Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Φυλετικός χάρτης της Ασίας - Czekanowski


Οι φυλετικοί τύποι που απεικονίζονται στον χάρτη είναι οι εξής:

Μογγολικοί τύποι:
1 - Σιβηρικός
2 - Αινού
3 - Σινικός (Νότιος & Βόρειος με πυκνή διαγράμμιση, Ιαπωνικοί τύποι με αραιή)
4 - Κεντρικός μογγολικός (Aralid, Kumid, Tungid, Pamirid)

Μη μογγολικοί τύποι:...
a) Νεγροειδείς (Veddid, Malid, κτλ)
b) Ινδικός
c) Dravidian, Indobrachid
d) Οριενταλικός (Αραβικός, Ιρανικός)
e) Αρμενοειδής

Από το βιβλίο του Jan Czekanowski, Człowiek w czasie i przestrzeni, 1967. Τον βρήκαμε εδώ.

20 σχόλια:

  1. Okay ο παρακάτω κύριος είναι αρθρογράφος και ακτιβιστής,πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου με καταγωγή από το Πακιστάν.Είναι δική μου εντύπωση ότι ο παραπάνω φαινότυπος απαντάται στο νεοελληνικό κρατίδιο πολύ καιρό πριν την άφιξη Πακιστανών (ακόμα και σε ποιο ωχρή εκδοχή) ή κάνω λάθος.Για κάποιο λόγο σε κάποιο βαθμό μου θυμίζει γνωστό τραγουδιστή.
    http://i.huffpost.com/gen/1589308/images/o-MAAJID-NAWAZ-facebook.jpg

    https://d3n8a8pro7vhmx.cloudfront.net/libdems/pages/3963/attachments/original/1406046195/key_maajid_nawaz.jpg?1406046195

    http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2014/1/31/1391186540120/Maajid-Nawaz-012.jpg

    Σε ποιον τύπο κατατάσσεται;
    Φταίω εγώ που δεν τον βλέπω ως το μέλλον του ελληνισμού;Σε αντίθεση με αρκετούς ''προοδευτικούς'' φίλους μου που βλέπουν έναν Έλληνα σε κάθε γωνιά(η ελληνικότητα γι'αυτούς στο μέλλον(και παρόν) θα είναι θέμα επιλογής,όπου ο κάθε απόγονος μετανάστη(λάθρο και μη) θα έχει την δυνατότητα να επιλέγει τι θέλει να κρατήσει και τι όχι,ενώ εγώ δεν θα έχω τίποτα αποκλειστικά δικό μου.Τα πάντα θα πρέπει να τα μοιράζομαι με όλους ,ταυτότητα,πατρίδα,γη,μέλλον.Τελικά ποιος είναι ο παρανοϊκός,αυτοί ή εγώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά απολύτως τα όσα λες και ο εν λόγω κύριος που μας δείχνεις μάλλον πρόκειται για κάποιο διανοητικά-πνευματικά υπανάπτυκτο όπως ο ομόφυλος και σωσίας του Σφακιανάκης. Χάριν λύπησης του κατωτέρου και ένεκεν του ότι εκπροσωπούσε πολιτικά ορθές ιδέες... ύπερ του υπάθρωπου εαυτού του (για να καλύψει τη προφανή προσωπική του ανεπάρκεια) και ένεκεν ότι όλοι οι κατώτεροι της λευκής φυλής (και ντόπιοι μπάσταρδοι με κεκαλλυμένο κόμπλεξ κατωτερότητος γιατί η βιολογία δεν αλλάζει με το έθνος) χαίρονται σα τα πιθήκια να χαϊδεύουν έναν συνυπάνθρωπο τους, του έδωσαν και βήμα. Έτσι μπόρεσαν να σβήσουν κάθε αμφιβολία για το ότι είναι υπάνθρωποι με το να δείξουν πόσο προοδευτικοί υπάνθρωποι είναι δίνοντας βήμα σε έναν υπάνθρωπο, νομίζοντας ταυτόχρονα θρασυτάτως και προκλητικοτάτως ότι εκπροσωπούν τους πάντες προβάλλοντας την ηττοπάθεια τους. Σήμερα για μια μερίδα μέγιστα αποτυχημένων που "όλως τυχαίως" επέλεξαν την αριστερή ιδεολογία πρέπει να αποτυχήσουν με το ζόρι ΟΛΟΙ, και να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, γιατί πολύ απλά αν αφήνονταν ύπο αξιοκρατικές συνθήκες (όπως και τώρα ανεξαρτήτως) θα αποδεικνύονταν ανώτεροι απ' αυτούς τους άχρηστους ταλαίπωρους υπανάπτυκους ανθυποπιθηκοϋφυπανθρώπους που είναι μία ζωή ανένεργοι, άχρηστοι, και αποτυχημένοι. Όοοοοχι, δεν πρέπει όμως παρατάυτα να πεθάνει ο κατώτερος, πρέπει να πεθάνει ο ανώτερος για να κάνει το κομμάτι του ο κατώτερος και στο τέλος (που θα έρθει μία ώρα αρχύτερα έτσι σίγουρα) να ψοφήσει και αυτός ο ταλαίπωρος και άχρηστος κατώτερος για να καταλάβει ότι εξ αρχής παραβίαζε τους πλέον βασικούς φυσικούς νόμους.

