Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Διναρικός τύπος - βιντεο

71 σχόλια:

  1. Ο διναρικός φυλετικός τύπος τελικά εμφανίζει
    τους πλέον δύσμορφους ανθρώπους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κύριε διαχειριστα,εδώ και περίπου μια εβδομάδα 'ανακαλυψα' το ιστολογιο σας και το έχω βρει αρκετά ενδιαφέρον, μια που στην ιατρική σχολή δεν διδάσκεται πλέον η φυλετικη ανθρωπολογια ίσως για λόγους "αντιρατσιστικους".Κακώς βέβαια κατά την γνώμη μου γιατί σαν ιατροι θα έπρεπε να γνωρίζουμε στοιχεία ανθρωπολογιας. Η ερώτηση μου πάντως προς εσάς είναι σε ποιον τύπο ανήκω. Είμαι 185,μεσομορφικος,μακρυά άνω και κάτω άκρα,ξανθοκοκκινος με πράσινα ματιά,κεφαλικο δείκτη 81,μετρίου πάχους και μήκους μύτη,λακακι στον πωγωνα, έντονες γωνίες στην κάτω γναθο και γενικά λακκους στο πρόσωπο,σχετικά βαθουλωτους οφθαλμους. Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων. ΥΓ διερωτομαι εάν υπάρχει περίπτωση να έχω μη ελληνικό αίμα. Επίσης σας προτείνω να αναφέρετε κάποια ανάρτηση σχετικά με το λεγόμενο ελληνικό πόδι. Είναι πολύ ενδιαφέρον κατά την γνώμη μου στοιχείο προς μελέτη. Συγγνώμη για ότι τυχόν συντακτικα και γραμματικα λάθη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου ακούγεται σαν κλασσικό ξανθίζοντα κρομαγνοειδή, από που κατάγεσαι;

      Διαγραφή
    2. Και το κόκκινο στα μαλλιά μου είναι σαν ανταυγιες. Το ξανθό είναι ξανθό κίτρινο. Τα μουσια μου είναι κατακοκκινα

      Διαγραφή
    3. Ο πατέρας μου πρέπει να είναι κλασικός κρομανοειδης με μαλλιά ξανθα σαν νορδικος και η μητέρα μου κλασική μεσογειακή

      Διαγραφή
    4. Επιπλέον ο πατέρας μου έχει και γκριζογαλανα μάτια (δυστυχώς δεν τα πήρα)

      Διαγραφή
    5. Επειδή είσαι μεσο-βραχυκέφαλος νομίζω πως κατατάσσεσαι στον Balkan Borreby. Είναι ο κλασσικός εκδιναρισμένος (στα Βαλκάνια) ξανθόχρωος κρομανοειδής.

      Διαγραφή
    6. Σε ποιο πανεπιστημιο σπουδαζεις;;

      Διαγραφή
    7. Έχω τελειώσει εδώ και 12 χρόνια στο ΑΠΘ.

      Διαγραφή
    8. Έχεις αρκετά κλασικά Κρομανοειδή στοιχεία, όπως έντονες γωνίες στο σαγόνι και βαθουλωτούς οφθαλμούς. Η μεσοκεφαλία θα μπορούσε να είναι και αυτή γνώρισμα Κρομανοειδούς, ακόμη και η όχι και τόσο λεπτόρρινη μύτη, αν καταλαβαίνουμε σωστά από τα γραφόμενά σου. Πάντως η περιγραφή για μαλλιά ξανθά κίτρινα κι όχι απλά ξανθίζοντα, αυξάνει την πιθανότητα να υπάρχει Διναρική, Βαλτική ή Νορδική επίδραση. Για να γίνει μια καλύτερη εκτίμηση, χρειάζονται φωτογραφίες, ανφάς και προφίλ. Αν θέλεις, μπορείς να στείλεις στο mail δεξιά στην σελίδα, εκεί που γράφει Επικοινωνία.

      Διαγραφή
    9. Ιαπετός τι θα πάει να πει "Ελληνικό αίμα";
      Όλοι άνθρωποι είμαστε,το αίμα μας δεν διαχωρίζεται με βάση φυλετικά και εθνικά κριτήρια.

      Διαγραφή
    10. Ιαπετός,τι εννοείς όταν λες "μακριά κάτω άκρα";
      Τι νούμερο παπούτσι φοράς;

      Διαγραφή
    11. Φοράω 46 νούμερο παπούτσια. Όσον αφορά το ελληνικό αίμα, εννοείται ότι υπάρχει διαφοροποιηση μεταξύ των φυλων. Για παράδειγμα εάν έχεις έναν προγονο από την Φινλανδία έχεις και μη ελληνικό αίμα μέσα σου.

      Διαγραφή
    12. Ιαπετός,η αλήθεια είναι πως ύψος 1.85 και νούμερο 46 υποδημάτων είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σπάνια,ειδικά στην Ελλάδα.
      Είσαι ο μοναδικός που γνωρίζω με τόσο μεγάλες αναλογίες.
      Μήπως έχεις και νορδικό αίμα μέσα σου;

      Διαγραφή
    13. Βασικά Ιαπετός από την περιγραφή που έδωσες για τον εαυτό σου,συμπεραίνω πως έχεις πολύ ιδιαίτερη (για τα δεδομένα της χώρας μας) φυσιογνωμία.Πρέπει να θεωρείσαι και πολύ όμορφος γενικά,μιας και είσαι ψηλός και αθλητικός.
      Εγώ δεν έχω ακούσει περίπτωση Κρομανοειδούς με τόσο υψηλό ανάστημα (1.85),σαν το δικό σου.
      Είσαι ιδιαίτερη περίπτωση πάντως.
      Πόσο χρονών είσαι;

      Διαγραφή
    14. 38. Το ύψος μου είναι καθαρά τυχαίο. Όλοι οι προγονοι μου, πλην του παππού μου από την μεριά της μητέρας μου ήταν βραχυσωμοι (170 μέγιστο). Μόνο αυτός ήταν ψηλός (185 περίπου) και μεσογειακής κατανομης...

      Διαγραφή
    15. Όσον αφορά την ομορφιά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικο. Όσον αφορά το νορδικο αίμα, δεν νομίζω γιατί έως το 1800 που έχω ψάξει το γενεαλογικο μου δένδρο δεν έχω βρει κάτι τέτοιο.

