Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Η ανθρωπολογία της Ιρλανδίας

Τις πρώτες μελέτες σχετικά με την ανθρωπολογία της Ιρλανδίας βρίσκουμε στο έργο του Βρετανού ανθρωπολόγου John Beddoe και αργότερα του Ιρλανδού ανθρωπολόγου Charles Browne. Η δημοσίευση του Beddoe που θα μας απασχολήσει έχει τίτλο "Sur la couleur des yeux et des cheveux des Irlandais" και την βρίσκουμε στο περιοδικό Bulletins et Mémoires de la Société d'Anthropologie de Paris. Εξετάζει το χρώμα μαλλιών και ματιών στην Ιρλανδία. Η δεύτερη μελέτη είναι του Browne με τίτλο "Report of the work done in the anthropometric laboratory of Trinity College, Dublin", δημοσιευμένη στα Proceedings of the Royal Irish Academy και αφορά στην ανθρωπομετρία των Ιρλανδών.

Ο Beddoe έκανε παρατηρήσεις στον χρωματισμό των Ιρλανδών μετά από ταξίδι του στο νησί. Επισκέφθηκε περιοχές που είναι γνωστές για τον ξανθό Τευτονικό (Νορδικό) τύπο που έχουν, καθώς και περιοχές όπου κατοικούν...
τυπικά οι καστανοί γηγενείς. Οι παρατηρήσεις του Beddoe παρουσιάζονται σε πίνακες, ένας με τον συνδυασμό χρωματισμού ματιών και μαλλιών και έτερος με την ποσοστιαία κατανομή του χρώματος των μαλλιών.

Οι ξανθοί είναι περίπου 21% στις "Τευτονικές" περιοχές, αλλά πέφτουν σε  μονοψήφιο ποσοστό στις "Κέλτικες" (όπως τις ονομάζει) περιοχές των γηγενών. Ενδιάμεσες περιοχές παρουσιάζουν ένα ποσοστό 13-17%. Η πλειονότητα των κατοίκων έχει καστανά ή σκούρα καστανά μαλλιά, ενώ εμφανίζονται και καθαρά μαύρα μαλλιά που φτάνουν ακόμα και το 20% στις πιο "Κέλτικες" περιοχές. Το κόκκινο χρώμα μαλλιών για το οποίο είναι διάσημη η Ιρλανδία παρατηρείται περίπου σε ένα 5% σχεδόν ομοιόμορφα σε όλη τη χώρα, χωρίς να υπάρχει διαφορά στις "Τευτονικές" περιοχές. Συνδυαστικός πίνακας με το χρώμα των ματιών δείχνει ότι μεγάλο ποσοστό ανθρώπων με καστανά ή σκούρα καστανά μαλλιά έχει γαλάζια ή ενδιάμεσα μάτια. Βέβαια οι ξανθοί τείνουν προς τα γαλάζια μάτια και οι καστανοί έχουν σημαντικό ποσοστό σκούρων ματιών.

Ο Browne παρουσιάζει το έργο του ανθρωπομετρικού εργαστηρίου του στο Δουβλίνο. Τα αποτελέσματα κατηγοριοποιούνται ανά ηλικία, φύλο και επάγγελμα, ενώ παρουσιάζονται στοιχεία και από άτομα ξένης καταγωγής. Σε 197 εθνικά Ιρλανδούς το μέσο ανάστημα βρέθηκε υψηλό, ενώ ο κεφαλικός δείκτης βρίσκεται κυρίως στο διάστημα 78-81, κάτι που υποδηλώνει ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι μεσο-δολιχοκέφαλοι. Ο προσωπικός δείκτης πρέπει να έχει υπολογιστεί ανάστροφα εφόσον οι γυναίκες παρουσιάζονται με υψηλότερο δείκτη. Αν τον αντιστρέψουμε, προκύπτει ότι οι Ιρλανδοί είναι λεπτοπρόσωποι, ενώ ακόμα και οι γυναίκες είναι κυρίως λεπτοπρόσωπες.

Η ομοιογένεια του κεφαλικού δείκτη δυσκολεύει την εκτίμηση των φυλετικών στοιχείων του πληθυσμού. Τουλάχιστον το χρώμα των μαλλιών μας μπορεί να μας βοηθήσει στην εκτίμηση του Νορδικού στοιχείου στη χώρα, το οποίο πιθανότατα βρίσκεται πάνω από 10%. Η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι μεσο-δολιχοκέφαλοι Κρομανοειδείς και δευτερευόντως δολιχοκέφαλοι Ατλαντοειδείς. Στους Κρομανοειδείς οφείλονται και οι κοκκινομάλληδες, αφού παραμένουν σταθεροί σε όλη τη χώρα και δεν αυξάνονται στις "Τευτονικές" περιοχές. Πιθανότατα στη χώρα υπάρχει και ένα μονοψήφιο ποσοστό Αλπικών που θα φαίνονταν αν δίνονταν η πλήρης κατανομή του κεφαλικού δείκτη. Συμπερασματικά, οι Ιρλανδοί είναι κυρίως Κρομανοειδείς, δευτερευόντως Ατλαντοειδείς, Νορδικοί, με ελάχιστους Αλπικούς.

