Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Ποιος είναι ο σκοπός του κράτους;


"Το κράτος δεν υπάρχει για να επιβλέπει αν το άτομο έχει τα δικαιώματά του, αλλά για να υπηρετεί τη φυλή."

Fritz Lenz, σε μελέτη που υπέβαλλε
στον Alfred Ploetz


Πεποίθηση πλήθους σημαντικών βιολόγων, ανθρωπολόγων και γενετιστών ήταν το έθνος έχει φυλετικό υπόβαθρο, κάτι που σημαίνει ότι βασική μέριμνα του κράτους είναι η διατήρηση, βελτίωση και ισχυροποίηση της φυλής. Οι απόψεις του Lenz απηχούν σε αυτές του Ploetz, οι οποίες μαζί προέρχονται από την περίφημη ρήση του μεγάλου Γερμανού βιολόγου Ernst Haeckel περί πολιτικής.

Η βιολογική-φυλετική οπτική για τον σκοπό του κράτους έρχεται σε πλήρη αντίθεση...
με τον φιλελευθερισμό. Σημασία έχει όχι το άτομο, αλλά η φυλή. Κάθε πολιτική του κράτους οφείλει να αποβλέπει στο πώς η φυλή θα διατηρηθεί, θα βελτιωθεί, θα επεκταθεί. Το άτομο πρέπει να παραμεριστεί, όταν διακυβεύεται η ύπαρξη του γενικότερου φυλετικού συνόλου.

12 σχόλια:

  1. Έτσι είναι,αλλά οι σιχαμένες μορφές των σύγχρονων ευρωπαϊκών κρατών που μαστίζονται από τη σάπια ιδεολογία του φιλελευθερισμού,έχει κάνει σύνθημα στα χείλη πολλών Ευρωπαίων εθνικιστών το περίφημο ''ζήτω το Έθνος,κάτω το κράτος''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Ευρωπιδικοί τύποι ποιοι είναι;Σαχάριος,Βερβερικός,Οριενταλικός,Αραβικός,Ινδικός,Αρμενοδειδής,Καυκάσιος(Μtebid;Αυτοί ή και άλλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Η βιολογική-φυλετική οπτική για τον σκοπό του κράτους έρχεται σε πλήρη αντίθεση...
    με τον φιλελευθερισμό. Σημασία έχει όχι το άτομο, αλλά η φυλή. Κάθε πολιτική του κράτους οφείλει να αποβλέπει στο πώς η φυλή θα διατηρηθεί, θα βελτιωθεί, θα επεκταθεί. Το άτομο πρέπει να παραμεριστεί, όταν διακυβεύεται η ύπαρξη του γενικότερου φυλετικού συνόλου."

    Ακριβώς αυτό. Πρώτα το εμείς και όχι το εγώ. Σύνολο και όχι άτομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε διαχειριστή, έχω μία ερώτηση. Το κενό στα μπροστινά δόντια δηλώνει νεγρική καταγωγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλώνει φαφούτης.

      Διαγραφή
    2. Κοίτα,επειδή ο διαχειριστής δεν πρόκειται ποτέ να απαντήσει σε τόσο κουτή ερώτηση,θα σου πω εγώ πως,όχι δε δηλώνει νεγρική καταγωγή.Για όνομα του Θεού!

      Διαγραφή
  5. http://1.bp.blogspot.com/-9InWQ-5Z480/TXx20rGkpbI/AAAAAAADE5A/WX10vAyO6Do/s1600/Metropolis_MSS_1927-006.jpg


    Έτσι επειδή μπερδεύετε τον διναρικό με τον αρμενοειδὴ ο εικονιζόμενος είναι αρμενοειδης όχι διναρικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.theapricity.com/forum/showthread.php?35618-Progressive-Armenoid-vs-Dinarid-Is-there-really-a-difference

      Πάρε και διάβασε αντί να μπαίνεις να κάνεις τον έξυπνο ως ανώνυμος. Αυτός που εικονίζεται είναι ο Fritz Rasp (ένας παλιός Γερμανός ηθοποιός) και χαρακτηρίζεται ως "very progressive armenoid" σύμφωνα με κάποιον σχολιαστή του appricity forum, που προφανώς εννοεί ότι έχει πιθανόν κάποια μικρή αρμενοειδή επίδραση. Κατά τη γνώμη μου, το σχεδόν εξαφανισμένο του πηγούνι και η μεγάλη οπισθομετωπία είναι τα χαρακτηριστικά που προδίδουν ξεκάθαρα κάτι τέτοιο.
      Στο ίδιο νήμα κάποιος άλλος προσπαθεί να εξηγήσει τις διαφορές διναρικού-αρμενοειδούς με παραδείγματα εικόνων.
      Αλλά αυτός που αξίζει να διαβάζουμε, είναι ο σχολιαστής με το όνομα Agrippa. Είναι ένας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ανθρωπολόγος (όχι φυσιοδίφης, ή απλά κάποιος μελετητής) του οποίου τα γραπτά διαγράφονται από το διαδίκτυο κι αυτή τη στιγμή που μιλάμε πληρώνει το τίμημα (δικάζεται στη Γερμανία), επειδή έκανε ουσιαστική μελέτη και εξέταση ανθρωπολογικών δεδομένων. Το έγκλημά του είναι πως επεχείρησε με βάση τα παραπάνω, να εξηγήσει και να εκσυγχρονίσει τις όποιες θεωρίες ώστε να δημοσιεύσει δική του μελέτη. Κάθε του σχόλιο είναι κι από ένα μάθημα.

      Διαγραφή
    2. Το progressive armenoid είναι κομμάτι του αρμενοειδη τύπου οκ δεν είναι ότι έχει αρμενοειδής επίδραση.

      Διαγραφή
    3. Όχι, σημαίνει πως τα αρμενοειδή χαρακτηριστικά είναι πιο ήπια. Δεν παρουσιάζει δηλαδή τα μεγάλα μεγέθη και τις ασύμμετρες αναλογίες που φαίνονται στην μεσανατολίτικη/ασιατική μορφή (assyroid κατά Deniker, hebraic κατά Biasutti), αλλά μια πιο "εκλεπτυσμένη" εκδοχή τους.

      Διαγραφή
    4. Ο εικονιζόμενος είναι Νορδικός με Αρμενοειδή επίδραση και μάλιστα φαίνεται η βραχυκεφαλία. Η μύτη έχει μεγάλο ύψος και είναι και μακρυά όπως των Αρμενοειδών είναι οστέινη με κλίση λιγότερη από την κανονική των Αρμενοειδών και όχι τόσο γαμψή.

      Αρμενοειδής γνήσιος ήταν ο Έλλην ηθοποιός Μιχάλης Γιαννάτος:

      https://www.google.gr/search?q=%CE%B7%CE%B8%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%AF+%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82&sa=X&biw=1440&bih=859&tbm=isch&imgil=jpNXh8X3K8E2IM%253A%253BbDEzB_FEPxaQZM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.skai.gr%25252Fnews%25252Fculture%25252Farticle%25252F242133%25252Fpethane-ithopoios-mihalis-giannatos%25252F&source=iu&pf=m&fir=jpNXh8X3K8E2IM%253A%252CbDEzB_FEPxaQZM%252C_&usg=__Q2xqw91BWZ7RXaH6tYE9Bub17Xs%3D&ved=0ahUKEwjd1vuQr9vNAhUGRhQKHRkYDesQyjcIVw&ei=rCd7V93QGoaMUZmwtNgO#tbm=isch&q=%CE%9C%CE%B9%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%82+%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.