Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Αρχαίοι Κέλτες - τα φυλετικά τους γνωρίσματα με βάση τις αρχαίες πηγές

Οι αρχαίοι Κέλτες εκτείνονταν από την Ισπανία μέχρι τον Δούναβη και από την βόρεια Ιταλία μέχρι την Βρετανία και την Ιρλανδία. Δεν είχαν πολιτική συνοχή, αλλά κάθε επιμέρους εθνότητα ήλεγχε μια μικρότερη ή μεγαλύτερη ζώνη γεωγραφικής επιρροής. Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι τους θεωρούσαν βάρβαρους και σκληροτράχηλους πολεμιστές. Οι Κέλτες είχαν λεηλατήσει τη Ρώμη το 390 π.Χ. και ένα τμήμα της Ελλάδος μέχρι τους Δελφούς, το 279 π.Χ. Κάποιοι από αυτούς εγκαταστάθηκαν στην Γαλατία της Μικράς Ασίας. Οι Κέλτες δεν είχαν γραφή, συνεπώς δεν άφησαν γραπτά τεκμήρια. Οι πληροφορίες που σώθηκαν για τους Κελτες προέρχονται από Ελληνικές και Ρωμαϊκές πηγές.

Ο Ιούλιος Καίσαρ, στο βιβλίο του De Bello Gallico, στις πρώτες γραμμές του έργου γράφει ότι οι Ρωμαίοι τους Κέλτες τους αποκαλούσαν Γαλάτες. Ο Διόδωρος ο Σικελός (Βιβλιοθήκη V, 24-31) περιγράφει τους Κέλτες ως ψηλούς, μυώδεις, λευκούς στο δέρμα και ξανθούς. Χρησιμοποιούσαν μάλιστα ασβέστη για να ξανθύνουν τα μαλλιά ακόμη περισσότερο. Αφήνουν μουστάκια και η φωνή τους είναι δυνατή και άγρια. Είναι σκληροί πολεμιστές, αλλαζόνες, αγαπούν την ελευθερία και είναι έξυπνοι στη μάθηση. Καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κρασιού, ανέρωτου, μέχρι να ζαλιστούν. Η περιγραφή τους ταιριάζει απόλυτα με τον Νορδικό φυλετικό τύπο.

Ο Ιούλιος Καίσαρ περιγράφει τις κοινωνίες των Γαλατών-Κελτών στο έκτο βιβλίο των Γαλατικών Πολέμων (De Bello Gallico, VI, 11-23). Διοικούνται από μια στρατιωτική αριστοκρατία και οι πολλοί δεν λαμβάνουν μέρος στη λήψη των αποφάσεων. Μάλιστα η πλειοψηφία είναι σκλάβοι και απόλυτα υποταγμένοι στους κυρίους τους. Λογικά, οι σκλάβοι ανήκουν στην πλειοψηφία τους στον Αλπικό τύπο και συντηρούν τους Νορδικούς πολεμιστές. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μετά την κατάκτηση της Γαλατίας από τον Καίσαρα και την διάλυση του διαχωρισμού αριστοκρατίας-δούλων, η Γαλατία έχασε τις ζωτικές δυνάμεις της, αφού η Νορδική αριστοκρατία χάθηκε στην μάζα των Αλπικών. Συνεπώς οι Κέλτες ήταν Νορδικοί και Αλπικοί στην κεντρική Ευρώπη, με τους Νορδικούς να είναι οι πολεμιστές.

Ο Καίσαρ περιγράφει ακόμη τη θέση στην κοινωνία και τις τελετές των Δρουίδων. Για τους Κέλτες έγραψαν μερικά στοιχεία επίσης οι Στράβων, Τάκιτος, Αυσόνιος, Κικέρων.

