Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Διναρικοί, οι ιδανικοί αντάρτες

Είναι γνωστό ότι οι βαλκανικοί λαοί κατά το παρελθόν έγιναν γνωστοί για τις ικανότητες τους στον ανταρτοπόλεμο. Τα ιστορικά παραδείγματα στον χώρο των βαλκανίων είναι πολλά, με ενδεικτικότερο το πρόσφατο παράδειγμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπου το σημαντικότερο αντάρτικο ξέσπασε στις περιοχές της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Γιατί όμως οι λαοί των Βαλκανίων διακρίνονται στον ανταρτοπόλεμο;

Στα δυτικά βαλκάνια ζει σε μεγάλες συγκεντρώσεις ο Διναρικός φυλετικός τύπος. Οι Διναρικοί ως προς την σωματοδομή, είναι λεπτοί εξωμορφικοί με εντυπωσιακές αντοχές. Ως προς την συμπεριφορά, διαπνέονται από πνεύμα ανεξαρτησίας, ευκολία προσανατολισμού, είναι ευερέθιστοι, δραστήριοι και φανατίζονται εύκολα. Ο συνδυασμός όλων αυτών των χαρακτηριστικών τους καθιστά άριστους αντάρτες. Οι αντοχές είναι πολύ σημαντικές στον ανταρτοπόλεμο, καθώς οι αντάρτες ίσως να χρειαστούν μέρες για να βρουν τροφή. Η εξωμορφική σωματοδομή επίσης βοηθά στις δυσκολίες ενός ανταρτοπολέμου, που συνήθως διεξάγεται σε ορεινές περιοχές. Φαίνεται μάλιστα ότι ο Διναρικός τύπος είναι απόλυτα προσαρμοσμένος σε ορεινή σκληρή διαβίωση.

Το πνεύμα ανεξαρτησίας και η ενεργητικότητα τους οδηγούν να βγουν σχετικά πιο εύκολα από άλλες φυλές στο αντάρτικο όταν καταπιέζονται. Με κατάλληλη καθοδήγηση, οι διναρικοί, που δεν διακρίνονται για την οξυδέρκειά τους, μπορεί να φανατιστούν σε υπερβολικό βαθμό και να αγωνιστούν μέχρι θανάτου εναντίον του εχθρού. Είναι τολμηροί και ο φανατισμός τους κάνει ακατάβλητους. Οι Διναρικοί χαρακτηρίζονται από έλλειψη πειθαρχίας, ωστόσο στον ανταρτοπόλεμο, οι πολεμιστές έχουν αρκετή αυτονομία και με αρκετό φανατισμό τα προβλήματα απειθαρχίας ξεπερνώνται.

Οι τρομερές δυσκολίες του αντάρτικου το καθιστούν πιο δύσκολο για άλλους φυλετικούς τύπους. Αλπικοί είναι αδύνατο να κάνουν αντάρτικο λόγω ατολμίας, ενώ Νορδικοί έχουν προβλήματα αντοχής και όχι μαχητικότητας. Οι αντάρτες σε κάθε περίπτωση είναι λίγοι σε αριθμό. Αν δείτε εικόνες, θα διαπιστώσετε ότι όχι μόνο στα δυτικά βαλκάνια, αλλά σε όλη τη βαλκανική χερσόνησο, σε διάφορες περιπτώσεις αντάρτικων, οι αντάρτες ήταν κυρίως του Διναρικού τύπου, παρότι ζουν και άλλες φυλές σε αυτές τις περιοχές.

Η διαπίστωση αυτή πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από τα κράτη της βαλκανικής χερσονήσου, έτσι ώστε Διναρικοί να επιλέγονται στους Ορεινούς Στρατιωτικούς Σχηματισμούς και για επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών. Διότι αν είσαι καλός αντάρτης, μπορείς να είσαι και καλός διώκτης τους. Αυτό αξιοποιήθηκε στο έπακρο από τους Γερμανούς στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και από τους Οθωμανούς κατά την Τουρκοκρατία, βάζοντας Διναρικούς να κυνηγούν τους υπόλοιπους Διναρικούς, αξιοποιώντας την χαλαρή εθνική συνείδησή τους.

