Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Οι φυλές της Βαβυλώνας


Η εικόνα δεχνει παραστάσεις από Ασσυριακά και Βαβυλωνιακά ανάγλυφα. Οι μορφές παρουσιάζονται σε προφίλ και δίνουν αρκετές λεπτομέρειες προσώπου. Το υπόλοιπο σώμα είναι συνήθως πανομοιότυπο με αλλαγές μόνο στα ενδύματα. Το ανάστημα της μορφής δύσκολα αποτελεί χρήσιμη πληροφορία, καθώς συνήθως είναι απλώς ανάλογο με την σημαντικότητα του προσώπου, π.χ. ο βασιλιάς παρουσιάζεται υψηλότερος.

Ως προς τους φυλετικούς τύπους που παρουσιάζονται, η Βαβυλώνα φαίνεται να αποτελούνταν κυρίως από...
δολιχοκέφαλους, με προεξέχουσα συχνά κυρτή μύτη και μαλλιά τουλάχιστον σγουρά. Οι τύποι που βλέπουμε αντιστοιχούν στον Ιρανικό και Αραβικό(Οριενταλικό) τύπο. Σπανιότερα εικονίζεται κάποιος βραχυκέφαλος Αρμενοειδής. Οι παραστάσεις στα αρχαία ανάγλυφα ταιριάζουν με το σύγχρονο φυλετικό προφίλ της περιοχής, όπου μέχρι και σήμερα ζουν εκεί Ιρανικοί και Αραβικοί φαινότυποι. Οι φυλετικές μεταβολές είναι ιστορικά πολύ αργές και όταν συμβαίνουν συνήθως καταγράφονται ιστορικά.

Από G. Bertin "The races of the Babylonian Empire", Journal of the Anthropological Institute of Great Britain and Ireland, 1889.

43 σχόλια:

  1. Ωραία ανάλυση. Είχα απορία περί των φυλών αυτών και της κατανομής τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μοιάζουν οι οριενταλικοι οι αρμενοειδεις και ιρανικοι μεταξύ τους άμα κάνω λάθος διορθώστε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://dimitrios-tsikas.blogspot.gr/2016/11/blog-post_16.html

    Ο πραγματικός εθνικοσοσιαλισμός σέβεται όλες της φυλές περιμένω την γνώμη του διαχειριστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχω την ευλογη απορια, με βασει τα σκιτσα αυτα ΔΕΝ υπαρχουν αρμενοειδεις?? ολοι υπερβραχυκεφαλοι ειναι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά ο 2 και ο 8.

      Διαγραφή
    2. Και ο αλεξανδρος παπαγος ηταν βραχυκεφαλος αρμενοειδης Κωνσταντινουπολιτη και μα χαρισε την νικη το 41 μαζι με τον αλπικο μεταξα και την νικη στον συμμοριτοπολεμο.

      Διαγραφή
    3. Εάν δεις τί γράφω, θα καταλάβεις ότι εν αντιθέσει με την τάση του ιστολογίου, έχω σεβασμό για ρους βραχυκέφαλους.

      Ιδίως στις ημέρες μας, όλοι οι ηγέτες παγκοσμίως είναι είτε βραχυκέφαλοι είτε μεσοκέφαλοι με Βαλτική ή Αλπική συνιστώσα. Δολιχοκέφαλος ηγέτης έχει να φανεί εδώ και 70 χρόνια, με τελευταίο τον Χίτλερ.

      Διαγραφή
    4. Ακόμη και η ίδια η Χρυσή Αυγή έχει αρχηγό βραχυκέφαλο.

      Και είναι μάγκας διότι όλοι οι μπρατσομένοι που φαντάζονται εαυτούς Übermenschen, βαρούν προσοχή σε αυτόν.

      Αυτή είναι μαγκιά!