Γίνεται εμφανές ότι οι Κέλτες αποτέλεσαν ένα πρώτο κύμα κατακτήσεων που εξετέλεσαν οι Νορδικές φυλές στην κεντρική Ευρώπη. Οι ολιγάριθμοι πολεμιστές υπέταξαν τους γηγενείς, κυρίως Αλπικούς, εγκαθιστώντας αριστοκρατίες και σχημάτισαν μικρές ηγεμονίες που βρίσκονταν σε συνεχή πόλεμο μεταξύ τους. Ένα δεύτερο κύμα επίθεσης των Γερμανικών Νορδικών φυλών ήταν αυτό που διέλυσε το δυτικό τμήμα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και εγκαθίδρυσε πάλι τον ίδιο τύπο διοίκησης, αυτή τη φορά σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Ακόμα και την προσωρινή κατάκτηση της Ευρώπης από τον Αδόλφο Χίτλερ, μπορεί κανείς να τη δει ως απόπειρα τρίτου κύματος.

13 σχόλια:

  1. QUIZ: σε ποιο φυλετικο τυπο ανηκει ο ηθοποιός Brian Thompson? (φωτογραφιες στο google)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Του Κασιδιάρη εν μέρη τουλάχιστον. Κρομανοειδή, αν και έντονα δύσμορφος, σαν γιγαντιαίος νάνος είναι (όσων αφορά τη μορφολογία του προσώπου και μόνο). Τι το ήθελες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Κασιδιάρης είναι μελαμψός με μελί μάτια, με αρκετά γαμψή μύτη, γουρλωτά μάτια και ελαφρώς παχιά χείλη. Αυτό συμβαίνει διότι έχει βορειοαφρικάνικο πειρατικό DNA (κάτι που είναι σύνηθες σε πολλούς σύγχρονους Μανιάτες, καθώς η Μάνη μαστιζόταν αλλά υπήρξε και η ίδια ορμητήριο πειρατών για πολλούς αιώνες επί Μεσαίωνος), το οποίο παραπέμπει εντονότατα σε Μαυριτανική πρόσμιξη (το ίδιο και με τον επίσης Μανιάτη Μιχαλολιάκο, αλλά με Αιγυπτιακή πρόσμιξη). Ο Κασιδιάρης πιθανότατα έχει και DNA "ρομά" στο αίμα του, καθώς φημολογείται ότι η ημίσεια καταγωγή του εκ πατρός είναι από το Νομό Ηλείας (η κατάληξη επιθέτων σε -άρης συναντάται αρκετά στην Ηλεία). Επίσης είναι κοντός (στις τυπικές διαστάσεις του Νεοέλληνα). Το "αραβικό" γονίδιο του Κασιδιάρη αποκαλύπτεται και από την ευέξαπτη ιδιοσυγκρασία του (ο τρόπος που απαντάει στις προκλήσεις πολλές φορές θυμίζει έντονα τις γνωστές απειλές των τσιγγάνων). Βέβαια αυτό το γονίδιό του είναι μετριασμένο και όχι υπερβολικό, και συνδυάζεται και με μεσογειακό ελληνικό γονίδιο, έτσι ώστε να μην είναι ένας κοινός ανεγκέφαλος κάφρος, αλλά να έχει αρκετά καλό πνευματικό και συμπεριφορικό επίπεδο. Το φιλοσοφικό/διανοητικό του βάθος δεν είναι πολύ μεγάλο, όμως διαθέτει εξαίρετο πολιτικό λόγο και εξαίρετη αντίληψη των πρακτικών πραγμάτων.



    Ο Brian Thompson απ'την άλλη είναι 1.94, κατάξανθος με μπλε μάτια, με τελείως διαφορετικό μυοσκελετικό σύστημα και κρανιακό σχήμα, είναι ολοφάνερα Νορδικός, το θέμα είναι αν είναι μόνο Νορδικός ή Νορδικός με κάτι άλλο. Η ιδιοσυγκρασία του επίσης πόρρω απέχει του ευεξάπτου ταπεραμέντου, αλλά χαρακτηρίζεται από την πειθαρχία και την υπέρμετρη σκληρότητα του Νορδικού.

