Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Alfred Russel Wallace: η επιλογή είναι ο μόνος τρόπος βελτίωσης της φυλής

"Μέχρι στιγμής, ήταν κοινώς αποδεκτό ότι οι θετικές επιδράσεις, όπως αυτές της εκπαίδευσης, της υγιεινής, της κονωνικής βελτίωσης, έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα και πρέπει να οδηγήσουν από μόνες τους σε μια διαρκή ανύψωση όλων των πολιτισμένων φυλών. Αυτή η οπτική βασίζεται στην πεποίθηση ότι κάθε ανύψωση του ατόμου που επιτυγχάνεται κατά την διάρκεια της ζωής του μεταδίδεται και στους απογόνους του και συνεπώς είναι εφικτό, χωρίς καμία επιλογή των καλύτερων ή εξάλειψη των κατώτερων τύπων, να δημιουργήσει μια διαρκή πρόοδο στις σωματικές, ηθικές και πνευματικές ιδιότητες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια αυτή η άποψη τρίζει συθέμελα λόγω σοβαρών αμφιβολιών, δηλαδή τις σημαντικές μελέτες του Galton και του Weismann σχετικά με τις θεμελιώδεις αρχές της κληρονομικότητας. Μεταξύ των φυσιοδιφών, η άποψη γέρνει ενάντια στην κληρονομικότητα των γνωρισμάτων που αποκτώνται μετά την γέννηση και στην οποία περίπτωση το ζήτημα που συζητάμε απλοποιείται, αφού πρέπει να περιοριστούμε σε κάποια μορφή επιλογής ως τον μόνο τρόπο βελτίωσης της φυλής."

Alfred R. Wallace, Human Selection


O μεγάλος Βρετανός εξελικτικός βιολόγος Alfred Russel Wallace, που θεωρήθηκε από κάποιους ακόμα και ως ισάξιος του Δαρβίνου, μας εξηγεί την μεταβολή της ανθρώπινης σκέψης υπέρ της ευγονικής. Η άποψη ότι οι θετικές επιδράσεις του περιβάλλοντος μπορούν να βελτιώσουν τον άνθρωπο...
κλονίστηκαν δια παντός από τις μελέτες περί κληρονομικότητας του Galton και του Weismann. Απεδείχθη ότι τα επίκτητα χαρακτηριστικά δεν κληρονομούνται, κάτι που επιβεβαιώθηκε περίτρανα και από την ανακάλυψη του DNA αργότερα.

Ο Wallace μας λέει αυτό που οι βιολόγοι γνωρίζουν πολύ καλά. Ότι ο μόνος τρόπος βελτίωσης του ανθρώπου είναι η επιλογή, είτε θετική υπέρ των καλύτερων, είτε αρνητική εναντίον των κατώτερων. Αρέσει, δεν αρέσει, αυτή είναι η φυσική πραγματικότητα.

20 σχόλια:

  1. Έτσι είναι.Η Φύση είναι σκληρή αλλά συνάμα δίκαια.Μόνο ο ισχυρός επικρατεί,ο αδύναμος μοιραία θα εξαφανιστεί.Το ίδιο συμβαίνει,μάλλον θα έπρεπε να συμβαίνει και με τις Φυλές.Δυστυχώς σήμερα λόγω του ''ψευτοναθρωπισμού'' ,παρατηρούμε κατώτερες φυλές να βρίσκονται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τις ανώτερες,αν και σε αυτό ευθύνονται πρώτα από όλα,αυτές,οι ανώτερες δηλαδή,λόγω του ''αισθήματος του ανθρωπισμού'' που τους δημιουργείται,μόνο και μόνο επειδή έχουν ανεπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη.Ο Wallace,μέσω της ρήσης του δικαιώνεται θεωρητικά.Μένει να δικαιωθεί,όπως πρέπει και πρακτικά κάποια μέρα,όταν η ανθρωπότητα συνέλθει και κινηθεί στους ρυθμούς της ανίκητης Φύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντα υπαρχει φυσικη επιλογη ακομα και σημερα που νομιζουμε οτι για ολα φταινε οι "ανθρωπιστες" !

      Το "λαμογιο" που θα χωθει σε θεση εξουσιας ειναι ο ισχυρος και θα επιβιωσει εναντι του καλου πατριωτακου που απλως κλαιγετε !
      Αφου το λαμογιο προσαρμοστηκε καλυτερα στον περιβαλον του ωστε να επιβιωσει να εχει καλυτερο επιπεδο ζωης αλλα και να κανει απογονους.!