      Διαγραφή
    16. Ιαπετός εγώ είμαι 19 χρονών.Θέλεις να γνωριστούμε;

      Διαγραφή
    17. Ανώνυμε 31 Οκτωβρίου 2015 - 4:52 μ.μ. Το ύψος 1,85 και άνω με 46 νούμερο υποδημάτων, δεν είναι καθόλου σπάνια ανάμεσα στους Έλληνες. Εγώ έχω γίνει μάρτυρας μίας πλειάδος τεράστιου αριθμού γηγενών Ελλήνων οι οποίοι ήταν της τάξεως του 1,85 και άνω όσον αφορά το ύψος. Προσωπικά, στο σχολείο μου αλλά και στα γύρω λύκεια της περιοχής μου, πάρα πολλοί συμμαθητές μου, όλοι Έλληνες, είναι 1,85 και άνω. Γύρω στα 20 άτομα πλησιάζουν τα 2 μέτρα σε ύψος. O παππούς μου ήταν άνω του 1,90 στο ύψος και ο θείος μου από την πρώτη ξαδέλφη της μητέρας μου είναι σχεδόν 2 μέτρα ψηλός. Και ο πρώτος ξάδελφος μου, γιος του αδερφού της μητέρας μου, είναι 1,87 (σχεδόν ίδια χαρακτηριστικά με τον Ιαπετό, μόνο που έχει καστανά μαλλιά).

      Όσον αφορά εσένα Ιαπετέ, το κίτρινο ξανθό μαλλί με την κόκκινη γενειάδα που έχεις το έχω συναντήσει και σε άλλους Έλληνες, αν και δεν ήταν Κρομανοειδείς οι περισσότεροι. Πάντως κίτρινη ξανθή κόμη με κόκκινες ανταύγειες είναι περίεργο. Εγώ έχω κυριολεκτικά δει περιέργως, πολλούς Έλληνες (100% όμως) που έχουν κίτρινη προς λευκή ξανθή κόμη (σ'αυτούς συμπεριλαμβάνεται και δύο θείους μου, ο ένας πρόσφατα αποθανών, που είχε κίτρινη προς λευκή ξανθή κόμη), αλλά ποτέ έναν με κίτρινα ξανθά μαλλιά ΚΑΙ με κόκκινες ανταύγειες. Πολύ ενδιαφέρον...

      Διαγραφή
  3. Για το "Ελληνικό" πόδι, υπάρχει ανάρτηση:
    http://fyletika.blogspot.gr/2013/06/blog-post_16.html

    Βέβαια, ελάχιστη πληροφορία μας δίνει το γνώρισμα αυτό, παρά την ακατανόητη παραφιλολογία επί αυτού. Η φυσική ανθρωπολογία εξετάζει πλήθος άλλων πιο χρήσιμων γνωρισμάτων, ειδικά στην φυλετική ταξινόμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το λεγόμενο ελληνικό πόδι, ελέγχεται από ένα επικρατες γονίδιο. Το γεγονός ότι αποτελεί χαρακτηριστικό κυρίως της μεσογειακής φυλής, υποδηλώνει σε έναν άνθρωπο την καταγωγή του ή για να είμαι πιο σωστός ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν του υπήρξε πρόγονος μεσογειακής (ελληνικής) καταγωγής. Όσον αφορά την φυλετικη ταξινόμηση, θα ήθελα να σχολιάσω ότι στο ιστολογιο σας σχεδόν αποκλειστικά αναφέρεστε σε κεφαλικους δείκτες. Η φυλή δεν προσδιοριζεται μόνο από την κεφαλή -σωματοτυπο αλλά πέρα από αυτά με το πλήθος των γονιδίων που φέρει σε κυριότητα. Για παράδειγμα, η νόσος Bürger εμφανίζεται κατά κύριο λόγο σε Εβραίους καπνιστές. Είναι εξαιρετικά σπάνια σε Ελληνες. Ο μεταβολισμός του αλκοόλ είναι πιο γρήγορος στην λευκή φυλή από ότι στην κίτρινη λόγω ενός ηπατικου ενζυμου. Μπορώ να κάθομαι να σας αναλύω πλήθος γονιδίων -φαινοτυπων που χαρακτηριζουν μια φυλή. Πιστεύω ότι πρέπει να επεκταθειτε σε ανάλυση πέρα των κρανιακων δεικτών. Θα ήταν πιο χρήσιμο και ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα από όλα, κάνεις το λάθος να μπλέκεις τον φαινότυπο και τον γονότυπο (τα γονίδια, απλοομάδες κλπ). Η ανθρωπολογία, εξετάζει τον φαινότυπο στοιχεία του οποίου είναι και ο κεφαλικός δείκτης.
      Από εκεί και ύστερα ο κεφαλικός δείκτης, είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό στην ταξινόμηση διότι το σχήμα και τα χαρακτηριστικά του κρανίου, δεν αλλάζουν κατά τη διάρκεια του ενήλικου βίου ενός ανθρώπου. σε αντίθεση με άλλα πράγματα όπως το χρώμα και το ύψος. Επίσης, το κρανίο δεν αλλάζει το ίδιο εύκολα με άλλα στοιχεία κατά τις διαδικασίες εξέλιξης. Κι ποτέ αυτό συμβεί, τότε το οι απόγονοι που προκύπτουν δεν είναι οι ίδιοι με τον υπό εξέταση προγονικό πληθυσμό καθώς θα έχει επέλθει μίξη. Επομένως, ο κεφαλικός δείκτης είναι ένα στοιχείο που μπορεί να δώσει ασφαλή συμπεράσματα τόσο για άτομα ξεχωριστά, όσο και για μεγάλους ή μικρούς πληθυσμούς.
      Από την άλλη, θα σου πρότεινα να διαβάσεις κι άλλα άρθρα στο ιστολόγιο αυτό γιατί αδικείς τον διαχειριστή του. Ο οποίος δεν αναφέρεται μόνο στον κεφαλικό δείκτη, ούτε και μόνο κεφάλι και το κρανίο, αλλά και στον σωματικό δείκτη, το χρώμα των μαλλιών ή των οφθαλμών, του δέρματος κλπ.

      Διαγραφή
    2. Το κρανίο σαφώς και αλλάζει κατά την διάρκεια της ζωής μας. Στην ηλικία των 35 ολοκληρωνεται η διαμορφωση του (πίστεψε με γιατί η ειδικότητα που έχω ασχολείται κατά κορον με τα κρανια). Επίσης σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση ενός κρανίου παίζει η θέση που λαμβάνει η κεφαλή κατά την διάρκεια που κοιμάται ένα νεογνο. Τέλος,η μελέτη του γονοτυπου δεν μπορεί να γίνει αποκλειστικά σε μικροσκοπικό επίπεδο. Αφορά την μελέτη πρωτίστως του φσινοτυπου. Για παράδειγμα η ραιβοιπποποδια που πρωτοπεριγραφηκε από τον Ιπποκρατη αφορά κυρίως μεσογειακής προέλευσης πλυθησμους (το λέει και ο ίδιος ομεγάλος αυτός ιατρός)

      Διαγραφή
    3. Επιπλέον δεν θέλω να αδικησω τον διαχειριστή. Εάν τυχόν διαφανηκε κάτι τέτοιο ζητάω συγγνώμη.