38 σχόλια:

  1. Μεγάλη αγάπη για την πατρίδα του IRA!Παρόλα αυτά,νόμιζα πως οι Ατλαντοειδείς είναι πλειοψηφεία και πως αντιπροσωπεύουν τον Ιρλανδό,από αρχαιότητας.Οι Κέλτες της Βρετανίας κατά την αρχαιότητα ήταν κυρίως Ατλαντοειδείς ή κάνω λάθος;
    Επίσης στους σημερινούς Άγγλους που βρίσκουμε Ατλαντοειδείς,λογικά προέρχονται από τους Σκώτους;Αφού οι Αγγλοσάξωνες ήταν κυρίως Νορδικοί και Κρομανοειδείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αρχικοί κάτοικοι ολων των Βρετανικών νήσων ήσαν Ατλαντοειδείς και Κρομανοειδείς σε διάφορες ποικιλίες(κοκκινομάλληδες κρομανοειδείς, Brünn, και λοιποί υποφαινότυποι).

      Τα Γερμανικά φύλα(Άγγλοι) ήσαν κυρίως Νορδικοί και Νορδοκρομανοειδείς και μαζί μερικοί Βαλτικοί και Βαλτοκρομανοειδείς.

      Διαγραφή
  2. Η Ιρλανδία είναι χώρα με υπέροχη ομορφιά και ιστορία...Βασανίστηκαν αρκετά κατά την Αγγλική κατοχή...Αξίζει να δείτε την ταινία ''The wind that shakes the barley''(2006 ταινία 7.5 βαθμολογία) όπου αφηγείται την ιστορία δυο αδελφών το 1922 που μάχονται εναντίον της Αγγλίας για την απελευθέρωση της Ιρλανδίας και στη συνέχεια είναι αντίπαλοι στον Ιρλανδικό εμφύλιο πόλεμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχην η λεξη Κελτης σαν φυλετικη ομαδα (οχι φυλετικος τυπος για να μην μπερδευομαστε) ειναι περα για περα εσφαλμενη και αδοκιμη... Παραδειγμα πχ οι προ της ρωμαικης κατακτησης Γαλατες θεωρουνταν Κελτες οπως πχ και οι κατοικοι τοτε των Βρετανικων Νησων (πριν την ελευση των Αγγλο-Σαξονων εισβολεων)..Ειχαν ομως καποια φυλετικη συγγενεια οι 2 αυτες τοτε περιπτωσεις?? Ουτε στο ελαχιστο, καθως οι πρωτοι ηταν κατεξοχην Νορδικο-Αλπικοι και οι δευτεροι φυσικα Ατλαντοειδεις (η Ατλαντο-Μεσογειακοι οπως κανονικα πρεπει να ταξινομουνται)....Το τονιζω αυτο γιατι υπαρχει και η αποψη οτι οι γηγενεις κατοικοι ολων των Βρετανικων Νησων και κυριως οι Ιρλανδοι, Ουαλοι (δηλαδη οι δυτικες περιοχες) ελκουν την καταγωγη τους απο πιθανους αποικους απο την λεκανη της μεσογειου και δη της δυτικης (Ιβηρια) πολλες χιλιετιες πισω, εξ ου και η εντυπωσιακη επικρατηση των καστανων χρωματων οπως και των Ατλαντοειδων... Προφανως ο κελτικος πολιτισμος των πληθυσμων στην Βρετανια επαγεται στην αλληλεπιδραση των με τους πλυθυσμους της ηπειρωτικης Ευρωπης απο την 2η χιλιετια π.Χ. και μετα αλλα επ ουδενι δεν συναγεται αυτο περι κελτικων φυλων κλπκλπ... Στο διαταυτα ομως, ειναι γεγονος οτι ολα τα Βρετανικα Νησια αποτελουν τις πιο καθαρες φυλετικες περιοχες της Ευρωπης (και μιλαω για μεχρι πριν την αθροα προελευση μουσουλμανων λαθρο τις τελευταιες δεκαετιες, ειδικα στην Αγγλια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αρχαίοι Ιρλανδοί ήταν Κέλτες,όπως και οι Σκώτοι και οι Πίκτες.Απλά είχαν σημαντική ατλαντοειδή συνιστώσα,ενώ οι Κελτογαλάτες είχαν νορδική.Αυτό δε σημαίνει ότι δεν ήταν Κέλτες...Ακόμα και σήμερα,όταν παίζουν ποδόσφαιρο Σκωτία-Ιρλανδία,το ονομάζουν το ντέρμπι των Κελτών.Έχουν συναίσθηση της καταγωγής τους.
      Επίσης,άλλο Ατλαντοειδείς,άλλο Ατλαντο-Μεσογειακοί...