    Πως είναι δυνατόν αυτά τα 2 άτομα να ανήκουν εν μέρει στον ίδιο ανθρωπολογικό τύπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καθώς και οι 2 έχουν γυμνασμένα σώματα, είναι εύκολο να συγκριθούν και να εντοπιστούν οι ανθρωπολογικές τους διαφορές. Ο σκελετός του Κασιδιάρη δε "σηκώνει" και πολλούς μύες, και έχει ένα όριο. Προφανώς ο Κασιδιάρης το έχει πιάσει αυτό το όριο (αν δεν έχει πάρει ουσίες). Ο σκελετός του Τόμσον του επιτρέπει πολύ πιο γυμνασμένο σώμα, νομίζω είχε κάνει και body buidler. Δεν είναι όλοι οι σωματότυποι κατάλληλοι για body-builder (πχ ο Κασιδιάρης δε θα μπορούσε να γίνει).

    Επίσης, άλλο ένα στοιχείο του Κασιδιάρη παραπέμπει σε πιθανή τσιγγάνικη καταβολή (ή αράβικη): Αρκετά συχνά κομπάζει, περιαυτολογεί, καμαρώνει: Για τον εαυτό του (που "έχει υπηρετήσει καταδρομές", που "είναι επιστήμων, έχοντας τελειώσει το γεωπονικό πανεπιστήμιο"), για το κόμμα του, για τον αδερφό του "που είναι μόνιμος αξιωματικός" κλπ. Επίσης η κινησιολογία του και η γλώσσα του σώματός του, οι γκριμάτσες του, τα κορδώματά του, το συνεχές "φτιάξιμο" των κοντομάνικων στην περιοχή του μπράτσου κλπ, δείχνουν το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Κασιδιάρης σαν Βέρβερος έχει και χαρακτηριστικά Κρομανοποίησης, σε μερικές φωτογραφίες ο Brian Thompson μοιάζει με τον Κασιδιάρη σε διάφορες φάσεις του. Οι Βέρβεροι παρουσιάζουν κοινό DNA με τους Ευρωπαίους, και υποτίθεται ότι πολύ πιθανό να είναι και υπολείματα κάποιον κοινών (Κρο-Μανιόν) πρόγονων με τους Ευρωπαίους που έμειναν στη Βόρεια Αφρική όταν η Β. Αφρική ήταν ενωμένη με την Ευρώπη. Έχουν δε ακόμα έντονα Κρο-μανοειδή χαρακτηριστικά σε μεγάλα ποσοστά παρά την αλλοίωση και των ίδιων. Τέτοια χαρακτηριστικά του Κασιδιάρη είναι η μεγάλη απόσταση ανάμεσο στο κάτω χείλος και την απόληξη του πηγουνιού, η στρογγυλοποίηση της κεφαλής, το προεξέχον κούτελο, η απόσταση των ματιών, και το ύψος που τοποθετούνται σε σχέση με το ψηλό κούτελο, το ότι τα μάτια παρότι γουρλωτά σαν οφθαλμοί (άλλωστε χαρακτηριστικό που δεν αποκλείεται στο Κρο-Μανιόν) είναι σε κόγχες που οι ίδιες είναι αρκετά τοποθετημένες "μέσα" στο κεφάλι, όπως και το μικρό σχετικά ύψος της μύτης και τα εμφανή ζυγωματικά. Η εξελικτική διαδικασία που επιφέρει τα χαρακτηριστικά του "Κρο-μανοειδούς" τύπου στην Ευρώπη δεν αποκλειστική της ευρώπης και μπορεί να συναντηθεί π.χ. και σε έναν Ινδό ακόμα, ο δε ευρωπαϊκός Κρο-μανιόν φέρεται να αποτελεί σταθεροποίηση των χαρακτηριστικών αυτών, δεν είναι ξεκάθαρο αν η Κρο-μανοποίηση επέρχεται ύστερα απο πρόσμιξη κάποιου τέτοιου Ευρωπαϊκού ή μη ανθρωπολογικού τύπου. Χαρακτηριστικά που σε γενικές γραμμές συναντώνται και στον αλπικό τύπο που λογίζεται για τους φυσικούς ανθρωπολόγους ως "νηπιοποίηση" του κρο-μανιόν. Γι'αυτό και ο νάνος, που είναι η μέγιστη μορφή νηπιοποίησης (infantilization) παρουσιάζει. Ο Διναρικός τύπος παρουσιάζει την αντίθετη "εξελικτική πορεία" (maturization?) και είναι και απ'τους πλέον "προοδευτικούς" (progressive) εκτός των άλλων εξελικτικά λόγω της απαρχαιοποίησης πολλών χαρακτηριστικών (προεξέχουσα ρινική κοιλότης π.χ.). Η δεύτερη διαδικασία δεν έχει να κάνει με το πόσο κοντά είναι κάποιος στα αρχαικά πρότυπα σωματικής κατατομής και κατατομής προσώπου. Η Κρο-μανοειδής κατατομή στη πραγματικότητα είναι πολύ συχνή σε όλους τους Ευρωπαίους και προσδίδει τη γενική ομοιότητα συνήθως εκτός της γενικής ομοιότητας που προσδίδουν άλλοι κοινή τύποι σε συνδυασμούς. Ο "Κόναν ο Βάρβαρος" είναι μία τέτοια απεικόνιση και αναπαράσταση υποτίθεται, ίσως και στη πραγματικότητα, του "Κρό-Μανοειδούς" τύπου.

