Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Φυλετικοί τύποι για καλλιτέχνες

Σε αυτήν την ιστοσελίδα βρήκαμε έναν οδηγό για καλλιτέχνες, ώστε να ζωγραφίζουν σωστά τις ανθρώπινες φιγούρες. Ο οδηγός χωρίζει τους ανθρώπους πάνω-κάτω βάσει της φυλετικής ταξινόμησης που χρησιμοποιούν οι ανθρωπολόγοι. Και αυτό είναι λογικό, εφόσον ένας ζωγράφος που θέλει να αναπαραστήσει σωστά τους ανθρώπους, οφείλει να γνωρίζει τα μορφολογικά τους γνωρίσματα, τα οποία διαφέρουν ανά φυλετικό τύπο.

Ο οδηγός χωρίζει τους ανθρώπους στις κατηγορίες Asian, Caucasian, African και Pacific, οι οποίες υποδιαιρούνται περαιτέρω περίπου στους φυλετικούς τύπους που χρησιμοποιούμε. Για κάθε τύπο δίνονται στοιχεία για την σωματοδομή, το ύψος, τα μαλλιά, το σχήμα του προσώπου, μορφολογικές λεπτομέρειες σχετικά με την μύτη, τα χείλη, τα μάτια, κλπ, καθώς και πληροφορίες για τον χρωματισμό μαλλιών, ματιών και δέρματος. Επίσης, δίνεται ένα συμπλήρωμα με τον κατάλογο των ανθρωπολογικών γνωρίσματων, όπως η σωματοδομή, το στήθος, το περίγραμμα του προσώπου, το σχήμα των ματιών, των φρυδιών, της μύτης, την γραμμή των μαλλιών και την μορφή τους, καθώς και χρωματικός κώδικας.

Ασιάτες:

Πατήστε πάνω για μεγέθυνση

Δείτε τις υπόλοιπους...


Ευρωπιδικοί (Caucasian):



Νέγροι και Ωκεάνιοι:



Κατάλογος ανθρώπινων γνωρισμάτων:


Υπάρχουν λάθη, αλλά εν γένει πολύ καλή η προσπάθεια.
Κάθε ζωγράφος οφείλει να γνωρίζει τα ανθρωπολογικά γνωρίσματα, ώστε να τα αναπαραστήσει πιστά.

37 σχόλια:

  1. Διαχιεριστά πολύ καλή η ανακάλυψή σου αλλά η ανάλυση είναι πολύ μικρή, δεν φαίνεται τίποτα από τα γράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://majnouna-creation.blogspot.gr/2012/04/guide-to-human-types.html

      Eχει καλη αναλυση εδω.

      Διαγραφή
    2. Που μπορώ να μάθω σε ποια φυλή ανήκω αν σας στείλω φωτογραφίες σε κάποιο email μπορείτε να μου απαντήσετε;

      Διαγραφή
    3. Έχει mail ,κάτω δεξιά,στείλε και θα σου απαντήσει ο διαχειριστής.

      Διαγραφή
    4. Οκ, σε ευχαριστώ

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ πολύ ανώνυμε!

      Διαγραφή
    6. Ζεις τελικα κωνσταντινουπολιτης

      Διαγραφή
    7. Όσο αναπνέει η Ορθοδοξία δεν θα πεθάνω! Αλλά και πάλι προτιμώ τον θάνατο με το Ισλάμ από τον θάνατο με την Δύση.

      Διαγραφή
  2. Ο Φρειδερικός ο Μέγας,της Πρωσίας,σε ποιον τύπο ανήκει;

    http://webphilosophia.com/estrategia/wp-content/uploads/2014/04/13-14-Federico-el-Grande-foto.jpg

    https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTv1yfQWzySl7aPLXSot4NC-5p2FxMgxZmU2C-4PEmHfJ43HiRXZQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που μπορώ να μάθω σε ποια φυλή ανήκω αν σας στείλω φωτογραφίες σε κάποιο email μπορείτε να μου απαντήσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί να μου πεί κάποιος αν ένας άντρας(πχ.αλπικός) και μία γυναίκα(μεσογειακή),τότε τα παιδιά τους μπορεί να είναι καθαροί αλπικοί ή μεσογειακοί χωρίς κάποια επίδραση???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αρκετά σύνηθες φαινόμενο κάποια παιδιά να πάρουν μόνο από τον ένα γονέα τα φυλετικά γνωρίσματα. Το βλέπουμε συχνά γύρω μας και το δικαιολογούν οι νόμοι του Μέντελ. Βέβαια, υπάρχει περίπτωση να φέρουν στα γονίδια τα γνωρίσματα του άλλου γονέα και να εμφανιστούν στην επόμενη γενιά.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ!!

      Διαγραφή
    3. Ή μπορεί ανώνυμε να λάβουν και γνωρίσματα μέχρι 7 γενεές πίσω.