      Διαγραφή
    2. Σου φαίνεται πως έχουμε και τέτοιους στην Ελλάδα, γιατί απλά δεν γνωρίζεις τι βλέπεις.
      Ο άνθρωπος αυτός, ανήκει σε κάποιον ιρανο-αφγανικό τύπο, που είναι αποτέλεσμα μίξης στα βόρεια της Ινδίας. Προφανώς κι έχει χαρακτηριστικά που ομοιάζουν με τον συνήθη μεσογειακό της Ευρώπης και τα οποία οφείλονται στην απώτερη καταγωγή των προγόνων του που ήταν ιρανικοί. Από την άλλη, σύμφωνα με τον Coon και τον Lundman, ο ιρανικός κλάδος του ιρανο-αφγανικού έχει περισσότερα κοινά με τον νορδικό γεγονός που δείχνει το μακρύτερο τους κεφάλι. Εν ολίγοις, είναι απόγονοι Ευρωπαίων μεταναστών που αναμίχθηκαν με τους ντόπιους πληθυσμούς.
      Τώρα, εφόσον αναφέρεσαι στους Ρομά (τους αναφέρω έτσι για να τους ξεχωρίσω με όποιον άλλο κι αντίστοιχο κοινότυπο προσδιορισμό) είναι κατά βάση δραβίδες με σαφή επιρροή αρμενοειδών. Πιθανότατα ορισμένοι να είναι και ινδοβραχίδες (ο τύπος στα δυτικά του Πακιστάν κι βόρεια της Ινδίας). Αν λοιπόν κάτι βρίσκεις κοινό μεταξύ ρομά και ιρανο-αφγανικού, είναι μάλλον ο αρμενοειδισμός που διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση. Αλλά και πάλι οι διαφορές τους είναι διακριτές.
      Τέλος, στο ερώτημα που προκύπτει από τον παραπάνω διάλογο ο Σφακιανάκης δεν είναι δραβίδης, ούτε συνήθης μεσογειακός, ούτε κι ιρανο-αφγανικός. Οι τρόποι και οι συνήθειες, είναι ΕΠΙΚΤΗΤΑ χαρακτηριστικά.

      Διαγραφή
    3. Ναι ο Σφακιανάκης δεν έχει καθόλου Δραβιδικά (και... προσωασιατικά) χαρακτηριστικά, γι' αυτό μοιάζει με έναν καταφανή δραβιδο-προσωασιάτη (άντε με μειοψηφικά μεσογειακά χαρακτηριστικά)... Πακιστανό. Μήπως πρέπει να ξανακοιτάξεις πράγματι τα φυλετικά σου στάνταρντς; Σε λίγο θα μας πεις ότι ο μαυριδερός υποκοσμικός υπάνθρωπος Σφακιανάκης είναι Νορδικός λόγω... υψικεφαλίας.