      Διαγραφή
    5. Το βλέπω ότι διαφέρεις για αυτό στο είπα και ο μεγάλος ηγέτης της Συρίας Ασαντ βραχυκεφαλος αρμενοειδης και ο μεγάλος ποιητής Γιώργος Σεφέρης βραχυκεφαλος αλπικο-αρμενοειδης.

      Διαγραφή
    6. Και ο μεγάλος ηγέτης Γρίβας διγενης της οργάνωσης χ που μας έσωσε από τον κομμουνιστής και της ΕΟΚΑ ήταν βραχυκεφαλος διναρικος-αρμενοειδης

      Διαγραφή
    7. Συμφωνώ ο τελευταίος ηγέτης δολιχοκεφαλος ήταν ο Χίτλερ

      Διαγραφή
    8. Και ο χιμλερ βραχυκεφαλος αλπικος ήταν.

      Διαγραφή
    9. Ο Μπασάρ Αλ-Ασάντ είναι Αλπικός με Διναρική επίδραση. Δεν έχει τίποτε το σημιτικό ή Αρμενοειδές.

      Διαγραφή
    10. Επί της ουσίας δηλαδή ο αρχηγός ενός ισχυρού για τα δεδομένα της περιοχής, Αραβικού κράτους που άντεξε 5 χρόνια πολέμου από την Δύση δεν είναι καν...Άραβας ή Μεσαναολίτης αλλά Ευρωπαίος.

      Για αυτό και μοιάζει εξάλλου με Γάλλο και όχι με Άραβα. Προσωπικά μου θυμίζει τον στρατηγό Ντε Γκώλλ.

      Διαγραφή
    11. Διόρθωση: *Μεσανατολίτης

      Διαγραφή
    12. η γυναικα του Ασαντ που ακριβως ανηκει φυλετικα??? Γιατι εχω την αισθηση οτι εχει αρκετη μεσογειακη επιδραση?? Απο την αλλη αρμενοειδης-οριενταλικη προσμιξη δεν διακρινω πουθενα.... http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//91DDAE15BD3D42C9FA89D7500000EBD6.jpg

      Διαγραφή
    13. Διορθωση στο παραπανω: Μαλλον για αλπικη-ιρανικη φαινεται....

      Διαγραφή
    14. Μεσογειακή-ΚΜ λογικά.

      Διαγραφή
    15. Ή ΚΜ με Αλπική επίδραση, μάλλον.

      Διαγραφή
    16. Σοβαρα τωρα ρε Ελλην παντου Κρομανοειδεις βλεπεις?? νομιζω η συγκεκριμενη ουτε καν δεν ειναι.... Οτι εχουν οι κρομανοειδεις αυτη ουτε κατ ελαχιστο δεν ειναι...Παντως ειναι αρκετα ευγενης φυσιογνωμια και τετοιοι φαινοτυποι υπαρχουν αρκετα σε γυναικες της Μ.Ανατολης οπως πχ σε Κουρδους

      Διαγραφή
    17. Έχει ΚΜ χαρακτηριστικά αλλά μπορεί να ειναι Μεσογειακή.

      Διαγραφή
  5. Η Αμερικανοεβραία τραγουδίστρια Barbra Streisand παρότι εχει ξανθα μαλλιά και γαλάζια μάτια είναι Αρμενοιειδής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόκειται για τυπική περίπτωση αρμενοειδούς, ναι. Αν η φυσική ανθρωπολογία συνέχιζε να έχει έδρα στις ΗΠΑ, η φωτογραφία της θα φιγουράριζε μεταξύ των πιο αντιπροσωπευτικών αρμενοειδών.

      Διαγραφή
    2. Και μην ξεχνας Κωνσταντινουπολιτη στον συριακο στρατο υπαρχει ενοτητα μεταξυ των 3 φυλετικων τυπων αρμενοειδεις αραβικοι και ιρανικοι ενωσε τον λαο του ο ηγετης ασαντ και νικησε

      http://mavroskrinos.blogspot.gr/2016/12/blog-post_10.html

      Διαγραφή
    3. Φυσικά.

