Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Φυλετικοί τύποι του κόσμου - Glowatzki


Plate 1 (Nordid (μη τυπικός), Dalonordid, Osteuropid, Alpine, Lappid, Dinarid)
Δηλαδή: (Νορδικός, Νορδο-Κρομανοειδής, Βαλτικός, Αλπικός, Λαπωνικός, Διναρικός)

Οι εικόνες είναι από τον ανθρωπολόγο G. Glowatzki. Το παράξενο είναι ότι έχουν επιλεγεί αρκετά μη αντιπροσωπευτικές εικόνες για αρκετούς Ευρωπιδικούς τύπους, ενώ αντιθέτως στους μογγολικούς και νέγρικους τύπους οι επιλογές είναι καλές.

Δείτε τους υπόλοιπους:



Plate 2 (Mediterranid (!), Berberid, Orientalid, Indid, Indid (Gypsy), Armenid (?))



Plate 3 (Turanid, Weddid, Polynesid, Ainuid, Mongolide: Tungid, Sinid)



Plate 4 (Palaemongolid, Sibirid, Eskimid, Silvid, Zentralid, Brasilid)




Plate 5 (Lagid, Andid, Australid, Neomelanesid, Sudanid, Kafrid)



Plate 6 (Nilotid, Palaenegrid, Aethiopid, American Negrid (μίξη), Bambutid, Khoisanid (Bushman))

9 σχόλια:

  1. καλα τον μεσογειακο τον εβγαλε γιουφτο και την γιουφτισα να ειναι η πιο ομορφη....
    καμια σλαβα θεα δεν μας εβαλε.....

    αγαπητε διαχειριστα κανε κανα αφιερωμα για τις πανεμορφες ρωσιδουλες τσεχες λιθουανες και αλλα σλαβικα θεικα πλασματα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ Ο ΝΟΡΔΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκουπιδάνθρωπος ὁ Γκλοβάτσκυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ και αρκετές μέρες κατά την διάρκεια των video στο youtube προβάλλονται διαφημιστικά mini ντοκιμαντέρ της εταιρίας 5-hour energy,παρουσίαση των οποίων κάνει ο ιδρυτής και CEO της εταιρίας Manoj Bhargava.Γεννημένος στην Ινδία μετανάστευσε νωρίς στις ΗΠΑ των οποίων είναι πολίτης.Οφείλω να ομολογήσω ότι ως προσωπικότητα φαίνεται αρκετά εντυπωσιακή με μεγάλη δράση τόσο παγκοσμίως ενώ στη χώρα μας δεν υπάρχει κάτι ανάλογο πέρα από Αλέξης,Άδωνις και Π.Παυλόπουλος( μην χέσω).Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι αν ο κύριος Bhargava ανήκει στην κάστα των βραχμάνων και αν υπάρχουν στοιχεία που παρουσιάζουν το επίπεδο IQ της χώρας.Η Ινδία είναι μια τεράστια χώρα με μεγάλη ποικιλία λαών και γλωσσών και πρέπει να μελετηθεί χωριστά και εκτεταμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω να προσθέσω στο παραπάνω κείμενο ''τόσο παγκοσμίως όσο και στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ινδία ενώ στη χώρα μας......

      Διαγραφή
    2. Για να βρίσκεται σήμερα σε μοναστήρι, αναζητώντας τη μόξα, μάλλον ανήκε στις ανώτερες κάστες. Διαφορετικά μπορεί και να μην γινόταν δεκτός. Από εκεί και πέρα, κατά τη γνώμη μου, είναι πιο πολύ αρμενοειδής παρά κάποιος άλλος ινδικός τύπος.
      Και ναι, όσο περίεργο κι αν φαίνεται αυτό, η Ινδία έχει μεγάλη ποικιλία ατόμων με υψηλό δείκτη IQ. Βέβαια, για μια χώρα με 1,3 δισ πληθυσμό δεν θα το έβρισκα και τόσο περίεργο. Αν βάλουμε και τους υπόλοιπους του λεγόμενου ινδικού κόσμου τότε ο αριθμός αυξάνεται αρκετά. Ο γενικότερος μέσος όρος βέβαια, πρέπει να βρίσκεται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις.Η εικόνα που έχω για την Ινδία είναι μιας χώρας με τεράστια φυλετική και πολιτισμική διαφοροποίηση.Θεωρώ ότι η χώρα υπήρξε σημείο συνάντησης(καραμπόλα θα έλεγα) καυκάσιων,ασιατών και αυστραλοειδών με αποτέλεσμα να βλέπεις φαινοτύπους σε όλο το μήκος του φάσματος των πιθανών συνδυασμών των παραπάνω τύπων.Η ερώτηση που θα κάνω αν αυτοί(οι τύποι) διαφοροποιούνται συνειδητά.Αντιλαμβάνεται π.χ μέλος της κατώτερης τάξης των καστών τον εαυτό του ως φυλετικά διαφορετικό και κατά κάποιο τρόπο την θέση του ως εργάτη ως φυσικά δοσμένη ή το θεωρεί την θέση αυτή ως αποτέλεσμα οικονομικών/κοινωνικών συνθηκών.

      Διαγραφή
    4. Η Ινδία είναι όντως μια πολυφυλετική καραμπόλα, όπως ήταν και στο μεσαίωνα η Ουκρανία. Μάλιστα από την εποχή Νεχρού κι έπειτα, που καταργήθηκε το κοινωνικό καθεστώς των καστών, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο ρευστά. Όμως, οι κάστες συνεχίζουν να υπάρχουν γιατί έχουν διαμορφώσει τις συνήθειες και τα ήθη των μαζών. Γεγονός που δείχνει πως δεν είναι δυνατόν να "ξεπεραστούν". Από εκεί και πέρα, οι πληθυσμοί των καστών είναι πλέον τεράστιοι, τόσο που άνετα η κάθε μια (από τη μεγαλύτερη μέχρι τη μικρότερη) μπορούν να αποτελέσουν ένα ξεχωριστό έθνος με επιμέρους υποδιαιρέσεις.
      Στο ερώτημά σου, δεν υπάρχει σαφής απάντηση. Αλλά πρέπει να έχουμε σαν γεγονός ότι άτομα κατώτερων καστών δεν επιδιώκουν να γίνουν κάτι διαφορετικό "από ότι έχει προσχεδιαστεί'. Από την άλλη, τα άτομα των ανώτερων καστών, είναι που εξαλείφονται σταδιακά διότι έχουν χάσει την πρωτοβουλία της εξουσίας. Με αποτέλεσμα, να υποβαθμίζεται εντελώς ολόκληρη η Ινδική. Παρόλα αυτά, κι επειδή οι ικανότητες ορισμένων όταν εκδηλώνονται δεν γίνεται να μην υπερέχουν, συνεχίζουν να στελεχώνουν τις πιο απαιτητικές θέσεις. Αλλά σταδιακά χάνονται, καθώς υποβαθμίζεται η ζωή τους και μαζί η ευχέρεια να εκδηλώνονται τα προτερήματά τους.

      Διαγραφή
  5. Αριστοι οινοι (καλά κρασιά). Ο τύπος έχει βάλει ότι βρήκε στο Marrie Clair για εικόνες.... ΕΛΕΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.