    Είναι αδιαμφισβήτητο το βορειοαφρικανικό ίσως και εβραϊκό(?) γονίδιο του Κασιδιάρη, γι'αυτό ανέφερα το "εν μέρη" εξάλλου, όπως είναι και αδιαμφισβήτητη η Κρομανοειδής του κατατομή προσώπου. Η ιστορία της τσιγγάνικης του καταγωγής δεν πολυστέκει, αλλά δεν θυμάμαι τη δεδομένη στιγμή τους λόγους παρότι δεν αποκλείεται. Η Βορειοαφρικανική ψυχοσύνθεση φαίνεται να κυριαρχεί. Ο μεσογειακός τύπος δεν φαίνεται καθόλου κατά τη γνώμη μου, και αν υπάρχει έστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο δε Thompson είναι ελάχιστα Νορδικός αν είναι και καθόλου. Δίοτι έχει μεγάλη κεφαλική μάζα και αρκετά πλατύ πρόσωπο και ζυγωματικά. Ενώ η αναλογία του προσώπου (μόνο δλδ μάτια, μύτη, στόμα) προς όλο το κεφάλι είναι μικρότερη απο ενός Νορδικού. Τα χρώματα δεν αποτελούν κριτήριο ως προς τη περιγραφή ενός ανθρωπολογικού τύπου. Ακόμα και οι εκφράσεις του προσώπου του ταιριάζουν στου Κρομανοειδούς. Είναι κάπως σαν άλλος Σβαρτσενέγκερ που επίσης είναι Κρο-μανοειδής ασφαλώς (ίσως με μογγολοειδή πρόσμιξη να υποφαίνεται λόγω των Ούνων εγκατεστημένων στις Άλπεις και στη Γερμανία, σίγουρα πάντος σωματοτυπικά είναι Κρο-Μανοειδής). Στη πραγματικότητα οι περισσότεροι Σκανδιναβοί σήμερα είναι Κρομανοειδείς-Νορδικοί καθώς και ανοίκουν και σε άλλους τύπους όπως κυρίως Brunn, που τους κατατάσει η φυσική ανθρωπολογία στους "βόρειους αλπινοειδής". Νορδικός (σε μίξη με κρο-μανοειδή ή μάλλον βόρειο αλπικό-brunn-borreby) είναι ο Βαργκ Βίκερνες κατά πολύ περισσότερο, σύγκρινε αυτούς του δύο, και θα διαπιστώσεις ότι παρ'όλο το ότι ομοιάζουν μόνο ως προς τα χρώματα διαφέρουν και έντονα ως προς τη κατατομή του προσώπου. Ο ένας παρότι έχει έντονα βλέφαρα, τα έχει και λιγότερο προεξέχοντα απ'του άλλου, ενώ τα μάτια δεν είναι "βυθισμένα" στο πρόσωπο και το πρόσωπο και το κεφάλι είναι στενότερο και πιο δολιχοκέφαλο. Το ίδιο και με τη κλίση του μετώπου, ο πιο νορδικός Βίκερνες έχει περισσότερο επικλινές μέτωπο, έχει πιο ψηλή και λεπτή μύτη με λιγότερο πλατύ στόμα και στενότερο σαγόνι καθώς και όχι πολύ προεξέχων πηγούνι και όχι υπερβολικά ψηλό μέτωπο, και είναι πραγματικά ξανθός με πιο ανοικτό χρώμα δέρματος και λεπτότερα χείλη και ψηλότερο πρόσωπο. Βέβαια τώρα που είναι και πιο γέρος αρχίσαν τα "αλπινοειδή" χαρακτηριστικά να φαίνονται πιο έντονα, σύνηθες φαινόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από που συνάγεις την κρομανοειδή μίξη του Κασιδιάρη; Από τη μεγάλη απόσταση μεταξύ των ματιών του; Διότι ούτε έντονα ζυγωματικά έχει, ούτε σκληρά χαρακτηριστικά προσώπου, ούτε τετράγωνο πρόσωπο με γωνίες και λάκκους. Είναι λεπτοπρόσωπος (ωοειδές σχήμα) με εντελως διακριτικα ζυγωματικα και δολιχοκεφαλος, δηλαδη τυπικο μεσογειακο σκαρι. Εχει σαφη αρμενοειδη μιξη (ελαφρως σπαστη μυτη) και βορειοαφρικανικα χαρακτηριστικα (παχια χειλη & πολυ κεκλιμενο μετωπο) τα οποία γενικώς είναι μακρινή νεγροειδής πρόσμιξη (βλ. και τα χείλη του Μιχαλολιάκου και πολλών εκατομμυρίων νεοελλήνων και αρίστως πεολειχιζουσών νεοελληνίδων).

