυλή θα έπρεπε να έχει τη δική του,που ανταποκρίνεται στα ψυχικά της γνωρίσματα,να μην την καταπιέζει,αλλά να την ωθεί στη δημιουργία.Σήμερα παρατηρείται το φαινόμενο,ένας λευκός Ευρωπαίος να νιώθει ότι ...έχει κάτι κοινό με έναν μαύρο της Νιγηρίας ή με έναν Ασιάτη μιας China Town των Η.Π.Α,μόνο και μόνο επειδή και οι δύο είναι...Χριστιανοί.Το παράλογο της υπόθεσης,όπου η θρησκεία προσπαθεί να ενώσει χάσματα αγεφύρωτα,στο όνομα της ''αλήθειας'' της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα ούτως ή άλλως η κάθε φυλή έχει τη δική της θρησκεία, ο χριστιανισμός είναι εδραιωμένος κυρίως στην Ευρώπη, ο Μουσουλμανισμός είναι η θρησκεία των μαύρων και των μελαμψών ενώ η κίτρινη φυλή έχει τις δικές της δοξασίες, δηλαδή η κάθε φυλή δημιουργεί τις δικές τις θρησκείες, τον δικό της τρόπο ζωής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοώ,ότι οποιοσδήποτε μπορεί να ασπαστεί τον Χριστιανισμό,είτε μαύρος,είτε μογγόλος κτλ,και αυτόματα να θεωρηθεί ''ίσος'',με τους άλλους,χωρίς να ανήκει καν στην ίδια φυλή,μόνο και μόνο δηλαδή επειδή ασπάστηκε μια συγκεκριμένη θρησκεία.Σκέψου δηλαδή,στα αρχαία χρόνια,ένας Αιθίοπας,να μπορούσε να ασπαστεί την ελληνική θρησκεία και τις δοξασίες των Ελλήνων!Ποινή θανάτου περίμενε όποιον βάρβαρο ανέβαινε στον Παρθενώνα,φαντάσου για ένα μαύρο,που θέλησε να πιστέψει στην Αθηνά...Από την άλλη,οι βόρειοι,Βίκινγκς και Γερμανικά έθνη,είχαν σχεδόν την ίδια θρησκεία.Όντιν,Βόταν,Θωρ...Αυτή η θρησκεία ήταν αποτέλεσμα της ιδιοσυγκρασίας τους,και δε θα μπορούσε να την ασπαστεί,π.χ ένας Μογγόλος Ασιάτης ή ένας...Αβορίγινας.
      Δε συμβαίνει όμως το ίδιο και με τις σημερινές θρησκείες,καθώς έχουν αμβλυθεί οι διαφορές,οι υπαρκτές διαφορές κατά ένα παράλογο τρόπο.

      Διαγραφή
    2. Στην πραγματικότητα γίνεται μάχη εκχριστιανισμού στην υποσαχάρια Αφρική και στην Κίνα μεταξύ προτεσταντισμού,ρωμαιοκαθολικισμού και ορθόδοξου χριστιανισμού,με τον τελευταίο να είναι τελευταίος με διαφορά.

      Διαγραφή
    3. Δίκαιο έχεις. Κάτι ακόμα για τις θρησκείες, η ορθοδοξία των Ελλήνων δεν έχει καμιά σχέση με αυτήν των Σλάβων, εδώ η ορθοδοξία υπηρετούσε τον δημοκρατικό χαρακτήρα των Ελληνικών κοινοτήτων, στην Ρωσία την ολιγαρχία και τους τσιφλικάδες, ένδειξη και αυτό του ότι δεν δημιουργούν οι θρησκείες τους λαούς, το αντίθετο, οι λαοί φτιάχνουν τις θρησκείες που τους ταιριάζουν

      Διαγραφή
  3. Σοκαριστικό αλλά αληθές.Μια λίστα με εβραίους και εβραίες ηθοποιούς:
    http://www.imdb.com/list/ls000549440/

    Ο Jake Gyllenhaal είναι εβραϊκής καταγωγής.Είναι Άριος ή δεν είναι;
    Η Scarlett Johansson είναι εβραϊκης καταγωγής.Είναι Άρια ή δεν είναι;

