Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Τα βαριά βλέφαρα που βλέπουμε γύρω μας είναι του Αλπικού τύπου και όχι μογγολικής επίδρασης

Θα έχετε δει πολλούς ανθρώπους με βαριά βλέφαρα γύρω σας. Κάποιοι μπορεί να το θεωρήσουν ως "μογγολικό" στοιχείο. Ως παιδιά θα τους κορόιδευαν ως "ρώσους" ή "κινέζους". Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές που κάποιος παρουσιάζει βαριά βλέφαρα στον Ευρωπαϊκό χώρο, αυτά ανήκουν στον Αλπικό τύπο. Παράδειγμα η ηθοποιός Χριστίνα Μάντεση. Πραγματικά Μογγολικά τουρανικά στοιχεία εμφανίζονται στην Ουγγαρία, στην Ουκρανία και λίγα στη Ρουμανία. Πολλοί μογγόλοι υπάρχουν και στην γειτονική Τουρκία.

Η σύγχυση αυτή δικαιολογείται, διότι ο Αλπικός τύπος και ο Τουρανικός έχουν μακρινή συγγένεια και εμφανισιακά αλλά και στη συμπεριφορά. Ωστόσο, έχουν διαφοροποιηθεί σε βαθμό ώστε να μπορρούμε να τους διακρίνουμε. Θα εστιάσουμε στην περιοχή των ματιών που είναι και το σημαντικότερο αναγνωριστικό χαρακτηριστικό μεταξύ των ανθρώπων και είναι εκεί που ξεκινά η σύγχυση.

Στην αριστερή φωτογραφία φαίνεται η Ιταλίδα ηθοποιός Monica Bellucci, η οποία ως Αλπική-Μεσογειακή δεν έχει καμία σχέση με μογγολικά στοιχεία. Εμφανίζει τα βαριά βλέφαρα του Αλπικού τύπου. Στα δεξιά εικονίζεται η τηλεπαρουσιάστρια Turku Turan από την Τουρκία, η οποία είναι του Τουρανικού μογγολικού φυλετικού τύπου. Παρατηρήστε ότι η αρχή του Αλπικού βλεφάρου βρίσκεται πιο πάνω από την άκρη του ματιού. Αντιθέτως στους μογγόλους, η αρχή του βλεφάρου και η άκρη του ματιού συμπίπτουν. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε αυτό που λέμε επίκανθο.

Η φράση "βαριά" ή "πεσμένα" βλέφαρα αντιστοιχεί στον ορθότερο επιστημονικό όρο Πτυχή βλεφάρου με βάση το παρακάτω σχήμα, όταν αυτός ο λιπώδης ιστός είναι αρκετά μεγάλος και πέφτει πάνω στις βλεφαρίδες δίνοντας την αίσθηση βαριεστημάρας. Ελάχιστη Πτυχή βλεφάρου σημαίνει "ανοιχτά" μάτια που δίνουν την αίσθηση ζωντάνιας:


4 σχόλια:

  1. Όταν λέμε "βαρια βλέφαρα" εννούμε μεγάλες βλεφαρίδες? Επίσης οι καμπυλωτες βλεφαρίδες συναντιούνται πιο πολύ στους Σλάβους; Ο Φαλμεραυερ θεωρούσε τις καμπυλωτές βλεφαρίδες των Ελλήνων απόδειξη του σλαβικού φυλετικού υπόβαθρού τους. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκανα προσθήκη στην ανάρτηση για να είναι πιο κατανοητή η φράση "βαριά βλέφαρα". Δεν αναφέρεται σε μεγάλες βλεφαρίδες, αλλά σε παχιά πτυχή του βλεφάρου.

      Καμπυλωτές βλεφαρίδες εμφανίζουν πιο συχνά ο Μεσογειακός, Αρμενοειδής, Αραβικός και Ινδικός φυλετικός τύπος. Συνεπώς οι σλαβικές "τοξοειδείς βλεφαρίδες" όπως τις γράφει ο ανθέλληνας Φαλμεράυερ, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, όπως και τα περισσότερα από αυτά που έγραψε στο διαβόητο βιβλίο του.

      Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ κύριε διαχειριστή του ιστολογίου θα ήθελα(όποτε θέλεις και μπορείς) να μου αναλύσεις την φυλετική σχέση Αλπικών(και Βαλτικών)-τουρανών, αυτή οφείλετε σε προανθρώπινη επιμειξία με μογγολίδες; Επίσης αν θα μπορούσε να εκτιμηθεί η μογγολική επιμειξία στούς φινοουγρικούς λαούς(Ούγγρους, φιλανδούς, Εσθονούς, κ.α) καθώς και σε άλλους λαούς που υπέστησαν τουρανικές επιδρομές(Ουκρανοί, Ρώσοι, Ρουμάνοι, Βούλγαροι) Ευχαριστώ.

    Son Of Odin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι son of Odin ρε υποσαχαριε μπονομπο τι σχέση έχεις εσύ με αυτή τη θρησκεία, Έλληνας είσαι έχεις δικιά σου παγανιστικη θρησκεία αν θες μην παίρνεις των βαρβάρων

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.