      Διαγραφή
    2. Οι Κέλτες είναι εθνικός και κυρίως πολιτισμικός προσδιορισμός. Δεν ήταν ίδιες όλες οι ομάδες Κελτών, όπως δεν είναι και σε κανένα άλλο έθνος. Επί του προκειμένου, το υπόστρωμα της Βρετανίας είναι ατλαντοειδές εξαιτίας τόσο των προ-Κελτικών πληθυσμών όσο και των μεταγενέστερων των Σαξόνων.
      Κατά τη σταδιακή μεταπαγετώνια μετανάσταση από την Ιβηρική στη Σκανδιναβία υπήρξαν πληθυσμοί κι από τις δυο αυτές περιοχές που εγκαταστάθηκαν στα παράλια της δυτικής Ευρώπης και τις Βρετανικές νήσους, όπου αντιπροσώπευαν τη βάση των λεγόμενων "Πικτών". Οι τελευταίοι ενσωματώθηκαν με τους Κέλτες μετά την εισβολή τους που συνέβη στην εποχή του Σιδήρου. Από εκεί και πέρα, στη Βρετανία υπήρξε και μια σημαντική συνιστώσα μεσογειακών αγροτών που μετανάστευσαν από την ανατολή. Η παρουσία μεσογειακών και διναρικών ενισχύθηκε κατά τους ιστορικούς χρόνους και κυρίως με τη ρωμαϊκή κατάκτηση, αφήνοντας το "στίγμα" τους στους εκρωμαϊσμένους Βρετόνους (κατά κύριο λόγο τους σημερινούς Ουαλούς).
      Κατά κανόνα οι φορείς της λεπτοπροσωπίας κατά την απώτερη αρχαιότητα είναι μεσογειακοί, κι επομένως η συνεισφορά τους στο σχηματισμό των των άλλων λεπτοπρόσωπων φαινοτύπων (νορδικοί, ατλαντικοί) είναι και σημαντική και καθοριστική. Η διαφοροποίηση των ατλαντοΕΙΔΏΝ, με τους ατλαντο-μεσογειακούς δεν είναι και τόσο σωστή καθώς οι πρώτοι είναι κατ' ουσίαν ένα ολόκληρο φάσμα του οποίου οι δεύτεροι είναι μέρος.

      Διαγραφή
    3. Καταρχας φιλε ανωνυμε 4:29 Σκωτοι και Πικτες ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικες φυλετικες-εθνογικες ομαδες...Να σου θυμισω οτι οι Σκωτοι ειναι κατα βαση Ιρλανδοι διοτι απο την Ιρλανδια μετοικησαν στην βορεια Βρετανια και ουσιαστικα αφομοιωσαν τους Πικτες...Απο την αλλη οι Πικτες ειναι ανοιχτοχρωμοι αρκετα,πιθανον Νορδικοι, και υπαρχουν πολλες θεωριες για την προελευση τους, μια εξ αυτων υποστηριζει οτι προηλθαν απο την Σκανδιναβικη χερσονησο σε αρχαιοτερες εποχες οπως αναφερει και ο ανωνυμος 6:19 παρακατω...Βεβαια καποιοι υποστηριζουν μεταξυ αλλων πως οι ατλαντοειδεις πληθυσμοι εχουν προελθει και απο την ανατολικη λεκανη της Μεσογειου και την Μικρα Ασια (κυριως σε "ελληνοκεντρικα" σαιτ κλπ) κατι που μπορει να ισχυει εν μερει, καθως πιο πιθανη ειναι η μετεγκατασταση τους απο την Ιβηρικη Χερσονησο μια που ειναι και πιο κοντα με την Βρετανια...Οπως και να χει παντως και εκεινοι που προηλθαν απο την Ιβηρια θα ηταν σιγουρα Μεσογειακοι πλυθησμοι απλως διαφοροποιηθηκαν μεταγενεστερα απο τον κοινο Μεσογειακο φυλετικο τυπο και ονομαστηκαν Ατλαντοειδεις καθοτι υπαρχουν και ομοιοτητες και διαφορες μεταξυ των δυο αλλα φυσικα με κοινη ριζα

