Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ανθρωπολογία της Βουλγαρίας, Μακεδονίας και Ανατολικής Ρωμυλίας


Ο Deniker δημοσίευσε μια μελέτη για τη Μακεδονία και τη Βουλγαρία το 1904 στην Ανθρωπολογική εταιρία του Παρισιού, υπό τον τίτλο "Les Bulgares et les Macédoniens".

Η βορειοδυτική Βουλγαρία είναι πολύ βραχυκέφαλη, η δυτική Μακεδονία είναι βραχυκέφαλη αλλά πλησιάζοντας τη μεσοκεφαλία, ενώ η Ανατολική Ρωμυλία και τα παράλια της Βουλγαρίας είναι δολιχοκεφαλικά. Εν γένει δηλαδή οι Βούλγαροι είναι βραχυκέφαλοι, πλην Ανατολικής Ρωμυλίας και παραλίων, όπου είναι δολιχοκέφαλοι. Ο χάρτης έχει κάποια μικρή αναντιστοιχία με το κείμενο, αλλά αποτυπώνεται ο μειωμένος κεφαλικός δείκτης στην Ανατολική Ρωμυλία και στα παράλια. Οι βραχυκέφαλοι στη Βουλγαρία είναι Αλπικοί, Βαλτικοί, Διναρικοί και ελάχιστοι Τουρανικοί, ενώ οι δολιχοκέφαλοι είναι Μεσογειακοί και Κρομανοειδείς. Ο κεφαλικός δείκτης αυξάνει στη βορειοδυτική Βουλγαρία λόγω Διναρικών, ενώ πέφτει νοτιοανατολικά λόγω Μεσογειακών, απογόνων των Ελλήνων αποίκων. Στην υπόλοιπη ιδίως κεντρική Βουλγαρία κυριαρχούν οι Αλπικοί-Βαλτικοί.

Να σημειώσουμε ότι οι "Βούλγαροι" μιλούν γλώσσα Σλαβική, έχουν εθνικό όνομα Μογγολικό, παρότι οι ίδιοι είναι σε μεγάλο βαθμό Αλπικοί, Διναρικοί και ειδικά στην Ανατολική Ρωμυλία και τα παράλια Μεσογειακοί. Ο παραλογισμός αυτός θα τελειώσει όταν το Βουλγαρικό "κράτος" διαλυθεί και προσαρτηθεί, αν όχι ολόκληρο, τουλάχιστον η Ανατολική Ρωμυλία, στην Ελλάδα.

1 σχόλιο:

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.