      Διαγραφή
    4. Αν ρίξεις μια ματιά σε αυτό που σου έγραψα, θα αντιληφθείς πως δεν υπήρχε λόγος να αναφέρεις πως μέχρι τα 35 το κρανίο αλλάζει. Γιατί κάνω λόγο για "τη διάρκεια του ενήλικου βίου". Από την ενηλικίωση κι έπειτα, το ανθρώπινο κρανίο δεν έχει σημαντικές αλλαγές σε σύγκριση με αυτές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ενηλικίωσης αυτής. Επίσης, τα περισσότερα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου, όπως το ύψος, το χρώμα, το μέγεθος των μελών ή ακόμα και το πρόσωπο, μπορούν να αλλάξουν όσο μεγαλώνει κάποιος. Το σχήμα και τα στοιχεία του κρανίου όμως, όχι. Τώρα, αν από τα 18 μέχρι τα 35 συμβαίνουν κάποιες αλλαγές, φαίνεται πως στην ανθρωπολογία είναι δευτερεύουσας σημασίας και δεν άπτονται της φυλετικής ταξινόμησης.

      Διαγραφή
    5. Ιάπετε , δώσε μας τα φώτα σου όσο μπορείς, Η ανθρωπολογία πάγωσε σαν επιστήμη το 1940 και θάφτηκε. Γιατροί σαν εσένα χωρίς προκαταλήψεις μπορούν να συνεισφέρουν πολλά στην φυλετική ταξινόμηση. Πολλοί εδώ φέρονται σαν η ανθρωπολογία είναι ολοκληρωμένη επιστήμη με οριστικά πορίσματα που δεν φέρουν αμφισβήτησης ενώ στην πραγματικότητα απαγορεύτηκε όταν ήταν σε εμβρυικό στάδιο. Φυσικά και μας ενδιαφέρουν τα πορίσματα της ιατρικής με τις σύγχρονες μεθόδους που ναι μεν διατυπώνονται , άλλα απαγορεύεται να συνδεθούν επίσημα με φυλετική ταξινόμηση.

      Διαγραφή
    6. Καταρχήν πρέπει να ξέρετε ότι στην ιατρική τίποτα δεν ισχύει και όλα ισχύουν. Το ανθρώπινο κρανίο φίλε ΔΕΝ υφίσταται κάποιες αλλαγές από τα 18 έως τα 35. Υφίσταται συνεχείς αλλαγές από την γέννηση μας έως την τελική του διαμόρφωση στα 35 περίπου. Είπα να μην εκνευριστω αλλά Γαμωτο μου είμαι ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ μια ζωή ανοίγω κρανία και έχω ξεσκιστει να διαβάζω για τα ΡΗΜΑΔΙΑ τα κρανία. Επαναλαμβάνω το κρανίο είναι βασικός ανθρωπολογικος δείκτης αλλά όχι μόνο αυτός. Η έννοια της φυλής δεν καθορίζεται ΜΟΝΟ από το κρανίο. Μύες, σκελετός, όργανα, μεταβολισμός κτλ κτλ στο σύνολο καθορίζουν την φυλή. Στο εν λόγω ιστολογιο έχει εξαντληθεί το κρανίο και σχεδόν μόνο αυτό με σκόρπιες αναφορές στην μύτη,ύψος κτλ. Αλίμονο αν η φυλή καθοριζοταν μόνο από αυτό. Δεν έχω δει πουθενά να αναφερθεί η οδοντικη κατασκευή των φυλων. Δεν έχω διαβάσει για την χωρητικότητα των πνευμονων κτλ κτλ. Τι άλλο δηλαδή να πω;;;

      Διαγραφή
    7. Όσον αφορά την ιατρική, έχεις δίκιο ανωνυμε στο 7:55. Επίσημα δεν συνδέεται η φυλή με χαρακτηριστικά, αλλά π.χ στην πνευμονολογια μας διδασκαν ότι η μαύρη φυλή έχει μικρότερη ζωτικη χωρητικότητα στους πνεύμονες για αυτό και όταν κάνουμε σπειρομετρηση αλλάζουμε τις παραμέτρους ανάλογα με την φυλή για να έχουμε σωστές μετρήσεις...

      Διαγραφή
    8. Ούτως ή άλλως από τις διδαχες των αρχαίων Ελλήνων ιατρών, ένας γιατρός δεν έχει φύλο,φυλή θρησκεία όσον αφορά έναν ασθενή. Η ιδεολογία του κάθε ιατρού αφήνει παγερα αδιάφορη την ιατρική....

      Διαγραφή
    9. Κοίτα, κι εγώ μπορώ να δηλώσω ότι θέλω και με αυτό να επιχειρήσω να επιβληθώ. Δυστυχώς ή ευτυχώς, έτσι είναι το διαδίκτυο.
      Κι εν πάση περιπτώσει, δεν θα καθίσω να επιμείνω ενώ βλέπω πως δεν θες να καταλάβεις αυτό που σου γράφω, εξηγώντας γιατί το κρανίο είναι σημαντικό για την ανθρωπολογία.
      Εις ότι αφορά δε, την ανθρωπολογία, θα σας ενημερώσω πως κάνετε λάθος. Πράγματι, ως ξεχωριστή επιστήμη έχει αποκλειστεί. Σαφώς και τα στοιχεία μπορούν να δώσουν κάποια νέα δεδομένα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν θεωρίες κλπ, αλλά όχι να ανατρέψουν τα ήδη καταγεγραμμένα. Από εκεί και πέρα, διδάσκεται ανθρωπολογία σε ορισμένα πανεπιστήμια ως μάθημα όπως πχ σε σχολές αρχαιολογίας και κυρίως της παλαιοντολογίας κλπ. Μια φορά είχα μείνει έκπληκτος, για το ότι υπήρχαν σαφείς οδηγίες προς τους φοιτητές για τη μελέτη κρανίων (οι περιπτώσεις που είχα δει ο ίδιος ανήκαν σε κρομανοειδείς). Είχαν πάρει ολόκληρα εδάφια γνωστών ανθρωπολόγων και τα χρησιμοποιούσαν αφειδώς αφαιρώντας το όνομά τους. Καθώς και κάθε αναφορά που είχε να κάνει με διαχωρισμό σε ξεχωριστές φυλές (λευκή, μαύρη κλπ), παρότι ο μέσος φοιτητής έπρεπε να καταλάβει μόνος του τι είναι πχ ο διναρικός όταν διάβαζε τυχόν αναφορά σε αυτόν τον τύπο. Συνήθως έδιναν άλλα παραπλήσια γενικά ονόματα στους τύπους (ονόμαζαν τον διναρικό σαν ανδριατικό, τον μεσογειακό ως περιάκτιο, τον νορδικό ως βόρειο) ή τους ονόμαζαν "άνθρωπος του Χ, Ψ σημείου που βρήκαμε το κρανίο".