8 σχόλια:

  1. Οταν λεμε δυναρικους λεμε και τους κ@λο αρβανιτες που βρεισκονται γυρο μας γιατι συμφωνα με πληροφοριες προερχονται απο το κοσοβο...που μας το παιζουν και ελληνες...μακαρι να ζουσαμε σε μια χωρα χωρις γυφτους χωρις βλαχους χωρις αρβανιτες και θα ειμαστε μια χαρα.... Ειμαι 16χρονων και εχω μαθει πολλα απο αυτο το μπλοκ μπραβο παιδια...heil hitler...και οποιος γουσταρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οἱ Ἀρβανῖτες, ὅπως καὶ γενικῶς οἱ Ἀλβανοί, εἶναι κατὰ τὴν ἐπικρατοῦσα ἄποψι ἕνα κρᾶμα Μεσογειακῶν & Διναρικῶν. Θεωρῶ σχεδὸν βέβαιο ὅτι ὑπάρχει καὶ μογγολoαρμενοειδὴς πρόσμειξι στὸν ἀλβανικὸ πληθυσμὸ, διότι ἡ θεωρία τῆς προελεύσεώς τους ἀπὸ τὴν ἐν Καυκάσῳ Ἀλβανία ἐξηγεῖ τὶς σιχαμερὲς φυσιογνωμίες τους, τὴν πιθηκοειδῆ σωματοδομή τους (κοντὰ ἄκρα & χαμηλόκωλοι) & τὴν μηδαμινὴ ἐπιστημονικὴ & πολιτισμικὴ παραγωγή τους. Οἱ Βλάχοι εἶναι μεσογειακοὶ-διναρικοὶ Θρακικῆς καταγωγῆς καὶ ὡς ἐκ τούτου ἀποτελοῦν θετικὴ γενετικὴ συμβολὴ στὴν ἑλληνικῆ γενετικὴ δεξαμενή.

      Διαγραφή
    2. Οι Αρβανιτες φιλε μου ειναι ΕΛΛΗΝΕΣ στην καταγωγη.
      Απογονοι Πελασγων ειναι. Οι Πελασγοι ηταν Ελληνες.
      Ακομη και αν ηρθαν απο το Κοσοβο!! Ας πουμε πως ειχαν καταγωγη απο αυτην την περιοχη.
      Η Αλβανια βρισκεται πανω στην αρχαια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΛΛΥΡΙΑ!
      Οι Ιλλυριοι ηταν Ελληνες. Οι Αλβανοι ειναι ασιατικο φυλο.

      Διαγραφή
    3. Επισης ΠΟΙΟΣ ΧΙΤΛΕΡ;;


      Χαιλ ΠΟΙΟΣ;;
      Ο Χιτλερ κατεστρεψε οτι βρηκε ορθιο στην Ελλαδα.
      Δεν εκαψε μονο χωρια. Εκλεψε αρχαια, γκρεμισε λαβυρινθους(οπως αυτον στην Κρητη.. αρχαιος λαβυρινθος).. Εκανε χιλια δυο κακα στον τοπο.
      Να μη δεχτουμε τα ψεμματα για τους Εβραιους και τους αλλους.
      Ας παρουμε αυτα που ξερουμε σιγουρα. Αυτα που εκανε σε εμας.

      Μπορεις δηλαδη εσυ να κοιταξεις στα ματια τον παππου σου και να του πεις αυτο το πραγμα;;
      Το μπλογκ αυτο ειναι πολυ ωραιο και λεει πραγματα που δεν θα ακουσεις ποτε εξω. Αλλα με καποιους εχει παραγινει το κακο.
      Ελληνες πατριωτες να ειστε. Αυτο φτανει.
      Να μενετε στα ορια..

      Διαγραφή
    4. προς Tolis,

      οι Ιλλυριοί δεν ήταν ελληνικό φύλο. Οι Αλβανοί δεν ήρθαν από τον Καύκασο. Είναι άλλοι οι Αλβανοί του Καυκα΄σου και άλλοι οι Αλβανοί της Ιλλυρίας. Δύο διαφορετικοί λαοί με διαφορετικές κουλτούρες και γλώσσες και διαφορετική φυλετική καταγωγή.

      Διαγραφή
  2. ΕΥΓΕ!ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΤΑΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντρες οι αρβανίτες αλλά εξίσου Άντρες και οι Μεσογειακοί.Μη ξεχνάμε τους (κατά βάση Μεσογειακούς) Κρήτες και Μανιάτες οι οποίοι έχουν επιδείξει τεράστια ανδρεία κ θάρρος σε όλη την ιστορία τους ,όπως φαίνεται από τις συνεχείς επαναστάσεις στη Τουρκοκρατία ,τη γενναία αντίσταση στον Β' ΠΠ τα σκληρά ήθη κ έθιμα όπως οι βεντέτες κτλ. Όσον αφορά τον 16χρονο (που τώρα μάλλον θα είναι 19χρονος) ,μάθε φίλε μου ότι αυτοί οι διναρικοί Αρβανίτες είχαν τεράστια συμβολή στην επανάσταση του 1821 κ χωρίς αυτούς ίσως να μην είχαμε κράτος σήμερα.Κ εγώ 16 χρονών είμαι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ ΤΣΟΛΙΑΣ 182115 Δεκεμβρίου 2016 στις 5:30 μ.μ.

    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΙΝΑΡΙΚΟΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.