    Δεν αποκλειεται παντως ενας απο τους λογους που προξενουν υπερενταση στον κασιδιαρη και βρισκεται σε διαρκη νευρικοτητα και ειναι μεσα στα τικ, να ειναι η αυτογνωσια του νοθευμενου του γονιδιου και η βασανιστικη επιθυμια του να ηταν ξανθος και ανοιχτοχρωμος (που του τρώγει τα σωθικά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καταρχάς θα ήταν ανάγκη να ανατρέξεις σε ανθρωπολογικά εγχειρίδια, δεν θυμάμαι συγκεκριμένα κεφάλαια επί του θέματος, ούτε τους συγγραφείς τους, πάντως το έχω ψάξει το ζήτημα αυτό μήνες εν συνόλω, είμαι εν μέρη κρομανοειδής, ~25-30%. Οι Βέρβεροι περιγράφονται πλείστες φορές ως Κρομανοειδείς, O Zidane, βέρβερος απ'όσο θυμάμαι, έχει σκληρά χαρακτηριστικά, όχι όσο σκληρά όσο ο Κασιδιάρης που έχει λιγότερα, αλλά ομοιάζοντα με αυτού. Ο Κασιδιάρης είναι και άραβας-βορειοαφρικανός. Ο Αλπικός τύπος κοινώς παραδεχομένως είναι μετέπειτα αποτέλεσμα "νηπιοποίησης" του Κρομανοειδούς, ο αλπικός δλδ πιθανότατα είναι Κρο-Μανιόν. Δεν ενθυμούμαι ονόματα όσων έχουν περιγράψει τις διαδικασίες αυτές και έχουν καταγράψει το εξελικτικό γεγονός αυτό έστω σαν υπόθεση (που φαίνεται να στέκει), αλλά μπορείς να το βρεις.

    Το ερώτημα είναι σε τι ομοιάζει με νορδικό ή νορδοειδή ο Bloomberg? Ομοιάζει πχ ο Bloomberg με τον Βαργκ Βίκερνες που είναι αδιαμφισβήτητα πολύ περισσότερο νορδικός? Που ομοιάζει?

    Αν ο Bloomberg δεν είναι Κρο-μανοειδής τότε σε τι συνίσταται η περιγραφή του συγκεκριμένου ανθρωπολογικού τύπου, ποια απο τα κοινά Κρομανοειδή (Σβαρτσενεγκεροειδή, Κονανοειδή) χαρακτηριστικά δεν συναντάει κανείς όταν μελετά τη κατατομή του προσώπου του λ.χ. Δεν είναι λεπτομορφικός στο πρόσωπο για να είναι νορδοειδής ούτε δολιχοκέφαλος...