      Διαγραφή
    10. Δεν μπορείς να καταλάβεις τίποτα, δυστυχώς. Η ανθρωπολογια δεν διδάσκεται πια γιατί την έχουν συνδεσει με τον 'ρατσισμό'.Αν κατάλαβες κατάλαβες. Επίσης η ανθρωπολογια έχει στηριχθει στα κρανία γιατί ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ την εποχή που ξεκίνησε η μελέτη της. Το πιο εύκολο για να μελετησεις σε πρώτη φάση είναι ένας σκελετός. Αλλά η ανθρωπολογια ΔΕΝ είναι ΠΙΑ μόνο κρανία. Πώς αλλιώς να στο δώσω να το καταλάβεις;;; Δεν μπορείς να αναλωνεσαι σε μια ανάρτηση για κεφαλικους δείκτες μέχρι αναγουλας και να μην γράφεις για παράδειγμα για το πάχος του κροταφικου οστου. Θες να μείνουμε στα κρανία;;Ας μείνουμε για χάρη σου. Το ξέρεις ότι οι μαύροι έχουν πιο λεπτό κροταφικο οστο;; Μπορεί να είναι δολιχοκεφαλοι βραχυκεφαλοι ή ότι άλλο θες αλλά ΟΛΟΙ έχουν λεπτό κροταφικο οστο. Άρα τι μου λες για κεφαλικους δείκτες και ότι είναι το πιο σταθερό εύρημα;;;;

      Διαγραφή
    11. Ναι ρε φίλε, δεν φταίνε οι άλλοι που είναι τόσο ανόητοι κι εσύ τόσο έξυπνος. Εσύ γνωρίζεις και το πάχος του κροταφικού οστού, τι να ξέρουν τώρα οι ανθρωπολόγοι του 40' και του 60' που έλιωσαν μελετώντας όσα σου δίδαξαν.

      Διαγραφή
    12. Οι ανθρωπολογοι του 40 χρησιμοποιησαν την ανθρωπολογια για καθαρά ρατσιστικους λόγους και όχι για ταξινόμηση των φυλων. Αυτό με αφήνει παγερα και ολοκληρωτικά αδιάφορο.Επίσης αυτά που με διδαξαν ήταν καθαρά και μόνο ανατομία γιατί ΔΕΝ μπορούσαν να μελετησουν και τίποτα άλλο. Δεν υπήρχε εκείνη την εποχή ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, μοριακη δομή κτλ. Άρα το μόνο που έχει μείνει σταθερό στις χιλιετιριδες ιατρικής είναι η ανατομία και μόνο αυτή. Δυστυχώς ο Ιπποκρατη δεν είχε μαγνήτη για να δει τον εγκέφαλο, ούτε εργαστήριο για να ξέρει τις βιταμίνες για παράδειγμα. Επίσης δεν λέω ότι οι υπόλοιποι είναι ανοητοι και εγώ ο έξυπνος. Αλλά δεν μπορώ να διαβάζω ότι η δολιχοκεφαλια είναι ένδειξη καταγωγής, ενώ η ομάδα αίματος δεν έχει αναφερθεί πουθενά ως τώρα....

      Διαγραφή
    13. Καταλάβαμε, καταλάβαμε. Οταν διαβάζεις τέτοια σχόλια, αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντικός είναι ο "Himmler" με τους αθυρόστομους φιλιππικούς του εναντίον των βραχυκέφαλων.
      Τύπος που μάλλον είναι βραχυκέφαλος, διαβάζει ένα μπλογκ και περιγράφει τον εαυτό του χρησιμοποιώντας διάφορα άσχετα επίθετα, ζητώντας να μάθει σε ποιόν ανθρωπολογικό τύπο ανήκει. Στη συνέχεια, ξεκινά τις αναφορές στις σπουδές και το πεδίο γνώσεών του και αμφισβητεί τόσο τα γραφόμενα του ιστολογίου, όσο και τους κλασσικούς ανθρωπολόγους, τις κρανιομετρήσεις, τη σημασία του κεφαλικού δείκτη στην ταξινόμηση κλπ. Παρουσιάζει ως αντίβαρο (τι άλλο;) τον εαυτό του και τις σπουδές του. Κι εδώ έρχεται το ερώτημα: γιατί ρε φίλε κάνεις τον κόπο να σχολιάσεις; Για να ικανοποιήσεις κάποιο κόμπλεξ; Για να τρολλάρεις ή για να συζητήσεις;
      Δεν περιμένω απάντηση διότι δεν έγραψα κάποιο σχόλια για να απαντήσεις, αλλά να προβληματιστείς. Κι ναι, επειδή ξέρω πως δεν θα το κάνεις, το επόμενο σχόλιο που επιθυμώ να διαβάσω εδώ, είναι μια έκρηξη χιμμλερικού λόγου.

      Διαγραφή
    14. Δεν έχεις καταλάβει τίποτα ειδικά από ανθρωπολογια. Κάτσε εκεί στο 1920 να μετράς κεφάλια και να βαυκαλιζεσαι ότι έμαθες από φυλετισμο......