      Διαγραφή
    4. Αλήθεια??!Δηλαδή υπάρχει πιθανότητα άντρας(ΚΜ)+γυναίκα(ΚΜ) να κάνουν παιδί που έχει πχ αλπική επίδραση,επειδή ένας απο τους δύο είχε πρόγονο αλπικό??

      Διαγραφή
    5. Εγώ είμαι Κρομανοειδής με μία Αλπική επίδραση(όχι μεγάλη), μολονότι ουδείς από τις 2 πρώτες γενεές είναι Κρομανοειδής. Ο πατέρας μου είναι Κρομανοειδίζων Μεσογειακός όμως, Δηλαδή Μεσογειακός με γωνιώδες σαγόνι. Αλλά πλην του σαγονίου και του εξωμορφικού προς μεσομορφικού του σωματοτύπου, δεν έχει τίποτα άλλο ΚΜ επάνω του.

      Διαγραφή
    6. Καλά,θα σου βρούμε νύφη ρε τουρκοσπορίτη,μην κάνεις έτσι.
      Θα το βρει η στραβή το αρνί της,κάποια θα στραβωθεί και θα σε πάρει ρε μεμέτι...

      Διαγραφή
    7. Αν δεν έχει άλλα κρομανοειδή γνωρίσματα εκτός από το σαγόνι, τότε δεν είναι κρομανοειδής, αλλά με μικρή κρομανοειδή επιρροή. Από εκεί και έπειτα κάποτε είχες πει πως η μητέρα σου είναι αλπική και παλιότερα πως είναι αρμενοειδής.
      Επομένως, έχεις αλπική επιρροή δια μέσου της πρώτης γενιάς.

      Διαγραφή
    8. Η μάνα μου είναι Αλπικο-Αρμενοειδής μάλλον. Βεβαια δεν μοιάζει με τον κοινό Αλπικό ούτε με τον κοινό Αρμενοειδή. Είναι αρκετά εξευγενισμένη δηλαδή. Το πιστεύω και εγώ ότι η Αλπική επίδραση, που δεν είναι μεγάλη, είναι από την μητέρα μου όπου η πλευρά του πατέρα της έχει Αλπική επίδραση και αναλόγως η πλευρά του πατρός μου από τον πατέρα του έχει Αλπική επίδραση, αλλά σε αμφοτερες περιπτώσεις δεν είναι μοναχή της. Το άλλο μισό εκατέρωθεν είναι Μεσογειακό με Αρμενοειδής και ΚΜ τάσεις. Ο πατέρας μου ναι, για αυτό δεν τον είπα ΚΜ-Μεσογειακό αλλά Κρομανοειδίζων Μεσογειακο λόγω σωματοτύπου και σαγονίου. Πάντως γενικά είναι 100% Μεσογειακός σε ολα τα άλλα γνωρίσματά του.
      Η απορία όμως έχει να κάνει με τον φαινότυπό μου, τον ΚΜ ο οποίος ΔΕΝ υπάρχει στις πρώτες 2 γενεές. Μάλλον πρόκειται για μακρυνό πρόγονο.

      Διαγραφή
    9. ο αρμενοειδής δεν είναι ευρωπαικός φυλετικός τύπος???δεν προέρχεται απο την εξέλιξη του αλπικού??

      Διαγραφή
    10. Από τον πρώτο-αλπικό προέρχεται είναι europid όχι ευρωπαϊκός.

      Διαγραφή
    11. Αναφέρεσαι λοιπόν, σε μια κλασσική περίπτωση αλπικού με κρομανοειδή επιρροή. Η περίπτωση αυτή είναι κλασσική για τα δυτικά κυρίως δεδομένα, αλλά και για τα Ελληνικά (με πιο συγκεκριμένο τύπο όμως, τον παλαιο-σαρδήνιο).
      Ο κρομανοειδισμός, όπως μας τον περιγράφεις, έχει στοχευμένη επίδραση κι από εκεί κι πέρα, υπολογίζεις ως κρομανοειδή ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά (όπως λχ τις τάσεις για μεσοπροσωπία, το ρινικό εύρος).
      Από εκεί και πέρα, θα σου πω ότι οι δολιχοκέφαλοι τύποι, παρουσιάζουν πιο έντονα τα κρομανοειδή χαρακτηριστικά για τους ίδιους ακριβώς λόγους που σε έναν αλπικό είναι πιο ήπια.

      Διαγραφή
    12. ;;;;; Ό,τι να'ναι. Εγώ μίλησα ότι είμαι ΚΜ με μικρή Αλπική επίδραση, και δεν έχω πρόγονο ΚΜ στις 2 πρώτες γενεές ο άλλος επάνω απαντά άλλα αντί άλλων. Ό,τι να'ναι...

