Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Οι κάτοικοι των νησιών Andaman

Τα νησιά Andman βρίσκονται στον κόλπο της Βεγγάλης και ανήκουν διοικητικά στην Ινδία, παρότι είναι πιο κοντά στην Ινδοκίνα. Από την πρώτη στιγμή που έφτασαν Ευρωπαίοι εξερευνητές στα νησιά Andaman, εντυπωσιάστηκαν από αυτό που αντίκρυσαν. Είδαν τους νεγροειδείς γηγενείς κατοίκους να ζουν σε πρωτόγονες συνθήκες, αγνοώντας την καλλιέργεια της γης. Ταξιδιώτες και επιστήμονες έκριναν ότι οι κάτοικοι των νησιών Andaman βρίσκονταν στο κατώτερο επίπεδο πολιτισμού από κάθε άλλο ιθαγενή λαό του κόσμου.

Οι περιγραφές αυτές ώθησαν τους ανθρωπολόγους να εξετάσουν τα νησιά Andaman και να περιγράψουν τα γνωρίσματά τους. Μάλιστα, το γεγονός ότι ο πληθυσμός τους παρέμεινε απομονωμένος για δεκάδες χιλιάδες χρόνια...
χωρίς ξένες φυλετικές επιδράσεις, ήταν ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο. Ο πληθυσμός τους συνεχίζει να προκαλεί το ενδιαφέρον, αφού μέχρι και σήμερα αρνούνται την επαφή με ξένους και παραμένουν στην ίδια πρωτόγονη κατάσταση. Στην Ινδία, που η φυσική ανθρωπολογία μελετάται μέχρι και σήμερα, δημοσιεύτηκε σχετικά πρόσφατα μια μελέτη για τους κατοίκους των νησιών Andaman, με τίτλο "Cephalo-facial variation among Onges".

Το δείγμα αποτελούνταν από 27 άνδρες και 26 γυναίκες. Να σημειώσουμε ότι οι ιθαγενείς των νησιών Andaman αριθμούν σήμερα λίγες εκατοντάδες, απειλούμενοι με εξαφάνιση, μετά από τον περιορισμό τους από τους Βρετανούς αποίκους, σε συνδυασμό με την εχθρότητά τους προς αυτούς, ενώ αρκετοί υπέκυψαν σε εισαγόμενες ασθένειες. Συνεπώς το δείγμα αποτελεί σημαντικό ποσοστό του όλου πληθυσμού τους.

Ο μέσος κεφαλικός δείκτης βρέθηκε 84,56 που σημαίνει βραχυκεφαλία. Αυτό είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γνωρίσματα, καθώς είναι ένας από τους λίγους νεγροειδείς πληθυσμούς με βραχυκεφαλία.

Ο ρινικός δείκτης μετρήθηκε 87,43 δηλαδή οριακά εντός της πλατυρρινίας. Οι κάτοκοι έχουν μεν πατημένη μύτη, όμως δεν είναι ίδια με την κλασική των νέγρων, καθώς τα ρουθούνια δεν είναι πεταχτά, αλλά πιο περιορισμένα, κρατώντας χαμηλό πλάτος μύτης, κάτι που πολλές φορές τους τοποθετεί εντός της μεσορρινίας.

Ο προσωπικός δείκτης βρέθηκε στο 77,98 που σημαίνει έντονη ευρυπροσωπία, κάτι που προκύπτει κυρίως από το πολύ κοντό τους πρόσωπο. Εν γένει στο πρόσωπο δεν έχουν έντονες γωνίες, ειδικά στο σαγόνι που έχει σχετικά μικρή διάμετρο.

Στα υπόλοιπα γνωρίσματα, οι κάτοικοι των Andaman έχουν μαύρο χρώμα δέρματος και φαίνεται να έρχεται δεύτερο στην σκουρότητα, μόνο πίσω από τους Nilotid. Τα χείλη τους είναι σαρκώδη και είναι κάπως μικρότερα από αυτά των νέγρων. Η μορφή των μαλλιών τους είναι τυπικά νεγροειδής με έντονα κατσαρά μαλλιά. Επίσης το ανάστημά τους είναι ένα από τα πλέον χαμηλότερα στον κόσμο, κάτι που τους κατατάσσει μαζί με άλλους παρόμοιους πληθυσμούς της νοτιοανατολικής Ασίας και Ωκεανίας.