      Όχι δεν προκύπτουν τα κοινά χαρακτηριστικά του... αρμενοειδούς σφακιανάκη με τον... αρμενοδραβίδα Πακιστανό απο... κοινή μεσογειακή καταγωγή... Δεν χρειάζεται ο άλλος να είναι ειναι ινδο-βραχίδας για να μην είναι λευκός, μόνο μερικούς Καλάς και Παστούν μπορώ να παραδεχτώ ως ομοιάζοντες σε λευκούς καυκάσιους τύπους και μερικούς Ινδούς βόρειας Ινδίας. Η λευκή φυλή ξεκινάει (στη χειρότερη των περιπτώσεων) απο εδώ :

      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/archive/c/cd/20140717100905!Mediterranean_race_Fischer_Lexikon.png

      αν ξεφεύγει αρκετά και απο το ως άνω παράδειγμα (που αναφέρεται σε περίπτωση ικανοποιητικότατα λευκού ατόμου) τότε υπάρχει πρόβλημα. Τέλος. Και ναι, εδώ είμαι απόλυτος, εδώ είναι λευκό ανθρωπολογικό φόρουμ και ο Σφακιανάκης απο ανθρωπολογικής απόψεως είναι πλειοψηφικά μη-λευκός αραβογενής ή κάτι τέτοιο. Σε αυτό θα συμφωνήσουν άπαντες σχολιαστές. Και επαναλαμβάνω αν δεν σας αρέσουν τα φυλειτκά στάνταρτς της λευκής φυλής πηγαίνετε σε κανένα... πακιστανικό φόρουμ οι υπόλοιποι.

      Οι Ρομά είναι άθλια δραβιδική φυλή και πολλές φορές οι πιο παλιοί παρουσιάζουν εδώ και κει χαρακτηριστικά πιο κοντά στο λευκό καυκάσιο τύπο. Ο Ιρανο-αφγανικός ΔΕΝ είναι λευκός ανθρωπολογικός τύπος, αλλά καυκάσιος απλά και μόνο. Κάνε μία απλή αναζήτηση, και δεν τον κατατάσουν όλοι οι ανθρωπολόγοι στο λευκό.

      Το αρμενοειδές αραβικό προφίλ του ως άνω υπανθρώπου βγάζει μάτι. Ο Σφακιανάκης δεν έχει καθόλου μεσογειακά χαρακτηριστικά εκτός αν μεσογειακό κατατάσεις και συ τον όποιον μόνο με γεωγραφικούς όρους θα μπορούσε να καταταχτεί ως μεσογειακός. Μοιάζει ο σφακιανάκης 1% με την εικόνα που παρέθεσα του καθαρού λευκού μεσογειακού; Τότε δεν είναι μεσογειακός πολύ άπλά...

      Διαγραφή
    4. *φυλετικά, κατατάσσεις (εκ παραδρομής τα λάθη)

      Διαγραφή
    5. Όλο σου το μήνυμα, βρίθει από απαξιωτικές ερμηνείες των όσων έγραψα. Δεν ξέρω αν σου λέει κάτι εσένα αυτό, αλλά εμένα μου δείχνει πως απλά ψάχνεις τρόπο να επαληθεύσεις δημόσια τα όσα γράφεις, προφανώς με εγωιστικά κίνητρα. Δεν έχω σκοπό να συνεχίσω περαιτέρω, αλλά θα σου ζητούσα να μην κάνεις τουλάχιστον αυτά τα νοητικά άλματα κατά τη διάρκεια των ερμηνειών των γραφόμενών μου. Διότι είναι κατά τρόπον τινά, ενοχλητικό όταν συζητάς στο διαδίκτυο, η μισή σου απάντηση να αφορά αποσαφήνιση των όσων ξεκάθαρα έγραψες προηγουμένως.

