Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Hooton E. - Up from the Ape

Ο Earnest Hooton υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Αμερικανικής σχολής φυσικής ανθρωπολογίας. Ακολούθησε αρχικά κλασικές σπουδές φτάνοντας μέχρι και την Οξφόρδη, όμως μεταστράφηκε στην ανθρωπολογία. Μετά τις σπουδές του στην Αγγλία, έγινε καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπου και δίδαξε ανθρωπολογία για πολλές δεκαετίες, μέχρι τον θάνατό του. Στο συγγραφικό έργο του χρησμιοποίησε κατά κόρον την φυλετική τυπολογία. Παράλληλα, έκανε παρατηρήσεις και κοινωνιολογικής φύσης, εντοπίζοντας διαφορές στα ψυχικά γνωρίσματα των φυλετικών τύπων. Το σημαντικότερο βιβλίο του εκδόθηκε υπό τον τίτλο "Up from the Ape", στο οποίο εξιστορεί την φυσική ιστορία του ανθρώπου και καταλήγει σε φυλετική ταξινόμηση του ανθρωπίνου είδους στη σύγχρονη εποχή.

Για κάθε φυλετικό τύπο περιγράφονται αναλυτικά τα σωματικά γνωρίσματα και επιγραμματικά τα ψυχικά γνωρίσματα. Οι λευκοί χωρίζονται...
στους εξής τύπους: Μεσογειακοί, Κρομανοειδείς (Atlanto-Mediterranean), Ατλαντοειδείς (Keltic), Νορδικοί, Αλπικοί, Βαλτικοί, Αρμενοειδείς, Διναρικοί, Ιρανικοί, Αραβικοί (ως υποτύπος), αλλά και (κακώς) οι Αϊνού.

Έπειτα παρουσιάζεται η φυλετική ιστορία της Ανατολικής Ασίας, της Ωκεανίας, της Ινδίας και άλλων περιοχών του πλανήτη. Αναλύονται οι φυλετικοί τύποι όλου του κόσμου, ενώ σκιαγραφούνται και τα ψυχικά γνωρίσματα κάθε τύπου, βάσει ιστορικών και πολιτισμικών στοιχείων. Για κάθε φυλετικό τύπο δίνεται μια λίστα με τα σωματικά του γνωρίσματα, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην φυλετική ταξινόμηση.

Το βιβλίο αποτελεί μια αξιόλογη προσπάθεια καταγραφής και ερμηνείας της φυλετικής ποικιλομορφίας στον άνθρωπο. Παράλληλα περιέχει αναλύσεις φυλετικής ιστορίας όλων των περιοχών του πλανήτη. Πέραν της φυλετικής ταξινόμηση, είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι ο Hooton ήταν ένας πεπεισμένος φυλετιστής που αναγνώριζε ότι φυλετική διαφοροποίηση σημαίνει και ψυχική διαφοροποίηση.

15 σχόλια:

  1. Από το βιβλίο του Hooton που προτείνει ο διαχειριστής:
    ''The Little and lithe brunets of this Classic Mediterranean type have disseminated their blood and their culture throughout the ancient and modern world. Obsessed with no bigoted prejudiced as to "racial purity," they have promiscuously bestowed upon the peoples with whom they have come in contact whatever of their civilization these could absorb and as many of their physical features as the recipients could retain.'' Που σημαίνει με λίγα λόγια ότι καθαρά μεσογειακό φυλετικά κράτος δεν μπορεί να υπάρξει αφού οι Μεσογειακοί δεν ενδιαφέρονται για την φυλή τους. Ας είμαστε ειλικρινείς σκοτίστηκε ο γενιτσαροποιημένος χωρίς εθνική ταυτότητα μεσογειακός νεοέλληνας για το αν θα επιβιώσει η φυλή του και το έθνος του. Τα ίδια επί Ρωμανίας τα ίδια και τώρα. Δεν γίνεται ρε γαμώτο μόνο Ατλαντοειδείς και Νορδικοί να είναι ρατσιστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτα που λες τα περασες απο το λογικο φιλτρο? Η ειναι προιον συναισθηματικης φορτισεως και απελπισιας?
      Νορδικοι ειναι οι Σκανδιναβοι και πρωτοστατουν(σουηδοι) στην εθελουσια αυτογενοκτονια. Ατλαντοειδεις ειναι οι αγγλοι και δευτεροστατουν σε αντιρατσισμο και εαυτομισος. Οι φυλετιστικοτερες χωρες ειναι της βαλτικης(βαλτικοι), και δευτερευοντως Ιταλια, Ισπανια και Ελλαδα. Αυτα που λες, δεν ισχυουν.