      Διαγραφή
    15. Στη θέση σου, δεν θα χρησιμοποιούσα λέξεις κι όρους που δεν θα κατανοούσα. Δεν είναι "φυλετισμός" η μελέτη της ανθρωπολογίας, όπως δεν είναι ούτε κι ορισμένες γνώσεις έπ' αυτού. Ο φυλετισμός, είναι ιδεολογία όχι επιστήμη ή ενασχόληση με κάποια επιστήμη. Προφανώς, κι ως ιδεολογία, στηρίζεται σε φυσικές παρατηρήσεις κλπ που άπτονται της επιστήμης, άλλα δεν ταυτίζεται απόλυτα με αυτή ώστε να συμπλέκονται τόσο εύκολα οι όροι. Απλά την θέτει ως στήριγμα, ως περαιτέρω ανάλυση για την ορθότητα των ήδη παραδεκτών κι αποδεκτών παρατηρήσεών της.
      Άλλη μια απόδειξη, του πόσο επιφανειακά αντιλαμβάνεσαι όσα διαβάζεις εδώ. Και του πόσο ετεροβαρώς θες να παρουσιάζεις την άποψή σου μη αποδεχόμενος τα βασικά που σου θέτουν όσοι επιχειρούν να συνομιλήσουν μαζί σου, σε βαθμό που καταντά αστείο.

      Διαγραφή
    16. Για να τελειώνουμε με το θέμα γιατί βαρέθηκα να ασχολούμαι με αστειοτητες. Ο φυλετισμος είναι επιστήμη και όχι ιδεολογία. Ιδεολογία είναι ο κομμουνισμός, ο εθνικοσοσιαλισμος, ο αναρχισμος κτλ. Αν εσύ θες να μπλεκεις τα πράγματα είναι δικό σου θέμα. Κάνε ότι καταλαβαίνεις. Απλά έχεις άδικο. Μην προσπαθείς να δικαιολογησεις την οποια ιδεολογία έχεις με μία επιστήμη. Ο φυλετιστης ασχολείται ΜΟΝΟ με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε φυλής. Που εμπλέκεται η ιδεολογία σε αυτό αν μπορείς να το εξηγήσεις θα είναι ενδιαφέρον. Και πλέον με την πρόοδο της τεχνολογίας δύναται να αποκωδικοποιησει και γενετικό υλικό για να καθορίσει αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Από εκεί και πέρα δικαίωμα σου είναι να πιστεύεις ότι θες. Η θεά Αλήθεια είναι μία βέβαια......

      Διαγραφή
    17. Καλά, δεν περίμενα να πεις και κάτι το διαφορετικό από το να αλλάξεις το νόημα των εννοιών κατά πως το επιθυμείς. Και για να μην το πολυ-παλεύουμε, τα όσα γράφεις είναι μια αστειότητα από μόνα τους. Αν ο φυλετισμός ήταν "επιστήμη" τότε θα έκανε και τις ανάλογες διαφοροποιήσεις ακόμα κι εντός της λευκής φυλής (για παράδειγμα) και θα επεδίωκε να μην τεκνογονούν άτομα διαφορετικών τύπων.

      Διαγραφή
  5. Ερωτηση στον διαχειριστη......Ο Otto Skorzeny εχει και μια διναρικοτητα η κανω λαθος?........Μου φαινεται ως νορδικο-διναρικος........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον Αλπικότητα έχει και όχι Διναρικότητα. Δεν φαίνεται κάποιο Διναρικό στοιχείο, ενώ στοιχεία όπως οι μαλακοί ιστοί στο πρόσωπο δείχνουν τάση Αλπικότητας.

      Διαγραφή
    2. Έχει δίκιο ο διαχειριστής. Δείχνει περισσότερο κάποια μίξη νορδικού με αλπικό ή βαλτικό (που είναι αρκετά συνηθισμένοι μεταξύ των Γερμανών), παρά με διναρικό. Σίγουρα, έχει κάποια κρομανοειδή χαρακτηριστικά, πιθανότατα borreby. Νομίζω πως η παρακάτω φωτογραφία, που τον εικονίζει μετά τον πόλεμο δείχνει αρκετά καλά τον χαρακτήρα του:
      https://i.ytimg.com/vi/YYAbZZqLO8w/hqdefault.jpg
      Σε άλλες όμως, είναι φανερό πως πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση, με δυσκολία στο να ταξινομηθεί επακριβώς.
      Πολλοί αναρωτιούνται για το αν τον χαρακτηρίζει μια διναρικότητα, η οποία έχει σχέση με το ψηλό του κεφάλι και την σχετική κλίση του μετώπου του (δες την παρακάτω φωτογραφία), αλλά κάτι τέτοιο το παρουσιάζουν ορισμένες φορές και οι νορδικοί.
      http://40.media.tumblr.com/6792c79a724f234ebc182ebba7587b4b/tumblr_mnqtm6cVmR1snurvso1_500.jpg

      Διαγραφή
  6. Ανακάλυψα τυχαία την ιστοσελίδα αυτή και ομολογώ πως εκπλήσσομαι από τις ρατσιστικές και ακραίες εθνικιστικές απόψεις που διαβάζω εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν η έννοια του φυλετισμου δεν έχει καμία σχέση με αυτό που προβάλλεται σαν ρατσισμός. Ο φυλετιστης μελεταει τις φυλές του ανθρώπου χωρίς να τις κατατασει σε ανωτερες και κατωτερες. Τον απασχολεί μόνο η διαφοροποιηση τους βάση των χαρακτηριστικων τους. Η μεγάλη αυτή προπαγάνδα που γίνεται ότι όποιος αναφέρει τις διαφορές μεταξύ των φυλων είναι 'ρατσιστης' κτλ κτλ είναι καλά κατασκευασμενη για να αποπροσανατολισει τον κόσμο. Το ότι θέλω να διασφαλισω την συνέχεια του έθνους μου δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα ρίξω πυρηνική βόμβα στην Αφρική και στην Ασία για να μείνω μόνο εγώ. Ελπίζω να έγινε κατανοητό

      Διαγραφή
    2. Δεν υφίσταται καμία έννοια του "έθνους" αγαπητέ.


      Διαγραφή
    3. Σαφώς και υπάρχει η έννοια του έθνους και φυσικά είναι ελληνική ορολογία. Σε προτρεπω να ανατρεξεις στους αρχαίους Ελληνες συγγραφείς και να διαβάσεις σχετικά χωρία.

      Διαγραφή
    4. Βρισκόμαστε εν έτη 2015 και συζητάμε ακόμη για έθνη και για το "ελληνικό αίμα".
      Πως περιμένουμε να πάει μπροστά το ανθρώπινο είδος,με αυτές τις αντιλήψεις;

      Διαγραφή
    5. Εσύ 6.48 πως περιμένεις να πάει μπροστά το είδος , στρουθοκαμηλίζοντας ότι δεν υπάρχουν φυλές και έθνη ; άνοιξε τα μάτια και κοίτα και άσε τους δογματισμούς. Αυτό το ...είδος δεν έχει ούτε κοινό παρελθόν ούτε κοινό μέλλον, και όποιος δεν το βλέπει μάλλον προκαλεί νέους πολέμους παρά τους αποτρέπει.

