Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Έγχρωμα σκίτσα Ευρωπαϊκών φυλετικών τύπων


Αξιόλογη προσπάθεια του Eickstedt και της μαθήτριάς του Schwidetzky στην ανθρωπολογική σχολή του Πανεπιστημίου του Breslau. Παρουσιάζονται οι φυλετικοί τύποι του ευρύτερου Ευρωπαϊκού χώρου.

Δείτε τους υπόλοιπους...



Στην πρώτη σελίδα
Αριστερά: Νορδικός, Βαλτικός
Δεξιά: Κρομανοειδής, Μεσογειακός

Στην δεύτερη σελίδα:
Αριστερά: Διναρικός, Αρμενοειδής
Δεξιά: Αλπικός, Αραβικός (αν και αρκετά σκούρος)


Οι Γερμανοί βρέθηκαν την δεκαετία του '30 στην πρωτοπορία της φυλετικής ανθρωπολογικής έρευνας, διαδίδοντας παράλληλα τη φυλετική αλήθεια στο ευρύ κοινό με εύληπτο τρόπο. Η φυλετική ποικιλομορφία είναι μια πραγματικότητα που μας επηρεάζει καθημερινά και κάθε Ευρωπαίος πρέπει να γνωρίζει τουλάχιστον να ξεχωρίζει τους εικονιζόμενους φυλετικούς τύπους.

Από τους Egon von Eickstedt και Ilse Schwidetzky, Die Rassen Deutschlands und des übrigen Europa, Tafel I, II, 1934.

19 σχόλια:

  1. Ο Νορδικός είναι σαν αδερφή αριστοκράτης, ο Βαλτικός σαν η σλάβικη εκδοχή του Μπράντ Πιτ, ο Κρομανοειδής σαν Σλάβος επαρχιώτης, ο Μεσογειακός σαν Τουρκόγυφτος, γιατί άραγε οι Γερμανοί παρουσιάζουν πάντα τους Μεσογειακούς σαν γύφτους; O Διναρικός σαν χαρτοπαίχτης του φαρ ουέστ, ο Αρμενοειδής σκέτη αηδία, σαν Σύριος είναι, ο Αλπικός σαν Κροάτης αγρότης και ο Αραβικός σαν Μεξικανός.

    Σοβαρά τώρα, ο Βαλτικός σαν ανάμικτος Μογγόλος με Κρομανοειδή είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά,τον αρμενοειδή τον έχουν κάνει μεσοκέφαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξίζει να διαβαστεί από την αρχή μέχρι το τέλος

    http://theironpill.tumblr.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η συλλογική ανθρώπινη κλίμακα είναι: φυλετικός τύπος-έθνος-πολιτισμός.
    Σύμφωνα με τον Samuel Huntington οι Έλληνες ανήκουν όχι στον Δυτικό αλλά στον Ορθόδοξο πολιτισμό:http://www.targetmap.com/ThumbnailsReports/4568_THUMB_IPAD.jpg
    Οι φυλετιστές/εθνικοσοσιαλιστές αυτού του μπλογκ τι πιστεύουν;Σε ποιον πολιτισμό ανήκει ο Ελληνισμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε τι ρωτάς τώρα...Ωραία η ερώτηση σου,αλλά ο κάθε πικραμένος που εισέρχεται στο μπλογκ θα σου πει την ''ιδεολογία'' του.Έτσι δίνεις πάτημα στον κάθε βλάκα που νομίζει ότι είναι κάποιος να σου αναπτύξει τις ''θεωρίες'' του.

      Διαγραφή
    2. https://fyletika.blogspot.gr/2013/04/blog-post_21.html΄
      Αυτό το άρθρο,έμμεσα απαντάει στο ερώτημα σου.Η ορθοδοξία δεν είναι πολιτισμός,είναι χριστιανικό δόγμα.Διάφοροι πολιτισμοί για διάφορους λόγους,έχουν προβεί σε αλλαγές θρησκειών και δογμάτων.Η κάθε θρησκεία όμως δεν ''παράγει'' και κάποιον πολιτισμό.

      Διαγραφή
    3. Φίλε θα τις βρεις μόνος σου τις απαντήσεις διαβάζοντας και με την εμπειρία, με τον χρόνο, ο Samuel Huntington και ο καθένας μπορεί να λέει τα δικά του, όμως οι Έλληνες είναι πιο κοντά πολιτισμικά στους Καθολικούς Ιταλούς παρά στους Ορθόδοξους Ρώσους

      Διαγραφή
    4. Χειρότερες μπαρούφες δεν έχουν ακουστεί.