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε, οι προϊστορικοί "Πίκτες" ανήκαν σε ένα ευρύ φάσμα κρομανοειδών (είτε νότιοι, είτε βόρειοι) κι ατλαντοειδών, και ΔΕΝ ήταν νορδικοί. Ο νορδικός φαινότυπος εμφανίστηκε κατά τα μέσα της εποχής του Χαλκού. Κατ' ουσίαν, οι κεντρο-Ευρωπαίοι Κέλτες (γιατί υπάρχουν και οι Κελτίβηρες) με την εξάπλωσή τους βοήθησαν στην αποκρυστάλλωση των νορδικών φαινότυπων όπως τους γνωρίζουμε σήμερα, όταν ο corded "νορδικός" αναμίχθηκε με έναν παραδουνάβιο πληθυσμό που αποτελούταν από μεσογειακούς-ΚΜ και διναρο-κρομανοειδείς σχηματίζοντας τους γνωστούς μας σήμερα hallstatt νορδικούς και τον κελτικό νορδικό. Ο τελευταίος φαινότυπος, εξαιτίας της συγκριτικά μεγαλύτερης συνεισφοράς των διναρικών-ΚΜ, έχει περιπτώσεις οι οποίες ανήκουν στους ατλαντοειδείς (παρότι πιο ανοιχτόχρωμοι). Με λίγα λόγια, ο νορδικός φαινότυπος εισήχθη στις Βρετανικές νήσους μαζί με τους Κέλτες κατά την εισβολή τους μέσα της εποχής του Σιδήρου.
      Από την άλλη, οι προγενέστεροι (μεσολιθικοί) πληθυσμοί που ξεκίνησαν να μεταναστεύουν προς τον βορρά ξεκινώντας από την Ιβηρική, αρχικά ανήκαν μεν στο ευρύτερο μεσογειακό φάσμα, αλλά αποχρωματίστηκαν στην πορεία. Αυτό που γνωρίζουμε σήμερα, είναι πως οι προϊστορικοί πληθυσμοί της Βρετανίας, προέρχονταν και από αυτούς που μετακινήθηκαν κατευθείαν Ιβηρική αλλά και κατά μεταγενέστερες φάσεις, από τα παράλια της δυτικής Ευρώπης και τη Σκανδιναβία.
      Οι πρώτοι κατ' ουσίαν μεσογειακοί αλλά κι λεπτοπρόσωποι, ήταν οι αγρότες από την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, που έφθασαν στην Ευρώπη ξεκινώντας από την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Την παρουσία τους στη Βρετανία αλλά και σε όλη την Ευρώπη την καταγράφει η γενετική που φαίνεται να επαληθεύει τις γενικές κατευθύνσεις κάποιων αρχαίων μυθών των Ιρλανδών περί των Fir Bolg. Κάτι που γνώριζε μεν η φυσική ανθρωπολογία, αλλά δεν μπορούσε να το υποδείξει με ακρίβεια εις ότι αφορά την προέλευση και τους χρόνους. Όπως έγραψα παραπάνω, στη συνεισφορά των μεσογειακών οφείλονται τα λεπτοπρόσωπα χαρακτηριστικά των νορδικών και των ατλαντικών. Δίχως αυτά, θα ήταν απλά κρομανοειδείς.

      Διαγραφή
    5. Δεν διαφωνουμε καπου με αυτα που λες.... Εγω απλως απο την αρχη εδω τονιζω πως Κελτες ΔΕΝ υπηρχαν ποτε σαν φυλο και πουθενα στην ευρωπαικη ηπειρο, και οσοι μασανε αυτην την καραμελα το κανουνε για αλλους λογους, αλλα υπηρχαν πολιτιστικες περιοδοι που ονομαστηκαν απο τους ιστορικους ως κελτικες (Urnfield,Halstatt, La Ten)...Και οπως συμφωνουμε δεν μπορει οι πλυθησμοι που εισηχθησαν στην μεσολιθικη περιοδο απο την Ιβηρικη η την Ανατολικη μεσογειο στα βρετανικα νησια και ηταν κατα βαση μεσογειακοι (αρχικα τουλαχιστον) να λογιζονται Κελτες ταυτοχρονα πχ με εναν Κρομανοειδη η Αλπικο κεντρο-ευρωπαιο ( οι 2 πιθανοι κυριαρχοι τυποι του κελτικου πολιτισμου οπως ανεφερα)...Καπου δεν κολλαει το πραγμα δεν νομιζεις?? Απλως οι Ιρλανδοι, Σκωτοι Ουαλοι και γενικως οι ΜΗ-ΑΓΓΛΟΙ της Βρετανιας στην προσπαθεια να ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΟΥΝ εθνολογικα κυριως απο τους Αγγλοσαξονες (που δεν υπηρχε λογος καθως ειναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ καταρχην φυλετικα) κολλησαν την λεξη "Κελτης" σαν αυτοπροσδιορισμο της καταγωγης τους, χωρις βεβαια να ειναι λαθος στο κομματι του πολιτισμου που υπηρχε στην περιοχη στα αρχαια χρονια αλλα ειναι ακυρο στο κομματι της φυλετικης ταξινομησης.... Βεβαια το λιθαρακι σε αυτη την παρανοηση μπηκε και απο τους προγονους μας, καθως ολοι οι βορειοι περαν του Δουναβη και δυτικα πλυθησμοι ονομαστηκαν Κελτικοι εχοντας την πικρη εμπειρια βεβαια απο την εισβολη τους στον Ελλαδικο χωρο τον 3ο αιωνα π.Χ...

      Διαγραφή
    6. Δεν είπε κανείς ότι οι Κέλτες ήταν ''φυλή''.Οι Κέλτες ήταν ένα ευρύτερο σύνολο εθνών με ομοιότητες και διαφορές,τόσο φυλετικές όσο και πολιτισμικές γλωσσικές.Όπως για παράδειγμα οι Κέλτες της Γαλατίας και της Ιβηρίας.