      Απο εναν καθαροαιμο Μεσογειακο υπερφυλετιστη υπερμαχο της Ευγονικης!

      Διαγραφή
  2. Κλασσική αλπική αλβανόφατσα www.youtube.com/watch?v=USgA89ypgvA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διναροκρομανοειδής Ελλάδα για να ξεβρωμίσει ο τόπος.
    Επιθετικότητα,φανατισμός και στωικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρώσσοι και Γερμανοί.Ποιοι είναι ανώτεροι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι γερμανοί είναι περίπου 50% νορδικοι και νορδικοκρομανοειδεις, 25% αλπικοι, 10% διναρικοι,5% ατλαντομεσογειακοι, 10% βαλτικοι και αλλοι. Οι Ρώσοι είναι κυρίως βαλτοκρομανοειδεις 40%, με μεγάλες μειονοτητες, βαλτικων, νορδικων, διναρικων, αλπικων και μεσογειακών pontid, περίπου από 10-15% η κάθε φυλετική ομάδα. Οι γερμανοί λόγω των πολλών νορδικων, υπερτερούν τεχνολογικά και βιομηχανικά(βέβαια μετά τον β παγκόσμιο κατέχονται από τους σιωνιστές). Οι Ρώσοι συνδυάζουν την πολεμικοτητα και τις επιδόσεις σε αυτήν των βαλτοκρομανοειδων, με τις τέχνες και επιστήμες που τις παρέχουν κυρίως οι μεσογειακοι και οι νορδικοι. Στον β παγκόσμιο νίκησαν τους Γερμανούς, λόγω και του όγκου του στρατού τους, με τεράστιες όμως απώλειες. Γενικά το κράμα κρομανοειδη-βαλτικου(όπως και κρομανοειδη με οτιδήποτε) επικρατεί σε σωματικές συγκρούσεις και βαρβαρότητα, υστερεί προφανώς σε νοητικές ικανότητες.

    Son Of Zeus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι νορδικοί στη Γερμανία είναι μικρότερη μειοψηφία από ότι οι μεσογειακοί στην Ελλάδα. Σε καμία περίπτωση δεν φθάνουν το 50%, ούτε και είχαν ποτέ τέτοια ποσοστά. Αντιθέτως, η σημερινή Γερμανία, αποτελείται πρωτίστως από αλπικούς οι οποίοι εξάλλου έχουν τη Βαυαρία ως κέντρο τους, από βαλτικούς και διναρικούς. Οι νορδικοί, είναι σαφώς λιγότεροι από 20%.

      Διαγραφή
  6. Οι Νορδικοί Γερμανοί είναι κλάσεις ανώτεροι από τους βαλτοκρομανοειδείς κατσαπλιάδες ρώσους.Ζούμε για τη μέρα που θα πάρουμε εκδίκηση για τις φρικαλεότητες που έκαναν στο Βερολίνο.Ο Νορδικός τύπος είναι θαυμάσιος και μόνο με τον Μεσογειακό και με τον Ατλαντοειδή,δύναται να συγκριθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψωλές αράπηκες τρώνε οι Νορδικοί Γερμανοί στα gay prides.Οι Αρμενοειδείς και Βαλτικοί κοιτάνε τον ίδιο το θεό στα μάτια και τον γαμάνε στα ίσα.Δες στην Αρμενοειδή Τουρκία όταν έγινε το πραξικόπημα βγήκε όλος ο λαός και τα έβαλε με τα τανκς και τους στρατιώτες.Στην Ουκρανία τα έκανε όλα πουτάνα ο δεξιός τομέας και το azov.Δεν την βγάζουν όλη μέρα στις καφετέριες ούτε κρύβονται στον πρώτο κίνδυνο.