      Αυτο γινεται και στην φύση καθως βλεπουμε ειδη που μπορει απο απλη τυχη να προσαρμοστουν και να επιβιωσουν (πχ βραδυποδες ) εναντι των "ισχυρων" που αφανηστικαν !

      Τελος περι των βραχυκεφαλων...πως οι Κινεζοι οι υπερβραχυκεφαλοι δημιουργησαν τετοιο πολιτισμο εναντι των δολιχοκεφαλων Ευρωπαιων που αντεγραψαν λανθασμενα και οπως να ναι τον Ελληνισμο και δεν κατανοησαν τον βραχυκεφαλο Σωκρατη και τον μαλλον βραχυκεφαλο Πλυνθων !

      Διαγραφή
    2. Δεν ''κλαίγομαι''.Επιπλέον είναι δεδομένο πως στην σημερινή εποχή,έχουν αλλάξει οι αξίες και τα ήθη,και αναρριχώνται στην εξουσία άνθρωποι ασήμαντοι,μόνο και μόνο επειδή βρήκαν έτοιμα λεφτά από τον πατέρα τους!Οι άριστοι δεν επιβιώνουν λόγω του κατεστημένου.Δε σημαίνει αυτό ότι δεν υπάρχουν και σήμερα ''άριστοι'',αν και λιγότεροι.Ο άριστος Αριστείδης ο Δίκαιος ήταν πάμφτωχος,δεν είχε προίκα να δώσει ούτε στις κόρες τους για να τις παντρέψει!Σήμερα,αν ζούσε ο Αριστείδης θα περιφρονούνταν ως...μπατίρης για αυτό ακριβώς το λόγο επειδή άλλαξαν τα ήθη.
      Επίσης,μπορεί να ανήκουμε στη Φύση,αλλά ως είδος είμαστε διαφορετικοί από τον κάθε...βραδύποδα.Ο βραδύπους έχει συγκεκριμένους εχθρούς μόνο και μόνο επειδή ανήκει,είναι μέλος μιας μεγάλης τροφικής αλυσίδας που συνεχώς κινείται.Οι ανθρώπινες φυλές αντιθέτως,επειδή είναι τόσο διαφορετικές θα αναπτύσσουν(κανονικά) αισθήματα μίσους η μία για την άλλη,και όχι για λόγους...βρώσης και τροφικής αλυσίδας,(αν και μέχρι και σήμερα στην Κεντρική Αφρική,υπάρχουν ανθρωποφάγοι)!
      Τέλος,κανείς δεν αρνείται ότι οι Κινέζοι ανέπτυξαν πολιτισμό. Αδιαμφισβήτητα μεγαλύτερο από των νορδικών Γερμανών της εποχής,επίσης αδιαμφισβήτητα μικρότερης εμβέλειας από τον ελληνικό.Όσο για τον Πλήθωνα...μου φαίνεται πως κανείς δεν τον κατάλαβε ποτέ,όχι μόνο οι Ευρωπαίοι.Μεγάλη μορφή ήταν σίγουρα.Όμως,δεν κατανόησα,γιατί αναφέρεσαι ξεχωριστά σε ''βραχυκέφαλους'','έγραψα εγώ κάτι για τους βραχυκέφαλους;

      Διαγραφή
    3. αυτο για τους βραχυκεφαλους ηταν για τους διαχειριστες !
      Ενα πραγμα δεν καταλαβαινω...και οι υποσαχαριοι Αφρικανοι(δεν ξερω πια φυλη απο αυτους συγκεκριμενα ) ειναι πιο δολιχοκεφαλοι απο τους Ευρωπαιους...αλλα τι..ειναι απλα ΖΩΑ(και παλι προς τους διαχειριστες που φτυνουν χολη προς τους "(δειλους)βραχυκεφαλους" οπως τους αποκαλουν !


      Και οχι τα ηθη δεν αλλαξαν απο το παρελθον μεχρι και σημερα.τιποτε δεν αλλαξε ουσιαστικα !
      Απλως ειμαστε τεχνολογικα πιο ανεπτυγμενοι,ηθικα και επιστημονικα ομως απο εποχης που επεσε η Ελλαδα δεν υπαρχει προοδος !

      Οσο για τον Αριστο.δεν θα παρακαλαγε ποτε για εξουσια αλλα θα την διεκδικουσε ,οπως εκαναν και οι πρωτοι αριστοι που σχηματισαν τις πρωτες αριστοκρατιες.περαν της πλουτοκρατιας
      που πολες φορες μπερδευονται οι οροι !