Βάσει των παραπάνω μοναδικών γνωρισμάτων, οι ανθρωπολόγοι έκριναν ότι οι κάτοικοι ανήκουν σε ξεχωριστό φυλετικό τύπο, ο οποίος ονομάστηκε Andamanid. Είναι συγγενείς με άλλους νεγροειδείς πυγμαίους τύπους της περιοχής, όπως Semangid, Aetid, κτλ. και φαίνεται να βρίσκονται εκεί για δεκάδες χιλιάδες χρόνια, ανήκοντας σε ένα από τα πρώτο κύματα εξάπλωσης του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη.

23 σχόλια:

  1. Μέχρι πριν 8 μήνες περίπου που δε γνώριζα το ιστολόγιο,πίστευα πως οι μαύροι είναι όλοι το ίδιο!Προς έκπληξη μου διαπιστώνω πως διαιρούνται σε πολλούς φυλετικούς υποτύπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει κάποιο άρθρο σχετικά με τους Καλας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι,δεν νομίζω να υπάρχει,αλλά να σε προλάβω και να σου πω,όχι δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον Αλέξανδρο,ούτε με τους Έλληνες.

      Διαγραφή
    2. Εύγε ανώνυμε 2:58,επιτέλους λίγη λογική,οι """εθνικιστές""" αρχαιολάγνοι έχουν πάθει εμμονή με τους γύφτους Κάλας!!!Και σχέση να είχαν,η φυλετική επιμειξία με καυκάσιους είναι κάτι το αξιοθαύμαστο;Κάτι για το οποίο θα πρέπει να είμαστε περήφανοι;

      Διαγραφή
  3. ενα ευχαριστο νεο
    χτες σκοτωθηκαν 8 τουρκοι στρατιωτες και τραυματιστηκαν 35 απο επιθεση κουρδων μεσα στη τουρκια
    εδω οι φατσες των νεκρων τους
    κανεις δεν εχει τουρκομογγολικη καταγωγη
    τι φυλετικους τυπους βλεπετε?

    http://i.hurimg.com/i/hurriyet/90/620x350/579c74b318c7731368a5ffc7.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Αρμενοειδής-Κρομανοειδίζων Μεσογειακός

      2. Σαχάριος με Τουρανική επίδραση στα μάτια.

      3. Κρομανοειδής με Αρμενοειδή επίδραση.

      4. Διναρικος με Τουρανική επίδραση

      5. Αλπικός με Τουρανική επίδραση.

      6. Αρμενοειδής με Αλπική επίδραση

      7. Κρομανοειδής

      8. Κρομανοειδής με Αρμενοειδή επίδραση.

      1-4 πρώτη σειρά, από αριστερά προς τα δεξιά

      5-8 δεύτερη σειρά, αριστερά προς τα δεξιά.

      Διαγραφή
    2. Διόρθωση:


      8. Κρομανοειδής με τουρανική επίδραση.

      Διαγραφή
    3. Γενικά πολλοί Κρομανοειδείς στους νεκρούς. Δείγμα ότι αρκετές Κρομανοειδίζοντες μορφές που αποτελούν την μειοψηφία στην Τουρκία, επιλέγουν τον στρατό.

      Διαγραφή
    4. σευχαριστω κωνσταντινουπολιτης που απαντησες.
      εγω παντως δεν βλεπω κανεναν με τουρανικη επιδραση
      θα μπορουσαν ολοι να θεωρηθουν και ελληνες μεσογειακοι. αλλωστε ντοπιοι εξισλαμισμενοι ειναι ολοι...

      γιαυτο τι εχεις να πεις εσυ κωνσταντινουπολιτης?