      Βόμβα μεγατόνων ότι άλλο θρησκεία και άλλο πολιτισμός, ότι μία θρησκεία δεν παράγει(λες και είναι εργοστάσιο!) πολιτισμό.

      Πολιτισμός είναι ότι δίδει επαρκή απάντηση στην ανθρωπίνη ύπαρξη. Αναλόγως την απάντηση μετράται και το επίπεδό του.

      Και στο ανώτερο επίπεδο βρίσκεται η Ρωμανία λόγω Ορθοδοξίας. Ούτε οι Σπαρτιατικοί φυλετισμοί των 700 οικογενειών καθαρού Σπαρτιατικού αίματος ούτε η χρηματική κιναιδοκρατία των Αθηνών ούτε η ηδονιστική ειδωλολατρική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία παράδειγμα πρώτο και άκρως αποτυχημένο του οικονομικού πολυφυλετισμού δίχως καίρια πολιτισμική συνοχή(ό,τι συμβαίνει και στον σημερινό Φιλελευθερισμό).

      Διαγραφή
    5. Να τος ο χριστιανοταλιμπάν.Πάρτε παγοκύστες θα μας τα πρήξει πάλι.Ξεκίνησε γράφοντας ένα σωρό άσχετα πάλι.

      Διαγραφή
    6. Πρώτα από όλα, Χάντιγκτον και Φουκογιάμα είναι οι θεωρητικοί του νεοσυντηρητισμού στις ΗΠΑ, με βάσεις τις θεωρίες των οποίων έχει αναπτυχθεί η έννοια του "τέλους της Ιστορίας" και έχουν επιχειρηθεί να στηριχθούν ιδεολογικά οι όποιες δικαιολογίες για την ηγεμονία των αμερικανών. Παρότι βασίζονται στην ιστορική πραγματικότητα, πολλά από τα συμπεράσματά τους είναι προκαθορισμένα που στηρίζονται πάνω σε ένα πλασματικό δίπολο "δύση" και "εχθροί της δύσης" (κατ' αυτούς "ανατολή"). Εν προκειμένω οι ΗΠΑ δεν είναι απλά η "επιτομή κι ο πρόμαχος του δυτικού πολιτισμού", αλλά η ίδια η παρέκκλιση και διαστροφή του. Επομένως, όλα όσα δεν συμφωνούν με το αμερικανικό μοντέλο δεν είναι απαραίτητα αντι-δυτικά.
      Για την Ελλάδα, ο Χάντιγκτον έχει τόσο δίκιο όσο κι άδικο. Όντως θα έπρεπε να ανήκει πολιτισμικά στο "ορθόδοξο τόξο" καθώς δεν έχει σχετίζεται με την κοσμικότητα της σημερινής δύσης. Παρόλα αυτά, αφενός ο ορθόδοξος κόσμος δεν ταυτίζεται με την "ανατολή", ούτε και η ανατολικοχριστιανική ρωμαϊκή-βυζαντινή κληρονομιά της οποίας τα ψήγματα υπάρχουν στο τόξο αυτό, είναι "ανατολή" όπως τη αντιλαμβανόμαστε (ολόκληρη η βυζαντινή ιστορία με τις αλλεπάλληλες διαμάχες με την πραγματική Ανατολή το εξηγούν αυτό). Αφετέρου, ο Χάντιγκτον κι οι όμοιοί του, εθελοτυφλούν τόσο ώστε να... θεωρούν ότι η αρχαία Ελλάδα είναι "η απαρχή της δύσης", ακολουθώντας μια μετέωρη ιστορικίστικη γραμμικότητα με ξεκάθαρο στόχο να αποδείξει ότι η σημερινή "δύση" είναι ο κολοφώνας του πολιτισμού, το τελευταίο κι ανώτερο ιστορικό στάδιο στην εξέλιξη του ανθρώπου. Κι επομένως είναι απότοκος των σημαντικότερων πολιτισμών που προηγήθηκαν, όπως του κλασσικού Ελληνικού και του Ελληνορωμαϊκού (τον οποίο επεκτείνει όποτε τον βολεύει και κατά τη βυζαντινή εποχή). Προς χάριν λοιπόν αυτής της παραχάραξης, ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ πως η σημερινή Ελλάδα είναι προϊόν κάποιας ασυνέχειας στην Ιστορία καθώς υποτίθεται ότι ως μέρος του "ορθόδοξου τόξου" είναι εντελώς ασύμβατη με τη δύση η οποία εκφράζεται διαμέσου της αρχαίας Ελλάδας. Με λίγα λόγια, προσπάθησε να μας πει, ότι οι αρχαίοι Έλληνες βρήκαν τους συνεχιστές τους στον Βολταίρο και τον Ρουσσώ. Κι όχι πως κατ' ουσίαν οι μεταγενέστεροι πολιτισμοί κι ρεύματα στην Ελλάδα ήταν μιγαδικοί, δηλ πως ενέχουν κάποιων στοιχείων της αρχαιότητας, και κατά καιρούς παρουσίαζαν σοβαρές διακυμάνσεις αναλόγως των προσώπων και των συνθηκών. Από την άλλη, τις όποιες κοινές αρχές εμφανίζουν τα δυτικά φιλοσοφικά ρεύματα τις απέκτησαν εξαιτίας αυτού του μιγαδικού πολιτισμικού "οχήματος". Συγκεκριμένα, αντανάκλαση της αρχαίας Ελληνικής σκέψης (πλατωνισμός) υπήρξε ο Πλήθων που παρότι δίδαξε στην ανατολή, τελικά ίδρυσε της ακαδημία του στη Φλωρεντία, δημιουργώντας μια γέφυρα που μετέφερε στη δυτική Ευρώπη συγκεκριμένες φιλοσοφικές αξίες και πυροδοτώντας τη θρυαλλίδα για την Αναγέννηση. Ο αρχικός πυρήνας όμως των ιδεών των δυτικών, υπήρξε ο Λούθηρος, κι από αυτόν πηγάζουν τόσο τα ιδεολογικοπολιτικά ρεύματα (φιλελευθερισμός και μαρξισμός) όσο και τα κοινωνικοπολιτικά καθεστώτα (καπιταλισμός και κομμουνισμός) που παρουσίασε η δύση.