      Ο παράγων Έθνος ενώνει αρίστως διαφορετικούς φαινότυπους.

      Διαγραφή
    4. Ποιό έθνος ακριβώς στη Συρία, πολέμησε υπέρ του Άσσαντ;
      Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει, η Συρία υπήρξε ευάλωτη εξαιτίας της επιρροής που ασκούν τα τριγύρω έθνη (Κούρδοι, Άραβες και Τούρκοι), στους συγγενικούς πληθυσμούς τους εντός της επικράτειας της χώρας. Όχι μόνον δεν υπάρχει ΈΝΑ έθνος στη Συρία, αλλά είναι η πιο τρανή απόδειξη αυτού!

      Διαγραφή
    5. Στην κυβερνηση ασαντ Κωνσταντινουπολιτης μετεχουν κομμουνιστες σοσιαλιστες και εθνικιστες

      Διαγραφή
    6. Ναι, κι ο καθένας χρησιμοποιεί μια πολιτική ταυτότητα για να καλύψει τις εθνοτικές τους διαφορές.

      Διαγραφή
    7. Η κυβέρνηση της Συρίας είναι αμιγώς Αραβικώς Φασιστική, Μπααθιστική για την ακρίβεια, με (Εθνο-)Κομμουνιστικές(Σταλινικές) και Εθνικοσοσιαλιστικές(NDF, SSNP) συνιστώσες.

      Διαγραφή
    8. Η κυβέρνηση της Συρίας ναι, αλλά τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία εναλάσσονται κατά καιρούς σαν κυβερνητικοί έταιροι ελάσσονος σημασίας όχι. Σε κάθε όμως περίπτωση, η επιρροή της μπααθικής κυβέρνησης είναι καθοριστική και για την ιδελογική διαμόρφωση της αντιπολίτευσης. Επομένως, το "κομμουνιστικό" κόμμα είναι μαρξιστικό στα λόγια. Ενώ το σοσιαλ-εθνικιστικό (κι όχι εθνικοσοσιαλιστικό, αν και πλησιάζει την έννοια που του δίνουμε στην Ευρώπη), απλά εκφράζει την μη-παναραβική τάση του Συριακού εθνικισμού, η οποία κάποτε ήταν πλειοψηφική μεταξύ των Μπααθιστών αλλά εγκαταλείφθηκε για λόγους που είχαν να κάνουν με την επιρροή της Συρίας σε άλλες χώρες και την απομόνωσή της.
      Περαιτέρω, για να λέμε την αλήθεια ως έχει, το σταλινικό "κομμουνιστικό" κόμμα (από όσα θυμάμαι) βγήκε από τη κυβέρνηση πέρυσι και ενδεχομένως να το έχει βγάλει ο Άσσαντ κι εκτός νόμου, διότι θεωρήθηκε ως το πιο δυτικόφιλο. Προωθούσε την "ένωση" των διαφόρων εθνοτήτων της Συρίας υποστηρίζοντας ότι πρέπει να τα βρούν με τους "μετριοπαθείς τζιχαντιστές" τύπου Αλ Νούσρα, τη στιγμή που οι τουρκικής καταγωγής και οι ουαχαμπίτες σουνίτες (δηλ Ιορδανοί και Σαουδάραβες), είχαν διαλύσει τη χώρα.

      Διαγραφή
    9. Ενδιαφέρον δεν το ήξερα.

      Ξέρω ότι το SSNP δημιουργήθηκε σαν το Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα της Συρίας και ότι ενεπνεύσθη από το αντίστοιχο του Χίτλερ.

      Διαγραφή
    10. Σοσιαλιστικό Εθνικιστικό και Εθνικοσοσιαλιστικό τί διαφορά έχουν;

      Λογοπαίγνιο είναι.