    Και όσο για τη περιγραφή των νεο-Ελλήνων, όπως και άλλωστε του μεγαλύτερου μέρους της Ευρώπης που αποτελεί πολυφυλετική κόλαση-χαβούζα μέχρι και τη Βρετανία, ΗΔΗ προ της μαζικής τριτοκοσμικής μετανάστευσης, ναι έχεις δίκιο. Το υβρίδιο πάντα βγαίνει σε κάποιο ποσοστό σχιζοφρενές, με τελείως αντικρουόμενο συναισθηματισμό και ένστικτα σε πρώτη φάση, κι εδώ είναι ένα κομμάτι του μεγάλου παζλ γιατί έχει επέλθει η κατάσταση που έχει επέλθει. Οι νεοέλληνες πρέπει να είναι σε σημαντικό ποσοστό σημίτες (J2?) και αραβοειδείς, μογγολοειδείς σε μικρότερο ποσοστό (σχιστά μάτια και επίπεδο πρόσωπο), καυκάσιοι και βαλκάνιοι (είτε ευρωαπαίοι βαλκάνιοι είτε γυφτοβαλκάνιοι), άλλοι πάλι και ανάλογα τη περιοχή είναι καθαροί λευκοί ευρωπαίοι γενικώς (ρωμαιογενείς-ιταλογενείς-σλαβογενείς-γερμανογενείς, λευκοί ηπειρώτες ψευδ"αρβανίτες" κλπ - δε μιλάμε για τους πραγματικούς αλβανογενείς εννοείται) και άλλοι πραγματικοί μεσόγειοι λευκοί πάντα Έλληνες, σε πολιτιστική σύγχυση ή καταστάλαξη σε ξενικές πολιτιστικές αξίες. Μόνο απ'αυτούς μπορεί να επέλθει αλλαγή, πρέπει να αθροίζουν με το ζόρι ένα 18% του συνολικού πληθυσμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. *σε τι ομοιάζει με νορδικό ο Brian Thompson, χάχα ήμουν σε παράλληλο θρεντ classification του άλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://3.bp.blogspot.com/_G8AmARA2Py8/SkVrpDHLkeI/AAAAAAAAAG4/JtNTcBAKRbY/s400/Brian-Thompson.jpg

    το προφίλ του, Βραχυκέφαλος (και με πιο "επίπεδο" το πίσω μέρος), προφανώς κάποια ελάχιστη Νορδική καταβολή, που του προσδίδει αμυδρά ένα πιο "γερμανικό" λουκ

    http://www.google.gr/imgres?um=1&hl=en&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbnid=ZOuMXcmW-vra2M:&imgrefurl=http://europasoberana.blogspot.com/2013/05/the-new-racial-classification-i.html&docid=r3qT23Xv8XG5PM&imgurl=http://2.bp.blogspot.com/-38rNj4R_-FA/UccH49xZhAI/AAAAAAAAAgs/tK8rRZMdVaQ/s1600/nordic%252Baryan%252Bblond%252Bboy%252Bman.jpg&w=415&h=478&ei=FewDUtCRHMnhPLq_gKAD&zoom=1&ved=1t:3588,r:62,s:0,i:272&iact=rc&page=3&tbnh=201&tbnw=188&start=44&ndsp=19&tx=84&ty=39

    Πεμπτουσία του Νορδικού, όλοι οι άλλοι "Νορδικοί" τύποι είναι μάλλον μικτοί σε διάφορα ποσοστά (με Ευρωπαϊκά στοιχεία ή και μη), ακόμα και αυτοί που παρουσιάζονται ως καθαροί Νορδικοί

    http://europasoberana.blogspot.gr/2013/05/the-new-racial-classification-i.html

    Και ο ίδιος μάλιστα έχει κάποια στοιχεία που "θυμίζουν" κρομανο-ποίηση. Δεν υπάρχει μη-κρομανοποιημένος γηγενής Ευρωπαίος πλέον, πλην ελαχίστων. Άλλοι νορδικοί (προφίλ):

    http://www.google.gr/imgres?um=1&hl=en&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbnid=LWrpwaudSO0m2M:&imgrefurl=http://s1.zetaboards.com/anthroscape/topic/968250/&docid=6eLxm6Z4aMbXxM&imgurl=http://img.photobucket.com/albums/v616/cass22/nor.jpg&w=591&h=460&ei=FewDUtCRHMnhPLq_gKAD&zoom=1&ved=1t:3588,r:2,s:0,i:84&iact=rc&page=1&tbnh=176&tbnw=231&start=0&ndsp=21&tx=124&ty=39

