Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Γιατί οι βορειοευρωπαίοι είναι "άτριχοι", ενώ οι νοτιοευρωπαίοι "μαλλιαροί";

Οι διάφοροι λαοί χαρακτηρίζονται συχνά ως προς την τριχοφυΐα τους. Οι βορειοευρωπαίοι χαρακτηρίζοντα ως "άτριχοι", ενώ οι νοτιοευρωπαίοι ως "μαλλιαροί". Αυτές οι φράσεις, βασίζονται σε μια φυλετική πραγματικότητα, ακόμα και αν αυτό γίνεται ασυνείδητα.

Η τριχοφυΐα στο σώμα και στο πρόσωπο είναι ένα φυλετικό χαρακτηριστικό. Οι Νορδικοί έχουν ελάχιστη τριχοφυΐα στο σώμα και μέτρια στο πρόσωπο. Οι Διναρικοί έχουν λίγη τριχοφυΐα σε σώμα, μαλλιά και πρόσωπο, εμφανίζοντας συχνά φαλάκρα από νέοι. Οι Μεσογειακοί έχουν έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπο και μέτρια στο σώμα. Οι Ατλαντοειδείς είναι ενδιάμεσοι Νορδικών - Μεσογειακών. Οι Αλπικοί έχουν...
τη μεγαλύτερη τριχοφυΐα από όλους τους Ευρωπαϊκούς φυλετικούς τύπους.

Οι Αλπικοί και Μεσογειακοί των νότιων Ευρωπαϊκών χωρών δίνουν την αίσθηση έντονης τριχοφυΐας των λαών, ενώ οι Νορδικοί και Ατλαντοειδείς του βορρά δίνουν την αίσθηση απουσίας τριχοφυΐας των εκεί λαών.

Εκτός Ευρώπης, ο Αρμενοειδής τύπος που ξεκινά από τη Μικρά Ασία έχει και αυτός έντονη τριχοφυΐα, εμφανίζοντας συχνά και ενωμένα φρύδια. Οι φυλές της Μέσης Ανατολής έχουν μέτρια ή και υψηλή τριχοφυΐα. Μογγόλοι και αφρικανοί έχουν ελάχιστη έως καθόλου τριχοφυΐα.

Παρατηρήστε τους γύρω σας ως προς την τριχοφυΐα. Έπειτα ταξινομήστε τους φυλετικά. Σύντομα θα διπιστώσετε την αντιστοίχιση φυλής και τριχοφυΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.