Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Νίκος Καζαντζάκης: πως καθαρίζονται οι ράτσες


"Καιάδας. Τέτοιος γκρεμός πρέπει ν'ανοίγεται στην καρδιά του ανθρώπου και στην ακρόπολη κάθε πολιτείας. Μα η χριστιανική ανατροφή μας, οι νοσοκομειακές φιλανθρωπίες, οι κλαίουσες καλοσύνες, η λαχτάρα να σώσουμε τους περιττούς, αντιστέκουνται ως τώρα σε μια τέτοια σπαρτιατική επιλογή.

Μα έως πότε; Αποστειρώνονται κιόλας οι παράφρονες, οι σακάτηδες κι οι άρρωστοι. Καθαρίζουνται οι ράτσες. Ετοιμάζουνται. Ένα ένστιχτο σίγουρο και σκοτεινό τις σπρώχνει προς την σωτηρία. Όχι όλες. Όσες νοιώθουν το νόημα της εποχής μας και προφταίνουν να ετοιμαστούν."

Ν. Καζαντζάκης, Τα ερείπια της Σπάρτης,


Ο Νίκος Καζαντζάκης, πιο ξεκάθαρος από ποτέ, υποστηρίζει με θέρμη την ευγονική, η οποία πρέπει να αποτελεί θεμέλιο κάθε πολιτείας. Αντιλαμβάνεται τους παρακμιακούς λόγους...
που αντιστέκονται στην ευγονική και μας παρακινεί ώστε να τους παραμερίσουμε και να βάλουμε στην καρδιά μας την ευγονική.

Κάθε εκφυλιστικό στοιχείο της κοινωνίας μπορεί να περιοριστεί, προς όφελος της κοινωνίας, των υγιών και των δυνατών. Με σκοπό να καθαριστούν οι φυλές. Η επίδραση του Νιτσεϊσμού είναι εμφανής. Επίσης εμφανής είναι και η επίδραση του μεσοπολεμικού εθνικισμού. Ο Καζαντζάκης θεωρεί ότι όσοι εφαρμόζουν τέτοιες πολιτικές έχουν λάβει το νόημα της εποχής και ετοιμάζονται για κάτι ανώτερο. Εμμέσως δηλαδή εκδηλώνει συμπάθεια προς την Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία που τότε, μαζί με κάποιες βόρειοευρωπαϊκές χώρες, εφάρμοζε πολιτικές ευγονικής. Κατά τον Καζαντζάκη, η ευγονική και οι καθαρές ράτσες πρέπει να αποτελούν θεμέλια κάθε κοινωνίας, ώστε να την οδηγήσουν ψηλότερα.

18 σχόλια:

  1. https://2.bp.blogspot.com/--WA2_xBLQ2w/V4vJSDekrJI/AAAAAAAL8nA/5uA5wMp5cPMMw_IFSHmuZ1mRRHwDOfecACLcB/s1600/imerisia_LARGE_t_1061_44584512_type13031.jpg

    Τουρκόφατσες, Δεν χρειάζεται να ξέρεις φυλετική ανθρωπολογία για να τους καταλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πλειοψηφία τους ανήκει στον μικτό anatolid τύπο. Δηλαδή βλέπουμε μεσογειακούς, ιρανικούς, μέχρι και κρομανοειδείς, με κάποια αρμενοειδή επιρροή.
      Ενδεχομένως να υπάρχουν και πρόσωπα που δεν ανήκουν σε αυτό το μικτό φάσμα. Διακρίνονται, στις πιο πίσω θέσεις, με σαφήνεια και κάποιοι αλπικοί των οποίων η αρμενοειδής επιρροή, αν κι όταν υπάρχει, δεν μπορεί να διαπιστωθεί από αυτή τη φωτογραφία.
      Ο πτέραρχος Οζτούρκ πάντως (στη μέση της πρώτης σειράς), που πολλοί λένε εσφαλμένα πως είναι μεσογειακός, είναι στην πραγματικότητα χαρακτηριστικό παράδειγμα anatolid.
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/dc/KORG_OZTURK.jpg
      Πολύ εύκολα διακρίνει κανείς την υψικεφαλία του και τη κλίση στο μέτωπό του. Δεν έχει ξεκάθαρη πλατυϊνία, καθώς ο μεσογειακός φαινότυπος έχει μεγάλη επίδραση. Αλλά το πηγούνι του "οπισθοχωρεί" αρκετά ώστε φαίνεται πως έχει ελαφρύ προγναθισμό, που είναι άλλο ένα γνώρισμα των αρμενοειδών.