    Και μιλάμε μόνο για ηθοποιούς.Αν συνυπολογίσουμε τους εβραϊκής καταγωγής διανοούμενους,επιχειρηματίες,πολιτικούς κλπ. θα φρίξουμε.Η κυριαρχία των εβραίων,τουλάχιστον στις χώρες του Δυτικού πολιτισμού είναι απόλυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Jake Gyllenhaal είναι εν μέρη εβραϊκής καταγωγής (από την μητέρα του) ενώ η καταγωγή του πατέρα του (όπως μαρτυρεί το επώνυμο Gyllenhaal) είναι κυρίως Σουηδικής προέλευσης.Το ίδιο ισχύει και για την Johansson που έχει καταγωγή από την Δανία.Το μόνο εβραϊκό στοιχείο που συνδέει τους άνω είναι η εν μέρη καταγωγή τους από τον κλάδο των Ασκενάζι.Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουμε,τουλάχιστον μέχρι ένα βαθμό,ότι μια από τις επιθυμίες των Εβραίων,και κυρίως εκείνων από την ανατολική Ευρώπη,μεταναστών στις ΗΠΑ ήταν η αποδοχή τους από την άρχουσα τάξη των WASP.Αυτό εκφράστηκε κυρίως με γάμους των πρώτων με γυναίκες από την δεύτερη ομάδα.Αν δεις γάμους μεγάλων παραγωγών και σκηνοθετών,εβραϊκής καταγωγής,στο Hollywood,τις περισσότερες φορές αφορά γάμους με γυναίκες WASP.Στο τελευταίο φαινόμενο θα πρέπει να προσθέσουμε και την αντίφαση που συνδέεται με αυτό που δεν είναι άλλο από την περιφρόνηση των Εβραίων για την χριστιανική κουλτούρα ή πολιτισμό αν θέλεις.Με λίγα λόγια κάθε άλλο παρά εχθρικοί δεν είναι οι Εβραίοι απέναντι στην ''λευκότητα'' παρά μόνο σε ότι έχει να κάνει με τον χριστιανισμό και τον πολιτισμό που συνδέεται με αυτόν.Ποιος είπε άλλωστε ότι η αντίφαση δεν κατοικεί ακόμα και στα ποιο λαμπρά μυαλά.

      Διαγραφή
    2. Οι εβραίοι είναι εχθροί με οτιδήποτε τους κάνει να φαίνονται "ίσοι", επομένως μπορούν να θεωρούν εαυτόν αυτομάτως "εκλεκτό" όπως επιτάσσουν οι τρόποι και η θρησκεία τους. Αν η κυρίαρχη τάξη (ναι, οικονομική τάξη) στη δύση ήταν Ανατολικής Ασιατικής προέλευσης, τότε θα αναμιγνύονταν με Κινέζους, Ιάπωνες και Κορεάτες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως μεταξύ των επιμέρους εθνοφυλετικών ομάδων των εβραίων εκείνοι που έχουν μικτή Ευρωπαίκή καταγωγή (ασκεναζίμ), είναι πλέον όχι μόνο οι πιο ισχυροί αλλά και οι πιο πολυπληθείς. Ενώ οι σεφαρδίμ βρίσκονται σε σημαντική πτώση, οι ασιάτες εβραίοι (μιζραχίμ) αποτελούν πια πολύ μικρή μειονότητα και οι αφρικανοί "ανεπιθύμητοι".
      Κι όμως, όταν οι Άραβες και οι Οθωμανοί κυριαρχούσαν, οι σεφαρδίτες ήταν πολλοί περισσότεροι και οι μιζραχίμ σε ορισμένες περιπτώσεις θεωρούνταν κάτι σαν εξωτική ελίτ που είχε στα χέρια της το κλειδί εμπορικών σταθμών για την ανατολή. Προς χάριν των συμφερόντων των που υποστηρίζονταν από εκείνους μάλιστα, οι Βρετανοί, έκαναν μέχρι και πολέμους (πόλεμοι του οπίου).

      Διαγραφή
    3. δεν είναι εχθροί*

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.