      Διαγραφή
    11. Δεν είναι λογοπαίγνιο, επίτηδες επέλεξαν αυτή τη σειρά λέξεων.
      Ο ιδρυτής και καθοδηγητής του κόμματος αυτού, Αντούν Σάαντεχ, επεσήμανε από το μεσοπόλεμο πως το κόμμα του δεν ήταν εθνικοσοσιαλιστικό. Παρότι η ιδεολογία του και τα προτάγματά του ήταν μεταξύ αυτών που θα το κατηγοριοποιούσαν στο ευρύτερο εθνικό σοσιαλιστικό κύκλο (Φασισμός, Εθνικοσοσιαλισμός, Λεγεωναρισμός, Εθνικοσυνδικαλισμός κλπ), είχε λόγους να μην συμφωνεί με αυτή την ταύτιση. Κι οι λόγοι αυτοί είχαν να κάνουν με τους διάφορους άλλους σχηματισμούς (όπως η Καταέμπ-Φάλαγγα του Λιβάνου) που εν ολίγοις κινούνταν ανταγωνιστικά και εκπροσωπούσαν μια πιο στενή "εθνική" πρόταση η οποία οδηγούσε σε κατάτμηση σε πολλά κράτη της ευρύτερης περιοχής που ο Σααντέχ ονόμαζε "μεγάλη Συρία". Αυτές οι οργανώσεις λοιπόν είχαν αποκτήσει έναν "ομφάλιο λώρο" με τα Ευρωπαϊκά μεσοπολεμικά κινήματα, ενώ το SSNP λειτουργούσε εντελώς αυτόνομα.

      Διαγραφή
    12. Μπερδεύεις τα πράγματα.

      Η ιδεολογία είναι ιδεολογία.

      Η εξάρτηση ή μη του κόμματος αυτού από τα λοιπά Ευρωπαϊκά είναι τελείως διαφορετικό.

      Εάν αναλύσεις την Ιδεολογία όλης της Μεσης Ανατολής θα δεις υπάρχουν τρία με δύο και μόνον στρατόπεδα:

      Το Ισλαμο-Φασιστικό(Καντάφι, Ερντογάν), το αμιγώς Φασιστικό(π.χ. Μπααθισμός, Νασερισμός) και τέλος το Ορθόδοξο Ισλαμικό(Σουνιτικός φονταμεταλισμός(π.χ. γουαχαμπισμός) και Σιιτικός φονταμεταλισμός(π.χ. Σιιτικό Θεοκρατικό Ιράν)).

      Οφείλουμε να πράξουμε σαν το Ιράν ή Χριστιανοφασιστικά.

      Και αμιγώς Στρασσερικά-Εθνικοσοσιαλιστικά δυνάμεθα να πράξουμε υπό την προϋπόθεση όμως ότι υπάρχουν οι κατάλληλες προσωπικότητες.

      Οι Ιδέες δεν σου εξασφαλίζουν τίποτε εάν έχεις έλλειψη σε προσωπικότητες.