    Αν είχαν πιο σκούρα μαλλιά και μάτια δεν θα ξεχώριζαν τρομερά με έναν καθαρό μεσογειακό δολιχοκέφαλο χωρίς ιδιαίτερες ευρωπαϊκές και μη προσμίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΡΑ:

    Ο Κασιδιάρης δεν έχει κρομανοειδή καταβολή, αλλά είναι μίξη μεσογειακού με βορειοαφρικανό, δηλαδή έχει νεγρο-αράβικο αίμα μέσα του.

    Ο Τόμσον είναι Νορδικός-Κρομανοειδής, δηλαδή ανήκει στον "Φαιλικό" ή "Δαλοφαιλικό" τύπο. Όπως γράφει και ο Δημόπουλος στην εισαγωγή του:

    "Ο Φαιλικός τύπος, που απαντάται στη Βορειοδυτική Γερμανία και που είναι πολύ πιο σωματώδης και από τον Νορδικό, είναι μεικτός Αλπικονορδικός. Ο Τύπος αυτός, κατά τον Μπούρκχαρντ, αντιστοιχεί στον "αθλητικό τύπο" του Κρέτσμερ και υποστηρίζει αυτός ότι "φαιλικοί" είναι οι αθλητικότεροι των Νορδικών, και όχι ιδιαίτερο φύλο. Ο Κλάους όμως επισημαίνει σοβαρή ψυχική διάσταση μεταξύ Νορδικού και Φαιλικού - ομιλεί περί "αντιθέσεως" -, η οποία υποδηλώνει φυλετική διαφοροποίηση."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ''και είναι έξυπνοι στη μάθηση''/''Οι Κέλτες δεν είχαν γραφή''
    δε μου μοιάζουν και πολύ ''τζιμάνια''οι Κέλτες.
    Απ'την άλλη είναι καλόβουλοι και δίκαιοι κι ας είναι ψιλοχαβαλέδες.
    Γι'αυτό την πάτησαν απ τα αγγλοσαξονικά αποβράσματα.

    κρανιοκλάστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ε οι βέρβεροι είναι και κρομανοειδείς. Το ότι ο μεν είναι Κρομανοειδής δεν σημαίνει ότι ο δε δεν είναι απαραίτητα λόγω της πρόσμιξης ξένων στοιχείων στον πρώτο. Σωστή βγήκε τελικά η κατάταξη μου για τον πρώτο. Ο Κασιδιάρης σε παλιές φωτογραφίες και με μακρύ μαλλί:

    http://st15.flashecom.com/spearfilms/images/brian%20thompson%202.jpg
    http://www.fdmk.net/gallery/encyclopedia/filmtv/brian_thompson.jpg
    http://entertainnow.net/img.php?type=p&src=v_people_6651_56245.jpg&name=Brian_Thompson

    Ο Κασιδιάρης τώρα:

    http://2.bp.blogspot.com/-7NbMdXPBIAs/T9XR5AxVg-I/AAAAAAAAAbc/2RqU63M9IxE/s1600/kasidiaris-ilias-xrisi-avgi-660_0.jpg

    Και ναι ο Κασιδιάρης είναι Κρομανοειδής/Αρμενοειδής/Βερβερειδής, το μεσογειακό δεν διακρίνεται άμα υπάρχει.

    http://i653.photobucket.com/albums/uu253/Tyranos/mediterranean2.jpg

    Εδώ, ένας μεσογειακός χωρίς ιδιαίτερη γυφτοειδή μίξη αν έχει και καθόλου. Αν είναι δυνατόν να υπάρχει συνάφεια στον Αρμενοειδή και στον Μεσογειακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.