      Διαγραφή
    4. Δε φταίει κανείς,αν οι βραχυκέφαλοι Αλπικοί είναι δειλοί ή έχουν κάποια συγκεκριμένα ψυχικά γνωρίσματα.Το γενικεύεις,διότι οι Διναρικοί βραχυκέφαλοι μόνο δειλοί δεν είναι.Κάθε άλλο.
      Τα ήθη φυσικά και άλλαξαν.Καλώς ή κακώς.Η τεχνολογία πράγματι διαμόρφωσε από τη μεριά της τα ''νέα ήθη'',οπότε το ''απλώς'' στην αρχή της πρότασης σου είναι παράταιρο.
      Για τον 'Άριστο.Δηλαδή τι θέλεις να κάνει ο κάθε Άριστος;;;Να βγει στην Ομόνοια και να πει''εγώ αξίζω να διοικήσω την Ελλάδα,επειδή έχω συγκεκριμένα ψυχικά γνωρίσματα'';;Ας είμαστε λίγο σοβαροί...Το σημερινό σύστημα καταρρακώνει κάθε έναν που μπορεί να ξεχωρίσει και να γίνει καύχημα της Φυλής του.Φυσικά και έχουμε μερίδιο ευθύνης μεγάλο,μιας και ο φιλελευθερισμός έχει μπει για τα καλά στο μυαλό ακόμα και των φυλετικά ικανών,αλλά αυτό δεν αναιρεί τις ευθύνες του Σιωνισμού που κατατρώει όποια Σάρκα θελήσει να ξεχωρίσει για χάρη της Φυλής του και του Έθνους του...

      Διαγραφή
    5. Να συμπληρώσω,επειδή ξέχασα.
      Έτσι είναι,πράγματι κάποιοι Αφρικανοί είναι υπέρ του δέοντος δοχιλοκέφαλοι,δεν έχει να κάνει αυτό.Εμείς εδώ αναφερόμαστε σε Ευρωπαίους δοχιλοκέφαλους.

      Διαγραφή
    6. Από που συμπεραίνεις πως ο Πλήθων ήταν ...βραχυκέφαλος; Στο λέω, γιατί μεταξύ όλων των άλλων πιθανότατα μπέρδεψες κάποιο άλλο πρόσωπο και το ονόμασες "Πλήθων".
      Τον Αριστείδη από την άλλη, φαντάζομαι πως τον γνωρίζεις για να τον αποκαλείς "Αρίστο". Ξαδερφάκι από το χωριό ε;

      Παρακάτω τώρα, η υπερ-δολιχοκεφαλία των νέγρων οφείλεται στο πολύ μεγάλο μήκος του κρανίου το οποίο συνήθως είναι και πιο κοντό από ότι του μέσου Ευρωπαίου (ακόμα και του αλπικού και του βαλτικού, που έχουν συνήθως χαμηλό κρανιακό θόλο). Εν ολίγοις, αυτή η δυσαναλογία κάποτε χρησιμοποιήθηκε για να εξηγήσει πως ο εγκέφαλος των νέγρων είναι είτε μικρότερος, είτε ατροφικός σε ορισμένα σημεία που χρησιμεύουν σε σημαντικές λειτουργίες του σώματος.

      Διαγραφή
    7. Είναι αυτό που λέμε :''λεβεντόπαιδο Αρίστο,μπες στο μαγαζί και κλείστο'' χααχαχαχχααχ!

      Διαγραφή
    8. Ενω ειναι σωστο αυτο που λενε οι διαχειριστες εδω μεσα
      "αν υπηρχε σωστο συστημα οι δολιχοκεφαλοι θα εδιχαν τα χαρισματα τους" καπως ετσι το θυμαμαι...κατι το οποιο ειναι εντελως αντιθετο με την φυσικη επιλογη !

      Τι να πω..στις ελαχιστες απεικονισεις του μοιαζει με τον Σωκρατη ο Πληνθων...νταξει δεν ξερω τι ηταν..αστο αυτο !