      Λοιπόν, το ότι ο Σφακιανάκης είναι ενδεχομένως αρμενοειδής, είναι κάτι που συμμερίζομαι. Δεν είναι όμως, μεσογειακός, ιρανο-αφγανικός, ινδοβραχίδης ούτε και δραβίδης, κάτι που είναι καταφανές για όποιον επιθυμεί να το διαπιστώσει εκ των παρατηρήσεών του κι όχι ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ να διαπιστώσει ότι επιθυμεί, για να επαληθεύσει τις παρατηρήσεις του. Επίσης, αμφιβάλλω αν το εν λόγω άτομο είναι Αραβικής ή κάποιας άλλης καταγωγής. Πιστεύω πως μοιάζει με άτομο του οποίου οι πρόγονοι είχαν καυκάσια χαρακτηριστικά (Mtebid) και σε καμία περίπτωση δεν παραβλέπω την πιθανότητα οι άμεσοι πρόγονοί του να ήταν ΚΑΙ διναρικοί ή εκδιναρισμένοι. Κάτι που επέτρεψε στον αρμενοειδή τύπο να κάνει την μάλλον σαφή εμφάνισή του στα χαρακτηριστικά του.
      Πάμε τώρα παρακάτω στα περί ιρανο-αφγανικού. Ή μάλλον, αναγκάζομαι να επιστρέψω στα όσα έγραψα στην αρχή. Αν λοιπόν είχες την πρόθεση να διαβάσεις το τί έγραψα, θα έβλεπες πως δεν κατέταξα τον ιρανο-αφγανικό ως τύπο στη λευκή φυλή. Το ακριβώς αντίθετο, έγραψα πως είναι προφανές ότι είναι ΜΙΞΗ, στην οποία έχει συμβολή ο αρμενοειδής κι οι άλλοι "ιθαγενείς" τύποι της κεντρικής Ασίας. Δεν πρόκειται "περί Καυκάσιου και μόνο" τύπου (με την "ερμηνεία" ή εφαρμογή του όρου καυκάσιος στην οποία αναφέρεσαι), αλλά αποτέλεσμα της φυλετικής αλλοίωσης του ιρανικού. Ο οποίος, ναι, ΗΤΑΝ μέρος της λευκής φυλής κι σε ορισμένες, μειοψηφικές κι ακραίες περιπτώσεις ενδεχομένως να είναι ακόμα. Ορισμένοι μάλιστα ανθρωπολόγοι τον αναφέρουν ως μακρυπρόσωπο μεσογειακό, long-faced mediterranean, χαρακτηρίζοντας με αυτό τον όρο τους μικτούς πληθυσμούς της Μ.Ασίας, της Μ.Ανατολής, της Ανατολίας και του Ιρανικών οροπεδίων. Δεν είναι τυχαίο, πως οι Παστούν στους οποίους αναφέρεσαι ανήκουν κατά πλειοψηφία σε αυτό τον τύπο. Αντιθέτως οι Καλάς, είναι παμιρίδες κι όπως δείχνουν ορισμένες πρόσφατες μελέτες, δεν έχουν και τόση πολύ σχέση με τους Έλληνες όπως μας τους παρουσιάζουν, αλλά με τους Τοχάριους.

      Διαγραφή
    6. Καταρχάς πράγματι παρερμήνευσα (όχι συνειδητά) το ότι είπες ότι οι ιρανο-αφγανικοί αποτελούν λευκό ανθρωποφυλετικό τύπο. Δεν θεωρώ ότι έχουν μέσα τους λευκά στοιχεία καθόλου παρεπιμπτόντως, σε καμία φάση της ιστορίας τους.

      Ο Σφακιανάκης είναι απόλυτα σίγουρο ότι ανήκει στη καλύτερη περίπτωση σε σκούρους Σύριους (μη-λευκούς) και είναι πρόδηλη και εμφανεστάτη η προσωασιατική φυσιογνωμία του (όπως και απο τα κατώτερα ψυχικά του χαρακτηριστικά και ένστικτα), τόσο που με κάνει να θεωρώ ότι δεν έχει καθόλου λευκά χαρακτηριστικά και σε κανένα ποσοστό ακόμα και αν έχει λευκούς προγόνους. Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι ο Σφακιανάκης έχει όμως και χαρακτηριστικά Ρομά (έστω και απο τους όχι τόσο Ινδοβραχίδες Ρομά αλλά "αρμενοειδείς Ρομά κλπ, αναπόφευκτα και πάλι μερικής δραβιδικής καταγωγής). Παλαιότερα μάλιστα είχε λεχθεί ότι έχει και αθιγγανική καταγωγή, το τελευταίο αυτό δεν γνωρίζω αν αληθεύει.

      Δεν συμφωνώ καθόλου με το ότι λόγω απλά όμοιας κατατομής προσώπου και σωματοδομής κάποιοι τύποι κατατάσσονται γι' αυτό και μόνο στους μεσογειακούς γιατί δεν μοιάζουν σε τίποτα άλλο με αυτούς. Ομοίως μπορώ να πάρω και πολλούς... αιθίοπες-σουδανούς ημι-καυκάσιους-ημι-νεγροειδείς και λόγω υψικεφαλίας και υψιπροσωπίας να πω ότι είναι... σκούροι μεσογειακοί (κάποιοι... το' χουν κάνει κιόλας), ε προφανώς και όχι, και όμως κατατομικά μπορεί να έχουν πολύ λεπτά χαρακτηριστικά που δεν παρεκλίνουν απο τις μετρήσεις ενός μεσογειακού (σε αρκετά αλλά όχι όλα τα σημεία). Αυτό δεν λέει τίποτα για τη γενετική και την ανθρωπολογία βέβαια, καθότι αυτοί οι φυλετικοί τύποι είναι δυνατόν να μην μοιράζονται σε κανένα βαθμό κοινή γενετική ιστορία.