      Διαγραφή
  7. Κάτι άσχετο το long πρόσωπο είναι Κ/Μ επιρροή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ''Οι λευκοί χωρίζονται...
    στους εξής τύπους: Μεσογειακοί, Κρομανοειδείς (Atlanto-Mediterranean), Ατλαντοειδείς (Keltic), Νορδικοί, Αλπικοί, Βαλτικοί, Αρμενοειδείς, Διναρικοί, Ιρανικοί, Αραβικοί (ως υποτύπος), αλλά και (κακώς) οι Αϊνού''

    Δηλαδή,οι αρμενοειδείς,οι ιρανικοί και οι αραβικοί,υπό προϋποθέσεις,λογίζονται ως...λευκοί;Με ενδιαφέρει η απάντηση σας κύριε Διαχειριστά,ειδικά για τους Ιρανικούς,εφόσον ο Αλέξανδρος διέπραξε μίξη μεταξύ Ελλήνων και Περσών που άνηκαν κυρίως στον Ιρανικό τύπο.Αν ο Ιρανικός τύπος θεωρείται λευκός,πόσο λάθος ήταν ο Αλέξανδρος σχετικά με τη μίξη;Ούτως ή άλλως,δεν είναι πιο κοντά οι Ιρανικοί στους Μεσογειακούς,από ότι οι Αλπικοί για παράδειγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.youtube.com/watch?v=E_itTHo8eZU

      Διαγραφή
    2. Είναι το γνωστό ζήτημα της μη ταύτισης των όρων Λευκός και Europid (Caucasoid), γιατί κάποιοι Europid δεν έχουν λευκό χρώμα δέρματος. Αυτούς που ο Hooton περιλαμβάνει στους "Λευκούς", θα έπρεπε να τους ονομάζει Europid. Χρησιμοποιεί τον όρο "Λευκοί" για ευκολία, επειδή απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

      Ως λευκοί θεωρούνται τυπικά οι Ευρωπαϊκοί φυλετικοί τύποι. Δεν είναι λάθος να τους κατηγοριοποιούμε έτσι ως προς το κοινό ανθρωπολογικό γνώρισμα του λευκού χρώματος δέρματος. Από κει και πέρα ωστόσο, έχουν εξελικτική συγγένεια και με τους υπόλοιπους Europid. Συνεπώς, οι εξωευρωπαϊκοί φυλετικοί τύποι που αναφέρεις κανονικά θεωρούνται Europid και όχι λευκοί, στην τυπική περίπτωση, παρότι υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις π.χ. Ιρανικών με αρκετά λευκό χρώμα δέρματος.

      Ως προς τις πολιτικές του Αλέξανδρου, μπορεί π.χ. ο Ιρανικός τύπος να έχει μεγαλύτερη εξελικτική συγγένεια με τον Μεσογειακό από ότι ο Αλπικός, αλλά σε κάθε περίπτωση οι εξωευρωπαϊκοί φυλετικοί τύποι που αναφέρονται δεν ήταν Ελλαδικοί και δεν συνδέονται με τον Ελληνισμό. Τα ψυχικά γνωρίσματα των τύπων αυτών είναι εμφανώς διαφορετικά και συνδέονται με ανατολίτικη νοοτροπία. Η μίξη με μη Ελληνικούς φυλετικούς τύπους που προώθησε ο Αλέξανδρος αποτελούσε εμπόδιο στην φυλετική εξάπλωση των Ελλήνων κατακτητών, αλλά και εισήγαγε αναπόφευκτα την ανατολίτικη νοοτροπία στους Έλληνες. Οι Μακεδόνες αντέδρασαν στην πολιτική μίξης του Αλεξάνδρου και την σταμάτησαν μετά τον θάνατό του.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις!

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.