      Διαγραφή
    7. Ακριβως αυτο, συνολο εθνων ισως να ειναι πιο δοκιμος ορος...

      Διαγραφή
    8. Οι Κέλτες ήσαν αρχικώς φύλα Γερμανικά που εξαπλώθησαν μέχρι την...Μικρά Ασία(βλέπε Γαλατία). Εκείνη δε την περίοδο, κόντεψαν κυριολεκτικά να αφανίσουν τον Ελληνισμό του ελλαδικού χώρου όπως ένα άλλο Γερμανικό φύλο οι Γότθοι, 6 αιώνες αργότερα το 400μ.Χ. Εν αντιθέσει με τους Πέρσες των οποίων η επιβολή θα ήτο πολιτικής φύσεως, οι Κέλτες θέλαν να εποικίσουν κανονικά τον τότε Ελλαδικό χώρο. Είχαν φέρει οικογένειες μαζί τις οικογένειές τους. Αφού ηττήθησαν αποίκισαν την Γαλατία στην Μικρά Ασία. Σήμερα εν πας θα δεις ξανθούς γαλανομάτες...Τούρκους εκεί!

      Έφτασαν μέχρι τις Βρετανικές νήσους και την βόρεια Ισπανία. Εξ'ου και Ιρλανδοί, Σκωτσέζοι και Βρίττονες θεωρούνται Κελτικά φύλα.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Galatia#/media/File:Celtic_Expansion.svg

      Διαγραφή
    9. Και οι Ουαλοί επίσης.

      Διαγραφή
    10. Σωστος ο Ελλην, η επιδρομη των Γαλατων αν δεν ειχε αποσοβηθει τοτε (που και παλι δεν συνασπισθηκαν ολες οι ελληνικες φυλες εναντιον τους, τυχαιο??) θα χαμε κανονικη γενοκτονια...

      Διαγραφή
    11. Έτσι είναι.

      Υπήρχαν και τότε..."Γερμανοτσολιάδες"!

      Διαγραφή
    12. Οχι τοσο γερμανοτσολιαδες αλλα ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και περιεργη ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ απο αρκετες πολεις-κρατη τοτε (οπως εγινε και στους Μηδικους πολεμους) και τελικα οι Αιτωλικες κυριως πολεις του τοτε ελλαδικου χωρου δωσαν την χαριστικη βολη στους βαρβαρους....

      Διαγραφή
    13. Πάντως τα βόρεια φύλα έχουν μία σημαντική τάση να επεκτείνονται φυλετικά εποικίζοντας ξένες γαίες και εξολοθρεύοντας-όχι απλά υποτάσσοντας-τα γηγενή φύλα.

      Εν αντιθέσει οι Μεσογειακοί, Κρομανοειδείς και Μεσανατολίτικοι πληθυσμοί δεν εμφανίζουν αντίστοιχη τάση. Εξουσιάζουν κυρίως...πολιτικά και ύστερα πολιτισμικά.

      Παρόμοια τάση βιαίας εποικίσεως παρουσιάζουν οι Τουρκικοί πληθυσμοί της Κεντρικής Ασίας, Τουρανικών φυλετικών καταβολών.

      Διαγραφή
    14. Ότι να' ναι. Το volkerwanderung των Γερμανών, έχει δείξει πως όχι μόνον δεν είχαν τάσεις να εξολοθρεύουν τους γηγενείς, αλλά ότι αφομοιώνονταν από αυτούς σε βαθμό που σήμερα οι "Γερμανικής καταγωγής" Ευρωπαίοι να έχουν εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη από τη Κροατία μέχρι την Ισπανία. Απλά, ο γνωστός ξερόλας, θέλει σώνει και καλά να φορτώνει μια πλειάδα από φανταστικά ηθικά μειονεκτήματα στους "νορδικούς" της Ευρωπαϊκής δύσης επειδή... δεν είναι ορθόδοξοι χριστιανοί!

      Διαγραφή
    15. Σε πολλα και εγω διαφωνω με τα λεγομενα του Κων/πολιτη αλλα εδω εχει ενα point... πχ οι Ελληνες που μεταναστευσαν τον 6ο-5ο αιωνα πΧ σε Μασσαλια και Σικελια-Κατω ιταλια δεν αναφερεται πουθενα οτι επραξαν γενοκτονια στους ντοπιους απλως ιδρυσαν αποικιες και φυσικα αναμιχθηκαν με αυτους (ευκολο γιατι ηταν παρομοιοι φυλετικα) η ακομα και η Αραβικη κατακτηση απο της μεσης ανατολης βορειας αφρικης επισης δεν ειχε χαρακτηρα αντικαταστασης του ντοπιου πληθυσμου απο τους αντιστοιχους αραβικους, αλλα απλως πολιτικη υποταγη (οι Αραβες ειδικοτερα θρησκευτικα δεν εκδιωξαν τα ξενα δογματα, δηλαδη Χριστιανους και Ιουδαιους)...Οσο για τους Γερμανους φιλους μας των πρωτων μεσαιωνικων χρονων αυτο δεν ισχυει ουτε στο ελαχιστο, καθως μεχρι να αποκτησουν η καθε φυλη εναν επαρκη χωρο εξουσιας (οπως το καταφεραν σε μεγαλυτερο βαθμο οι Φραγκοι) επιδιδονταν σε σφαγες και εξολοθρευσεις αντιπαλων πληθυσμων, ακομα και σε αλλα ομοφυλα Γερμανικα φυλα...Η μην πας πιο μακρια ιστορικα, δες τι εγινε με τους Ινδιανους στην Βορεια Αμερικη απο ΤΟΥς υποτιθεμενους πολιτισμενους αποικους (αν δεχτουμε οτι τα Νορδικα φυλα των πρωτων μεταχριστιανικων αιωνων ηταν βαρβαρα)... Και εδω θα διαφωνησω με τον Ελλην, γιατι και στις 2 τελευταιες περιπτωσεις σφαγων το Κρομανοειδες στοιχειο ειναι διαχυτο...