      Διαγραφή
    13. Άλλα ντ' άλλων κατάλαβες διότι σου χαλάει την εντύπωση. Σου έγραψα πως πιθανότατα δεν είσαι κρομανοειδής με μικρή αλπική επίδραση, αλλά αλπικός με κρομανοειδή επιρροή. Προφανώς, τα στοιχεία που είναι κοινά με τον αλπικό (δηλ τάσεις για μεσοπροσωπία και μεγαλύτερο ρινικό εύρος) τα υπολογίζεις εσφαλμένα ως "κρομανοειδή". Ένας μικτός φαινότυπος, όπως αυτός που περιγράφεις, έχει σποραδικά στοιχεία από τους (θεωρητικά) αμιγείς που διαμορφώνουν το εύρος των χαρακτηριστικών του. Στην προκειμένη περίπτωση, υπολογίζεις δίνοντας περισσότερη σημασία στην επίδραση ενός τύπου όταν αναφέρεσαι στα κοινά χαρακτηριστικά του με τον έτερο. Και σου επεσήμανα, πως μπορεί η "γραμμικότητα" μεταξύ νορδικού-μεσογειακού και κρομανοειδών να είναι σαφής, αλλά η κρομανοειδής επίδραση είναι πιο εμφανής και πιο έντονη από ότι με τους βραχυκέφαλους. Όταν λοιπόν, από την πρώτη ματιά διακρίνονται τα αλπικά χαρακτηριστικά τότε είναι σίγουρα περισσότερα. Οι διαφορές τους βρίσκονται σε επιμέρους στοιχεία που δεν είναι σε κάθε περίπτωση σαφή (για παράδειγμα η θέση της ρινικής γέφυρας στους κρομανοειδείς είναι πάντοτε χαμηλότερη).

      Διαγραφή
    14. Ρε κεφτέ ο ίδιος ο Διαχειριστής με ταξινόμησε σε φωτογραφία που του έστειλα ως ΚΜ με Αλπική επίδραση σε λίγα σημεία.

      Διαγραφή
    15. Νούμερο από τα λίγα ο Κωνσταντινουπολίτης. Απορώ ποίος κάθεται και συζητά με υπομονή μαζί του ενώ εκείνος τον βρίζει. Αν του μιλούσαν με τον ίδιο τρόπο θα άρπαζε την ευκαιρία να απαντήσει με ένα ξερό "αιλυνας".

      Διαγραφή
    16. Όποιος ομιλεί για εμένα διχως να ξέρει εννοείται ότι είναι ή κεφτές ή αίλυνας.

      Διαγραφή
    17. Εδώ είμαστε όλοι ανώνυμοι κι άγνωστοι, αλλά το ξεχνάς γιατί παριστάνεις τη περσόνα του μπλογκ. Τρέχα τώρα για τα ντολμαδάκια γιαλαντζί της μαμάκας σου κι άσε τα υπόλοιπα.

      Διαγραφή
    18. χααχαχαχαχαχ!Ρε μην ασχολείστε με τον τουρκοσπορίτη,ο τύπος είναι τέρμα γελοίος.Αφήστε τον να γράφει για να μας κάνει να γελάμε.Θα είναι μάλλον ο γελωτοποιός των βυζαντινών ανακτόρων...

      Διαγραφή
  5. αγαπητοι συναγωνισται σας γραφω απο πραγα με τις πανεμορφες τσεχες μουναρες!
    οπως ολες οι θεικες σλαβες ειναι το κατι αλο μαζι με ρωσιδες και λιθουανες.
    μια ερωτηση
    βλεπω παρα πολους σκουρχρωμους και μελαχροινους τσεχους.
    εκτος απο τα γιουφτοειδη τι ειναι αυτοι μεεσογειακοι?
    και πως βρεθηκαν εδω τοσοι πολλοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κωνσταντινουπολίτης τους κάλεσε για τον 7 συνέδριο Gülen movement μην ανησυχείς όταν τελειώσει θα φύγουν.

      Διαγραφή
    2. 8:00 με κιάλια της βλέπεις η με τηλεσκόπιο?

      Διαγραφή
    3. Ο Fethullah Güllen θα είναι ο επόμενος Σούφης Τούρκος Χομεϊνί. Και ο Κιτσίκης είναι μέλος του Χιζμέτ. Θα τα φροντίσουμε όλα εμείς οι Ρωμηοί, μην ανησυχείτε ελληναράδες μου!

      Διαγραφή
    4. Αγιατολάχ Χομεϊνί ήταν ήρωας της επανάστασης Ο Φετουλάχ Γκιουλέν είναι πρακτοράκος της cia.

      Διαγραφή
    5. Οι σκουρόχρωμοι Τσέχοι, πρέπει να είναι διναρικοί και αλπικοί.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.