      Διαγραφή
    13. Όχι Κωνσταντινουπολίτη, δεν μπερδεύω τίποτα. Εν αντιθέσει με εσένα, που μόλις βάφτισες "φασίστα" το αντίστοιχο των χριστιανοδημοκρατών στην Τουρκία. Βέβαια, είναι από τα λεγόμενα "εύκολα λάθη" όπως και η αντιστοίχηση του Κεμάλ με τον φασισμό ενώ ήταν ρεπουμπλικανός. Το ότι είναι λάθος, δεν χωρά πολύ κουβέντα. Αλλά το ότι είναι "εύκολο" συμβαίνει διότι η Ανατολή δεν έχει την ίδια πολιτική πορεία με την Ευρώπη και φυσικά, απέχουν αρκετά όταν εξετάζονται στο στάδιο της ωρίμανσης.
      Σε γενικές γραμμές (εξαιρώντας τον Ερντογάν), η διαφοροποίηση που κάνεις, έχει κάποια βάση, αλλά μέχρι εκεί. Οι τάσεις του εθνικισμού στον Αραβικό κόσμο, δεν έχουν κάποιο ακριβές αντίστοιχο στην Ευρώπη κι αντιστρόφως. Για παράδειγμα, ο Καντάφι ήταν γνήσιο παράδειγμα νασσερικού παναραβιστή ο οποίος διαφοροποιήθηκε εις ότι αφορά τα όρια της κοσμικότητας από τους Αιγύπτιους νασσερικούς εξαιτίας των διαφορετικών προβλημάτων που αντιμετώπισε. Με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο "κοσμικός" όσο ο Νάσσερ. Ενώ οι Σύριοι μπααθιστές, υπήρξαν πολύ πιο κοσμικοί κι αντίθετοι του ισλαμικού φονταμενταλισμού από κάθε άλλη περίπτωση, ακόμα συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης του αδελφών Ιρακινών μπααθιστών. Οι δε τελευταίοι, υπήρξαν πολύ πιο συγκεντρωτικοί από κάθε άλλον προσεγγίζοντας περισσότερο το Ιταλικό φασιστικό μοντέλο του Μεσοπολέμου (γι' αυτό και δεν είναι τυχαίο πως είχαν τα ίδια ακριβώς μειονεκτήματα). Κάπου στο ενδιάμεσο μεταξύ παναραβικού φασισμού και ρεπουμπλικανισμού βρέθηκε και η Φατάχ στη Παλαιστίνη. Τέλος στην άλλη άκρη βρίσκονται οι κατ'ουσίαν "ισλαμοφασίστες", δηλ η Χεσμπολλάχ, η σουνητική Χαμάς και η πιο μετριοπαθής εθνικοθρησκευτική έκφραση που είναι το ισλαμικό καθεστώς του Ιράν. Μεταξύ "ισλαμικού εθνικισμού" αλλά παραδόξως, με κάποια ουαχαμπίτικη επιρροή, είναι οι Ταλιμπαν.


      Τέλος εις ότι αφορά το φερόμενο ως "στρασσερικό" πρόταγμα. Όποιος αντιλαμβάνεται το πως έχει η "πορεία" του καταλαβαίνει και πως δεν έχει ουσία, γιατί ποτέ δεν υπήρξε κάποιο πραγματικό ρεύμα "στρασσερισμού".
      Παρόλα αυτά, αποκτά κάποιο νόημα ακριβώς γιατί είναι η πλατφόρμα που βρίσκουν διάφοροι ώστε να εκφραστούν "εναλλακτικά" και πιο "ριζοσπαστικά", προσπερνώντας την ιστορική πραγματικότητα και πιστεύοντας ότι εισάγουν κάποια δήθεν ιδεολογική νεωτερικότητα. Και φυσικά, αυτό το κάνουν επικαλούμενοι ζητήματα που μπορεί να φανούν ως "οριακές παρεκκλίσεις" ή χρησιμοποιώντας διάφορες αμφίβολες απόψεις για να τα φέρουν στα μέτρα τους. Λόγου χάρη, εσύ ως ευσεβής ορθόδοξος, το αντιλαμβάνεσαι με επίκεντρο μια ελληνορθόδοξη οπτική. Ενώ θα μπορούσαν (και το κάνουν) άλλοι "εκφραστές" να σου κάνουν λόγο για... γνήσια ούλτρα ναζιστική καταβολή, αντιχριστιανική θέαση και υπερ-"επαναστατική" οπτική με ολίγον από τη μεταφυσική του Έβολα και των Βεδδών, λίγο από φωτογραφίες του Ραίμ, λίγο από το πως έβλεπε τον μπολσεβικισμό ο Νίκιτς, υιοθετώντας κάποιες αρχές της γεωπολιτικής των τσάρων και του Στάλιν, λίγο από τσαμπουκά και πολλή ισοπέδωση, άρνηση και κουφαμάρα για την ουσιαστική πραγματικότητα (την ιστορική ούτε καν την αγγίζω, καθώς η αλλοίωση φτάνει επίπεδα του πως ερμηνεύουν τα όσα γίνονται τριγύρω τους ψυχωτικοί με παραισθήσεις).

