Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Mεσογειακοί και Ατλαντο-Μεσογειακοί

Ο Μεσογειακός έχει περιγραφεί πολλάκις και βρίσκεται κυρίως σε νότια Ιταλία, Ελλάδα, νότια Γαλλία και στις ακτές της Ανατολικής Μεσογείου. Ο Ατλαντο-Μεσογειακός (Atlanto-med) είναι στην πραγματικότητα Κρομανοειδής τύπος που τείνει να έχει κάποια γνωρίσματα που φέρνουν σε Μεσογειακό. Τα Κρομανοειδή στοιχεία του είναι ότι έχει μεγάλο ύψος, έντονο σαγόνι και βαθιά τοποθετημένα μάτια. Περιοχή εξάπλωσής του είναι η Ιβηρική χερσόνησος κυρίως, η νοτια και δυτική Γαλλία και η βόρεια Ιταλία.

Στην πρώτη φωτογραφία εικονίζεται ένας Ατλαντο-Μεσογειακός και στην επόμενη ένας κανονικός Μεσογειακός.



Ο Ατλαντοειδής τύπος (Atlantid) από την άλλη είναι διαφορετική φυλή. Παράδειγμα ο παρακάτω εικονιζόμενος ηθοποιος Timothy Dalton. Οι Ατλαντοειδείς έχουν πιο ανοιχτό χρώμα δέρματος, συχνά ανοιχτά μάτια και μαλλιά και έχουν μεγάλο ύψος. Είναι δηλαδή ένα ενδιάμεσο στάδιο μετάβασης από τον Μεσογειακό στο Νορδικό τύπο και σωματικά και ψυχικά.


6 σχόλια:

  1. Μήπως μπορείς να περιγράψεις τον Κρομανοειδή φυλετικό τύπο; Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ατλαντομεσογειακος ειναι και αυτος μεσογειακος, μεσογειακοι δεν ειναι μονο οι gracile meds οπως ο δευτερος της φωτογραφιας, λετε οτι ειναι κρομανοειδης που καποια γνωρισματα του εγιναν οπως του μεσογειακου, αλλα ολων των φυλετικων τυπων τα γνωρισματα πλην του αλπικου ξεκινουν απο τον κρομανοειδη, δλδ κρομανοειδεις που αναλογα τον τοπο τους εμφανισαν καποια διαφορετικα γνωρισματα, αν ο ατλαντομεσογειακος ειναι κρομανοειδης τοτε ειναι και οι υπολοιποι, δεν ειναι ομως διοτι τα χαρακτηριστικα του αλαξαν οπως και των υπολοιπων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επισης ο ατλαντομεσογειακος της φωτογραφιας εχει ατλαντοειδη αυτια δηλαδη κυματιστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πώς μπορώ να στείλω μια φωτογραφία στο mail σας να μου πείτε τα φυλετικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να στείλεις στο mail δεξιά κάτω στη σελίδα, εκεί που γράφει Επικοινωνία.

      Διαγραφή
  5. Οι κρομανοειδης στην ελλαδα ειναι ατλαντομεσογειακοι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.