      Διαγραφή
    2. Αρμενοειδὴς και κάποιοι αλπικό-αρμενοειδής απλούστατα.

      Διαγραφή
    3. http://www.kanalahaber.com/d/other/1.png

      Fethullah Gülen στην μια φώτο γερός στην άλλη νέος είναι τυπικότατος αρμενοειδής.

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία και ως ανάρτηση και ως ανάλυση!Ο μεγάλος Καζαντζάκης είχε πει επίσης ''Είσαι ένα φύλλο στο μέγα δέντρο της ράτσας.'' όπως επίσης ότι ''Ο κομμουνισμός είναι πνευματική ψώρα από την οποία ποτέ δεν έπασχα''!
    Τότε υπήρχαν φωτισμένα μυαλά που υποστήριζαν την ευγονική και την επικράτηση του πιο ικανού,τώρα δυστυχώς γεμίσαμε μαλθακούς ''καθηκιτές'' που παπαγαλίζουν ,ώστε να είναι ''πολιτικά ορθοί''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον δεν έχεις διαβάσει την "Ασκητική".

      Μετά την "ΡΆΤΣΑ" ακολουθεί η "ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ", εκ της οποίας και το απόσπασμα που ακολουθεί:
      “Δε μιλάς εσύ. Μήτε είναι η ράτσα μονάχα μέσα σου που φωνάζει· μέσα σου οι αρίφνητες γενεές των ανθρώπων· άσπροι, κίτρινοι, μαύροι· χιμούν και φωνάζουν.
      Λευτερώσου κι από τη ράτσα· πολέμα να ζήσεις όλο τον αγωνιζόμενον άνθρωπο."

      Και κάποιες απόψεις του για τον "περιούσιο" λαό:

      «Τι είδα στη Ρουσία»

      «Γενικά οι Εβραίοι, από ιστορικές κυρίως αιτίες, που ενεργούν απάνω τους τώρα και τόσους αιώνες, απόχτησαν μία εντελώς ιδιαίτερη ανάμεσα στις υπόλοιπες φυλές, ψυχοσύνθεση».... «Το Κράτος γι’ αυτούς ήταν η οργανωμένη αδικία· γιατί αληθινά κανένας λαός όσο ο ιουδαϊκός δε δοκίμασε τόσο απάνθρωπα την τυραννία, την απληστία και την αδικία του δυνατού. Για να σωθούν, κι επειδή αδυνατούσαν να καταφύγουν στις σωματικές τους δυνάμεις, καλλιεργούσαν στο έπακρο τις πνευματικές τους ικανότητες. Αλλο όπλο από το Πνεύμα δεν είχαν».

      «Ταξιδεύοντας, Σινά»

      «Εγώ που αγαπώ την ανήλεη αυτή ράτσα χαιρόμουν να θωρώ τις φοβερές πέτρες, όπου γεννήθηκαν οι αρετές τους. Η θέληση, το πείσμα η αντοχή – κι απάνω απ’ όλα ένας Θεός σάρκα από τη σάρκα τους που του φώναζαν: “Δώσε μας να φάμε! Σκότωσε τους εχθρούς μας! Δώσε μας τη Γη της Επαγγελίας” και τον ανάγκαζαν με τη βία να υπακούσει.