      Διαγραφή
    14. Θλίβομαι κάθε ενας σχολοαστής να είναι μετριότερος του προηγούμενου λόγω του τεραστίου χαζού ελλαδικού εγώ του.

      1. Ο Κεμαλισμός αποτελεί την πρώτη μορφή Φασισμού στον 20ο αιώνα, πριν μάλιστα το Μουσολινικό Κίνημα. Είναι Εθνικιστικός, λαϊκιστικός(σοσιαλιστικός), προσωποπαγής, υπέρ της υπαίθρου, μιλιταριστικός, άκρως ιεραρχικός, κρατικιστικός και η κοινωνικού του οργάνωση βασίζεται στο "Κοινωνικό Συμβόλαιο" του φασίστα Ρουσώ. Η Ρεπούμπλικα του Κεμάλ είναι το αντίστοιχο της Φασιστικής Εθνικής Πολιτείας. Ουδέποτε είχε καμία σχέση με τον Φιλελευθερισμό ο Κεμάλ ή με την αστική και μεγαλοαστική κοινωνία, διότι τότε απλούστατα δεν υπήρχε αστική και μεγαλοαστική τάξη στην Τουρκία, ιδίως δε αφού οι Έλληνες φύγανε πρόσφυγες μετά την αποτυχία της Βενιζελικής εκστρατείας. Μονάχα στην Εκκοσμίκευση είχε κοινή γραμμή πλεύσης με τους Φιλελευθέρους. Τασσότανε δε, υπέρ της Παραδόσεως εντός Εθνικών πλαισίων και όχι εντός θρησκευτικών. Υπήρξε δε, ακραιφνώς αντιμπεριαλιστής(σύνηθες Φασιστικό και Κομμουνιστικό μοτίβο).

      2. Πνίγεσαι σε μία κουταλιά νερό. Φυσικά και ο Ισλαμοφασίστας Καντάφι υπήρξε Παναραβιστής διότι απλούστατα οι Λίβυοι αποτελούν εθνότητα της κοινής θρησκευτικής-γλωσσικής-πολιτισμικής Αραβικής ομάδος. Η ομάς αυτή, με μπροστάρηδες τις αντιμπεριαλιστικές δυνάμεις του Μπααθισμού πήγε να ενωθεί αλλά τελικώς διεσπάσθη σε Εθνικιστικά καθεστώτα της κάθε Αραβικής εθνότητος. Απόδειξη ότι το Ισλάμ ενώνει πολύ καλλίτερα τους Άραβες από ότι ο Φασισμός-Μπααθισμός. Για αυτό και ο Καντάφι υπήρξε Παναραβιστής διότι υπήρξε Ισλαμο-φασίστας και όχι απλός Φασίστας. Ο Καντάφι ήταν ό,τι και ο Κεμάλ για την Τουρκία συν το Ισλάμ.

