Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Κρομανοειδείς και Νορδικοί


Στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης της φυσικής ανθρωπολογίας, υπήρξε δυσκολία στον διαχωρισμό των δύο φυλετικών τύπων οι οποίοι συχνά εκλαμβάνονταν ως ένα, λόγω και των πολλών ενδιάμεσων Νορδο-Κρομανοειδών μορφών. Στην πορεία όμως της ανθρωπολογικής έρευνας, έγινε αντιληπτό ότι έχουμε να κάνουμε με δύο διαφορετικούς φυλετικούς τύπους, οι οποίοι παρά την απώτερη συγγένεια, παρουσιάζουν διαφορές στην εμφάνιση αλλά και στη συμπεριφορά.

Η εικόνα δέιχνει την διαφορά μεταξύ Κρομανοειδών και Νορδικών στο πρόσωπο και στο κρανίο. Αν και πρέπει να σημειώσουμε ότι ο άνδρας δεξιά και η γυναίκα αριστερά έχουν και Αλπική επίδραση. Οι διαφορές που φαίνονται εύκολα στο πρόσωπο, διαφαίνονται και στο κρανίο. Οι Κρομανοειδείς έχουν...
πιο έντονα γωνιώδη γνωρίσματα στο σαγόνι και στα ζυγωματικά, συνήθως πιο βαθιά τοποθετημένα μάτια και κατά κανόνα καστανά μαλλιά, καθώς και πλατύτερο κεφάλι. Από την άλλη οι Νορδικοί έχουν ξανθά μαλλιά και λιγότερες, αλλά υπαρκτές συνήθως, γωνίες στο πρόσωπο και λεπτότερο πρόσωπο. Οι δύο αυτοί τύποι χαρακτηρίζουν τις Γερμανικές χώρες, εφόσον αποτελούν αθροιστικά πλειοψηφία στον πληθυσμό τους. Και μάλιστα τις περισσότερες φορές υπερτερούν οι Κρομανοειδείς έναντι των Νορδικών.

Από G. Perret, Zeitschrift für Morphologie und Anthropologie, 1937.

10 σχόλια:

  1. Πολυ ενδιαφερον αρθρο, οπως παντα, ευγε του διαχειριστη, και ευτυχισμένο το νέο έτος μαγκες! Χρονια Πολλα στους Βασιλιδες.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν κάνω λάθος,ένα καλό παράδειγμα Νορδικού-Κρομανοειδή είναι ο ποσοσφαιριστής Σβαινστάιγκερ:

    http://tmssl.akamaized.net//images/portrait/originals/2514-1408094900.jpg

    Καλή χρονιά σε όλους και ειδικά σε εσένα ΦΥΛΕΤΙΚΑ,που μας μορφώνεις εδώ και χρόνια στα επιστημονικά,τα ιστορικά και τα φιλοσοφικά ζητήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *ποδοσφαιριστής*

      Διαγραφή
    2. Κατά κύριο λόγο ναι, αν κι πρέπει να έχει και κάποια αλπική επίδραση (που εξηγεί το ρινικό εύρος).

      Διαγραφή
  3. Κρομανοειδης η τελεια φυλη , ολοι μοντελα
    Νορδικοι μοιαζουν σαν αδερφες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και βεβαια υπερτερουν οι Κρομανοειδεις εναντι των Νορδικων. Αφου ειναι πιο πρωτογονοι, πιο νεαντερταλ, πιο brutal, πιο βαρβατοι και πλακωνουν στο ξυλο τους λεπτεπιλεπτους, θηλυπρεπεις νορδικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,πράγματι,οι κρομανοειδείς έχουν ''μπράτσα''.Στις πνευματικές ικανότητες όμως είναι αστείο να τους συγκρίνεις με τους Νορδικούς.

      Διαγραφή
    2. Σωστά λέει ο Κωνσταντινουπολίτης και είναι Κρομανοειδής,άρα παραδέχεται πως οι πολιτικες-θρησκευτικές του επιλογές είναι το αποτέλεσμα
      μυαλού με χαμηλές πνευματικές ικανότητες λολ

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.