      Διαγραφή
    7. Η σημερινή Ελλάδα, έδειξε σε κάποιες στιγμές ή μικρές περιόδους πως δεν έχει απεμπολήσει εντελώς των αρχαίων αξιών και παραδειγμάτων. Είχε μάλιστα εκδηλώσει και την πρόθεση να τα αφήσει να επανέλθουν μετά το 1821, αλλά τελικώς καταπνίγηκε μεταξύ των νεωτεριστών του "διαφωτισμού" και των οθωμανικών συνηθειών. Το βασικότερο πρόβλημά της είναι πως δεν υπάρχει πραγματικά ελεύθερη και ισχυρή Ελληνική κρατική οντότητα που θα αποτελέσει τη μήτρα ανάπτυξης εκείνων των πολιτισμικών εκφάνσεων που ελλοχεύουν στο "ιστορικό υποσυνείδητο" διαμορφώνοντας ένα νέο πολιτισμό, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε πεδίο ανταγωνισμού ξένων επιρροών. Από τη μια ο ανατολίτικος ραγιαδισμός, από την άλλη η δυτικοστρεφής ξενομανία, αποτελούν αμφότεροι τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τους Έλληνες που θα έπρεπε να ασφυκτιούν, αλλά δυστυχώς κοιμούνται βολεμένοι κι ασυνείδητοι είτε σαν αισχρώς "απελευθερωμένοι" ραγιάδες ή σαν επαίτες τζιτζιφιόγκοι.

      Διαγραφή
    8. Γενικα συμφωνω μαζι σου.
      Εγω θα ελεγα οτι ο Ελληνισμος ηταν καποτε,δεν ειναι σημερα,αλλα πρεπει να ξαναγινει,ενας αυτονομος ιστορικος και πολιτισμικος χωρος.Καποτε τα συνορα του Ελληνισμου εκτεινονταν απο την Κατω Ιταλια και τη Σικελια ως την Τραπεζουντα και την Αντιοχεια και απο τον Δουναβη ως την Αλεξανδρεια της Αιγυπτου.
      Στην περιοχη μας,για να ειναι ενα κρατος ανεξαρτητο πολιτισμικα,στρατιωτικα,παραγωγικα πρεπει να ελεγχει και τις δυο πλευρες του Αιγαιου και την Κωνσταντινουπολη.Ετσι οπως ειναι σημερα τα συνορα,τοσο η Τουρκια οσο και η Ελλαδα ειναι κρατη μαριονεττες των Μεγαλων Δυναμεων.Γι΄αυτο το μονο ρεαλιστικο οραμα για τους Ελληνες ειναι η Μεγαλη Ιδεα.
      Οσο για τον Huntington, νομιζω οτι εκφραζει τις εδω και 1000 χρονια(μετα το Σχισμα του 1054) σταθερες αποψεις της Δυσης.Ειναι εξαιρετικα ενδιαφερων ο ορισμος του Χιτλερ περι την Ευρωπη/Δυση.Συμφωνα με τον Χιτλερ η Ευρωπη δεν περιλαμβανει την Βυζαντινη Αυτοκρατορια,την Κωνσταντινουπολη και γενικα την Ορθοδοξη Ανατολη: https://www.youtube.com/watch?v=Qps5WENb7v8
      Κοντολογις, για να επιβιωσει ιστορικα και να μεγαλουργησει ο Ελληνισμος χρειαζεται την Μικρα Ασια.Χωρις αυτην ειμαστε αναπηροι.