      Διαγραφή
    6. Όταν η φυλή συνειδητοποιήσει την αυτοτελή υπόστασή της σε σχέση με τις υπόλοιπες φυλές και προσδιορίσει τα στοιχεία που την διαφοροποιούν από αυτές, στα πλαίσια ενός συγκροτημένου συστήματος γενικών αρχών και αξιών, μετατρέπεται σε έθνος. Υπό αυτή την έννοια, μπορούμε να ορίσουμε το έθνος ως την «ενσυνείδητη» εκδήλωση της φυλετικής κοινότητας. Ελπίζω να καλύφθηκες φίλε μου

      Διαγραφή
    7. Εξάλλου δεν νομίζω να θεωρείς ότι έχεις καμιά φυλετικη σχέση με έναν ας πούμε ινδο;;; Αν θεωρείς ότι έχεις, μάλλον πρέπει να σε δει σε πρώτη φάση οφθαλμιατρος....

      Διαγραφή
    8. Αυτά που λες είναι μπαρούφες.Οι φυλές και τα έθνη είναι ένα νοητικό κατασκεύασμα των εθνικιστικών και ακροδεξιών στοιχείων,όπως είσαι εσύ,με σκοπό να νιώσουν ανώτεροι από τους συνανθρώπους τους.
      Ποιός ξέρει τι τραβάτε και εσείς για να ασχολείστε όλη την ώρα με τέτοια ρατσιστικά θέματα..

      Διαγραφή
    9. Άσε που έτσι όπως περιγράφεις τον εαυτό σου πιο πάνω,συμπεραίνω πως μάλλον θα είσαι σαν βόδι στη φάτσα.

      Διαγραφή
    10. Χα χαχαχαχαχαχαχα!!!! Κοίτα να δεις φίλε. Καλώς ή κακώς οι φυλές και τα έθνη υπάρχουν. Είναι εμφυτο στον άνθρωπο. Θες να αλλάξεις αυτό το δεδομένο;;; Δεν γίνεται ρε φίλε ότι και να κάνεις. Όσον αφορά τον φυλετισμο, ο φυλετισμος ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΑΣΕΙ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ!!!!!! Τι δεν καταλαβαίνεις σε αυτό;;; Η ανθρωπολογια μελεταει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε φυλής τα οποία και την διαφοροποιούν από τις υπόλοιπες και μόνο!!!! Όσον αφορά το βόδι που λες,ίσως και να είμαι. Πάντως μπετοβλακας δεν είμαι.....

      Διαγραφή
  7. Ερώτηση στον διαχειριστή...Όταν λέτε "ελληνικό πόδι" τι εννοείτε;έχετε φωτογραφίες του;

    Επίσης εγώ έχω πολύ μεγάλες πατούσες σε σύγκριση με το ύψος μου (είμαι 1.82 και φοράω 45 νούμερο σε παπούτσια Converse και 46(!!!) νούμερο σε αθλητικά υποδήματα.
    Είναι φυσιολογική τέτοια δυσαναλογία ύψους και άκρων καταρχάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παρακαλώ πολύ τον Ιαπετό να μοιραστεί μαζί μας τις γνώσεις του σχετικά με τις διαφοροποιήσεις του ανθρωπινου είδους και των φυλών του.
    Κύριε διαχειριστή είναι κρίμα να έχουμε ένα τέτοιο μυαλό στο blog και να μην μοιραζομαστε τις γνώσεις του.
    Ιαπετε πάντως και εγώ ανάλογες διαστάσεις 1,86 ύψος και 47 νούμερο αλλά δεν ξανθοκόκκινο τριχης,ή Πατούσα μου είναι ανάμεσα σε αιγυπτιακή και ελληνική,ο κόμπος του παραμένουν ξεκίνα πιο πάνω από τον κόμπο του μεγάλου δαχτύλου,δεν είναι ίσοι μεταξύ τους.
    Threedos3dos@yahoomgr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Πανο, τι ακριβώς θες να μάθεις;;;

      Διαγραφή
    2. Πανο έχεις ελληνικό πόδι κατά 99%.Το ελληνικό πόδι δεν οφείλεται στο ότι είναι πιο κοντός ο μεγας δακτυλος από το δεύτερο δακτυλο. Οφείλεται στο ότι είναι πιο κοντό το οστο του μεταταρσιου που αντιστοιχεί στον μέγα δακτυλο από το γειτονικό του που αντιστοιχεί στον 2ο δακτυλο. Αν θες δες τα πόδια των γονιών σου. Σίγουρα ο ένας από τους δύο έχει αυτόν τον τύπο ποδιού. Επιπλέον υπάρχουν και αρκετές παραλλαγές και ενδιαμεσοι τύποι αλλά κατά βάση μείνε σε αυτούς τους τρεις ελληνικό -ρωμαικο -αιγυπτιακο.