      αυτος ειναι τουρκος βουλευτης του κομματος MHP των γκριζων λυκων
      τι φυλετικος τυπος ειναι?
      παντως σιγουρα οχι γνησιος τουρκος μογγολοταταρος οπως ηταν οι πρωτοι σελτζουκοι που εισεβαλλαν το 1050...

      http://www.voicenews.gr/images/eidisis/2016/ioulios/21072016-eos-31072016/29072016/vouleutis.jpg

      αυτος ειναι ο πρωην τουρκος αρχηγος της δεξιας εκει, ο Deniz Baykal. αυτος μου φαινεται γνησιος τουρκος απο τους ελαχιστους 2-3% της σημερινης τουρκιας.

      https://www.google.gr/search?q=deniz+baykal&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiAroitoZnOAhWLVRoKHX8QDB8Q_AUICCgB&biw=1189&bih=628

      στην ελλαδα τις 2 γνησιες τουρκομογγολοφατσες που εχω δει μεχρι τωρα ειναι ο τουρκογλου(βενιζελος) και ο βουλευτης κιλτιδης.τι λες αγαπητε διαχειριστα εχω δικιο????

      Διαγραφή
    5. ΟΥΥΙΙ Ο 5ΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΑΛΒΑΝΑΡΑΣ .... ΠΟΣΟΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ?

      Διαγραφή
    6. Ο πρώτος μοιάζει στον Δημοσθένη Λιακόπουλο.

      https://i.ytimg.com/vi/OtEuj7Voe3U/hqdefault.jpg

      Διαγραφή
    7. Ο Γκρίζος Λύκος είναι Αρμενοειδής με Αλπική επίδραση.

      Ο Μπαϊκάλ είναι Κρομανοειδής-Τουρανικός.

      Διαγραφή
    8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    9. Πρώτον είναι "Τούρκοι", όχι "τούρκοι". Είναι "Κούρδων", όχι "κούρδων". Δεύτερον το ερωτηματικό στα ελληνικά είναι ";", όχι "?".

      Υ.Γ.
      "θα μπορουσαν ολοι να θεωρηθουν και ελληνες μεσογειακοι"

      Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση.

      Διαγραφή
  4. Τώρα το καλοκαίρι παρατηρώ ότι στην ίδια θερμοκρασία άλλοι ιδρώνουν λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Είναι η εφίδρωση συνδεδεμένη με κάποια φυλή; Είναι τελικά λόγω έλλειψης αντοχής σε αυτές τις θερμοκρασίες ο λόγος που κάποιοι ιδρώνουν και γενικά δεν φαίνεται να αντέχουν καθόλου αυτές τις θερμοκρασίες; Υπάρχει κάποια μελέτη σε αυτό το θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σε ποιον φυλετικο τυπο ανηκει το αγορι της φωτογραφιας ;

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=484672681734852&set=a.288190578049731.1073741826.100005763735250&type=3&theater

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι, Κρομανοειδής με αρκετή πρώιμη Αλπική επίδραση, η οποία είναι ολοφάνερη στην αρκετά μεσόρηνη μύτη του.

      Διαγραφή
  6. Εδώ μέσα υπάρχουν πολλοί που νομίζουν ότι ανήκουν στην λευκή φυλή και θα τους έδινε παράσημο ο Χίτλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πας και εσύ και ο Χίτλερ από εκεί που ήρθατε που νομίζετε εδώ μέσα ότι έχετε να κάνετε μόνο με Ναζιστές;

      Διαγραφή
    2. Και πες το σωστά εθνικοσοσιαλισμος ρε βλακα.

      Διαγραφή
    3. θες να πω πω σωστά αλητάκο του δρόμου; Άι στο διάολο και εσύ και οι έμμονες ιδέες σου με τον Χίτλερ και τον εθνικογερμανισμό.

      Διαγραφή
  7. Κυριέ διαχειρίστα σχετικά με τους τσιγγάνους υπάρχει καποιά φυλετική ερέυνα. Εχω δεί αρκετούς απο αυτους σχεδον καθαρά ινδικούς και αλλούς με εντονη αρμένοειδη η και μεσογειακή και γενικοτερα ευρωπιδική επιδραση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.