      Διαγραφή
    16. Η Λατινική Αμερική κατακτήθηκε από Κρομανοειδή φυλετικά στοιχεία.

      Η Βόρειος Αμερική από Νορδο-ΚΜ, Νορδικά και Ατλαντοειδή.

      Η Νορδική συνιστώσα όπως και η Διναρική, προσθέτει επιθετικότητα, ψυχρότητα και σκληρότητα.

      Διαγραφή
    17. Για να λέμε βέβαια την αλήθεια στο Πανεπιστήμιο βλέπω αρκετούς Hallstatt Νορδικούς δίχως Κρομανοειδή συνιστώσα και είναι σαν γυναικούλες. Πετσί και κόκκαλο και μοιάζουν πολύ αδύναμοι και αδυνατούληδες.

      Η ΚΜ συνιστώσα είναι απαραίτητη για να σφυρηλατηθεί ένας ανήρ πραγματικός και όχι θηλυπρεπής. Εμένα με νομίζουν για Ρώσο 95+% των περιπτώσεων που με ρωτούν από πού έρχομαι.

      Διαγραφή
  4. ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΕΛΤΕΣ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ.....ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΛΩΣΣΕΣ ΗΤΑΝ ΙΣΧΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ,ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ......ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΑ ΔΙΝΑΡΙΚΟΙ ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΑΝΕ ΣΛΑΒΙΚΑ ,ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΣΦΑΛΛΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΣΥΧΝΟΤΑΤΑ "ΣΛΑΒΟΙ" (ΔΗΛΑΔΗ ΒΑΛΤΙΚΟΙ)......

    ΟΙ ΚΕΛΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΓΗΓΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΧΕΙ ΑΠΩΤΑΤΗ ΚΡΟΜΑΝΟΕΙΔΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ .........ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΑΣ ΚΕΛΤΗΣ(ΔΗΛΑΔΗ ΟΜΙΛΩΝ ΤΗΝ ΚΕΛΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΠΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΑ ΚΕΛΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ), ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΙΤΕ ΝΟΡΔΙΚΟΣ ΕΙΤΕ ΑΤΛΑΝΤΟΕΙΔΕΙΣ ,ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΦΥΛΕΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΜΕΣΩ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΟΜΑΝΟΕΙΔΗ......ΜΗΝ ΣΥΓΧΕΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ,ΤΑ ΗΘΗ Η ΤΑ ΕΘΙΜΑ ,ΜΕ ΤΗ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχασες τους Αλπικους φιλτατε που σιγουρα θα ηταν ενα μεγαλο κομματι εκεινης της Κελτικης περιοδου στην Κεντρικη Ευρωπη....Γιατι ακομα και αν δεχτουμε οτι οι Αλπικοι εισηχθησαν εξ ανατολας (αν δηλαδη εχουν απωτατη ασιατικη-μογγολικη προελευση) σιγουρα απο την 2η χιλιετια π.Χ. περιοδο που γινανε και οι μετακινησεις των πρωτο-ινδοευρωπαιων, θα ειχαν ηδη κατακλυσει τον κεντρο-ευρωπαικο χωρο και θα ηταν μαζι με τους παλαιοτερους χρονολογικα Κρομανοειδεις οι κυριαρχες φυλες της περιοχης και φυσικα οι βασικοι φορεις του Κελτικου πολιτισμου

      Διαγραφή
    2. ΚΑΤΑΡΧΗΝ "ΙΝΔΟ-ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ" ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΑΝ........ΥΠΗΡΑΞΝ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΦΥΛΕΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΗΧΘΗΣΑΝ ΕΞ"ΑΝΑΤΟΛΩΝ (ΑΛΠΙΚΟΙ-ΒΑΛΤΙΚΟΙ)...

      ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΝΕΝΑ "ΑΛΠΙΚΟ"......ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΠΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΚΕΛΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ(ΟΠΩΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ).........ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΑΞΗ ,ΚΑΘΩΣ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΝΝΟΗΤΕΣ (ΔΙΚΑΣΤΕΣ -ΠΟΙΗΤΕΣ-ΔΡΥΙΔΕΣ) ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΚΑ ΚΡΟΜΑΝΟΕΙΔΕΙΣ,ΑΤΛΑΝΤΟΕΙΔΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΡΔΙΚΟΙ......

      ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΑΛΠΙΚΟΥΣ,ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ......

      Διαγραφή
    3. Προσωπικα εγω δεν εστερνιζομαι επισης τα περι Ινδοευρωπαιων απλως εκανα την αναγωγη με βασει το παραπανω σου σχολιο...Ειτε λοιπον ινδοευρωπαιοι ειτε οτιδηποτε αλλο ονομαστουν (σιγουρα ΔΕΝ ηταν αλλοφυλοι λαοι αυτο το εχουν ξεκαθαρισει και οι φανατικοι ινδοευρωπαιστες και μιλαω με βασει τους αλλους λαους που υπεταξαν)...Μην ξεχνας οτι και σε αρχαιολογικα ευρηματα για τον Κελτικο πολιτισμο εχουν βρει σκελετους που ανθρωπολογικα ταιριαζουν σε Αλπικους γιατι εφοσον η κοιτιδα του πολιτισμου ηταν η Κεντρικη ευρωπη και κυριως οι περιοχες της συγχρονης Αυστριας-Ελβετιας νομιζω οτι εχει λογικη και η παρουσια των Αλπικων...Απο κει και περα ποιος φυλετικος τυπος και σε τι ποσοστο ειχε συμβολη στην εξαπλωση του πολιτισμου αυτου αυτο δεν θα μαθευτει ποτε...

      Διαγραφή
    4. Οι αλπικοί εκείνη την εποχή ήταν νεοεισερχόμενη μειοψηφία, δίχως κάποιο πάγιο ρόλο στην κοινωνική κλίμακα. Μπορεί σήμερα να μας φαίνεται περίεργο, αλλά οι πληθυσμοί τους αυξήθηκαν μετά τον Μεσαίωνα, οπότε έλαβε χώρα και η μεγαλύτερη πληθυσμιακή έκρηξη στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

      Οι Ινδεοευρωπαίοι δεν υπήρξαν, η γή είναι επίπεδη και οι Έλληνες πρέπει να γράφουν κεφαλαία δίχως τόνους και σημεία στίξης.

      Διαγραφή
    5. Σωστο αν αναλογιστεις οτι οι Αλπικοι σαν ιδιοσυγκρασια εχουν την ταση να κανουν πιο ευκολα οικογενειες και φυσικα να αναπαραχθουν επισης πιο ευκολα... Το φαινομενο αυτο το αναλυει πολυ ευστοχα και ο συγγραφεας του βιβλιου "το φυλετικο προβλημα της ρωμαικης αυτοκρατοριας" που ειχε σε αναρτηση το ιστιολογιο προ ημερων

      Διαγραφή
  5. Ο δολιχοκέφαλος Νορδικός-αλπικός Αστερίξ και ο βραχυκέφαλος Αλπικός με κρομανοειδή επίδραση Οβελίξ ξεπάστρευαν συνεχώς τους κυρίως Μεσογειακούς Ρωμαίους!!!Να τα λέμε αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε. Άλλωστε τα αρχαιολογικά ευρήματα εν πλήρη ομοφωνία κάνουν λόγο για...μαγικό φίλτρο!

      Διαγραφή
    2. ο Οβελιξ φιλε ηταν ΑΛΠΙΚΟΤΑΤΟΣ ασχετα την δυναμη που ειχε (φιλτρο γαρ..), κρομανοειδακι τρελο ηταν ο Αυτοματιξ που βαραγε τα σιδερα ενω Αλπικοι ηταν και ο αρχηγος Μαζεστιξ και ο ψαρας.... Μαλλον ο Γκοσινι ηθελε να βγαλει τα απωθημενα του με το κομικ με το ξεσκισμα που τους κανανε οι Ρωμαιοι και τους υπεταξαν σε λιγα χρονια...

      Διαγραφή
    3. Ο σκιτσογράφος που δημιούργησε τις καρικατούρες είναι φλογερός πατριώτης και απλά, προσπαθούσε να κάνει αντιπαραθέσεις μεταξύ της αρχαιότητας και της σημερινής Γαλλίας. Δεν είναι τυχαίο πως το ανυπότακτο Γαλατικό χωριό βρίσκεται στη Βρετάνη, μια παραδοσιακά συντηρητική περιοχή που συμπεριλαμβάνει τη Βανδέα. Το ίδιο συμβαίνει και στο χωριό, που υποτίθεται πως ο χρόνος σταμάτησε, εφόσον οι Γαλάτες εκεί δεν ακολουθούν το ρεύμα της αλλαγής που έφερναν οι "Ρωμαίοι". Οι δε χαρακτήρες, αποτυπώνουν πιο πολύ σύγχρονους Γάλλους μαζί με τα αρχαιότερα στοιχεία τους, ακριβώς γι' αυτό το σκοπό.