      Διαγραφή
    9. Σωστά αλλά σήμερον με σωβινιστικό τρόπο δεν μπορούμε να πάρουμε την Μικρά Ασία. Ακόμη και την Σμύρνη ή την Πόλη να πάρουμε στρατιωτικά αυτό θα αρχίσει έναν μακραίωνο αγώνα με τους Τούρκους που θα κοστίσει και στις δύο πλευρές πολλές απώλειες. Έτσι ο κίνδυνος ο Αλβανικός και ο Σλαυικός από τον Βορά θα βρει γόνιμο έδαφος και θα εκδηλωθεί. Ιδίως δε, εάν το πράξουμε δίχως το Ισραήλ στην περιοχή.

      Η Τουρκία είναι άριστος σύμμαχος της Ρωσίας. Ανήκει στο αντιδυτικό στρατόπεδο και για αυτό τις αξίζουν συγχαρητήρια. Σκοπός της Ρωσιας, όπως άλλωστε λέγει και ο Ντούγκιν, είναι η Τουρκία με τις λοιπές Τουρκικές χώρες σαν το Καζακστάν να γίνει μέλος της Ευρασιατικής Συμμαχίας και να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ.

      Συνεπώς καταλαβαίνούμε όλοι στην τελική ποία είναι η λύση ιδίως δε αφού ο Τραμπ δεν είναι υπέρ του μεγάλου Κουρδιστάν.

      Διαγραφή
    10. Είθε οι Κούρδοι να συνεχίζουν να ξεπαστρεύουν τα κτήνη τους Τούρκους(που είχε πει και ο Τσε Γκεβάρα).Μόνο τα όπλα καταλαβαίνει ο ''γείτονας'' με το ζόρι.
      Για κάθε Έλληνα τόσο στην καταγωγή,όσο και στη συνείδηση,δεν υπάρχει η πόρνη η τουρκία,υπάρχει Κατεχομένη Ιωνία,με εκατοντάδες αρχαίες ελληνικές πόλεις.

      Διαγραφή
  5. Και ένα ενδιαφέρον σχετικό άρθρο: http://redskywarning.blogspot.gr/2014/05/blog-post_5.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γενικά είναι να απορεί ο οποιοσδήποτε φυλετιστης Έλληνας, όταν κάποιοι που δηλώνουν και εθνικιστές, θέλουν την αναβίωση της βοθροδοξιας, που βάφτιζε Έλληνα το κάθε μογγολοειδεις κατά την βυζαντινή περίοδο, που γέμισε την Ελλάδα με αλλοφυλους, κ.λ.π. Φτάνουν δε στην παράνοια σήμερα, να θέλουν και ένωση με δήθεν ξανθά γένη των Σλάβων, που η πλειοψηφία τους ανήκουν σε υπάνθρωπους βαλτικους(οι καθαροί ρως, ήταν νορδικοι). Βασικά οι λευκοί πρέπει να ενωθούν όχι φυλετικά, αλλά σε μία συνομοσπονδία τριών αυτοκρατοριών. Σε μία γερμανικη-νορδικη, σε μία σλαβική-αλπικοβαλτικοδιναρικη, και σε μία ελληνοπελασγικη-μεσογειακη. Όσοι έχουν έξωευρωπαϊκά χαρακτηριστικά θα απελαύνονται από την Ευρώπη. Τα σύνορα στην ευρωπαϊκή ήπειρο θα είναι και φυλετικά. βόρεια Γαλλία, Σκανδιναβία, Γερμανία, βορειοδυτική Ευρώπη στους βόρειους-νορδικους, από Μολδαβία και πάνω στους Σλάβους, και τα υπόλοιπα στους μεσογειακούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.oneman.gr/keimena/style/grooming/h-istoria-toy-xamogeloy.4417221.html?utm_source=Sport24&utm_medium=BestofNetwork_home&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos2

    http://www.huffingtonpost.gr/2016/12/23/eidhseis-diethnes-periballon-national-geographic-_n_13812328.html?1482495797&utm_source=Sport24&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget&utm_term=Pos3

    Ενδιαφέροντα άρθρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. https://www.facebook.com/PatriarchDuke/photos/a.1563076550660081.1073741828.1562864487347954/1635946903373045/?type=3&theater

    φοβερό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.