      Διαγραφή
    7. Λοιπόν, θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω το σκεπτικό μου. Παρατηρούσα τις παρακάτω φωτογραφίες, οι οποίες μας δείχνουν τον εν λόγω τραγουδιστή με το προφίλ του, κάτι που είναι σημαντικό για την εκτίμηση που χρειάζεται ώστε να ταξινομηθεί το πρόσωπο που εικονίζεται.

      http://www.peoplegreece.com/wp-content/uploads/2013/05/Sfakianakis-p.jpg

      http://2.bp.blogspot.com/-fOTEE_SUYFc/UpC47za-bKI/AAAAAAAATvw/kPzIiWTAIsk/s1600/00.jpg

      Βλέπουμε λοιπόν έναν άνδρα εκτομορφικό, μέσου ύψους, με υψικρανία, αρκετά πλατύ μέτωπο σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπό του αλλά όχι τρομερά βραχυκέφαλο, "καθίζηση" στο μεσόφρυο (η μύτη δηλ δεν φαίνεται σαν να ενώνεται με το μέτωπο) με έντονο πηγούνι και ζυγωματικά που δεν είναι σαρκώδη, τα χείλη του επίσης, δείχνουν σχετικά λεπτά. Τα προηγούμενα χαρακτηριστικά υποδηλώνουν τάσεις για λεπτοπροσωπία. Και το ινίο του (το πίσω μέρος του κεφαλιού) δείχνει κάποια μικρή κλίση.
      Όλα αυτά, δεν συνάδουν τόσο με τον αρμενοειδή τύπο που είναι σαρκώδης, με αδύναμο σαγόνι, σχήμα προσώπου έντονα παραλληλόγραμμο (κι όχι τριγωνικό) γι' αυτό και συνήθως μέτωπο δεν δείχνει πλατύτερο σε σύγκριση με το υπόλοιπο πρόσωπο, είναι έντονα βραχυκέφαλος και εσωμορφικός. Παρόλα αυτά, υπάρχει μια εμφανής σχέση με τους ταυρικούς και θα μπορούσαμε να τον κατατάξουμε στους διναρικούς (με πιθανή μεσογειακή μάλιστα επιρροή, διότι δεν είναι υπερ-βραχυκέφαλος και το ινίο του δεν είναι πλατύ κι εντελώς επίπεδο). Αυτό που υποδηλώνει αρμενοειδισμό, είναι η τάση για πλατυρρινία, το πάχος της μύτης του, τα παχιά του φρύδια και τα σαρκώδη βλέφαρα, η μεγάλη απόσταση των οφθαλμών καθώς και το "βάθος" τους στο κρανίο.

      Διαγραφή
    8. *ενδομορφικός, όχι "εσωμορφικός"