      Διαγραφή
    4. Για να το σοβαρεψουμε λιγο, καθοτι χιουμοριστικη η παραπανω αναρτηση, η επιλογη της Βρεταννης εχει και αλλη μια σημειολογια, καθως ειναι περιοχη που ΔΕΝ υποταχθηκε ουτε απο τους Φραγκους κοινως διατηρησε στον Μεσαιωνα πολλα απο τα στοιχεια των αρχαιων Γαλατων (και τον κελτικο πολιτισμο φυσικα) επομενως αν το δει κανεις πιο σφαιρικα ο Γκοσινι καταδεικνυει οτι οι συγχρονοι Γαλλοι ειναι κατα βασιν προερχομενοι απο τους αρχαιους Γαλατες παρα τις προσμιξεις με Ρωμαιους,Φραγκους ανα τους αιωνες κατι που ισως και να ισχυει σε ενα βαθμο..

      Διαγραφή
    5. Δεν υπήρξε θέμα πρόσμιξης με τους Φράγκους.Όταν οι Φράγκοι εισέβαλαν και κατέκτησαν τη Γαλατία,δεν αλλοιώθηκαν φυλετικά οι Κελτογαλάτες,εφόσον γνωρίζουμε πως ήταν Νορδικοί-Κρομανοειδείς και κάποιοι Αλπικοί,Νορδικοί-Κρομανοειδείς επίσης ήταν και οι Φράγκοι.Οι Φράγκοι έφεραν πολιτισμική αλλοίωση και διαφορετικό πολιτισμό και γλωσσικά ιδιώματα,αφού ήταν γερμανικό έθνος.
      Υ.Γ.Ο Γκοσινί ήταν εβραίος.

      Διαγραφή
    6. Ο Γκοσινί ήταν εβραίος σεναριογράφος, αλλά ο σκιτσογράφος ήταν ο Αλμπέρ Ουντερζό, που είναι Γάλλος με Ιταλική καταγωγή. Αυτός τοποθέτησε στη Βρετάνη το Γαλατικό χωριό κι έδωσε πολλά στοιχεία που σχετίζονται με αυτή την υπόθεση. Ο Ουντερζό λοιπόν (που σκιτσογραφούσε μέχρι το 2011 δηλ συμμετείχε στα περισσότερα κόμικ εν αντιθέσει με τον συνεργάτη του), έχει κατηγορηθεί για πολλά εξαιτίας αυτών των σκίτσων του και του τρόπου που τις αποτυπώνει.
      Για παράδειγμα ο Ουντερζό ήθελε να φτιάξει αρχικά τον Αστερίξ σαν κανονικό Γαλάτη πολεμιστή, όπως θα τον φανταζόταν ο καθένας, αλλά ο Γκοσινί ήθελε να τον κάνουν κοντό κι φαινομενικά αδύναμο ώστε να τονίσουν ότι το κυριότερο χαρακτηριστικό του ήταν η εξυπνάδα. Η επιμονή του Ουντερζό, απέδωσε και γι' αυτό δημιουργήθηκε ο Οβελίξ, που υπήρξε ολότελα δική του επινόηση.

      Διαγραφή
    7. Σαφως και ΦΥΛΕΤΙΚΑ φραγκοι και γαλατες ηταν πολυ κοντα και για αυτο δεν επεφερε καμμια αλλοιωση στο φυλετικο υποστρωμα των Γαλλων η κυριαρχια των πρωτων... η Ιστορια εχει δειξει οτι οταν εισβαλλουν λαοι ΟΜΟΦΥΛΟΙ (με βασει την φυλετικη τους ταυτοτητα και οχι την εθνολογικη που δινουν οι ιστορικοι αργοτερα) σε αλλες χωρες θα γινει σιγουρα προσμιξη με τους ντοπιους χωρις καμια σοβαρη φυλετικη αλλαγη...Παραδειγματα απειρα σε αυτο... Ισως τελικα οι δημιουργοι του Αστεριξ ηθελαν με το κομικ να αποδοσουν εναν φορο τιμης στην γαλατικη ιστορια των Γαλλων( ασχετα αν ονομαζονται οι ιδιοι Φραγκοι ως εθνωνυμιο)

      Διαγραφή
    8. Ονομάζονται Φράγκοι, για τον ίδιο λόγο που και οι Ιταλοί θέλουν να λέγονται "Ιταλοί", οι Ούγγροι "Μαγυάροι" και οι Βρετανοί "Άγγλοι". Εξαιτίας της ηγετικής τους τάξης, το καθεστώς της οποίας διαμόρφωσε τις παρακαταθήκες του σημερινού τους κράτους.
      Στην περίπτωση της Γαλλίας βέβαια, που κατ' ουσίαν δεν είχε τόσο σοβαρή εθνική υπόσταση πριν τη Γαλλική επανάσταση, ένα κράτος στη κεντρική Ευρώπη δεν θα μπορούσε παρά να έχει το όνομα της Γερμανικής φυλής που το κατοίκησε.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.