      Διαγραφή
  9. Ιαπετε θα μπορουσα να σε ρωταω ωρες με τις αποριες που μου εχουν γεννηθει τοσα χρονια.
    σαν ειδικός που είσαι λες ελάχιστα και ενοεις πολλά.
    Εγώ σαν ένας απλός αναγνώστης Κρινώ βάση αυτό που βλεπω,βλεπω μια εικόνα και πάω βάση αυτής για αυτό σου είπα για τον κόμπο.
    Παρόλα αυτά οι γονεις μου δεν έχουν αρχαιοελληνικό πόδι,αλλά κάτι παρόμοιο.
    Πως εβγαλες το συμπέρασμα ότι είναι 99% ελληνικό.
    Ο προγναθισμός σε πια φυλή κατατάσσεται και αν είναι συχνό φαινόμενο στην λευκή και σε ποιους λαούς.
    Το μεγάλο κούτελο τι φανερωνει.
    Οι κρεμαστοί λοβοί των αυτιών είναι αρχσιο ελληνικό γνωρισμα,
    Όταν ο παραμεσος είναι μεγαλύτερος του δείκτη,τι σημαίνει.
    Οι ασθενείς που παρουσιάζουν κύστη κοκικος γιατί την εμφανίζουν και αν είναι κάποιο γνώρισμα.
    Threedos3dos@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1.Το ελληνικό πόδι υφίσταται όταν ο μεγας δακτυλος είναι πιο κοντός από τον δεύτερο. Εάν είναι έτσι το πόδι σου είναι ελληνικό. Μην ασχοληθείς με τους υποτυπους που υπάρχουν. Εφόσον είναι πιο κοντό έχεις ελληνικό πόδι. 2.Προγναθισμος της κάτω γναθου είναι χαρακτηριστικό της μαύρης φυλής.Στους λευκους και κιτρινους είναι σχετικά σπάνιο χαρακτηριστικό.3.μεγάλο μέτωπο δεν δηλώνει κάτι ιδιαίτερο. Υπήρχε μια εντύπωση στους αρχαίους ότι το μεγάλο μέτωπο υποδηλώνει ευφυΐα (μύθος της γέννησης της Αθηνάς, Πλάτωνας που ήταν παρατσούκλι το όνομά του) και σε ένα πολύ μικρό βαθμό ίσως να ισχύει. Σίγουρα πάντως η ανάπτυξη του μετωπιαιου οστου ήταν απαραίτητη για να υποδεχθεί την ανάπτυξη του μετωπιαιου λοβου του εγκεφάλου στον οποίο οφείλεται η ευφυΐα του ανθρώπινου γένους 4.Οι λοβοι των αυτιών λόγω της σταθερής τους αναλογιας (κολλημένοι -κρεμαστοι) στις διάφορες φυλές δεν αποτελεί ιδιαίτερο γνωρισμα των Ελλήνων 5.Το μήκος παραμεσου και δείκτη είναι ένα γνωρισμα που σχετίζεται με το φύλο. Οι γυναίκες έχουν συνήθως πιο μακρύ δείκτη από ότι παραμεσο. Στους άνδρες συμβαίνει το αντίστροφο. Σχετικά με αυτό έχουν διατυπωθει διάφορες απόψεις όσον αφορά το ότι σχετίζεται με τον χαρακτήρα, δηλαδή άντρες με πιο μακρύ δείκτη έχουν πιο πραο 'γυναικειο' χαρακτήρα αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί και ούτε υπάρχει βιβλιογραφικα ιατρική μελέτη μεγάλων πλυθησμων που να το στηρίζει. 6.Η κυστη κοκκυγος είναι μια παθηση που δεν έχει γονιδιακο υπόβαθρο. Είναι ένα συριγγιο του δέρματος στην περιοχή του κοκκυγα που ενίοτε αποστηματοποιειται (γεμίζει πυον). Με μια απλή χειρουργική επέμβαση θεραπευεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Όταν η φυλή συνειδητοποιήσει την αυτοτελή υπόστασή της σε σχέση με τις υπόλοιπες φυλές και προσδιορίσει τα στοιχεία που την διαφοροποιούν από αυτές, στα πλαίσια ενός συγκροτημένου συστήματος γενικών αρχών και αξιών, μετατρέπεται σε έθνος. Υπό αυτή την έννοια, μπορούμε να ορίσουμε το έθνος ως την «ενσυνείδητη» εκδήλωση της φυλετικής κοινότητας. Ελπίζω να καλύφθηκες φίλε μου"

    Αγαπητέ Ιαπετέ, ευχαριστώ πολύ εκ βαθέων για αυτόν τον πολύ ορθό ορισμό του έθνους, καθώς συνδέεις την πολιτισμική και κρατική του αντανάκλαση, με το φυλετικό του υπόβαθρο. Αφού σε συγχαρώ ειλικρινώς για την σταδιοδρομία σου, η οποία λόγω κλάδου, απαιτεί θέληση και επιμονή για την κατάκτηση των καρπών της γνώσεως, θα ήθελα με την σειρά μου να σου θέσω και εγώ κάποια ερωτήματα, τα οποία (λογικά), σχετίζονται άμεσα με τον κλάδο σου.

    1. Υπάρχουν συγκεκριμένες ψυχολογικές λειτουργίες στα διάφορα τμήματα το εγκεφάλου;

    2. Η κρανιακή κατασκευή κάθε ανθρώπου (εννοώντας την μορφή τόσο εξωτερικώς, όσο και εσωτερικώς) επηρεάζει την ανάπτυξη των προαναφερθέντων περιοχών του εγκεφάλου;

    3. Εάν ναι, συνεπάγεται η διαφορετική κρανιακή κατασκευή κάθε ατόμου και διαφορετική συμπεριφορά, και να πάλι ισχύει αυτό, θεωρείς ότι θα μπορούσαμε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της ψυχολογίας και του χαρακτήρα ανάλογα με το σχήμα και την μορφή των κρανίων των διαφόρων ανθρώπων, πέραν από την γενετική βάση λόγω φυλής;

    Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο σου.

    - Αργοναύτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καταρχήν να σε ευχαριστήσω και ομοιως να ανταποδωσω.
    1.Οι ψυχολογικες λειτουργίες του εγκεφάλου εδραζονται κυρίως στον μετωπιαιο λοβο. Εξάλλου οι πρώτοι ψυχοχειρουργοι όπως ονομαζονταν εκτελλουσαν λοβοτομες στον μετωπιαιο λοβο για την αντιμετώπιση ορισμένων ψυχικων ασθενειών. Ωστόσο θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι ο εγκέφαλος στο σύνολο του αποτελεί την έδρα των συναισθηματων, ψυχικων και πνευματικών αντιδράσεων, και δεν υπάρχει σαφής ταξινόμηση συγκεκριμένης ψυχικής λειτουργίας με αντίστοιχη περιοχή. Δηλαδή δεν γνωρίζουμε επακριβως που εδραζεται για παράδειγμα ο φόβος, η λυπη, η χαρά ο έρωτας. Σίγουρα αποτελούν νευροχημικες διεργασίες,σίγουρα μεγάλο μέρος τους ελέγχεται από τον μετωπιαιο λοβο, σίγουρα συμμετέχει το σύνολο του εγκεφάλου στην δημιουργία -κατανόηση -έκφραση του ψυχισμου αλλά επί μέρους δεν είναι ακόμα γνωστό. 2-3.Δεν υπάρχει σχέση κρανιακης διαμόρφωσης με λειτουργία εγκεφάλου και ψυχολογιας-χαρακτηρα. Τουλάχιστον δεν έχει αποδειχθεί. Εφόσον μιλάμε για υγιή άνθρωπο, δεν σχετίζεται η διαμορφωση του κρανίου του με τον ψυχικο του κόσμο. Δηλαδή αυτά που γράφονται κατά καιρούς στο ιστολογιο δηλαδή ότι ο κρομανοειδης είναι τάδε ο μεσογειακος είναι δηνα,ο αλπειοδης έτσι ή ο διναρικος γιουβετσι αποτελούν παρατηρήσεις μεν, χωρίς ωστόσο αποδείξεις ή πολυκεντρικες μελέτες. Η ψυχική -χαρακτηριολογικη συμπεριφορά του κάθε ανθρώπου είναι συνδυασμός γονιδιακου υποστρωματος (που ακόμα δεν έχει ανακαλυφθεί) και περιβάλλοντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ιάπετε, μπορείς να δεις ένα παλιότερο post του blog
    http://fyletika.blogspot.gr/2014/12/blog-post_26.html
    που πιστεύω ότι η συνεισφορά σου θα είναι χρησιμότατη. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αρχίζω από το τέλος του άρθρου που με παρεπεμψες. Όντως στην ιατρική σχολή δεν υπάρχει μάθημα ανθρωπολογιας για ευνόητους λόγους. Ωστόσο σε κάθε επιμέρους ειδικότητα που εκπαιδευομαστε, αναγκαστικά αναφέρεται η διαφοροποιηση μεταξύ των φυλων ώστε οι ιατροι να γνωρίζουμε τι είναι αναμενόμενο για κάθε φυλή ώστε να ξεχωρίζουμε το παθολογικο εύρημα από το φυσιολογικό. Στο πλαίσιο αυτό διδασκομαστε και νοσους που εμφανίζονται πιο συχνά σε κάποιες φυλές σε σχέση με άλλες. Τέλος στην ιατροδικαστικη υπάρχει σαφής εκπαίδευση στην διαφοροποιηση των φυλων.Όσον αφορά την γονιμότητα, δεν υπάρχει επίσημη πολυκεντρικη μελέτη που να δείχνει διαταραχή γονιμότητας μεταξύ ατόμων διαφορετικής φυλής. Η μελέτη του Lapouge δεν περιλαμβάνει περιβαλλοντικους παράγοντες, κατάσταση υγείας των εξεταζομενων κτλ κτλ που πρέπει να υπάρχουν σε μια έρευνα για να είναι σωστή. Το να αναφέρεις ότι ένας δολιχοκεφαλος με έναν βραχυκεφαλο έχουν πρόβλημα υπογονιμοτητας γιατί τα κεφάλια τους έχουν διαφορετικό μήκος είναι τουλάχιστον αστείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η υπογονιμοτητα στις μέρες μας οφείλεται στο επιβαρυμενο περιβάλλον που ζούμε και στην αύξηση του μέσου όρου τεκνοποιησης της γυναίκας (>30 ετών). Όλα τα υπόλοιπα είναι ταινία του Στανλευ Κιουμπρικ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. O Sean Patrick Mccabe τι φυλετικός τύπος ήταν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς διαχειριστή, τι διαφορά έχει ενα διναρικό σώμα από ένα νορδικό? Σε ποιες λευκές φυλές υπάρχει το πολύ εξωμορφικό σώμα (πχ 1,78 57 κιλά) ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύσκολο ερώτημα το περί διαφοράς σωματοδομής Διναρικών και Νορδικών. Δεν έχουμε στέρεα στοιχεία για να απαντήσουμε. Δες και εδώ:
      http://fyletika.blogspot.gr/2013/09/blog-post_13.html
      http://fyletika.blogspot.gr/2013/06/blog-post_12.html

      Εξωμορφικές σωματοδομές έχουν κυρίως Νορδικοί, Ατλαντοειδείς, Μεσογειακοί, Διναρικοί, καθώς και κάποιοι Κρομανοειδείς, οι οποίοι τείνουν συνήθως μεσομορφικοί. Μάλιστα αυτός είναι και ο κύριος λόγος που μας οδηγεί στην εξής φυλογενετική δομή:
      http://fyletika.blogspot.gr/2015/07/blog-post_31.html

      Μία σημαντική παρατήρηση. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το χαμηλό βάρος δεν σημαίνει απαραίτητα εξωμορφική σωματοδομή. Ναι μεν υπάρχει μια τάση των εξωμορφικών για λιγότερο αναλογικά με το ύψος σωματικό βάρος, αλλά είναι απολύτως εφικτό ένας ενδομορφικός να διατηρείται λεπτός. Ούτε ότι με γυμναστική μπορείς να αλλάξεις σωματότυπο, δηλαδή να γίνεις π.χ. από ενδομορφικός σε εξωμορφικός! Ο σωματότυπος έχει να κάνει με την κατανομή των μυών και του λίπους στο σώμα, κάτι που ορίζεται γενετικά και δεν συνδέεται απευθείας με το σωματικό βάρος.

      Διαγραφή
  18. ρε παιδια να σας πω και εγω!ειμαι 1.80 45 νουμερο παπουτσι μακρια ακρα για το υψος μου μελαμψος στο χρωμα τα ματια μου ειναι καθαρα μεσογιακα οπος λεει σε αλες στιλες η μυτη μου ξεκινα απο ψιλα και ειναι ισια επισης αλα ειναι πολι μεγαλη σε ογκο η μυτη οπος και τα χιλια μου ειναι μεγαλα σε ογκο κατι που δεν αναφερετε στον μεσογιακο τυπο!σιγουρα εχς μεσογιακο τυπο αλα εχω ενδιασμος μιπος ειναι και κατι αλο!η καταγογη μου επισης ειναι απο την μανη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα μόνο από αυτά τα στοιχεία που δίνεις, χρειάζονται φωτογραφίες. Αν θέλεις, μπορείς να στείλεις μία ανφάς και μία προφίλ, στο mail που δίνεται κάτω δεξιά στην σελίδα.

      Διαγραφή
    2. σιγουρα ειπαρχει μεσογειακος τυπος σιμφονα με τις περιγραφες σου στους Μαβρομιχαλεους.απλα ροταω λογο του μελαχρινου χρωματοσομου τςν μακριων ακρων και των φοσκοτων χειλιων και παχιας μυτης μιπος ειπαρχει και βορειο αφρικανικος τυπος.αλοστε λενε στιν μανη ειχαμε πολους πειρατες και καπιοι απο αφτους ιτανε σαρακινικης καταγογης.επισης παρατιρω οτι πολλοι απο ντην μανη αλα και εγω και οι σιγενεις μου ιμαστε μερικες φορες ιδιετερα πισματαριδες και αφτο ειναι αφθορμιτο δεν οφειλετε σε κοθλτουρα.αφτο σε πιον τυπο οφειλετε στον μεσογειακο η και σε καπιον αλο.ευχαριστω!

      Διαγραφή
  19. Αυτή τώρα στο 0:27 στο βίντεο είναι Διναρική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.