      Διαγραφή
    9. Είναι ξεκάθαρα αρμενοειδής/ασιατικός διναρικός (καλά πέραν του ότι η φυσιογνωμία του δεν είναι διναρική-ευρωπαϊκή ακόμα και με γυμνό μάτι). Έχει το χαρακτηριστικό ότι το μέσο πρόσωπο και κάτω πρόσωπο προεκτείνονται μαζί σε μεγάλο βαθμό (το γνωστό πολύ μακρύ πρόσωπο των αρμενοειδών που συναντούμε πράγματι σε πλειοψηφία αρμένιων που είναι πράγματι αρμενοειδούς τύπου και με ιρανικά στοιχεία αλλά και αραβικά αρμενοειδή γιατί μίχθησαν λέει με σημιτικά/σημιτο-αραβικά φύλα). Μάλιστα η μία εικόνα (αν δεν είναι τα μαλλιά) τον κάνει να φαίνεται ότι έχει και πλατυϊνία. Δεν είναι δολιχοκέφαλος αλλά μακρυπρόσωπος με τάση προς βραχυκεφαλία, τυπικός αρμενοειδής (με κάποιο άλλο στοιχείο που οριακά ισοσταθμίζει τα πράγματα). Επίσης η μύτη του είναι πολύ προεκτεταμένη ενώ στην άκρη είναι μυτερή, παρότι όχι πολύ γαμψή, επίσης χαρακτηριστικό αρμενοειδών (που δεν έχουν όλοι γαμψή μύτη αλλά ακόμα και ίσια μακρυά, όχι ψηλή και με συνέχεια απ' το μέτωπο όπως η Ελληνική βέβαια). Μην ξεχνάς ότι και οι σημίτες έχουν αρμενοειδή πολλές φορές φυσιογνωμία και ξεκάθαρα αρμενοειδή ανθρωπολογικά γνωρίσματα ακόμα και αν είναι δολιχοκέφαλοι! Οι δολιχοκέφαλοι αυτοί σημιτικοί και σαχάριοι σημιτικοί ή μη-πληθυσμοί συναντώνται σε περιοχές με κλίμα ερήμου. Οι πιο βραχυκέφαλοι στα όρη και σε πιο κρύα κλίματα. Σίγουρα πρόκειται για κάποιο απόγονο τούρκων ή άλλων πληθυσμών της βόρειας αφρικής ή και ανατολικής μεσογείου το πιθανότερο. Όση σχέση με τη λευκή φυλή έχει σήμερα... ο μέσος Αιγύπτιος και Άραβας κατα τη γνώμη μου, απλά αυτός τυγχάνει πιο κοντά στα "λευκά καυκάσια" γενικώς κι αορίστως πρότυπα και τυγχάνει ενδεχομένως και εν μέρη λευκής καταγωγής που δείχνει (οριακά). Είναι πολύ συχνό αυτό το φαινόμενο σε αιγαιοπελαγίτες όπως ο Σφακιανάκης που είναι Χιώτης ή Ροδίτης.

      Διαγραφή
    10. Για να σε βοηθήσω κάνε συγκρίσεις και με τα παρακάτω:

      http://tinypic.com/j76lg5.jpg

      Ο dinaric, είναι διναρικός με μεσογειακή επιρροή και ο classic dinaric αρμενοειδής. Στο μέσο εικονίζεται αλπικός που αναφέρεται ως εκδιναρισμένος.

      Διαγραφή
    11. Ο από πάνω είμαι ο ίδιος με τον 12:34 π.μ.

      Διαγραφή
    12. Μερικες ταξινομησεις απο το theapricity.
      East Mediteranean + Dinaric
      Dinaricized East Med or maybe Anatolid
      Robust-Dinarid with East-Mediterranid and Anatolid influences
      Dinaro- east med
      Anatolid
      Dinaromed
      Pred. Taurid/CM with E.Med tendency
      Looks like some sort of Berid East-Mediterranid with Pontid/Dinaro-Pontid influences
      East Med/Anatolid
      Taurid with CM influence

      Διαγραφή
    13. Ναι, δίνουν αυτές τις εκτιμήσεις γιατί "είναι εύκολο να τον ταξινομήσεις", "κάνει μπαμ για αρμενοειδής" κλπ. Γεμάτος ο τόπος από σαΐνια που είδαν μια δυο φωτογραφίες και μπορούν να κάνουν τον ανθρωπολόγο.