      3. Οι οπτικές είναι πολλές όπως και οι υποκειμενικές αλήθειες. Η αντικειμενική αλήθεια μία. Κομμουνισμός και Φασισμός δύνανται να δουλέψουν υπέρ του Έθνους, είτε ως Εθνοκομμουνισμός ο πρώτος, είτε ως ατόφιος Φασισμός ο δεύτερος είτε αμφότεροι ως Εθνικομπολσεβικισμός. Το τέρας που έχει δημιουργήσει σύγχρονα φρικιά που ούτε καν το φύλο των δεν γνωρίζουν ενώ αποτελούν εθνομαζοχιστές, δεν είναι ο Κομμουνισμός και δη ο Σταλινισμός, αλλά ο Φιλελευθερισμός. Πάψετε επιτέλους να αναβιώνετε σαν την χαζή Χ.Α. φαντάσματα και ηλίθιες παρελθοντικές κόντρες. Οι παλαιές κομμουνιστικές χώρες αποτελούν προπύργια του Φασισμού αλλά και του Εθνικοσοσιαλισμού όπως επίσης και της έντονης θρησκευτικής συνειδήσεως(Πολωνία, Ρωσία). Εν αντιθέσει τα εδώ και 70 χρόνια Φιλελεύθερα έθνη της Δύσεως αυτοκτονούν και έχουν φτάσει στον πάτο της σήψης και του εκφυλισμού. Μαζί των και η Ελλάδα από και καλά ανήκει στην Δύση. Καλλίτερα να είχε ζήσει Κομμουνισμό συνεπώς, σήμερον θα ήτο σαν την Ρωσία, Εθνικιστική και Ορθόδοξη αντί φουλ τροτσκυστοφιλελεύθερη.

      Ο μοναδικός που αντιλαμβάνεται τον κοινό εχθρό αλλά και την συμμαχία των δύο σοσιαλιστικών ιδεολογιών είναι ο Βασίλειος Δοργανάς της "Τρίτης Θέσεως" στον οποίο και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια διότι είναι ο μοναδικός πραγματικά μορφωμένος του Χώρου μας που έχω δει εν Ελλάδι.

      Διαγραφή
    15. Δεν θλίβεσαι καθόλου, απλά βρίσκεις ευκαιρία να κάνεις "τρανή επίδειξη" των ιδεολογικών σου προσεγγίσεων σαν καλός ξερόλας. Εν πάση περιπτώσει, δεν φταις εσύ. Γνωρίζοντας ότι θα καταλήξεις στη γνωστή περιαυτολογία σου έδωσα πάτημα για αυτό (για άλλη μια φορά), ενώ μια συνομιλία μαζί σου δεν βγαίνει πουθενά καθώς σου δίνει απλά τη χυδαία "διέξοδο ανάγκης" που ψάχνει διακαώς ο νους σου για να αυτο-παρουσιαστείς σε κάποιο φανταστικό κοινό.

      Διαγραφή
    16. Πωπωπω ζήλεια ψώρα!

      Ήδη κεφτέ με έχει αναγνωρίσει ως τρομερό νεανία ο Δημήτρης Κιτσίκης ο μεγαλύτερος εν ζωή Έλλην φιλόσοφος. Δεν χρειάζομαι κοινό γραικύλων σαν εσάς, αλλά πνευματική σύμπνοια με τιτάνες του Πνεύματος σαν τον Κιτσίκη, κάτι το οποίο ήδη το έχω καταφέρει.

      Προς το παρόν το κοινό το αφήνω στον αρχηγίσκο σας και τους εωσφοριστές αρχαιόπληκτους του χώρου σας.

      Διαγραφή
    17. Το διαδίκτυο τείνει να φέρνει στην επιφάνεια διαταραχές όπως ο ναρκισσισμός.

      Διαγραφή
    18. Δεν είναι ναρκισσισμός όταν ένας τιτάνιος φιλόσοφος σε αποδέχεται.

      Αναγνώριση λέγεται.

      Διαγραφή
    19. Να μας ενημερώσεις πότε θα ολοκληρωθεί το άγαλμα σου. Θέλουμε να έχουμε κάτι να σε λατρεύουμε.

      Διαγραφή
    20. Λατρεύστε τις Ιδέες μου τότε.

      Διαγραφή
  6. Ρε παιδιά ας μου εξηγήσει κάποιος...Το είναι ο Οριενταλικος τυπος? Έχει γίνει κάποια προσμιξη και γεννήθηκε αυτός ο τυπος??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.