      Διαγραφή
  3. Ο Καζαντζάκης ήταν μαθητής και φίλος του ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΥΛΕΤΙΣΤΗ Πέτρου Βλαστού. Ακόμη και η ορολογία, η γλώσσα και το ύφος που χρησιμοποιεί παραπέμπουν στον Βλαστό, τον πρώτο που μίλησε για ευγονική και αρία φυλή στη σύγχρονη Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που μπορουμε να βρούμε βιβλια του Βλαστου;

      Διαγραφή
    2. Κάποια άρθρα του σχετικά με το ζήτημα της φυλής είναι διαθέσιμα διαδικτυακά. Το πιο γνωστό πάντως άρθρο του Πέτρου Βλαστού με τίτλο "Φυλή" είχε δημοσιευτεί πριν περίπου 15 χρόνια στο περιοδικό "Βόρειον Σέλας" (τεύχος 7), ακραιφνώς εθνικοσοσιαλιστικών προσανατολισμών,που εξέδιδε η Τ.Ο Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής υπό Στ. Γκέκα. Νομίζω και αυτό διαδικτυακά υπάρχει.
      Εν πάση περιπτώσει πρόκειται για τον "Έλληνα Ρόζεμπεργκ" καιέχει το ίδιο νιτσεικό ύφος με τον Καζαντζάκη.

      Διαγραφή
  4. Ο Καζαντζακης σε ποιο τυπο ανηκει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεσογειακός (κυρίως) με αλπικό.
      http://www.uniquelife.gr/wp-content/uploads/2015/02/%CE%9F-%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%9D%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%A3%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%91%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1.-19042.jpg

      http://www.elzoni.gr/ast/cov/po/politismos2_2011_1_25_15_4_36_b.jpg

      http://www.candianews.gr/wp-content/uploads/2015/02/kazantzakis-1-620x330.jpg

      Διαγραφή
    2. Φαίνεται κατά κόρον Διναρικός .

      Διαγραφή
  5. O "Καιάδας" ήταν προπαγάνδα των Αθηναίων κατά των Σπαρτιατών. Έψαξαν τον Καιάδα και βρήκαν μόνο ένα αρχαίο σκελετό μέσα που πιθανολογούν ότι ήταν από κάποιον που έπεσε κατά λάθος μέσα. Ποτέ η Σπαρτιάτες δεν έριχναν τα άρρωστα παιδιά στον Καιάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι,δεν πετούσαν εκεί μέσα ''ελαττωματικά'' παιδιά,αλλά αντιθέτως πετούσαν σε εξαιρετικές,σπάνιες περιπτώσεις τους προδότες και τους στυγνούς εγκληματίες.
      Ο Αγησίλαος,ο πιο σπουδαίος βασιλιάς-πολεμιστής της Σπάρτης,ήταν χωλός από το ένα του πόδι (κούτσαινε),αλλά δεν τον εμπόδισε να περάσει τη βασική εκπαίδευση των Σπαρτιατών,πράγμα που σημαίνει πως οι Σπαρτιάτες έδιναν ευκαιρίες και σε αυτούς που είχαν κάποια αναπηρία,αρκεί βέβαια να μην ήταν εντελώς ανάπηροι,προφανώς!

      Διαγραφή
  6. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/51/Jimmy_Carter_with_Moshe_Dayan_-_NARA_-_176274.jpg

    Ο εβραίος στρατηγός Moshe Dayan στο αλπικό τύπο ανήκει? είναι αυτός με τη μαλάκια στο μάτι ο καράφλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς 4.38, φίλτατε το παίζου λευκοί και εθνικοσοσιαλιστές. Το παίζουν...ποιος είπε ότι είναι. Πρώτον είναι φυλετικώς γυφτέξ και το χρώμα τους είναι το σοκολατί, και δεύτερον πρόκειται απλώς για διαδικτυακά σκουπίδια του καναπέ. Σιγά μην έχουν ουδεμία σχέση με κόμματα, οργανώσεις, ομάδες. Αθεράπευτοι οπαδοί του Αυνάν και του καναπέ πο λόγω διαδικτύου φαντάζονται πως κάνουν δωρεάν ψυχοθεραπεία δίνοντας νόημα στην εντελώς ασήμαντη ζωούλα που διάγουν. Ναυάγια της ζωής με τάχα εθνικιστικό-εθνικοσοσιαλιστικό μανδύα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.