      Διαγραφή
    14. Ο τρόπος που μιλάς δείχνει την κατώτερη εξω-ευρωπαϊκή καταγωγή σου, δικαιολογημένα έχεις κόμπλεξ λόγω του αρμενοϊδισμού σου και στον οποίο κατάλαβες ότι οφείλεται και η κατώτερη κράση σου ως "ανθρώπου". Δε πειράζει καθόλου, ρώτα εμάς που υποφέρουμε απο υπανθρώπους σα και σένα στην κοινωνία που έχετε διαμορφώσει ως επήλυδες τουρκόσποροι στη πατρογονική μας γη, ένεκεν ενδεχομένως κοινής ανατολγύφτικης "θρησκείας" (παίζει να 'σαι και χριστιανός δλδ εκτός των άλλων). Δεν χρειάζεται αγαπητέ κατσίβελε να είναι "ανθρωπολόγος" κανείς, έχω γνώσεις φυλετικής ανθρωπολογίας, και βλέπω ότι ο Σφακιανάκης δεν έχει καμία σχέση με λευκή φυλή. Προφανώς σου ομοιάζει αρκετά τουλάχιστον για να "θιχθεςί" ή το εν λόγω φυλετικό απόβλητο-τουρκόσπορος αποτελεί είδωλο σου, πράγμα που επιβεβαιώνει και πάλι τα λεγόμενα μου. Σε κάθε περίπτωση δρόμο απο 'δω πέρα και τράβα βρες τα πολιτισμικά-φυλετικά αδέλφια σου σε καμιά ανατολία/καύκασο και πάρε και το γύφτο μαζί σου, τουλάχιστον κατά τη προτετελεσμένη πορεία αποβολής σας απο τον Ελλαδικό χώρο να το "γλεντήσετε" με τίποτα προσφυγικά απ' αυτά που αρμόζει στον γυφτο-ανατολίτικο ψυχισμό του τουρκόσπορου αιγαιοπελαγίτη Σφακιανάκη (αν δεν είσαι ο ίδιος, αν είσαι ο ίδιος ισχύουν τα ανωτέρω).

      Διαγραφή
  2. Οι ομοιότητες ανάμεσα σε διαφορετικούς πληθυσμούς(όπου πληθυσμός έχει την έννοια του συνόλου των ατόμων μεταξύ των οποίων υπήρχε αποκλειστική αναπαραγωγή,είτε λόγω γεωγραφικής απομόνωσης είτε λόγω θρησκευτικών ή
    άλλων πολιτισμικών λόγων) μπορεί να ερμηνευθεί μόνο με την μετακίνηση ατόμων ή καλύτερα ομάδων σε κάποια στιγμή στο παρελθόν γιατί θεωρώ ότι είναι αξίωμα στη βιολογία ότι τα ίδια χαρακτηριστικά(με την φυσική αντιστοιχία τους στο γονιδίωμα) είναι εξαιρετικά απίθανο (αν όχι αδύνατο) να εμφανιστούν δυο φορές.
    Πιστεύω ότι έτσι εξηγείται η ισχυρή παρουσία οριεντάλιδων στους σύγχρονους ''ελληνικούς'' φαινοτύπους.Τόσο η τέχνη των αρχαίων όσο και τα έπη του Ομήρου αλλά κυρίως η ασυμβατότητα των νεοελλήνων με αυτή του αρχαίου κλέους(σκυλάδικα,νεοελληνική αρχιτεκτονική και γενικώς παντελής έλλειψη γούστου και μέτρου) καταδεικνύουν ότι ο παρόν πληθυσμός δεν είναι ακριβώς ίδιος με αυτόν της αρχαιότητας.Η γενετική θα φέρει την αλήθεια στο φως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γενετική έχει ήδη αποφανθεί πως οι σύγχρονοι Έλληνες είναι οι γνήσιοι κι απευθείας απόγονοι των αρχαίων σε συντριπτικά μεγάλο ποσοστό. Κι έτσι, επαλήθευσε τους πιο έγκυρους ανθρωπολόγους που υποστήριζαν το ίδιο.
      Αλλο πράγμα δεν μπορείς να καταλάβεις και διαρκώς το επαναλαμβάνεις στα μηνύματά σου. Η αρχαία Ελληνική τέχνη, φιλοσοφία κι όλες οι πολιτισμικές και όχι μόνο εκφράσεις, είχαν συγκεκριμένα πρότυπα. Δεν συνήθιζαν οι λάτρεις του ωραίου Έλληνες να απεικονίζουν άσχημους συμπατριώτες τους, ούτε και απαθανάτιζαν τους πιο ηλίθιους και τους πιο ανωφελείς. Ακόμα και στις κωμωδίες, αν προσέξεις, τα κύρια πρόσωπα ήταν ηγέτες ή σημαντικοί άνθρωποι των οποίων τα ελαττώματα γιγαντώνονταν με στόχο να μεταφέρουν μηνύματα μαζί με το γέλιο.
      Να σημειώσω μάλιστα, πως για τον ίδιο ακριβώς λόγο είχαν και συγκεκριμένους αποδέκτες.
      Εν πάση περιπτώσει, η εποχή αυτή έχει παρέλθει. Κατάλαβε λοιπόν, πως εκεί που ο άσχημος, ο κακότροπος, ο ηλίθιος κλπ δεν είχε πολλές ελπίδες να βγει στο προσκήνιο, ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ.
      Σε παλιότερη απάντησή μου, σου είχα ξαναπεί πως η φυλετική υπόσταση ενός Έθνους ακολουθεί τους νόμους της φυσικής εις ότι αφορά την κατάσταση της ύλης (υγρή, αέρια, στερεή) όσο κι αν μας φαίνεται περίεργο. Είναι όπως το νερό και το δοχείο. Άλλη σημασία έχει το νερό που αφού εξατμιστεί κι υγροποιηθεί ξανά, πέφτει από τον ουρανό για να μπει στο μπουκάλι που πίνουμε για να αναζωογονήσει τον οργανισμό. Και άλλη αυτό που μπαίνει στον κουβά της σφουγγαρίστρας με σκοπό να μετατραπεί σε απόνερα.
      Ο προβληματισμός σου αφορά το πως αξιοποιεί ο σημερινός λαός τα όσα έχει κληρονομήσει. Και φυσικά, αυτό που μας απασχολεί όλους, είναι οι επόμενες γενιές να μην καταλήξουν... απόνερα.