      Διαγραφή
    9. Ο "Πλήνθων" χτίζει και τοίχους;

      Διαγραφή
  2. http://www.protothema.gr/culture/article/593955/terastia-anakalupsi-vrethike-to-proto-nekrotafeio-ton-filistaion/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=682563038487543&set=a.108740945869758.14344.100002015603252&type=3&theater

    Σε ποιο φυλετικό τύπο ανήκει ο κύριος στην φώτο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χίμλερ ήθελα να'ξερα δεν θα μεγαλώσεις ποτέ; Μία ζωή βρισίδια ιντερνετικά θα είσαι; Είδες καινούριο άρθρο, μπήκες και είπες:" Κάτσε να βρισω τα προγονικά μνήματα του Κωνσταντινουπολίτη". Σοβαρός είσαι; Η ολη ιδεολογία του Εθνικοσοσιαλισμού και συνεπώς και του Φασισμού(την παίρνει και αυτή η μπάλα) έχει καταντήσει ένα εντελώς γελοίο κωμικοκτραγικο ανέκδοτο διότι οι εκφραστές της αποτελούν κάφρους και ρετάλια της κοινωνίας τα οποία ουδεμία σχέση με τους αρχικούς εκφραστές τούτων των Ιδεολογικών κινημάτων προ 80 ετών έχουν, μάλιστα εάν σας έβλεπαν σήμερα θα ντρέπονταν απεριόριστα για τους δήθεν απογόνους τους. Συνεπώς, οι ιδεολογίες αυτές μένουν στο περιθώριο και το ράφι, διότι αμαυρώνονται καθημερινώς από τους δήθεν φορείς των.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://greekns.blogspot.gr/2011/09/blog-post_3677.html


    Knights of the Delphic order4 Ιανουαρίου 2013 - 10:56 π.μ.
    Σαφώς και ανήκουμε στην λευκή φυλή και μάλιστα είμαστε οι ανώτεροι των μεσογειακών διότι οι Ιταλοί έχουν αφρικανούς και καρχηδόνιους στον λαό τους απο την Ρωμαϊκη αυτοκρατορία.

    Οι Ισπανοί έχουν κάποια επιρροή απο τους μαυριτανούς.

    Οι Βούλγαροι δεν έδιωξαν τους Τούρκους όπως κάναμε εμείς και οι Σέρβοι.

    Όλα τα παραπάνω μπορεί κάποιος να τα εντοπίσει σε 60'' σε μερικούς ατυχείς τέτοιους υπήκοους αυτών των χωρών.

    Παρ'όλα αυτά και αυτοί οι λαοί ανήκουν στην λευκή φυλή και βρίσκονται σε κίνδυνο αλλοίωσης όσο τα χρόνια περνάνε.

    όλα τα λεφτά το σχόλιο χαχαχαχαχαχαχαχαχα γελάω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ''Μισώντας τους λάθος ανθρώπους'' του David Lane.

    http://mavroskrinos.blogspot.gr/2009/02/david-lane.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να ρωτήσω ο Άρτεμης Σώρρας σε ποιο τύπο ανήκει?

    https://i2.wp.com/alfeiospotamos.gr/wp-content/uploads/2015/03/10987359_1621108811456643_2448526504225349814_n.jpg

    http://www.tastv.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/tasoct1876.jpg?itok=rVsbSDOy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καυκάσιος mtebid, αν και στην περίπτωσή του ο αλπική επιρροή είναι ισχυρότερη από ότι συνήθως.

      Διαγραφή
  8. Σε ποιους φυλετικους τυπους ανηκουν οι παρακατω εικονιζομενες;
    http://www.gossip-tv.gr/media/com_news/story/2015/11/18/405997/main/4564-11.jpg
    http://www.entertv.gr/sites/default/files/styles/article_main/public/happy_41.jpg?itok=2kEq3_Ed

    http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=Fit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTQvMDEvMTgvYWxzYWxleHguanBn&t=0&w=1000&h=1000
    http://newpost.gr/storage/photos/master/201501/2217341.jpg

    http://www.loveradio.gr/images/cashe/33520dc3c594be36ea6c579ec2482572_w640.jpg
    http://img.antenna.gr/images/d1568f61-87a5-4a32-8872-c3e62c9edc84.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρομανοειδεις κυριως με στοιχεια μεσογειακοτητας.

      Η ξανθια στην τεταρτη φωτο ειναι καραμπινατη κρο.

      Διαγραφή
    2. Παπαχαραλάμπους, αλπική με κρομανοειδή επιρροή.
      Αλ Σάλεχ, σαχαρική αν και όχι "τυπική" πιθανότατα εξαιτίας άλλης επιρροής.
      Τουτουνζή, μεσογειακή με κρομανοειδή επιρροή.
      Καϊλή (φαίνεται μαζί με την Αλ Σάλεχ) κυρίως κρομανοειδής.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.