      Διαγραφή
    2. Αποκλείεται να θυμάμαι άλλες,παλιότερες επισημάνσεις σου Ανώνυμε διαφορετικά θα τις θυμόμουν ώστε ένας διάλογος να μπορούσε να είναι εφικτός.Τέλος πάντων θα προσπαθήσω να γίνω ποιο συγκεκριμένος,ή θα δεχτούμε ότι οι παρόντες φαινότυποι(σήμερα) υπήρχαν πάντα στον ελλαδικό χρόνο,και τότε δεν νομίζω να έχει νόημα να μιλάμε για ελληνική φυλή αλλά για κατοίκους του ελλαδικού χώρου με μια μειονότητα να κατέχει τα προνόμια της αριστοκρατίας ή αυτού του πολίτη με τους άλλους να περιορίζονται σε αυτόν τον ρόλο του είλωτα οπότε και σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για Έλληνες αλά για ελεύθερους και μη.Ή τέλος θα δεχτούμε την ποιο πιθανή μετακίνηση πληθυσμών(κυρίως από την Ασία) τα τελευταία 2000 χρόνια.Μιλάς επίσης για συνέχεια των σύγχρονων από τους αρχαίους(σε συντριπτικά ποσοστό) okay υπό την προϋπόθεση ότι θα εξηγήσεις ποιο είναι το αρχαίο δείγμα,ποιοι ήταν αυτοί,από με την σειρά τους κατάγονται(πχ αν ήταν αιχμάλωτοι πολέμου).και τι σχέση έχουν με τους σύγχρονους και αν ακόμα στους τελευταίους βρίσκουμε καταγωγή και από πληθυσμούς που ήρθαν αργότερα.Τέλος το σχόλιο μου για την απιθανότητα ''ανακάλυψης'' από την φύση του ίδιου γονότυπου/φαινοτύπου σε δυο διαφορετικές χρονικές στιγμές σε δυο διαφορετικές περιοχές είναι θεωρητικά και στατιστικά ορθό.

      Διαγραφή
    3. Συγνώμη για τα ορθογραφικά.Κάπου ήθελα να γράψω...''από που κατάγονται με την σειρά τους......

      Διαγραφή
    4. Στην αρχαία αρχαία Αθήνα αν δεν κάνω λάθος οι ελεύθεροι πολίτες αντιπροσώπευαν μια μικρή μειοψηφία,χωρίς τις γυναίκες ή τα παιδιά να λογίζονται ως πολίτες(ακόμα και στη αρχαία Ρώμη οι γυναίκες έχαιραν περισσότερων δικαιωμάτων από τις αντίστοιχες στον ελληνικό κόσμο) όποτε λογικά οι υπόλοιποι ήταν ή μέτοικοι ή σκλάβοι.Ερωτώ αν οι χιλιάδες των δούλων ήταν Έλληνες και τι συνέβηκε σε αυτούς με την παρακμή της πόλης;Μπορούμε να δεχτούμε ότι απλά εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνος,αφήνοντας μόνο τους απογόνους των πρώην κυρίων τους;Μάλλον είναι παράλογο να ισχυριστούμε κάτι τέτοιο.Αυτά και άλλα που νομίζω ότι είναι σωστό να φέρουμε σε διάλογο.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.